|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prosze o pomoc dla psa przeznaczonego do uśpienia- mix Labka
MIX LABKA i BULLA- Shadow pies pod igłą. Zbieramy pieniądze na hotelik. Moze ktoś pomoże?
watek na dogomanii, można poczytać jak akcja się rozwija http://www.dogomania.pl/threads/187331 ![]() Nie wiemy kiedy, i jak odejdziemy z tego świata "nie znasz dnia ani godziny..." zwyczajna reguła, jednak nie w tym wypadku..... Shadow to wspaniały 3 letni psiak ![]() Shadow ma w sobie wiele miłości, którą stara się przelać na człowieka. Uwielbia się bawić, w szczególności aportować. Jego imię oznacza po angielsku cień i nie przez przypadek dostał takie imię..chodzi za człowiekiem krok w krok czasami bardzo dyskretnie jak cień. To młody pies niezwykle wesoły i energiczny. Dlaczego, wiec stoi przed nim widmo eutanazji? Schronisko jest przepełnione, nie odmawia się pomocy żadnemu psu, każdy przypadek jest indywidualnie traktowany. Jednak nie da się wszystkiego pogodzić. Po raz kolejny doszło do zagryzienia psa. Po raz kolejny pies odchodził w męczarniach. Shadow jest jednym z psów lubiących być ponad, przepędza psy, chce być ważniejszy, kochany przez człowieka. Często prowokuje bójki, kiedyś psy mogą nie wytrzymac i grupą się na niego rzucić. Ile jeszcze będziemy czekac na kolejna tragedie? Kolejne zagryzienie? Czasem wybiera sie to mniejsze zło.... i wybiera się między uśpienie psa agresywnego w stosunku do innych a znalezieniem później kilku mocno pogryzionych czy wręcz zagryzionych psów. Dla wszystkich chyba jest jasne, ze się wybierze uśpienie. Wszyscy chca dobrze, ale czasem nie da sie inaczej. Lepiej dać odejść psu godnie niz pozwolić umierac innym w męczarniach. Shadowa nie ma gdzie dać, musi byc na wybiegu wśród kilkudziesięciu innych psów, wszystkie pojedyńcze kojce są zajęte. Na boksie nie może być, bo wtedy nie daje żyć innym psom. od dawna jest ogłaszany, kilka razy miał wyróżnione allegro. Został nawet jakis rok temu wykastrowany żeby się uspokoił, może troche, ale nie całkiem to pomogło... psy poprostu sie nawzajem obserwują, obserwuje wiec i Shadow, który widzi, że zareagowanie agresją daje mu przewage. Jednak każdy w schronisku uważa, że każdemu psu nalezy się szansa, tymbardziej, że Shadow poza schroniskiem jest całkiem innym psem, który potrafi funkcjonowac z psami. Dlatego prosze o pomoc w zebraniu pieniędzy na hotel. Teraz jest strasznie dużo tragedii, ale moze chociaz po 5 zł? Shadow mógłby jechać do hotelu do Ani do Brodnicy, ale potrzebuje na to 400 zł miesiecznie Nie wiem czy się uda, naprawde nie wiem. Ale bardzo bym chciała, Shadow jest kochanym psiakiem, tylko na terenie schroniska zachowuje sie jak sie zachowuje. Walczy o swoje, myśli, że tak powinno się robić.... ![]() dane do mnie piankaa@interia.pl kom. 501208670 ![]() poza schroniskiem świetnie funkcjonuje z psami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Prosze o pomoc dla psa przeznaczonego do uśpienia- mix Labka
Skąd on jest? Bo nie znalazłam informacji ale może nie doczytałam.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=442249 Może wrzucę go też na ten wątek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mysle ze taki agresywny pies moze powinien zostac uspiony...
po co ryzykowac? co jezeli nastepnym razem pogryzie czlowieka? wiele jest psow ktore sa nadal w schronisku,tez cierpia a nie sa agresywne
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
A przeczytałaś, że "Shadow poza schroniskiem jest całkiem innym psem, który potrafi funkcjonowac z psami."
i "Shadow jest kochanym psiakiem, tylko na terenie schroniska zachowuje sie jak sie zachowuje." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja czytac umiem.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ja nie pytam czy umiesz, ja pytam czy to zrobiłaś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
i bardzo bym prosiła, żeby osoby, które nie chca pomóc nie przeszkadzały w akcji swoimi komentarzami, to nie jest wątek pod tytuł "co sadzisz na ten temat" |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
A czy na tych zdjęciach poza schronem bawi się z psami czy z sukami?.Może zróbcie zbiórkę na wybudowanie kojca dla niego?, taki pies ma marne szanse na adopcje,a 400 zł miesięcznie to bardzo dużo.
Edytowane przez Ivy123 Czas edycji: 2010-06-26 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Ivy123 każdy pies ma minimalne szanse na adopcje jak jest w schronisku. W domach tymczasowych, hotelikach jest (oprócz tego, że lepiej pod względem warunków i ilości kontaktów z człowiekiem) większa szansa, że ktoś go weźmie.
A te 400pln to zebrane do kupy małe kwoty, po 5, 10 czy 15 złotych. To jest do zebrania, już kilka razy się udało ![]() Dopisałam Shadow'a do wątku podklejonego. Cholernie żałuję, że nie mogę go adoptować... Każdy pies w potrzebie porusza moje serce ale on wyjątkowo. W dodatku ma coś w oczach (a może w wyrazie mordki?) co przypomina mi mojego pierwszego psa, którego pochowałam już ponad rok temu. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-06-26 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ostatnio zostało wybudowane 10 kojców, w zamian za likwidacje łąńcuchów (bo wczesniej psy były na łąńcuchach) W Kojcach trzymamy psy naprawde agresywne, które rzucają sie na psy ot tak bez powodu, bo nie lubia innych psów. A Shadow poprostu jest zazdrosny, chce uzyskac przewage, jego agresja nie wynika z nie lubienia psów. Ale dzięki za podsuwanie pomysłow. Na zdjęciach jest owszem suczka. Wszystkim dzwoniącym w jego sprawie mówie, ze lepiej do psów samców nie, bo też wszystko zalezy od nastawienia drugiego psa. Jak tamten drugi będzie również dominujacym psem to sie nie dogadają, psu on nie ustąpi, natomiast suce Shadow ustapi. Wszystko też zalezy od nastawienia ludzi, ja np. do mnie bym sie go nie bała zabrać, ale ja juz mam wieksze doświadczenie, wiem jak postępować aby psy takie zazdrosne sie zgodziły ( wiem bo sama mam zazdrośnika w domu i nei raz wprowadzałam tu rożne inne psy) Niestety bardzo ubolewam nad tym, bo Shadow to mój ulubieniec, ale nie moge go zabrać do siebie ![]() dzięki za zainteresowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Shadow jest na naszym watku o pomocy dla zwierzat https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=442249
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.