|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pory, pory, pory :( pomóżcie proszę
Drogie wizażanki bardzo proszę o pomoc, moja cera należy do suchych, nigdy nie miałam problemów z trądzikiem, jednak z bliska moja twarz jest cała w maleńkie dziurki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pory, pory, pory :( pomóżcie proszę
Ja także mam ten sam problem. Odkąd zaczęłam twarz przecierać mlekiem,pory ciut się zmniejszyły(o tym mleku jest gdzieś na Wizażu poświęcony cały wątek). Co do podkładu,osobiście polecam Shiseido, Benefiance. Co prawda jest to podkład dla kobiet powyżej 40 roku życia ale i tak go używam(a raczej używałam,bo rozbiła mi się buteleczka),ładnie rozświetla a pory stają się mniej widoczne. Dobrałam sobie co prawda trochę za ciemny kolor,ale i tak byłam zadowolona. Odradzam wszelkie matujące podkłady,bo w większości strasznie zapychają.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
to z tym mlekiem to wyprobuje
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Loreal True Match też dość dobrze zakrywa moje rozszerzone pory, ale po tym z kolei twarz dość szybko się błyszczy. Możesz wypróbować, jeśli nie masz bardzo tłustej skóry. Łatwo też dobrać kolor w tym podkładzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
no niestety na recepte
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
No ja też mam ten problem...napiszcie więcej bardzo prosze
![]() Ja używam pod podkład kremu Matującego i redukującego przebarwienia z Dax Cosmetics z gruszką i on właśnie troche zmniejsza pory,szczególnie jak się potem nałoży makijaż to pory sie wydają mniejsze.Krem jest gęsty i jakby wchodził w te pory przez co sa one mniej widoczne,jedyny minus tego kremu to taki,że wysusza troche za bardzo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja słyszałam że dobre są takie bazy z Dax Cosmetic i z Soraya ale sama nie wypróbowałam, jeśli acie coś wypróbowanego to piszcie proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Polecam wszystkim serum Estee Lauder Idealist Pore Minimizer. Jest genialne! Usunęło z mojej buzi wszelkie niedoskonałości w tydzień, do tego ładnie ściąga pory. Polecam także specjalne preparaty ściągające pory np. Shiseido Pureness Pore Minimizing Cooling Essence, Clinique Pore Minimizer, HR Pore Genious, Lancome Pure Focus T-Zone itd. Aby natychmiastowo ukryć rozszerzone pory polecam bazy wygładzające z silikonami np. Dax Cosmetics. Z tym radzę uważać, gdyż wiele osób silikony zapychają, co może się skończyć przykrymi wypryskami.
Z podkładów dla mnie najlepszy jest Chanel Double Perfection. Polecam także Mayelinne Wonder Finish. Ach - zapomniałabym. Dobrze na pory działają też dwufazowe toniki ściągające np. Lancome Pure Focus. ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przeczytalam o nim na wizazu takie peany, ze natychmiast "musialam" go miec. Dzieki Bogu udalo mi sie zdobyc najpierw probke, uratowalo mnie to od wywalenia kupy kasy w bloto. Owe "cudo" tak mnie zapchalo, ze pod koniec dnia nie poznalam wlasnej twarzy. Obsypana malusienkimi swinstwami przyprawila mnie o biala rozpacz! Na szczescie wszystko zniklo gdy tylko go odstawilam. Ludzac sie, ze owy wysyp "to na pewno nie wina EL" tylko powietrza/wody/slonca/zlego humoru szefa, dalam mu szanse parokrotnie z roznymi podkladami (a nie smaruje sie byle czym ...) i co? I dokladnie to samo. Od tamtej pory probka lezy na polce i sie kurzy. Dziekuje bardzo za takie zmniejszanie porow.
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Teraz rozumiem
![]() Ostrzegłam przed silikonami, gdyż wiem, że wiele osób zatyka. Mnie samą także czasami niektóre produkty z silikonem zatykają, a niektóre nie. Wiem także, że Idealist ma silikon w składzie. Jednakże mnie on nie zapycha i dlatego go polecam. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ja na pory raz w tygodniu stosuje maseczke rozgrzewajaca Garniera. kosztuje oko 5 zl i wystarcza mi na okolo miesiac. ladnie zmniejsza widocznosc porow i sciaga cere
![]() ![]() link do kwc: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...-z-ogorka.html
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...ladzajaca.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...mieszanej.html Jestem sklonna wyprobowac ta z Daxa,ale moze ktos potrafi powiedziec o niej cos wiecej? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.