jego DWIE TWARZE..? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-27, 22:13   #1
paulapaula
Przyczajenie

jego DWIE TWARZE..?

WItam wizazanki,jakos ciezko mi uzewnetrzniac sie z takiego 'problemu'ale naprawde nie mam komu o tym powiedziec.

Mój zwiazek byl przewaznie idealny,moge chyba nawet powiedziec ze zawsze taki był.
Znamy sie 4lata od roku jestesmy razem. 4lata naprawde intensywnej przyjazni,kiedy ktos mówil ze nie ma idealnych mezczyzn smialam mu sie w twarz-on taki był. Jego główna zaleta była szczerosc,jelsi cos zrobilam zle to nie cackał sie ze mna tylko mowil mi to wprost,potrafił postawic sie całemu swiatu za mna jelsi była taka potrzeba,pokłócilismy sie chyba raz czy 2razy i tyle no ale nie o tym miało byc.
Od roku ejstemsy razem,było cudownie czułam ze pierwszy raz moge tak ZAUFAC swojemu TZ,to był zwiazek z fundamentem w postaci ogromnej przyjazni. A teraz? no własnie co teraz..
wyjechalismy na weekend w gory i spotkalismy tam jego kolegów,ja odeszłam do domku bo nie chcialo mi sie tam siedziec,potem Tz wraca do mnie opowiada ze jaki szok ze ich spotkalismy ze jeden sie pyta z kim tu rpzyjechal a moj R ze 'z kolezanka' oniemiałam,ze slucham co? z kolezanka? ok wiem ze nie jestem dziewczyna ktora mozna sie chwalic bo nie ejstem wysoka szczupla blondyna z wielkim biustem i nogami do ziemi ale na litosc boska jeszcze rpzychodzi i mowi mi to prosto w oczy jak normalna rzecz
a drugi raz.. byłam załamana,wszystko mi sie waliło w zyciu pogadalismy chwile rpzez tel poplakalam sie pozegnalismy sie i ja siedzialam w domu i ryczałam a on siedzial na imprezie z kolegami u jakichs dziewczyn ktorych nie znali,a odezwal sie dopeiro jak wracal do domu-nie musi mi sie spowiadac,ale wie ze jestem zalamana i zadnego smska 'bedzie dorbze Skarbie pomoge CI' no nic.wolał swietnie sie bawic i byc pdorywanym przez jakeis małolatki
ostatnio byl zapraszany na impreze do dziewczyny ktorej nie lubie do dziewczyny z ktora sobie tak gadal jak mi bylo zle. i co? zgodizl sie,mi nic nie powiedzial bo po co.
Chcialam zaznaczyc ze na imprezy chodzimy razem TYLKO do mocih znajomych,on nigdzie mnie nei zabiera jelsi idzie ze sowimi znajomymi(bo podobno moga mi dogryzc co nie ebdzie dla mnie mile)wspolne wyjscia proponuje tylko jesli idzie z ludzmi ze studiow bo oni sa normalni i na poziomie.
Nie wiem poprostu z czym mam do czynienia czy to zwykle glupotki ktore zdarzaja sie w zwiazkach? Mam taki metlik bo zawsze bylismy wobec siebie szczerzy zawsze bylo cudnie a on czasem zachowuje sie jak .. az brak mi slow
paulapaula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-27, 22:25   #2
xxsmutnaxx
BAN stały

Dot.: jego DWIE TWARZE..?

Cytat:
Napisane przez paulapaula Pokaż wiadomość
WItam wizazanki,jakos ciezko mi uzewnetrzniac sie z takiego 'problemu'ale naprawde nie mam komu o tym powiedziec.

Mój zwiazek byl przewaznie idealny,moge chyba nawet powiedziec ze zawsze taki był.
Znamy sie 4lata od roku jestesmy razem. 4lata naprawde intensywnej przyjazni,kiedy ktos mówil ze nie ma idealnych mezczyzn smialam mu sie w twarz-on taki był. Jego główna zaleta była szczerosc,jelsi cos zrobilam zle to nie cackał sie ze mna tylko mowil mi to wprost,potrafił postawic sie całemu swiatu za mna jelsi była taka potrzeba,pokłócilismy sie chyba raz czy 2razy i tyle no ale nie o tym miało byc.
Od roku ejstemsy razem,było cudownie czułam ze pierwszy raz moge tak ZAUFAC swojemu TZ,to był zwiazek z fundamentem w postaci ogromnej przyjazni. A teraz? no własnie co teraz..
wyjechalismy na weekend w gory i spotkalismy tam jego kolegów,ja odeszłam do domku bo nie chcialo mi sie tam siedziec,potem Tz wraca do mnie opowiada ze jaki szok ze ich spotkalismy ze jeden sie pyta z kim tu rpzyjechal a moj R ze 'z kolezanka' oniemiałam,ze slucham co? z kolezanka? ok wiem ze nie jestem dziewczyna ktora mozna sie chwalic bo nie ejstem wysoka szczupla blondyna z wielkim biustem i nogami do ziemi ale na litosc boska jeszcze rpzychodzi i mowi mi to prosto w oczy jak normalna rzecz
a drugi raz.. byłam załamana,wszystko mi sie waliło w zyciu pogadalismy chwile rpzez tel poplakalam sie pozegnalismy sie i ja siedzialam w domu i ryczałam a on siedzial na imprezie z kolegami u jakichs dziewczyn ktorych nie znali,a odezwal sie dopeiro jak wracal do domu-nie musi mi sie spowiadac,ale wie ze jestem zalamana i zadnego smska 'bedzie dorbze Skarbie pomoge CI' no nic.wolał swietnie sie bawic i byc pdorywanym przez jakeis małolatki
ostatnio byl zapraszany na impreze do dziewczyny ktorej nie lubie do dziewczyny z ktora sobie tak gadal jak mi bylo zle. i co? zgodizl sie,mi nic nie powiedzial bo po co.
Chcialam zaznaczyc ze na imprezy chodzimy razem TYLKO do mocih znajomych,on nigdzie mnie nei zabiera jelsi idzie ze sowimi znajomymi(bo podobno moga mi dogryzc co nie ebdzie dla mnie mile)wspolne wyjscia proponuje tylko jesli idzie z ludzmi ze studiow bo oni sa normalni i na poziomie.
Nie wiem poprostu z czym mam do czynienia czy to zwykle glupotki ktore zdarzaja sie w zwiazkach? Mam taki metlik bo zawsze bylismy wobec siebie szczerzy zawsze bylo cudnie a on czasem zachowuje sie jak .. az brak mi slow

Współczuje. Okropny facet, bawi sie Twoimi uczuciami. Moze fakt za bardzo dajesz mu sie poznać jako koleżanka?? Pogadaj z nim, jak sie nie zmieni, zwiewaj.

PS: ja jestem wysoką blondynką, pracuje jako modelka, a i tak miałam momenty że mój eks sie mnie wstydził, wiec nie popadaj w stereotypy
xxsmutnaxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-27, 22:29   #3
paulapaula
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez xxsmutnaxx Pokaż wiadomość
Współczuje. Okropny facet, bawi sie Twoimi uczuciami. Moze fakt za bardzo dajesz mu sie poznać jako koleżanka?? Pogadaj z nim, jak sie nie zmieni, zwiewaj.

PS: ja jestem wysoką blondynką, pracuje jako modelka, a i tak miałam momenty że mój eks sie mnie wstydził, wiec nie popadaj w stereotypy
no włąsnie gdyby to był ktos inny to bym byla pewna ze bawi sie moimi uczuciami,ale to jest ON.tyle lat przyjazni,tyle razem rpzezylismy,moze za bardzo sie czepiam?
Za wszystko mnie rpzeprosil powiedzial ze czuje sie jak ch*j ze on tak powiedzial bo sam nie wie czemu,ze nie doezwal sie bo nie pomyślał,widze ze sa momenty kiedy sie naprawde stara zeby bylo idealnie ale mimo wszystko to boli.
Stary 2008-07-27, 22:31   #4
Ziutusia
Raczkowanie

To okropne. Jesli Cię kocha to choćbyś była największym potworem, zachwycałby się Tobą.
Powiedz wprost, że Ci się to nie podoba. W sumie ja bym zerwała (nic nie sugeruję!), bo to niemożliwe, żeby ktos kto mnie kocha wstydził się ze mną wyjść, czy pokazać kolegom. To ktoś, kto powinien być prz Tobie na dobre i na złe, a nie bawić się z jakimiś dziewczynami...
Współczuję i myślę, że wszystko będzie ok Głowa do góry, nei ten to inny - KOCHAJĄCY!
Stary 2008-07-27, 22:34   #5
coff3ina
Zadomowienie

Żałosny facet nie zasługujący na Twoje uczucie... Beznadzieja...

https://www.facebook.com/thefeelgoodplace1
coff3ina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-27, 22:36   #6
ViLLeMkA
Zakorzenienie

ale jak to jego znajomi moga Ci dogryzc?
jak to powiedzial ze kolezanka.. zeby Cie nie zaczepiali i nie krytykowali

czy on traktuje Cie jak trędowatą??

znaczy tylko tyle mi sie nasuwa, ze cos nie tak...

ale ja radze szczera rozmowe, taka bardzo powazna szczera rozmowe
skoro jest taki fajny i sprawdzil sie jako przyjaciel powinien zrozumiec

trzymaj sie

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-27, 22:47   #7
paulapaula
Przyczajenie

jego kumple z podwórka to ludzie czesto po samym gimnazjum czy zawodowce,ktorych jedyna rozrywka jest picie i palenie jointow a ja mialam operacje,dochodze do siebie ale czesto jak sie zmecze lekko to utykam i on uwaza ze nie chce mnie z nimi tak poznawac zeby nie powiedzieli mi czegos co moze mnie zabolec-bo jestem wrazliwa na docinki apropo tego,mowi ze woli zabierac mnie do znajomych ktorych zna ze studiow bo to ludzie na poziomie ktorzy nie sprawia mi rpzykrosci.
probuje z jednej strony go usprawiedliwic bo laczy nas 'cos wiecej' gdyby to byl normalny pierwszy lepszy facet skonczylabym to definitywnie
tłumacze sobie ze to moze ze zwykłego jego roztrzepania,nie chce skonczyc czegos takiego odrazu bo moze warto troche pocierpiec?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-27, 23:19   #8
Maalwaaa
Rozeznanie

Cytat:
jego kumple z podwórka to ludzie czesto po samym gimnazjum czy zawodowce,ktorych jedyna rozrywka jest picie i palenie jointow a ja mialam operacje,dochodze do siebie ale czesto jak sie zmecze lekko to utykam i on uwaza ze nie chce mnie z nimi tak poznawac zeby nie powiedzieli mi czegos co moze mnie zabolec-bo jestem wrazliwa na docinki apropo tego,mowi ze woli zabierac mnie do znajomych ktorych zna ze studiow bo to ludzie na poziomie ktorzy nie sprawia mi rpzykrosci.
probuje z jednej strony go usprawiedliwic bo laczy nas 'cos wiecej' gdyby to byl normalny pierwszy lepszy facet skonczylabym to definitywnie
tłumacze sobie ze to moze ze zwykłego jego roztrzepania,nie chce skonczyc czegos takiego odrazu bo moze warto troche pocierpiec?

No,no kolejna kobieta cierpiętnica. Skąd ich tyle Nie, nie warto cierpieć, a wiesz dlaczego? Bo jemu nawet przez myśl by nie przeszło by martwić się i cierpieć. Ok, zachował się nie wporządku i trzeba to konkrtnie powiedzieć na spokojnie i powoli. I zaznaczyć, że zrobił ci przykrość i że się ma to więcej nie powtórzyć. I zamknać temat. Jeśli by jednak znów doszło do takiej syt to nich poniesie konsekwencje i zero wybaczania, bo wtedy go przyzwyczaisz że może cię robić w konia a ty i tak przeprosisz za to że żyjesz. I zapamiętaj to raz na zawsze nigdy ale to nigdy nikogo nie poznasz do końca! I nie możesz być pewna na 100% jak ktoś postąpi w danej sytuacji. I najwżniejsze to szanuj się kobieto, bezwzgledu na wszystko.

Maalwaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 08:20   #9
201803290936
Konto usunięte

Współczuję sytuacji. Niestety, nie każdy super kumpel, czy przyjaciel jest dobrym materiałem na faceta. Widać on też to zaczyna czuć (może nie iskrzy? nie ma magii?) i stąd ta sytuacja. Powinnaś z nim mega poważnie porozmawiać - powiedzieć co dokładnie Cię się nie podoba i czego oczekujesz po związku (i zapytać go, czego on oczekuje). Zapytaj go wprost, czy przypadkiem Wasze bycie razem (już nie jako tylko przyjaciele) mu nie zaczęło ciążyć i nie chce się z tego wyplątać. Powiedziało mu się - głupio, ale zdarza się - że jesteś jego "koleżanką". To jeszcze można jakoś przetrawić, chociaż to zły znak (tym bardziej, jeśli mówił to do bliskich kolegów, bo takim chyba każdy facet chce się pochwalić swoją dziewczyną). Ale przesiadywanie z kumplami na imprezach (o których dowiadujesz się przypadkowo i jako ostatnia) - to już jest mocno nie OK. Tak się nie robi. O jego imprezowych planach powinnaś dowiadywać się jako jedna z pierwszych osób.

Czy on Cię od czasu do czasu zabiera na takie wypady lub przynajmniej to proponuje (z kumplami, z jego znajomymi)? Poznałaś wielu jego kumpli? Czy Wasz związek rozwija się normalnie (wszyscy wiedzą, że jesteście parą), czy też w częściowej izolacji - czyli niewiele osób z jego otoczenia wie, że jesteście razem?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 09:20   #10
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Zacznę od końca: facet wcale nie ma obowiązku zabierać Cię na wszystkie wyjścia ze znajomymi. Ty chyba też czasem spędzasz czas wyłącznie w gronie swoich koleżanek? Trzeba mieć momenty odpoczynku od siebie... Zresztą... Na Twoim miejscu nawet bym się nie prosiła o spędzanie czasu z jakimiś palantami.
Co innego takie większe wyjścia na imprezy - masz prawo wiedzieć, z kim i gdzie i dlaczego bez Ciebie. Facet, który ukrywa takie wyjścia przed Tobą, musi mieć jakiś wyraźny powód. Może lubi, jak go tam jakieś podrywają? Może lubi przeholować? Nie dowiesz się tego, bez rozmowy.
A co do tej "koleżanki"... Cóż... Może nie wstydzi się Ciebie, jako osoby, ale po prostu samego faktu posiadania dziewczyny? Może kumple są samotni i nie chce im tym zawracać głowy? A zresztą... Lepiej powiedz mu, jak bardzo Cię to rani i powiedz, że nie obchodzi Ci, co inni o Tobie powiedzą - wolisz, żeby mówił im wprost, kim dla niego jest.

Bardzo mi przykro, że facet Cię tak traktuje. To niewątpliwie musi boleć.
Jeżeli wciąż będzie tak postępował, może warto będzie zastanowić się nad sensem tej znajomości?
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 09:43   #11
GothicLolita22
Zadomowienie

Co to w ogóle za argument: "Nie zabiorę Cię na spotkanie z moimi znajomymi, bo mogą Ci dogryźć" To co, on nie umie stanąć w Twojej obronie? Z Twojego opisu sytuacji wynika, że jakiś DZIWNY on jest... Ja bym nie wybaczyła, gdybym była załamana a on w tym samym czasie dobrze się bawił z jakimiś siksami i jeszcze wcale sie z tym nie krył... :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-28, 09:46   #12
xxsmutnaxx
BAN stały

Kochana ale Ty sama mówisz tyle lat PRZYJAŹNI nie o MIŁOŚCI. Wiec sie troszke zastanów, bo sama tak sugerujesz, nie powiedziałaś o szaleńczej miłości, tylko o ustatakowanych uczuciach przyjacielskich, moze on tak to odbiera?
xxsmutnaxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 09:47   #13
Spike
Przyczajenie

nie jest ciebie wart.ot co!Pewnie nie moze przestawic sie z formy przyjaciel - na chlopak.Ale to juz nie jest twoj problem.Z takich zwiazkow nic dobrego nie wynika.Dlatego tak czesto przyjazn pozostaje poprostu przyjaznia.Jak dochodzi uczucie miłosci wszystko sie psuje.Powiedz mu co o tym zachowaniu myslisz jak by był twoim kolegom i spytaj co by powiedzial gdyby zachowal sie tak inny chlopak wzgledem ciebie a ty przyszlabys do niego o porade jako kolezanka.
Spike jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 10:01   #14
agusiajnw
Zakorzenienie

Z Twojej opowieści wynika że on się najwyraźniej Ciebie wstydzi. Uważam, że nie warto być z facetem który będzie puszczał Twoją rękę gdy tylko zobaczy swoich kolegów. Nie ważne czy jest się materiałem na modelkę czy nie, jak się kogos kocha to chce się to pokazać całemu światu... Więc zastanów się czy nie warto znaleźć kogoś kto przy znajomych powie "to moja ukochana"
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 10:03   #15
dahufka
BAN stały

-

Edytowane przez dahufka
Czas edycji: 2008-08-06 o 23:25
dahufka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 10:10   #16
Hultaj
BAN stały

masz związek (koleżeństwo raczej) bardzo daleki od ideału.

Poza tym, pomyśl, jaki to idiotyzm, wyjeżdżasz sobie w góry z kimś we dwójkę i nazywa się to (wersja dla znajomych), że z kolegą. I każdy w tym momencie słysząc takie coś ewentualnie pomyśli sobie - aha, popołudnia i wieczory upływają im na czytaniu książek, bo pojechał tylko z koleżanką.
No, bo koleżanka jesteś jak się patrzy, mądry ten Twój chłopak to nie jest.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 10:12   #17
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Niektorzy faceci sie swietnie nadaja na kumpli,ale do zwiazku juz nie bardzo. Wg mnie Twoj facet bardzo nieładnie sie zachowuje. Jak uwaza,ze jestes jego kolezanka(krew by mnie zalała,bo uwazałabym,ze sie mnie wstydzi),to zacznij sie zachowywac jak kolezanka,i rozgladac za chłopakiem.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 16:38   #18
Elfir
Zakorzenienie

to mi przypomina, jak chodziliśmy oglądać salę na wesele i właściciele lokalu zapytał "skąd Państwo jesteście?"
A ja walnęłam "Ja z Poznania, a kolega z K....."
Jakoś mi przez gardło nie przeszło słowo "narzeczony"

TŻ oczywiście nie mrugnął okiem, ale wybuchł śmiechem w samochodzie.
Nie robił też mi wyrzutów, nie płakał i nie pisywał na wizaz

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 16:43   #19
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Ja też kiedyś byłam w takiej sytuacji...
Z miesiąc temu, podeszła do mnie profesorka od łaciny i zapytała, czy czekam na autobus [mieszkamy na jednej dzielnicy], a ja odpowiedziałam: "nie, czekam na kolegę". Głupio by mi było mówić "na chłopaka". Zresztą... TŻ też ostatnio nazwał mnie koleżanką. Ja byłam w kancelarii w kościele i załatwiałam papiery, a on czekał na zewnątrz. Wyszedł do niego proboszcz i zapytał, na kogo czeka, to też odpowiedział, że "na koleżankę". Nie zdziwiło mnie to, ani nie oburzałam się na niego, jak mi powiedział
Ale w stosunku do kolegów to trochę dziwne, że facet nie przyznaje się do swojej dziewczyny...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-28, 16:54   #20
201803290936
Konto usunięte

Przecież autorce wątku nie chodzi tylko o tą "koleżankę" (ja też jestem dla mojego TŻ równocześnie koleżanką, przyjaciółką, ale kumplom mnie w ten sposób nie przedstawia, bo to wyglądałoby tak, jakby chciał uchodzić za osobę wolną; co innego obcym - księdzu, profesorce, czy pani w warzywniaku - im nie trzeba tłumaczyć swojej sytuacji osobistej i niuansów związku; ja bym w sumie musiała mówić "czekam na konkubenta" - w końcu mieszkamy razem bez ślubu, czyli fachowo: w konkubinacie).
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 16:57   #21
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
no włąsnie gdyby to był ktos inny to bym byla pewna ze bawi sie moimi uczuciami,ale to jest ON.tyle lat przyjazni,tyle razem rpzezylismy,moze za bardzo sie czepiam?
Za wszystko mnie rpzeprosil powiedzial ze czuje sie jak ch*j ze on tak powiedzial bo sam nie wie czemu,ze nie doezwal sie bo nie pomyślał,widze ze sa momenty kiedy sie naprawde stara zeby bylo idealnie ale mimo wszystko to boli.
Paulo, fakt, że w jakiś sposób on się krępuje Cię "ujawniać" wyszedł nam sam i tu chyba wątpliwości nie ma.
Dyskusyjne są powody, dla których on się Ciebie wstydzi.

Sam fakt, że nie afiszuje się z Waszym związkiem nie wyklucza szczerego przywiązania z jego strony, ale moim zdaniem wyklucza wielką miłość.

Na podstawie tego, co napisałaś spekuluję sobie, że to nie jest zły chłopak - ma do Ciebie sentyment, jednak wygląda mi na to, że ukrywając fakt, że jest w związku on po prostu liczy na to, że może trafi mu się coś lepszego - nie chce zamykać sobie drzwi do ewentualnego bardziej gorącego związku.

Dopuszczam możliwość, że nie jest w pełni świadom swoich motywacji, być może wychodzi mu tak "samo" ale chyba rozmowa jest wskazana. Pomoże Tobie ustalić "na czym stoisz", a może i jemu uporządkować własne uczucia.

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
A co do tej "koleżanki"... Cóż... Może nie wstydzi się Ciebie, jako osoby, ale po prostu samego faktu posiadania dziewczyny?
O tym właśnie pisałam.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 16:58   #22
ashlix
Zadomowienie

Boże, co za facet. Mówi, że mogą Ci dogryźć i dlatego Cię nie zabiera? To niech Cię obroni!!! Co to za znajomi? ich kolega przyprowadza dziewczynę, a oni jej "dogryzają"? Jakieś chore jak dla mnie. NIE PRZESADZASZ - to po pierwsze. Ja bym była wściekła!!! A po drugie powinnaś z nim szczerze pogadać, powiedzieć co Cię dręczy Jeśli nie poskutkuje to odejdź od niego - jak naprawdę mu na Tobie zależy to opamięta się ... minie parę dni, jemu Ciebie zabraknie ... Przemyśli ...
ashlix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 21:14   #23
zielona0noc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ashlix Pokaż wiadomość
Boże, co za facet. Mówi, że mogą Ci dogryźć i dlatego Cię nie zabiera? To niech Cię obroni!!! Co to za znajomi? ich kolega przyprowadza dziewczynę, a oni jej "dogryzają"? Jakieś chore jak dla mnie. NIE PRZESADZASZ - to po pierwsze. Ja bym była wściekła!!! A po drugie powinnaś z nim szczerze pogadać, powiedzieć co Cię dręczy Jeśli nie poskutkuje to odejdź od niego - jak naprawdę mu na Tobie zależy to opamięta się ... minie parę dni, jemu Ciebie zabraknie ... Przemyśli ...
zgadzam się w 100% To nie jest normalne. Skoro ma znajomych, którzy mogą źle o Tobie mówić, to powinien prędzej zrezygnować ze spotkaniami z nimi niż z Tobą Nie rozumiem, skoro jest z Tobą i Cię kocha, to nie powinien w ogóle utrzymywać kontaktów z takimi znajomymi. Jesteś bardzo wrażliwą dziewczyną. Współczuję Ci tego, co musiałaś doświadczyć, na pewno nie było to przyjemne. Trzymaj się będzie dobrze
I wanna be in movies
zielona0noc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 22:53   #24
koKOro
Zakorzenienie

jest pozno i nie czytałam innych wypowiedzi

ale dla mnie jak facet przedstawia Cię jako koleżanke, to zostawia sobie taki wentyl, żeby mogl sie interesowac też innymi dziewczynami, żeby kumple mu czasem nie truli, ani nie mysleli, ze wypadl z gry

moim zdaniem nic z tego nie bedzie i szkoda Twoich uczuc, wiem, ze to trudne, ale czasem trzeba sobie pomyslec, ze nie od razu spotyka sie ksiecia z bajki, a robienie go z kogos na sile szkodzi tylko nam

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 23:03   #25
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

Ojej ;/
Mialam taka sama sytuacje, z tym ze ja zauwazylam to dopiero po zerwaniu gdy mialam juz dosc. Ciesze sie ze Ty zauwazylas to juz wczesniej. Szczerze porozmawiaj! To przedewszystkm. A potem sadze ze sama powinnas wiedziec co dla Ciebie bedzie najlepsze!

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 23:43   #26
emfaza1989
Raczkowanie

Powiedzmy to sobie otwarcie - TO FRAJER. Być może przyjacielem był dobrym, ale na faceta się nie nadaje. Po pierwsze, to że nie jesteś cycatą blondyną zapisz sobie na plus. Po drugie, takie sranie, że "nie zabiorę Cię kochanie bo moi znajomi są palantami" go nie usprawiedliwia, BO jesteś jego kobietą i oni muszą to zaakceptować, a on jest od tego, żeby Cię obronić jeśli będzie trzeba, nie?! Po trzecie, facet ma za dużo wolności. Ja rozumiem spotkanie ze znajomymi, ale jak Ty płaczesz i potrzebujesz pocieszenia a on w tym czasie baluje z siksami to coś tu jest bardzo nie tak. Nie podoba mi się to, bo wiesz dobrze, co powinnaś zrobić. Facet wyraźnie pokazał Ci, że nie traktuje Cię poważnie. Jesteś KOLEŻANKĄ. Koleżanka to nie MOJA DZIEWCZYNA, to koleżanka. Koleżanki się za przeproszeniem bzyka, z koleżankami się chodzi na imprezy, i tyle. I jest wygodnie, bo koleżanek można mieć na pęczki. Jemu się wydaje, że może sobie pogrywać, ale drogie Panie, takich jak on wysyła się do diabła w trybie natychmiastowym! Ja nie wiem, skąd Wy tych facetów bierzecie, ale niech idą w cholerę, bo albo się kogoś kocha i mówi się to otwarcie i okazuje, albo ma się kogoś za "koleżankę", którą można sobie dostrajać do potrzeb i udawać, że się jej w ogóle nie zna i w ogóle to ona jest przypadkiem. Życzę podjęcia słusznej decyzji w tej sprawie.
Stary 2008-07-29, 00:03   #27
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez emfaza1989 Pokaż wiadomość
Powiedzmy to sobie otwarcie - TO FRAJER.
Dlaczego frajer?
Chłopak nie rezygnuje z uroków stanu wolnego jednoczesnie mając dziewczynę skupioną tylko na nim i to niby on jest frajerem?

Cytat:
Po pierwsze, to że nie jesteś cycatą blondyną zapisz sobie na plus.
A czemu?
Że niby płaskie brunetki są lepsze?

To, że ktoś jest cycaty lub nie, blond lub nie to ani plus, ani minus. Kwestia gustu.

Cytat:
Po drugie, takie sranie, że "nie zabiorę Cię kochanie bo moi znajomi są palantami" go nie usprawiedliwia, BO jesteś jego kobietą i oni muszą to zaakceptować,
Nie, nie muszą. To wolny kraj.

Cytat:
a on jest od tego, żeby Cię obronić jeśli będzie trzeba, nie?!
Mamy równouprawnienie podobno.
Powinien ją wspierać, stać za nią tak samo, jak ona za nim. I tyle. Tylko tyle i aż tyle.

Cytat:
Po trzecie, facet ma za dużo wolności.
Nie można mieć za dużo wolności. Gdyby z nią został w tamtym dniu to też byłaby wolność. Tylko wybór inny.

Cytat:
Ja rozumiem spotkanie ze znajomymi, ale jak Ty płaczesz i potrzebujesz pocieszenia a on w tym czasie baluje z siksami to coś tu jest bardzo nie tak.
Czemu nazywasz w ten sposób osoby, o których nic nie wiesz? Czy ich "siksowatość" ma wynikać z tego, że zrobiły imprezę, czy może z tego, że zaprosiły na nią swojego znajomego?

Cytat:
Koleżanki się za przeproszeniem bzyka, z koleżankami się chodzi na imprezy, i tyle.
A to ja przepraszam, nie wiedziałam, że koleżanki się bzyka.
Mam sporo koleżanek i kolegów, dla wielu osób jestem koleżanką i... No chyba muszę coś z tym zrobić, bo jak się mąż dowie...!

Cytat:
Jemu się wydaje, że może sobie pogrywać, ale drogie Panie, takich jak on wysyła się do diabła w trybie natychmiastowym! Ja nie wiem, skąd Wy tych facetów bierzecie, ale niech idą w cholerę, (...)
Emfazo, łatwo jest wysyłać do diabła nieswoich partnerów, łatwo jest decydować, by w cholerę poszły związki, które Cię zupełnie nie obchodzą...

Cytat:
Życzę podjęcia słusznej decyzji w tej sprawie.
Takoż i ja życzę.
Tyle, że ja nie wiem w sumie, jaka naprawdę jest owa słuszna decyzja.
Na podstawie tego, co napisała w wątku jego Założycielka mogę jedynie spekulować i snuć przypuszczenia.
Dlatego życzę Pauli, żeby podjęła decyzję dobrą i mądrą. Niekoniecznie taka, jakiej życzą sobie gniewne wątkowiczki.
Stary 2008-07-29, 00:09   #28
koKOro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Mamy równouprawnienie podobno.
Powinien ją wspierać, stać za nią tak samo, jak ona za nim. I tyle. Tylko tyle i aż tyle.

chyba nie piszesz tego poważnie

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-29, 00:10   #29
klaudens
Zakorzenienie

O kurczę .. ja bym z nim pogadała .
U mnie w zwiazku nie ma czegos takiego, ide do kolezanki, ktorej nie lubię - powiedziałam mu wprost, zrozumiał i kontakt ograniczony.
Ale nie rozumiem Go, ucieka od problemów ..
klaudens jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-29, 00:17   #30
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez koKOro Pokaż wiadomość
chyba nie piszesz tego poważnie
Najpoważniej. Serio.
Sytuacja, w której idą oboje na imprezę i w przypadku zaczepek ona siedzi bez słowa i czeka aż on przyjdzie i ją obroni jest dla mnie bez sensu. Powinien ją wspierać, w oczywisty sposób sprzeciwiać się ewentualnemu obrabianiu jej zadka za placami, ale tak samo ona powinna postąpić w sytuacji odwrotnej.

Pamiętajmy, że mówimy o imprezie towarzyskiej, o spotkaniu ze znajomymi, nie o wyprawie wojennej.

Ponieważ jednak mam wrażenie, że ktoś ma tu na myśli starcie fizyczne (którego w okolicznościach towarzyskiego spotkania jakoś nie przewiduję) to nadal uważam, że połączenie sił daje lepsze rezultaty, niż kiedy jedną osobę biją, a druga się przygląda.
W przypadku zaś honorowego wyjścia "na solo" powinna walczyć ta osoba, która ma większe szanse zwycięstwa - czyli w większości przypadków mężczyzna (ale jednak nie zawsze ).
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości