|
Notka |
|
Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało? |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Mój mały szał ciał, czyli gubię boczki! :)Witam Was kochane! ![]() Na imie mi Sandra ![]() Mam lat 20, i pochodzę z pięknej Warmii. W tym roku, a właściwie za miesiąc czeka mnie maturka. Jako, iż sądzę że i tak więcej do główki mi już nie wejdzie postanowiłam przed wakacjami wziąć się za siebie. Może troszke więcej o mnie: *mam 163 cm wzrostu *ważę niewiele bo 51 kg Jednakze mam okropny problem z niechcianym nadmiernym brzuszkiem i tzw. "boczkami". Wiele osob twierdzi, że jak dziewczyna waży mało, to od razu znaczy ze jest chuda i tak dalej... Może i pod bluzką nie widać tych wałęczków tworzących się przy siedzeniu, ale na plaży w stroju kąpielowym z pewnością się tego nie da ukryć. Jest to naprawdę bardzo nie estetyczne. Także moim celem jest zmniejszenie objętości w biodrach. Nie zamierzam wprowadzać tu żadnych diet cudownych, tylko zwykłą dyscyplinę. Zapraszam wszystki chętne z problemem niechcianych zwisających boczków do współpracy. ![]() Przecież każda z nas chce być piękna i zgrabna ![]()
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mój mały szał ciał, czyli gubię boczki! :)
Witam z wieczorka. ![]() Dzień pierwszy ![]() Jak już wiadomo od dziś zaczełam moją małą dietkę. Celem jej nie jest zrzucenie jakich kolwiek kilogramów tylko zadbanie o estetyke swojej sylwetki. Zlikwidowanie nadmiernych centymetrów w biodrach. Otóż, postanowiłam przede wszystkim wprowadzić pewne zasady. 1) Żadnych zbędnych chipców, popcornów, oraz czekolad. 2) Więcej warzyw, owoców. 3) Woda mineralna to podstawa! 4) 5 posiłków (pożywne śniadanko, drugie śniadanko dla zaspokojenia głodu, dobry obiadek, podwieczorek no i kolacyjka) 5) Wprowadzenie jakiegoś urozmaicenia żywieniowego. No zobaczymy co z tego wyjdzie. Dla dodatkowego efektu (a nóż widelec pomoże ![]() W jednym opakowaniu znajdują się dwie herbatki: 10 szt. o smaku grejpfruta, zawierająca: L-karnityna - jest świetna przy odchudzaniu, któremu towarzyszy zwiększona aktywność fizyczna. Stymuluje przemiany metaboliczne (spalanie) tłuszczów i zwiększa ich wykorzystanie w organizmie, jako źródło energii (a nie magazynowanie w tkance tłuszczowej). 10 szt. o smaku mandarynki, zawierająca: Chrom - optymalna zawartość chromu jest istotnym elementem stopniowej redukcji masy ciała, warunkującym podtrzymanie efektu odchudzania. Główną jego funkcją jest hamowanie napadów „wilczego głodu” i chęci podjadania słodyczy. Zobaczymy ile w tym prawdy, choć muszę przyznać, że herbatka jest całkiem smaczna i niedroga
![]() Co dziś smacznego przekąsiłam: 1) Śniadanko - pieczywo ciemne, z sałatą, pomidorkiem i rzodkiewką 2) Drugie śniadanko- pyszne płatki śniadaniowe Nestle Fitness & Fruits z mleczkiem 3) Na obiad (częśto goszczące u mnie w kuchni) Zakpiekankę z brokułami. 4) Podwieczorek- jakoś nie miałam na nic ochoty po smacznej i sytej zapiekance ![]() 5) Kolacja - jako, że dalej nie czuję głodu wcinam smaczny jogurt z owocami i piję smaczną herbatkę Dodatkowo dziś spędziłam sporą część dnia na działce korzystając z pięknej pogody. Pograbiłam, porządkowałam. Także, po tak aktywnym dniu zostawiam sobie na wieczór tylko brzuszki 3 x 30 na początek ![]() Jutro muszę zaopatrzyć się w hula-hop i będziem kręcić ![]() No to chyba na tyle... Dobranoc dziewuszki... ![]()
Ich pocałunek trwał wieczność Zapatrzyła się w jego niebieskie oczy, widząc w nich Edytowane przez wadercia Czas edycji: 2011-04-04 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Witam
widzę,że tez szczupła jesteś ![]() ja męczę się z cellulitem,a ty widzę z brzuszkiem ![]() masz 5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
To ja się też dołączę
![]() ![]()
#6 |
Zakorzenienie
|
Mam podobne problemy. Waga 57 kilo, wzrost 175. Wydawałoby się, że mało. Wcale, a wcale na tyle nie wyglądam, szczególnie, że jestem typową gruszką. Brzuch i boczki to moja zmora!
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Dzień drugi Ah, szlak by tą cholerną pogodę ![]() Za oknem szaro, deszczowo i wietrznie. Nie zachęca mnie ta pogoda do zmagania się z figurką. Bo co w tak smutny dzień robić? Człowiekowi marzy się położyć do łóżeczka pod kocyk z kubkiem gorącej czekolady. waniliowa-goraca-czekolada1.jpg Mmm.. wiem wiem, wszystkim ślinka pociekła. Mi również.. ![]() Zainspirowana więc tym chłodem, a przy okazji dni w których chcę zadbać o siebie postanowiłam sporządzić sobie taki super napój. Oczywiście nie obciążający za bardzo mojego i tak nadzbyt rozciągniętego brzuszka. Znalazłam więc przepis na rozgrzewający czekoladowy napój, który ponoć jest bardzo zdrowy. Hm.. no cóż z pewnością jest pyszny! ![]() Przepis jest na 14 kubków: (Ja dodałam wszystkiego o połowe mniej) *2 kubki mleka w proszku *2/3 kubka cukru ( ja dałam zaledwie szczypte- pycha) *2/3 kubka niesłodzonego proszku kakaowego * i wedlug autorki przepisy szczypta soli (co ominęłam) Sposób sporządzenia: Wymieszać wszystkie składniki i przesypać do szczelnie zamykanego pojemnika. Do kubka wsypać do 1/4 jego wysokości sporządzoną przez nas mieszankę i zalać gorącą wodą lub mlekiem i wymieszać. Napój pychota i robi się bardzo szybko. Polecam! ![]() ![]() Przygotowany przez nas napój nie zawiera zbędnych dodatków, będąc jednocześnie bogatym źródłem minerałów, witamin i przeciwutleniających flawonoidów. Kubek takiej czekolady to bogate źródło pełnowartościowego białka (pokrywający 14% dziennego zapotrzebowania), wapnia (22% DZ), magnezu, fosforu, potasu, cynku, miedzi manganu i selenu oraz witaminy B2 (16% DZ), B12 (12% DZ) oraz witaminy A, B1 i kwasu pantotenowego. Brzmi nieźle co? Sama nie zdawałam sobie z tego sprawy ![]() Kubek czekolady to jedno z najlepszych źródeł procyjanidyn, a także katechin i epikatechin, mających dobroczynny wpływ na nasze serce i układ krążenia. Poza tym nasz napój czekoladowy bogaty jest w tryptofan, z którego powstaje serotonina, mająca działanie uspokajające i poprawiające nastrój. ![]() Także nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. ![]() Dodatkowo na poprawę samopoczucia, sporządziłam sobie kąpiel ze zbawienną solą do kąpieli, która wyraźnie nadaję miękkości mojej skórze. Zanurzyłam się w gorącej wodzie z maseczką na buzi i włoskach o moim ukochanym kokosowym zapachu. Od razu cały stres odszedł w niepamięć. ![]() Postanowiłam do całej mojej kuracji dodać kolejny wspomagacz. Jest nim Krem firmy VICHY - LIPO METRIC. Według producenta krem posiada podwójne działanie wyszczuplające. Zobaczymy choć już podoba mi się jego konsystencja ![]() SLIM.jpg
Także, to narazie tyle. Później dopowiem co właśnie mam w planach.. ![]() Dziękuję wszystkim odwiedzającym ![]()
Ich pocałunek trwał wieczność Zapatrzyła się w jego niebieskie oczy, widząc w nich Edytowane przez wadercia Czas edycji: 2011-04-04 o 18:22 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Z ciekawości zajrzałam.
Hmm...kubek czekolady...w sam raz na tak deszczową pogodę ![]() 5* za pomysł ![]()
#9 |
Raczkowanie
|
Czekolada, aż mi slinka poleciała
5 daje za pomysła
#10 |
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki
![]() ![]()
Edytowane przez Katrinn69 Czas edycji: 2011-04-09 o 23:15 |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.