|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Co za bzdury???
Właśnie skończyłam czytać gazetkę Rossmanna. Szybka jestem, nie?
![]() Ciekawe artykuły o perfumach, fakt, ciekawe - choć błędne - o higienie dojrzewającego dziecka, no i... O opalaniu! I tu się zszokowałam... Na jednej stronie piszą, że solarium jest szkodliwe, popieram. Na drugiej, że TRZEBA się chronić przed słońcem filtrami, popieram, ale... Np. polecili filtry powyżej 25 TYLKO!!! osobom z platynpowymi włosami, rudym około 15, a blondynkom już tylko chyba 12! A osobom z brązowymi, albo czranymi włosamii normalną, albo śniadą cerą, w pierwszych dniach filtr 8, dalej 4... Czy to jest nierozsądne, czy ja po prostu jestem inna? Aaa, jeszcze napisali, że 5% stężenie DHA CHRONI!!! odpowiednio!!! przed słońcem, co została udowodnione naukowo!!! To prawda, czy kolejna plota, bo mi się wydaje, że to to drugie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Co za bzdury???
Też mam te gazetke,i stwierdziłam że wiem więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
no, niedość, że bzdury, to jeszcze każda z nas i tak niczego nowego się nie dowiedziała. A zamiast wydawać takie głupie gazetki dali by dziewczynom które tam pracują podwyżkę...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio wyczytalam ze ochrona przed starzeniem sie skory nastepuje dopiero od filtra nr 7
wiec te nizsze to tylko ochrona przed poparzeniem ale i tak sie pomarszy skora wiec po co wogole te nizsze produkuja????????/ czy to prawda?
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Julita104 napisał(a):
> > wiec po co wogole te nizsze produkuja????????/ bo jest zapotrzebowanie. mnóstwo osób nie stosuje filtrów lub jeśli już to nie wyższe od 4-6, bo boją się, że się nie opalą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A ya czytałam, że dopiero wartość SPF 15 jest filtrem, który chroni w zadawalający sposób przed słońcem, a wszystkie niższe wartości SPF mają znaczenie marketingowe. No bo przecież gdyby firmy nagle zaczęły produkować tylko kremy o SPF 15 i wyższym, to większość ludzi przestało by wogóle kupować tego typu kosmetyki i opalaliby się na oliwkę Bambino
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
no tak moze i 15 (nie bylam pewna czy 7 czy 15 a nie moglam znalezc gazetki wiec moze masz racje)
Ale skoro nizsze nie daja zabezpieczenia przez starzeniem to niech sie opalaja na oliwke co za roznica i tak nic nie daje i tak to juz jest szczyt bezczelnosci ze strony producentow teraz jestem zla bo kupilam sobie 8 a dzis wieczorem na wczasy jade zla jestem bo pomylila mi sie ta 7 z 15 a teraz sie okazuje ze i tak nic nie daje, bo nie chroni skory tak jak bym tego chciala ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nie martw się za rok będziesz już wiedziała
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Do Julity - no bo się nie opalą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Czytałam i faktycznie gazetka powiela dużo takich obiegowych opinii z kolorowych czasopism
![]() ![]() Ale też dowiedziałam sie czegoś nowego - że mleczko do demakijażu najlepiej rozprowadzić w dłoniach, umyć twarz jak zelem robiąc przy tym delikatny masaż, a dopiero potem zebrać wacikami. Pytałam Beatki - potwierdza, ze to najlepszy sposób, stosowany przez kosmetyczki. Zaczęłam stosować i faktycznie o niebo lepiej niż zmywanie wacikiem z mleczkiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Mam tę gazetkę, ale nie zdążyłam jej przeczytać bo jak zobaczyłam tam taką piękną fioletową suknię
![]() ![]() Cieszę się jak głupia ![]() W sobotę jestem świadkiem - wesele będzie na zamku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
BabciaWeatherwax napisał(a):
> Ale też dowiedziałam sie czegoś nowego - że mleczko do demakijażu najlepiej rozprowadzić w dłoniach, umyć twarz jak zelem robiąc przy tym delikatny masaż, a dopiero potem zebrać wacikami. Pytałam Beatki - potwierdza, ze to najlepszy sposób, stosowany przez kosmetyczki. Zaczęłam stosować i faktycznie o niebo lepiej niż zmywanie wacikiem z mleczkiem A ja tak robiłam od początku, intuicyjnie... Jakoś mi nie podchodziło zmywanie wacikiem z mleczkiem, wręcz dziwiłam się, jak tak można robić, przecież to niewygodne. ![]() Czyżbym miała zadatki na kosmetyczkę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.