![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Godzinę temu napadło na mnie kilku nastolatków z nożami.
Tak, tak. Wysiadłam na Dworcu Zachodnim (jak zwykle). Dzisiaj po 14. Poszłam na przystanek autobusowy obok Dworca (przy rondzie Zesłańców Syberyjskich), zlikwidowany niech ich jasna cholera... musiałam przejść do następnego - korytarzem pod torami. Nie podobał mi się ten korytarz, kiedy nim szłam, myślałam, że nie chciałabymm, żeby mnie ktoś w nim napadł. Zaczęłam biec. Doszłam do końca - już było jasno, już się poczułam bezpiecznie. Podszedł do mnie jakiś młody chłopak, chwycił za kurtkę: "dawaj pieniądze". Bylam zaskoczona, nawet przez moment rozbawiona - taki młodzieniaszek. Ale po kilku sekundach pojawiło się ich sześciu, bardzo spektakularnie otworzyli noże sprężynowe. Ćwiczyli przed lustrem jak nic (pamiętacie scenę z Kilera?). Dałam im portfel, dałam komórkę. Wyjęli pieniądze z portfela, zabrali komórkę, pytali się o kartę z bankomatu (nie mam, bo dwa lata temu bankomat mi ją połknął, jeździłam po różnych placówkach, żeby mi ją oddali, albo zrobili nową, wobec całej biurokracji obraziłam się na bank i już nie mam żadnych pieniędzy na koncie
![]() ![]() ![]() ![]() Myślę, że gdybym nie wyglądała tak jak wyglądałam (pobrudzone tenisówki, w pociągu myślałam, że aż wstyd i muszę je wyczyścić, rozciągnięte szaro-bure spodnie [ostatnio to jedyne luźne, jakie mam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Godzinę temu napadło na mnie kilku nastolatków z nożami.
Mgiełko, Mgiełeczko, to straszne, się stało...
Wiesz co, podziwiam Twoją siłę, to, że piszesz o tym tak spokojnie, i to, że tak świetnie wybrnęłaś z 'dialogów' z tymi panami, dzielna jesteś bardzo!!!! I nawet obroniłaś swoją komórkę!!! Nie każdą z nas było by stać na takie zachowanie, taką zimną krew i poanowanie. Wspaniała z Ciebie kobieta!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mój Boże
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Och, Ciebie tylko spuscić z oka na 5 minut ... zaraz Ci się zdarza coś niezwykłego ... Niech Ci się wreszcie sypnie parę radosnych niespodzianek dla równowagi !! ![]() Czuj się przytulona i pogłaskana ![]() P.S. Włączam telefon ![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Podziwiam Cię za spokój i jednak dystans do całej sprawy.Ja pewnie siedziałabym "zmrożona" i bałabym się wychodzić. W moim mieście są niebezpieczne dzielnice ale ich groza objawia się raczej w nocy. To koszmar że coś takiego się zdarza. Czy takie sprawy zgłaszacie na policji? Co oni na to? Trzymaj się Mgiełka. Podziwiam Cię za zimną krew. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Okropne przezycie. Ja tez Ci wspolczuje, a co do reakcji ukochanego, to moge na pocieszenie powiedziec, ze moj Mis kiedys zachowal sie podobnie. Wracalam wieczorem do domu i mialam jeszcze jakies 300m do przejscia, kiedy jakis dziwny typ (dosc mlody) rzucil do mnie "czesc laska", kiedy nie zareagowalam, zaczal za mna isc, zwolnilam zeby mnie wyprzedzil i najpierw mnie wyprzedzil ale kawaleczek dalej stal i czekal az go mine. I potem szedl za mna w odleglosci niecalego metra a ja bylam doslownie sztywna ze strachu, bo zalozylam, ze tak bez powodu tego nie robi, a okolica nieciekawa, niedaleko cmentarz brrr
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dodam jeszcze, ze po calym zajsciu przez dwa miesiace wracalam wieczorem taksoiwkami i rujnowalam sie finansowo, a w ogole nawet w bialy dzien nie czulam sie bezpiecznie na ulicy. Trzymaj sie Mgielka! A z komorka rzeczywiscie tylko pogratulowac! ![]() ewazja napisał(a): > Mój Boże ![]() > ![]() ewazja napisał(a): > Mój Boże ![]() > ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Kochane jesteście, naprawdę. Ta "dzielność" to po prostu szok. Dopiero teraz do mnie dochodzi, że właściwie to wcale taka mądra nie byłam. By chłopcy by się wkurzyli i mogliby machnąć tym nożem ciutek dalej. I już bym musiała zadać znacznie więcej pytań na "Forum dla wizażystki" typu "który podkład ukryje szramę przez cały policzek" (w najlepszym wypadku, bo nóż wyjątkowo blisko mojej szyi. Jednym słowem - mam więcej szczęścia niż rozumu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Jesteś niesamowicie dzielną, wspaniałą osobą.Podziwiam Cię za to jak potrafisz pisać o całym zdarzeniu. Ja sierotka zamknęłabym się na tydzień bojąc sie własnego cienia. Dowiodłaś sobie, że siła jest w Tobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No mało zawału nie dostałam... Mgiełuś
![]() ![]() Słonko, może pożyczyć Ci jakąś kase, póki się nie odbijesz? Ja wiem, ze sie odchudzasz, ale nie przez pół miesiąca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Coralin, nie zgłosiłam tego. Zamierzam zadzwonić na policję, ale chcę się trochę uspokoić. Bo jednak ta zimna krew to taka reakcja organizmu. Zazwyczaj w sytuacji stresowej działam jak świetnie zaprogramowany automat z poczuciem humoru w dodatku
![]() ![]() Mimo tego, że słyszałam, iż Dworzec Zachodni to nic dobrego, to sądziłam, że tak jest tylko nocą. Coralin, sorry za osobiste pytanie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Aniutku, no właśnie! Ja chciałam, żeby on mnie pogłaskał, przytulił, zapytał jak się czuję, pozwolił wypłakać i pogadać. A on mi tu z dobrymi radami a potem tym savoir-vivrem. A kiedy wybuchłam i powiedziałam, że przed chwilą przeżyłam coś naprawdę cieżkiego i rozmowa o dobrym wychowaniu jakoś mi do tego nie pasuje, to się obraził i powiedział, że wobec tego spotkamy się w przyszłym tygodniu. Wrrrrrrrr.
Dopiero rozmowa z koleżanką spełniła moje oczekiwania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Podziwiam Cię Mgiełko za opanowanie w takiej sytuacji i współczuję. Też ma za sobą parę nieprzyjemnych incydentów, też próbę gwałtu (na szczęście nieudaną), zaczepienie przez grupę wyrostków i kradzież portfela z całą pensją (800 zł. lat temu). Oczywiście nie wszystko naraz !
![]() Jeszcze komentarz do zachowań facetów opisanych przez Was. Aż taka obojętność na to, co się Wam wydarzyło ??? Wierzyć nie chce... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Buniek, spokojnie. Umówiłam się na korki, w niedzielę będę miała na życie
![]() ![]() Najlepsze było to, że pierwszy mój telefon był do Mamy: "Dojechałam, wszystko w porządku, pociąg się trochę spóźnił, ale wszystko OK." Ufff. Kłamczucha ze mnie, ale to w dobrej wierze. Co Mamie po wiadomości, że mnie napadli? I tak to nie była najgorsza przygoda w moim życiu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
współczuję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Mgiełka naprawdę zachowałaś się super i bardzo przytomnie
![]() Naprawdę w sumie to chociaż dobrze, że świnie ![]() Mamy rzeczywiście nie było po co martwić, bo na szczęście nić Ci się nie stało, a Ona by tylko się smuciła i martwiła. Niestety dzisiejsi mężczyzni to niestety nie to, co dawni rycerze, co to płaszcz na kałuży kładli co by dama mogła przejść ![]() ![]() ![]() ![]() Mgiełka trzymaj się cieplutko ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
O rany - Mgiełka
![]() ![]() tez bylam na tamtym dworcu i faktycznie bardziej obskurny to trudno znaleźć, ale szkoda ze akurat na Ciebie musialo trafić ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Ależ Iwonko, mój to prawdziwy rycerz, powiedział, że jeśli mu ich pokażę, to ich zabije
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Najbardziej wkurzające jest to, że nie na dworcu mi się to przydarzyło. Tam to bym zrozumiała
![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o przygody... jak już pisałam, wyrabiam normę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Mgiełka gratuluję odwagi ja bym się chyba poryczała z nerwów jak dziecko i dygotania nóżek dostała. Ty Mgiełka odważna jesteś i jeszcze tymi łobuzami miłaś siłę rozmawiać. Koniecznie zgłoś to na policję, gdy dłużej z nimi stałaś to może lepiej byłaś w stanie zapamiętać twarze.
Ech kobietki, dawajcie te linki do przygód Mgiełkowych - to się powzruszam - bo nie mogę znaleźć przygody z wściekłymi pomidorami w roli głównej.
![]() |
#20 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
O Boże Mgiełko to jak z jakiegoś okropnego filmu
![]() Cmoczki ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Mgiełko jesteś bardzo dzielną dziewczyną,ja chyba umarłabym ze strachu.
Zajrzyj na stronę www.kobietabezpieczna.pl - dziewczyny Wy też koniecznie zapoznajcie się z tym programem.Ja wysłałam swoje zgłoszenie i jeśli będzie kurs samoobrony w Szczecinie to na pewno wezmę w nim udział.
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/w-agora/view.php...key=1048605429
Plosiem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Jezu Swiety, wlasnie sie zastanawialam, czy zadac Wam pytanie o bezpieczenstwo na ulicach Warszawy (w zwiazku z moja przeprowadzka). I jak tylko weszlam na Wizaz, zobaczylam ten temat. Teraz sie zastanawiam, czy to nie jest jakis tajemniczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
wszędzie jest teraz niebezpiecznie. byłam u kolegi w małym miasteczku i powiedział, że pojawiła się i u nich przestępczość..
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
ja przez poprzedni rok chodzilam na kursy przy budynku plusa,i co tydzien przechodizlam tam podziemiami i serce podchodizlo mi do gardla-okropne sa te podziemia
![]() ostatnio(tzn latem)szlam sobie pod domami centrum i podszedl do mnie facet na oko kolo 50siatki(ja mam niecale 18)nastepujacy dialog: facet:dzien dobry ,szukasz moze prace? ja:yyy raczej nie facet:a moze jakas kolezanka? ja:no nie wiem,a jaka to praca? facet znowu zaczyna cos o kolezankach ja postanawiam odejsc facet:a nie szukasz moze dyskretnego sponsora? totalnie mnie zatkalo,ledwo wydukalam 'nie' a on jeszcze krzyczy za mna czy nie dac mi do siebie numeru. z takich mnie przyjemnych sytuacji-bylam na 18tce i zabili kolesia z mojej skzoly. skad sie tacy ludzie biora ![]() do Mgielki- ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
!!!! Mgielko!.. zamurowalo mnie jak przeczytalam.. Ale jestem pelna podziwu dla Ciebie.. ze tez tak potrafilas zachowac zimna krew i bylas opanowana.. i jeszcze potrafilas rozmawiac z tymi bandziorami... Najwazniejsze, ze Tobie sie nic nie stalo..
Pozdrawiam i sciskam Cie mocno ![]() A z facetami juz tak jest.. no wlasnie, czemu oni zawsze wszystko opacznie rozumuja?... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Buniu dzięki za linka do przygód Mgiełeczki.
Matko myślałam, że popuszczę ze śmiechu - Mgiełka jesteś niesamowita - ach te szczegółowe opisy. Trochę mnie zdziwiło, że o pomidorach jest na Forum Kosmetycznym - ale widać taka już ta Mgiełka ![]()
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Mgiełko, dzielna z Ciebie kobieta! Dobrze, że nic złego Ci nie zrobili
![]() Mnie kiedyś jakiś typ gonił, tak że wracałam do domu cholernie okrężną trasą i było to o 10:00 w dzień! A teraz do przystanku muszę chadzać podziemiem, w dzień się nie boję, bo tam kiosk jest i jeszcze jakieś 2 sklepiki, a wieczorem chodzę nieprzepisowo przez środek dużego ruchliwego skrzyżowania, bo dołem mam okropnego stracha... Ech, życie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Re:OT-Do Mgiełki
Cześć. Mieszkam w Rzeszowie. Jak Cię to intrygowało mogłaś zapytać wcześniej. A jak kombinowałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Re: Godzinę temu napadło na mnie kilku nastolatków z nożami. - Jak to jest z tą winą?
Jestem z powrotem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko wiecie co, najbardziej mnie wkurza w takie sytuacji reakcja: "i po co tam chodziłaś, sama się prosiłaś", coś w tym stylu. Do jasnej cholery, czy to znaczy, że mam siedzieć w domu, bo inaczej kuszę los? I może to moja wina, że staję na drodze różnych opryszków? Dlaczego jeśli kobieta wraca sama nocą i zostaje zgwałcona, większość mówi, że tak właściwie to jej wina. Bo prowokowała idac sama w spódniczce przez park. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.