![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() problem z tż i jego ex..:( proszę o pomoc...:(
Wczoraj odkryłam, że mój tż pisze na naszej-klasie ze swoją byłą.. Wszystkie wiadomości kasował, mniemam że po to bym się nie dowiedziała
![]() ![]() Więc powiedziałam mu, żeby mnie nie oszukiwał i że wiem o wszyktim. A on na to, że jakby doszło do spotkania to by mi powiedział. Nie chce mi się w to wierzyć po tym jak ukrył to, że z nią pisze! Stwierdził, że mu nie ufam. I.. zerwał ze mną.. Całą noc przepłakałam i, co dla mnie typowe, błagałam by do mnie wrócił. Zapewnia mnie że chciał się tylko dowiedzieć co u niej. Że nie miał złych intencji. Że to ja jestem jego księżniczką, że mnie kocha najmocniej na świecie.. ale odchodzi, bo mu nie ufam..! A dzisiaj rano napisał, że mnie przeprasza mnie, że jest idiotą, że ma skarb.. Nie wiem co robić, nie wiem czy miłość mnie nie zaślepiła. Proszę o pomoc. ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: problem z tż i jego ex..:( proszę o pomoc...:(
A jak się dowiedziałaś weszłaś sama od siebie na jego konto czy jak?
Uważam, że powinnien Ci powiedzieć, ze z Nią pisze, ze się do Niego odezwała czy On do niej - dla świętego spokoju, żeby uniknąć nie potrzebnych nieporozumień ![]() Z drugiej strony nie musi Ci się tłumaczyć z kim pisze i dlaczego, wiec i jego rozumiem - zwłaszcza, ze sama weszłaś na Jego n-k [?] Jedyna rada taka, żeby nie robił takich tajemnic przed Tobą [ kasował tylko od niej wiadomości czy odrazu innych też?] skoro to zwykła rozmowa - jak twierdzi. Może Ci powiedzieć chyba, że odezwałem się do tej i tej osoby bo byłem ciekaw co u Niej czy tam Ona do niego a szczegóły rozmowy może przeciez zachować dla siebie - skoro tak chce. Opadną emocje i bedzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Miałam wstawić mu fotkę. I z ciekawości weszłam na wiadomości.. Wiem, nie powinnam tego robić, ale coś czułam..
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Skoro już weszłaś i znalazłaś jakąs wiadomość od niej czy od niego do niej - to coś z niej wynikało, ze mogłaś poczuc się zagrożona?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym się bardzo zdeberwowała na Twoim miejscu, jak gadal ze swoja ex to powiniei Ci sie przyznac do tego a nie kasowac wiadomosci - to jest objaw tego ze sie czegos bal i ukrywa cos- takie jest moje zdanie .Uczciwy facet przyznalby sie ze chce sie spotkac ze soja ex , oniewaz chce sobie pogadac z nia , a Ty sie dopiero dowiedzialas o tym jak sama to odkrylas;/ nie podoba mi sie to. Powinien Ci to wytlumaczyc wszystko.Porozmawiaj z nim , poproś go o szczerośc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Skoro kasował wiadomości musiał mieć coś do ukrycia...
Bo w końcu gdyby to były zwykłe rozmowy to po co by chciał je ukrywać? Byłam kiedyś w podobnej sytuacji... tyle że do spotkania niestety doszło. Było to poł roku temu...bardzo mnie wtedy zawiódł.. ale się poprawił... może warto mu dać drugą szanse? Szkoda ze docenił jaki ma skarb dopiero po jego stracie
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony, jeśli chciał się z nią spotkać to nie wiem co myśleć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Bez powodu nie usówałby tych wiadomiości...
Ale możliwe, że po prostu nie chciał Cię niepokoić tym, że rozmawia z tą koleżanką ( tak to nazwę ) ![]() Opcji jest wiele... ale napewno nie powinnaś płaszczyć się przed facetem i prosić o wybaczenie, ludzie, którzy są w porządku wobec innych mówią o takich wiadomościach, a nie robią z nich tajemnice ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Wiem, że nie powinnam.. Ale miłość mnie zaślepia. Już raz postąpił podobnie - pisał z jakąś dziewczyną, jednak wtedy widziałam że na prawdę żałuje, że mu zależy.. A teraz to już nie wiem.
![]() Dzisiaj ma przyjechać do mnie i mamy porozmawiać na spokojnie. To jest (był..?) najważniejszy związek, jaki przeżyłam. Tyle razem przeżyliśmy.. A teraz to zbliża się ku końcowi.. Aż się rozchorowałam z przejęcia, mam gorączkę. ![]() Nie chcę żeby był ze mną a myślał o niej.. Boję się go stracić, ale i boję się go zatrzymać. ![]()
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
to że rozmawiał z byłą jestem w stanie zrozumieć, to,że chciał się z nią spotkać to też jakoś byłabym w stanie przyjąć do wiadomości ale to,że cie oszukał, że to zataił jest dla mnie juz nie do przyjęcia.
nawet małe kłamstwo pociąga przecież kolejne kłamstwa, a na tym związku budować się nie da. po za tym jeżeli przez coś takiego, taką w sumie błahostkę ma wam się rozsypać związek, to znaczy,że to wcale nie był dobry związek. na twoim miejscu po pierwsze nie błagałabym w żadnych wypadku o powrót, bo to nie ty jesteś tu stroną,która powinna przepraszać i się starać. wysłuchałabym co mi ma do powiedzenia, i jeżeli by się okazało,że sensownie mówi,że to wszystko ma ręce i nogi, i po prostu głupio wyszło to darowałabym ![]() ah, i taka drobna rada na przyszłość - nie czyta sie cudzej korespondencji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Heh niezawsze dobre kontakty z byłymi są oznaką (chęci do) zdrady, kłamstw itp Na przykład ja bardzo kocham mojego TŻta oddałabym świat za niego, ale mam bardzo dobre relacje z exem i nie widzie w tym nic dziwnego. Kiedyś (!) się kochaliśmy, zależało nam na sobie i co teraz mamy obrzucać się błotem albo udawać, że się nie znamy?
![]() Trochę zaufania ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Jak długo jesteście razem? Ile czasu minęło od rozstania się jego z tamtą dziewczyną?
Stawiając siebie na miejscu Twojego Tżta- ja bym się nieźle wkurzyła, gdyby okazało się, że ktoś przegląda moje prywatne wiadomości,bez mojej zgody. I też bym usunęła wiadomości, nawet jeśli nie byłoby w nich nic szczególnego. Z drugiej strony jednak, skoro zapewniał, że nic tam nie było, a Ty dalej upierałaś się przy swoim, mógł Ci dla świętego spokoju i pokazania, że ma rację udostępnić tą rozmowę. A tak poza tym kontakt z ex chyba nie jest czymś złym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Prawie rok jesteśmy razem. a on rozstał się ze swoją była półtora roku temu.
Nie chodzi mi o to, żeby nie miał kontaktu ze swoją byłą, czy żeby byli skłóceni! Oni ze soba nie pisali wcześniej, tylko teraz jakoś odżył im kontakt. Najgorsze jest to, że mi nie powiedział, że pisze z nią.. I jeszcze się umówił.. Nie wiem, czy gdyby nie to, że zobaczyłam tą wiadomość na własne oczy, w ogole bym się dowiedziała o tym spotkaniu.. ![]()
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakbyś dowiedziała się po spotkaniu, byłoby jeszcze gorzej. Nie mówię, żeby spowiadać się z całego dnia ale o spotkaniu z ex można by poinformować ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
mnie się też wydaje, że on odchodzi bo chce do niej wrócić a Tobie mówi takie ładne rzeczy, żeby nie było, że jest az takim draniem
![]()
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Mój TŻ zawsze mi mowi kiedy kolezanka do niego napisze(mysle tu o takiej jednej, ktora za nim lata i sie w nim podkochuje) i dzieki temu, ze jest szczery wiem, ze moge mu ufac. Twój chlopak nie powinien cie oklamywać i odrazu powiedziec, ze odezwala sie jego byla i ze chce sie spotkac. To zaoszczedziloby wam teraz stresow i nie nadwyrezylo zaufania... ale stało się i musicie sobie to teraz wyjasnic. Jak sie dzis spotkacie to napewno powie Ci dlaczego tyle czasu z nia pisał, chciał się spotkać i nic Ci nie powiedzial. Musisz sie dowiedziec, czy on cos jeszcze do niej czuje (i moze ma nadzieje na powrot) czy tez nie. Jesli cos ich jeszcze laczy to go zostaw a jesli zalezy mu na Tobie to Twój TŻ moze darowac sobie to spotkanie z ex albo zabrac Cie ze soba....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
To ze kasowal akurat nie musi nic znaczyc... przewidzial ze bedziesz mu grzebac w wiadomosciach? Zalozenie z gory, ze kasowal co musialo cos tam byc, jest dla mnie bledne. Moze faktycznie cos tam bylo, ale to ze kasowal nie swiadczy o tym automatycznie.
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam że chłopak nie powinien tak postępować.
Musi być jakiś powód dlaczego z nią pisze i że chce się spotkać. Niepotrzebnie to ukrywał, teraz Ty nie masz podstaw aby wierzyć mu że chciał Ci o tym powiedzieć, nadszarpnął Twoje zaufanie bo kombinował coś za Twoimi plecami. To jak się zachował, zerwanie itd. świadczy tylko o tym że się zamotał i nie wie w którą stronę teraz pójść... Spotkaj się z nim, wysłuchaj co ma do powiedzenia, powiedz mu o swoich odczuciach. I zdecyduj co zrobić. Pamiętaj że najważniejsza jest uczciwość i zaufanie w związku!
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
niestety ja jestem w podobnej a może nawet gorszej sytuacji bo ex panna mojego chłopaka,odwiedza jego rodzine
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się iż sam fakt zerwania z powodu tego, że __on sądzi__ że mu nie ufasz jest tutaj wielkim minusem na jego konto.
Zamiast porozmawiać i wyjasnić - czyżby szukał tylko pretekstu do zerwania? Ukrycie rozmów przed Tobą skutkuje tym, że to TY masz prawo mu nie ufać - jak widac słusznie. Zaufanie jest wszystkim. Miałam kiedys podobną sytuację, ale kryzys pokonaliśmy rozmawiając. Nauczyłam się ufać, on nauczył się ze mną rozmawiać. Życzę powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
nikomu nie powinno sie ufac w 100 procentach .. sama sie o tym przekonalam ... mialam podobna sytuacje z chlopakiem tylko ze on pisal sobie esy z bylaa kobieta .. nie sprawdzalam mu telefonu bo wiedzialam ze kazdy ma prawo do prywatnosci .. za to on zawsze mi sprawdzal ... kiedys tez cos mnie podkusilo i poprosilam zeby mi dal swoj telefon .. wtedy sie zaczelo .. wmawiaal mi ze mu nie ufaam i ze po co wogole z nim jestem .. ze go probuje kontrolowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie skreślaj tego tak szybko, wysłuchaj co powie. Swoją drogą to fascynujące jak niektórzy potrafią wywinąć kota ogonem tzn., że ofiara staje się sprawcą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Niestety, masz rację - miłość Cię zaślepiła, na szczęście w porę się obudziłaś. On coś przed Tobą ukrywa, a ma do Ciebie pretensje, że nie masz do niego zaufania?! Najlepiej odwrócić kota ogonem... Pewnie czekał, aż będzie w 100% pewien, że tamta do niego wróci. Prawdziwy związek oparty jest na szczerości - a on Ci jej nie okazywał. Nie daj się omamić - to nie Twoja wina, że to tak wygląda!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zgadzam sie z tym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Mój TŻ też kiedyś miał się spotkać ze swoją byłą, bo mieli sobie oddać jakieś tam zdjęcia. On specjalnie z tej okazji założył osobnego maila, żeby ona nie poznała jego oficjalnego adresu, no i tam sobie pisali. Całe to umawianie się strasznie się przeciągało, ona pisała do niego takie swobodne te wiadomości.. Kiedyś z ciekawości nie wytrzymałam, weszłam na tego maila i przeczytałam ich korespondencję (dodam, że TŻ nigdy nie odmawiał mi pokazania zawartości poczty... nie wiem, co mnie podkusiło). To, co przeczytałam, strasznie mnie wzburzyło. Przyznałam mu się do tego co zrobiłam. Był zły, przeprosiłam go (było mi naprawdę wstyd), ale mimo to zażądałam wyjaśnień. Powiedziałam co mi się w tych listach nie spodobało, wspólnie ustaliliśmy granice tej korespondencji, mogłam głośno powiedzieć, jakich słów z jego strony do niej sobie nie życzę. Nikt nikogo nie porzucił, wyjaśniliśmy sobie tą kwestię i jest dobrze.
Dlatego jak mantrę powtarzam: podstawa to rozmowa!!!! O takich rzeczach trzeba gadać, a nie się obrażać.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.