![]() |
#1 |
Wiedźma
|
Missala Qessence - polskie perfumy luksusowe?
Był ktoś na premierze? Wąchał ktoś?
Bo MUSZĘ porównać wrażenia. ![]()
![]() |
#2 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Missala Qessence - polskie perfumy luksusowe?
Eenax właśnie wróciła z Q, ale poszła spać
![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- A może opiszesz swoje wrażenia w kilku słowach , hę ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja jutro do Quality się wybieram
![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wiedźma
|
Cytat:
W kilku słowach: po pierwsze nie moje. Po drugie bogate. Po trzecie pierwsze dwie godziny (jak napisałam) przeładowane i trudne. Po czwarte po trzech godzinach jest pięknie i zastanawiam się, jaki wpływ na to ma sam zapach, a jaki moje chemia. Po ostatnie wreszcie, nie wiem, co myśleć. ![]()
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Ooo to jak odzyskam trzeźwość umysłu to polecę przeczytać... jutro....
![]() tak czy siak warto by poznać więcej opinii. Można już kupić próbkę?
![]() |
![]() |
#6 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Po 20 zeta! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Wiedźma
|
Flaszka prawie sześć stów.
Moc to ma pioruńską, ale cenę też. Dlatego napisałam, że luksusowe, a nie niszowe. ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja mam setkę i co powiem...
Zapach ciężki- na początku, bardzo charakterystyczny, w odbiorze żywiczno- cytrusowo- orientalny, bardzo zmienny. Powiedziałabym, że nazwa adekwatna- bardzo esencjonalne. Ja traktowałam je użytkowo- jako inspirację do malowania obrazu, nie jestem w stanie powiedzieć, czy będę je nosić jak normalne perfumy, natomiast mogę napisać, że jakościowo- trwałość i w ogóle kompozycja- bardzo dobre, choć ta druga, hm, kontrowersyjna ![]() To jest wspólne dzieło Missalów i - jak mówią, kłócili się, którą wersję wybrać, ta podobno odpowiadała wszystkim- w założeniu miało być tak, że każdy w tym zapachu znajdzie coś dla siebie.
![]() |
#10 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Może faktycznie każdy miał znaleźć coś dla siebie. Dlatego tyle tam tego. ![]() A ten obraz już wisi? Można go pooglądać?
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2011-11-25 o 08:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Sabb- czytałam twoją recenzję- mistrzostwo - chylę czoła
![]() Trudno mi znaleźć słowa odpowiednie dla wyrażenia podziwu, w jaki sposób opisujesz swe odczucia- i już nie będę szukać. Po prostu BRAWO !
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2011-11-24 o 23:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Niby stoi na stronie jako miniatura 2,5ml za 20,00zł
na szczęście rozbierany jest właśnie flakon na wspólnych, więc się skusiłam, w innym wypadku bym sobie darowała testowanie ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
aaa ja myślałam że próbka taka standardowa kosztuje 2 dychacze, toby było przegięcie... no ale jak miniatur, w miarę przyzwoity to nie jest jeszcze tak tragicznie...
szukam fot z tej imprezy ale poza kilkoma na plejadzie nic nie widzę ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a obraz Juuuu bym chciała zobaczyć ![]() i zerkam właśnie na tą miniaturę, to jest atomek grawerowany http://www.missala.pl/index.php?id=3...a-qessence-edp edit; Już widzę, dziękuję ![]()
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę ![]() ![]() https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam ![]() Wymieniam się ![]() ![]() Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2011-11-25 o 10:01 Powód: uzupełnienie |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Po jakże arcymistrzowskiej recenzji Sabb (chyle nisko czoła dzwoniąc czołem w podłogę) jakakolwiek bym napisała recenzje bedzie ona pisarsko olfaktorycznym gniotem.
Tak wiec tylko kilka swoich uwag zapiszę: - kompozycja jest ładna zwłaszcza jak się uspokoi ale zbyt bogata, za dużo tego wszystkiego na raz, to potrafi trochę potargać za nos, - róża na mnie jest średnia w pierwszej tylko chwili a potem jest ale bardzo nikła, - prawie nie wyczuwam tej pierwszej zielonej łąkowej fazy, a jeśli coś przebrzmiewało to daleko temu było od łąki bym tak to sklasyfikowała. - u mnie baza zapachu w postaci oudu, olibanium i mchu jest wyraźna prawie od samego początku i znacznie dominuje zapach (co wg mnie jest zaletą) ale tez wyraźnie czuję sporo przewijających się w tle składników. - zapach najbardziej mnie się podoba w 3-4 godzinie jego trwania. - zapachowi nie brakuje mocy i trwałości (dziś jeszcze go czuję zapewne z włosia bo był tak testowany i pylony w powietrze ze chodziło się praktycznie przez kilka minut jak we mgle) - skłonna byłabym zakupić flachę na dzień dzisiejszy po 1 razowym teście, ale po kilku testach mogę mieć jednak odmienne zdanie, bo jak zaznaczyłam zbyt meczy ta bogatość kompozycji i jej esencjonalność. W sprawie flakonu: W naturze fizycznie wyglada tak samo.
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2011-11-27 o 22:03 Powód: błedna informacja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Panaroja
|
Sabb , Twoja recenzja powala
![]() ![]() ![]() Chyba muszę tego cuda spróbować ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]() No. Tobie "namalował" w bardziej dosłownym sensie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do wrażeń: zielona, dla mnie nie łąkowa, tylko raczej ziołowa faza, to na mojej skórze błysk ciupagi. Moment dosłownie. Nie wiem ile... 15 sekund? 20? Ale ja wacham od wywietrzenia spirytusu, więc pewnie od aplikacji z 50 sekund do minuty. Tez mi się najbardziej podoba koło 4 godziny. Gdyby kończył się przed tym bazowym wyciszeniem - nie lubiłabym go. A tak... Nie wiem. Jedno jest pewna, jest "jakiś". Nie jest nijaki, milczący, obojętny. I moc ma totalną. ![]() Eenax, wyślij mi swój numer telefonu. ok? I nie dzwoń w nic. Jeszcze Ci się poukłada w głowie od tego. A uwielbiam Cię tak kopniętą, jak jesteś. ![]() ![]() ![]() Parabelko... ![]() Zawstydzasz mnie. Recenzja taka, jak moje recenzje... narwana. Jesli zapach mnie rusza, to i recka jest z kopem. Ostatnio od dawna mnie nic nie ruszało. marzy mi się coś, co mnie na kolana rzuci znowu... Albo przynajmniej odrzuci. Ale tak wiecie. Porządnie. ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich serdecznie, zazwyczaj się nie udzielam w dyskusjach z powodu wątpliwości, czy mi wypada, ale w kontekście Qessence kilka słów chciałabym napisać. Bogactwo zapachu nie jest przypadkowe. Chcieliśmy stworzyć zapach bogaty, złożony, zmienny i bardzo głęboki. Absolutnie dementuję też opinie (przepraszam, ale muszę
![]() ![]() Dla mnie osobiście było to doświadczenie "niezwykle rodzinne" i takie trochę "nie z tej ziemi". Nie umiem tego przekazać. Wszyscy wiedzieliśmy co, chcemy osiągnąć. I po wielu, wielu wersjach, kiedy wzięliśmy do rąk Qessence, każdy z nas wiedział, że To jest To! To piękno i ta wartość, którą chcemy przekazać. Jestem pod wrażeniem wszystkich, którzy wzięli udział w konkursie na naszym blogu i stworzyli tak piękne i wzruszające obrazy. Życzę wszystkim, aby niezależnie zapoznając się z zapachem, odkryli "COŚ". A jeśli nie w tym zapachu, to oczywiście w innym... Pozdrawiam serdecznie! AMissala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Miłe to co Pani pisze
![]() Gratuluję zapachu ![]() Mam pytanie, czy do perfumerii partnerskich Państwa zapach również zostanie wprowadzony?
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Testuje właśnie na łapie, i to co napisała Sabbath i Eenax jest trafione w 100% dla mnie też zbyt męczące i zbyt bogate
![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
po tych opisach mam ochote przetestowac
![]()
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na to wiec wygląda ze ja tą pierwsza fazę przegapiłam, bo nie trzymałam nosa w nadgarstkach non stop tylko robiłam ok. 30 - 60 sekundowe przerwy. A mi właśnie sie podoba to wyciszenie, bo na mnie jest bardzo aoudowe. ![]() No nijaki nie jest. Jest na pewno jakiś i na pewno tak bogaty ze każdy znajdzie coś dla siebie w tym dziele. ![]() Zaraz ślę. No dobra chylić czoło nadal chylę a na podłogę kładę sobie poduchę ![]() Testu, testuj bo naprawdę warto. ![]() Mimo ze nie powaliła mnie na kolana ta kompozycja to naprawdę warta jest poznania. ![]()
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2011-11-27 o 22:07 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Recenzja Sab
![]() Chcę przetestować, zastanawiałam się czy czekać na rozbiórkę, czy zakupić próbkę, jednak dla mnie to cena w tym momencie zaporowa . Może skuszę się po nowym roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Tym razem Agnieszka
![]() Chciałabym też zdementować "miejską legendę" o autografach. Nie widnieją na flakonach. Niektórzy klienci podczas promocji wyrazili po prostu takie życzenie. Pozdrawiam serdecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() p.Agnieszko czy Idol de Lubin edp jest już we Wrocławiu dostępny?
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- Edytowane przez teza20 Czas edycji: 2011-11-27 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Też się wzięłam za testy.
![]() Na mnie to perfumy bardzo, bardzo klasyczne. Takie delikatnie szyprowe, mocno kwiatowe z orientalnym odcieniem . Początek wierci w nosie, jest dość ostry jak tak spoglądam w nuty i przypomnę sobie woń rumianku i aksamitki, to stwierdzam, że wespół zespół z pozostałymi składnikami to one dają ten efekt. Od początku do końca główne skrzypce gra mech dębowy i róża. Wydaje mi się, że pozostałe kwiaty dają cień takiej lekko mydełkowatej nuty na szczęście nie na tyle mocnej, żeby określić Qessence mianem mydlanych. Poszczególne składniki dziwnie pojawiają się i znikają. Baza jest na mnie spokojna, aczkolwiek nie ujawnia jakoś hojnie swojego bogactwa, ot jest po prostu cieniem tego co pachniało wcześniej. Być może podane w niej składniki dodają pikanterii temu co dzieje się w nutach głowy i serca ale żeby jakoś zaistniały na mojej skórze w oddzielnej odsłonie to nie ![]() Mimo to uważam Qessence za dobry kawał roboty jak bym miała je porównać do czegoś co znam postawiłabym je obok Estee Lauder Private Collection Jasmine White Moss. Kadr z filmu przedstawiający Marię Callas na scenie na blogu Sabbath w moim odczuciu świetnie obrazuje charakter tych perfum- Dostojne, eleganckie niedostępne i jakby trochę niedzisiejsze. Za mało moje żebym zdecydowała się na dużą ilość ale na trochę mililitrów w sumie czemu nie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Testuję zapach od soboty z flakonu, który dostała moja Mama od kogoś kto też go dostał...
Początek mnie fascynuje a później jest coraz lepiej. Zimny orient to zapach którego poszukuję od wielu lat, więc miałam nadzieję, że wreszcie to będzie TO. Ciężki, chłodny, wielowymiarowy, świetlisty i przeskakujący: od zimnych powiewów wiatru niosącego ze sobą zapach ziół, przez rozgrzaną słońcem różę, po łagodnie falujące nuty żywiczno - kadzidlane. I gdyby na tym poprzestawał, to mógłby stać się moim signature scent. Ale niestety. Po mniej więcej 6-7 godzinach Qessence niebezpiecznie przypomina mi zapach zbyt dobrze znany z dzieciństwa gdy Mama wracała z pracy pachnąc mieszanką wody kolońskiej Antilope i charakterystyczną wonią szpitala. Później dochodzi do głosu wetiwer utrzymujący się na skórze przez kolejnych kilka godzin w postaci której nie lubię, i która mnie zwyczajnie irytuje, czyli "wzięty żywcem" z męskiej wody po goleniu, by zakończyć swój żywot w sposób fatalny, czyli dość typowo dla większości pachnideł niszowych na mnie - mdlącym aromatem torebki foliowej. Owszem, zapach nie jest banalny, ale dla mnie ani to nisza, ani tym bardziej luksus. Chyba, że miarą luksusu jest cena. Dla mnie nie jest. Rozumiem ideę, że każdy miał znaleźć w nich coś dla siebie. Też w nich znalazłam, ale nie mogłabym nosić zapachu, który muszę zmywać z siebie po kilku godzinach. Gdybym miała uzupełnić zdanie "Te perfumy są..." to padłoby tylko jedno słowo: "przegadane".
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.