kiedy ze sceny zejść ? hm ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-13, 11:25   #1
wonderwomen
Przyczajenie

kiedy ze sceny zejść ? hm ?

a może tu znajdę całkowicie obiektywną ocenę sytuacji ?
ma sie ona moim zdaniem tak nieco żałośnie, ale chciałabym wiedzieć czy również inni ją w ten sposób odbierają.
mam na oku kogoś i ten ktoś w ogóle nie jest młodziutki-ma ponad 30.
jest bardzo fajnym facetem.
i moim nauczycielem angielskiego.
hm.. cały czas się na mnie gapi. widzę zainteresowanie z jego strony i to olbrzymie.
ma jednak dziewczynę i wydaje mi się, że przywoitość nie pozwala mu jej zostawić (ona go bardzo kocha i są ze sobą już 2 lata).
miałam długą przerwę w kursie i pisał do mnie z pytaniem czy wracam, bo chce mnie z powrotem widzieć. był to okres, że maniakalnie wgapiał się w moje zdjęcia ..wiadomo na jakim portalu. teraz się wgapia na zywo.
Mam ochotę zejśc mu z oczu i zerwać ten kontakt raz na zawsze, bo mnie to męczy, jak myślicie-on się już nie ruszy do zrobienia czegoś z tą znajomością ?
to trwa już pół roku.
nie mam przez to w ogóle humoru !
jak to mozliwe, że 2 połowy się znajdują i guzik-nic z tego nie wynika.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2009-05-13 o 13:54 Powód: nieaktualny
wonderwomen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 11:31   #2
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: kiedy ze sceny zejść ? hm ?

Cytat:
Napisane przez wonderwomen Pokaż wiadomość
hm.. cały czas się na mnie gapi. widzę zainteresowanie z jego strony i to olbrzymie.
ma jednak dziewczynę i wydaje mi się, że przywoitość nie pozwala mu jej zostawić (ona go bardzo kocha i są ze sobą już 2 lata).
Obawiam się, że wyobrażasz sobie wiele rzeczy. Facetowi może i wpadlas w oko, ale jeśli od 2 lat ma dziewczyne, to raczej stawiałabym nie na to, że nie chce z nią zrywac dla przyzwoitości, tylko dlatego, że zwyczajnie tego nie chce. Jestes dla niego fajna odskocznią, może by sie i chętnie zabawił, ale nie łudx sie, że zerwie z dziewczyną. Dlaczego do tej pory tego nie zrobił? Z jakiej przyzwoitości? To nie te czasy - jesli chce sie zakończyć związek, to się go kończy i zwraca ku drugiej osobie.
Cytat:
Ni jestes jego druga połową. Ta połowa jest jego dziewczyna. Chcesz ją robić w bambuko? Odpuśc sobie i nie wyobrażaj nie wiadomo czego, bo sam facet może i lekki flirtuje, ale w zasadzie nie widzę tu niczego, co swiadczyłoby o jego wiekszym zaangażowaniu.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 11:34   #3
aalien
Rozeznanie

Cytat:
ma sie ona moim zdaniem tak nieco żałośnie, ale chciałabym wiedzieć czy również inni ją w ten sposób odbierają.
miałam długą przerwę w kursie i pisał do mnie z pytaniem czy wracam, bo chce mnie z powrotem widzieć. był to okres, że maniakalnie wgapiał się w moje zdjęcia ..wiadomo na jakim portalu. teraz się wgapia na zywo.
Mam ochotę zejśc mu z oczu i zerwać ten kontakt raz na zawsze, bo mnie to męczy, jak myślicie-on się już nie ruszy do zrobienia czegoś z tą znajomością ?
to trwa już pół roku.
To wszystko co piszesz nic nie znaczy. To co Ci się wydaje, to tylko wytwór Twojej wyobraźni. Facet już ma swoją drugą połówkę.

aalien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 11:48   #4
marudnyGosc
Raczkowanie

Ile Ty masz lat dziewczyno?
To są lekcje w szkole czy w szkole językowej (co wtedy za problem zmienić wykładowcę czy samą szkołę)?

Zastanów się co jesteś mu w stanie zaoferować, żeby przestał być "przyzwoity" dla swojej dziewczyny.

Czy nie za bardzo idealizujesz świat pod siebie?

ps1. ponad 30 lat to jeszcze ciacho
ps2. na jakim portalu masz publiczne fotki?
marudnyGosc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 12:05   #5
Marseille
Rozeznanie

Cytat:
jak smiesz w ogole sadzic , ze to twoja druga polowka?? powalilo mnie to na kolana
Stary 2009-05-13, 12:06   #6
roxi:*
Wtajemniczenie

Niepotrzebnie dorabiasz sobie teorie do tego, co on robi.
To, że nauczyciel patrzy na ciebie na lekcji, to nie jest nic dziwnego. Bo gdzie ma patrzeć? W ścianę? Może patrzy na ciebie częściej niż na innych, bo widzi, że ty się patrzysz na niego. Łatwiej się mówi, gdy ma się kogoś, kto wykazuje zainteresowanie tym, o czym mówimy.

Oglądanie zdjęć na różnej maści portalach też jeszcze nie świadczy o zainteresowaniu drugą osobą w sensie seksualnym czy uczuciowym.
Gdyby chciał pogłębić waszą znajomość to zakończyłby dotychczasowy związek i umówił się z tobą a nie podglądałby cie w Internecie. Tym bardziej, że facet ma 30 lat, a nie 15 bo dla takiego wieku są typowe takie dziecinne podchody.
roxi:* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 12:20   #7
paula78
Zakorzenienie

Kolejny raz stal sie cud ,wizaz rozwiazal problem ,to lepszy i tanszy sposob niz psycholog

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 12:21   #8
LadyMakbet18
Rozeznanie

Cytat:
nieaktualny

On jest zajety, a Ty być moze za duzo sobie dopisujesz, wielu facetów patrzy sie na kobiety i wcalnie nie myśli o ślubie czy związku z nimi. Akutalny aktualny, nie zmienia sie tak.. diametralnie pierwszego posta.

A i co do portalu i oglądania zdjęc.. to widzę, że teraz wyznacznikiem miłości jest ilość wizyt na "waszej klasie"... można i tak, dlatego nawet sam budda mnie nie przekona, żebym tam założyła konto

Je t'adore mon cheri

Czy tkwisz w toksycznym związku?!

https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=3295

Edytowane przez LadyMakbet18
Czas edycji: 2009-05-13 o 12:23
LadyMakbet18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 12:24   #9
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Wonderwoman, lepiej przywróc swój post, bo za usunięcie pierwszego postu po pierwsze dostaniesz punkty i bana tymczasowego, a po drugie moderator i tak odtworzy jego treść. Nie wspominam już, że w 3 poście tego wątku Wizażanka zacytowała CAŁY pierwszy post, więc działanie bez sensu...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2009-05-13, 12:31   #10
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
nieaktualny
Czytajac zacytowany Twoj u jednej z Wizażanek post stwierdzam - cóż za wyobrażnia

A tekst o połówkach - powalajacy

Jak zejdziesz z tej sceny to wtedy bedzie nieaktualny. Teraz jest jak najbardziej aktualny, zaraz ktos przywróci ten post

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Edytowane przez Wroclovianka
Czas edycji: 2009-05-13 o 12:36
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 12:42   #11
madmuazelle
BAN stały

Tak zejdz ze sceny pokanana,bo za dużo sobie wyobrażasz/ziłaś.Rozwalił mnie tekst o 2 połowkach.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 15:19   #12
70026de27bfb6c51fbab4e7dd9ae9b7f0dc3e2c9_600772df80eb9
Konto usunięte

"jak to mozliwe, że 2 połowy się znajdują i guzik-nic z tego nie wynika."
wybacz, nie moglam sie powstrzymac... jak smiesznie to brzmi.. z tego co piszesz on ma juz dziewczyne wiec o co ci chodzi?
70026de27bfb6c51fbab4e7dd9ae9b7f0dc3e2c9_600772df80eb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 15:32   #13
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
to trwa już pół roku.
Wyobrażasz sobie nie wiadomo co, gdybyś mu się podobała to by był z tobą... chyba on potrafi mówić? czy tylko się wgapiać potrafi? i z tego wgapiania się nic nie wynika...

no, ale żeby prez to wgapianie mieć od pół roku zepsuty humor? to już lekka przesada

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 15:42   #14
zagubiona89r
Zakorzenienie

Ten wątek dostarczył mi 2 cennych informacji. Po 1 muszę drżeć o swe miejsce u boku tż... kończy anglistykę o kierunku nauczycielskim... chce zacząć prace udziela korepetycji w liceum... Matko kochana jak nic niedługo swoją drugą polówkę znajdzie

Po 2 jak będę posiadać córkę i w przedziale wiekowym 13-18 sobie wymarzy kurs taki siaki czy owaki postaram się o to by uczył ją jakiś starszy miły pan lub pani. W trosce o jej humor oczywiście bo tak długa chandra to rzecz straszna musi być

Pozdrawiam ubawiłam się przednio

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 15:45   #15
Jagoda1982
Rozeznanie

Hmmm.... a moze pan tak sie wgapia, bo tesknota za rozumem tak sie rzuca w oczy...
Jagoda1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 15:48   #16
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Wgapia sie a jednak dalej ma dziewczyne to ci nie przeszkadza? Tak to na pewno miłosc i jestes jego druga połówka pomaranczy Tak go zmienisz, usidlisz,ze juz na zadną kursantke sie nie wgapi, bedzie do sciany mowił.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 15:54   #17
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

myślę, że jesteś jeszcze bardzo młoda i za mało wiesz o życiu.Tylko to tłumaczy, to co piszesz...

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 16:11   #18
kucyk ponny
Zakorzenienie

Ooo matko
Jedna sie kocha w księdzu a druga myśli że nauczyciel od angielskiego to jej druga połówka.
Taaak napewno jesteś jego drugą połówką. Wmawiasz sobie wiele rzeczy.
Dziewczyno zejdz na ziemie! On ma dziewczynę i nie zostawi jej dla Ciebie, bo Bóg wie co sobie wyobrażasz.

A jak to nieaktualne to co już się nie wgapia czy też uznał że jesteś jego drugą połówką?
kucyk ponny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 16:31   #19
wiewioora83
Wtajemniczenie

Jak to kiedy ze sceny zejść? Niepokonanym
wiewioora83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 16:34   #20
Wyrak
Zakorzenienie

Nie no, nastepna. Oczywiscie, to ze on sie patrzy itd., nic a nic nie znaczy, a autorka niewiadomo co sobie wyobraza, a teksty o jakis polowkach to juz w ogole szok

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 17:02   #21
patbar
Zadomowienie

Jakas jestem dziwna, bo nic smiesznego w pierwszym poscie nie widze
Wonderwomen chyba sie zauroczylas, ale jesli on jest z kims w zwiazku, to na twoim miejscu bym sie nie angazowala.
patbar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 18:12   #22
czarna_maciejka
Wtajemniczenie

GG do czarna_maciejka

Zerknelam, zaczelam czytac odpowiedzi i oczom nie wierze.
Co z wami jest?
Faktycznie wizaz sie zrobil wrecz przerazajacy, o nic nie mozna spytac, nic napisac prawie, bo zawsze znajdzie sie kilka osob ktore wydrwia. Brrrr...
Przeciez problemy sa rozne, jak wy byscie sie czuli gdyby ktos was tak wysmial? No koniec swiata
Dziewczyna nie wie co zrobic, zle sie czuje z tym ze nauczyciel sie na nia patrzy i pisze jej wiadomosci (tego nie doczytaliscie czy jak?!)-zrozumiale. Tez bym sie zle czula na jej miejscu.
Dlaczego probujecie jej wmowic ze cos sobie uroila?
Przykro mi, ale gdybym ja miala chlopaka nie chcialabym zeby flirtowal w innymi piszac z nimi, gapiac sie na ich zdjecia czy obserwujac na zajeciach. To co robi ten facet nie jest normalne, a nie to co napisala autorka.
Radzilabym ci, dziewczyno, dac sobie z nim spokoj. Facet nie chce zerwac ze swoja stala dziewczyna, a na boku robi jakies podchody do ciebie.
Zadna to twoja druga polowka-nawet gdybyscie sie zaczeli spotykac to czy chcialabys zeby za jakis czas mial nowa kursantke na ktora by patrzyl i z ktora by pisal? Rozumiem, jestes nim zauroczona, ale jest ciebie niewart, moim zdaniem.
Pozdrawiam.

Edytowane przez czarna_maciejka
Czas edycji: 2009-05-13 o 18:14
czarna_maciejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 18:23   #23
kucyk ponny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_maciejka Pokaż wiadomość
Zerknelam, zaczelam czytac odpowiedzi i oczom nie wierze.
Co z wami jest?
Faktycznie wizaz sie zrobil wrecz przerazajacy, o nic nie mozna spytac, nic napisac prawie, bo zawsze znajdzie sie kilka osob ktore wydrwia. Brrrr...
Przeciez problemy sa rozne, jak wy byscie sie czuli gdyby ktos was tak wysmial? No koniec swiata
Dziewczyna nie wie co zrobic, zle sie czuje z tym ze nauczyciel sie na nia patrzy i pisze jej wiadomosci (tego nie doczytaliscie czy jak?!)-zrozumiale. Tez bym sie zle czula na jej miejscu.
Dlaczego probujecie jej wmowic ze cos sobie uroila?
Przykro mi, ale gdybym ja miala chlopaka nie chcialabym zeby flirtowal w innymi piszac z nimi, gapiac sie na ich zdjecia czy obserwujac na zajeciach. To co robi ten facet nie jest normalne, a nie to co napisala autorka.
Radzilabym ci, dziewczyno, dac sobie z nim spokoj. Facet nie chce zerwac ze swoja stala dziewczyna, a na boku robi jakies podchody do ciebie.
Zadna to twoja druga polowka-nawet gdybyscie sie zaczeli spotykac to czy chcialabys zeby za jakis czas mial nowa kursantke na ktora by patrzyl i z ktora by pisal? Rozumiem, jestes nim zauroczona, ale jest ciebie niewart, moim zdaniem.
Pozdrawiam.
A nie może podejść do niego i powiedzieć że sobie tego nie życzy, żeby się na nią gapił.
Jeżeli jej to przeszkadza to niech przepisze się do innej grupy, albo zmieni nauczyciela. Bardzo proste.
I na to autorka wątku nie wpadła?

Edytowane przez kucyk ponny
Czas edycji: 2009-05-13 o 18:26
kucyk ponny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 18:28   #24
stilll
Raczkowanie

O Boże, jaka ona jest głupia, że się w nauczycielu zakochała!! I jeszcze twierdzi, że to jej połówka!! No idiotka. Zajrzyjcie do swoich pamiętników z podstawówki dziewczyny. Bo smutno się robi jak się czyta te drwiny.

PS czy ktoś się dziwi, że usunęła posta?
stilll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 18:36   #25
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez stilll Pokaż wiadomość
O Boże, jaka ona jest głupia, że się w nauczycielu zakochała!! I jeszcze twierdzi, że to jej połówka!! No idiotka. Zajrzyjcie do swoich pamiętników z podstawówki dziewczyny. Bo smutno się robi jak się czyta te drwiny.

Przesadziłaś...

Stary 2009-05-13, 19:10   #26
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stilll Pokaż wiadomość

? Po pierwsze przeczytaj definicję słowa "drwina", bo chyba gdzieś dzwonią, ale... Jej zachowanie może Ci się wydawać "głupie", czy nawet "idiotyczne", ale czemu całą jej osobę - osobę której nie znasz - określasz jako "idiotkę"? Jakbyś się pomyliła i ktoś - np. pracodawca - by Ci powiedział, że jesteś idiotką, to jakbyś się poczuła? Jakim prawem by tak Cię określił na podstawie jednego błędu? I jakim prawem tak nazywasz kogoś, kto się - możliwe, że szczeniacko i naiwnie, ale tak bywa - zakochał, czy też zauroczył?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 19:22   #27
irie18*
Wtajemniczenie

hmm wydaje mi sie, że still uzywajac słowa idiotka chciała pokazac podkolorowana reakcje innych wizażanek...
Stary 2009-05-13, 19:45   #28
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
? Po pierwsze przeczytaj definicję słowa "drwina", bo chyba gdzieś dzwonią, ale... Jej zachowanie może Ci się wydawać "głupie", czy nawet "idiotyczne", ale czemu całą jej osobę - osobę której nie znasz - określasz jako "idiotkę"? Jakbyś się pomyliła i ktoś - np. pracodawca - by Ci powiedział, że jesteś idiotką, to jakbyś się poczuła? Jakim prawem by tak Cię określił na podstawie jednego błędu? I jakim prawem tak nazywasz kogoś, kto się - możliwe, że szczeniacko i naiwnie, ale tak bywa - zakochał, czy też zauroczył?

To raczej była ironia, ów post, na krytykę wobec tej dziewczyny. Ja to tak odbieram.

A apropo owego postu, ja mam pamietnik, czasami czytam i się śmieje, jasne zdarzały sie młodzieńcze miłości, ale nie roiłam sobie nigdy o tym, że to moja 2 połowka, ze na 100% jest zaangażowany tylko z przyzwoitości dziewczyny nie zostawi. Jak ktoś sobie tak roi to czasami trzeba na ziemie sprowadzić. Bo jest różnica między wzdychaniem do nauczyciela, a nadinterpretacją wszelką.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
Stary 2009-05-13, 19:49   #29
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
To raczej była ironia, ów post, na krytykę wobec tej dziewczyny. Ja to tak odbieram.

A apropo owego postu, ja mam pamietnik, czasami czytam i się śmieje, jasne zdarzały sie młodzieńcze miłości, ale nie roiłam sobie nigdy o tym, że to moja 2 połowka, ze na 100% jest zaangażowany tylko z przyzwoitości dziewczyny nie zostawi. Jak ktoś sobie tak roi to czasami trzeba na ziemie sprowadzić. Bo jest różnica między wzdychaniem do nauczyciela, a nadinterpretacją wszelką.
Ironia a chamstwo to dwie różne sprawy. Wiem, że jest takie powiedzenie, że "Czasem nazwanie kogoś idiotą nie jest obelgą-lecz diagnozą...", ale nie przesadzajmy z tym i nie linczujmy nastolatek za ich fantazje. Ironizować można bez określeń w stylu "idiotka". I sprowadzać na ziemię w nieco przyjemniejszej formie. Ja odniosłam wrażenie, że komuś nerwy puściły (rozumiem, że to kolejny wątek w tym stylu, ale czasami już lepiej nic nie pisać).

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2009-05-13 o 19:52
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 19:55   #30
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Ironia a chamstwo to dwie różne sprawy. Wiem, że jest takie powiedzenie, że "Czasem nazwanie kogoś idiotą nie jest obelgą-lecz diagnozą...", ale nie przesadzajmy z tym i nie linczujmy nastolatek za ich fantazje. Ironizować można bez określeń w stylu "idiotka". I sprowadzać na ziemię w nieco przyjemniejszej formie. Ja odniosłam wrażenie, że komuś nerwy puściły (rozumiem, że to kolejny wątek w tym stylu, ale czasami już lepiej nic nie pisać).

Ale ona tą dziewczynę w tym poście BRONIŁA. Jezu czy to tylko dla mnie jest takie czytelne? Jej mocne słowa to była koloryzacja wypowiedzi wizażanek wcześniej, zanegowana później. Odsyła do pamiętników i mówi, że powinnyśmy zrozumieć. Ona jej nie obraża. Co najwyżej pije w tym poście do wszystkich tych, które autorke do piony przyprowadzić chciały.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości