![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Dlaczego kobiety chcą być ładne ?
Dlaczego kobiety chcą być ładne ?
Myślisz, że gdybyś była ładna kochałbym Cię bardziej ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dlaczego kobiety chcą być ładne ?
ładnym łatwiej pod kazdym wzgledem
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Taki kanon nam narzucono.
Podświadomie wydaje nam się, że jeśli będziemy ładne, idealne będzie nam łatwiej i chyba z tego wynika to dążenie do idealności.. Edit: poza tym ładne osoby oceniane są łagodniej, tzn. przypisywane są im pozytywne cechy. Zapytajcie dzieciaki jaka powinna być pani w przedszkolu: przede wszystkim ładna.. Chore, ale prawdziwe.. Edytowane przez rudo-zielona Czas edycji: 2009-01-16 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Kobiety chcą być ładne...zresztą nie tylko kobiety ale ludzie ogólnie, bo nie można być w związku z kimś kto nam się nie podoba i nie pociąga nas.
Ludzie mają zakodowane,że pociągają ich osoby atrakcyjne o określonych cechach- i to jest ważne bo chcemy przekazać jak najlepsze geny potomstwu. Poza tym dbanie o siebie i podwyższenie swojej atracyjności poprawia pewność siebie i dobre samopoczucie. No i wiadomo,że ładnym ludziom chętniej pomagają inni i warto być ładnym...to tak w uproszeniu. Ładne może oznaczać dla wielu osób coś innego, dlatego nie jest powiedziane,że nieaktrakcyjna kobieta nie znajdzie faceta,dla którego bedzie piękna... to oczywiste. Wiadomo,że nie kocha się tylko za wygląd ale jest on ważny i nie wyobrażam sobie związku gdzie np. kobieta jest dla mężczyzny nieatrakcyjna lub na odwrót.... ps. co do tego czy ładnym jest łatwiej... fakt, badania dowiodły,że chętniej pomagamy ładnym i ładni ludzie wywierają na nas wiekszy wpływ (np. gdy ładna i brzydka osoba przekonują do tych samych racji), ładne osoby łagodniej się ocenia, są oceniane zazwyczaj jako bardziej przyjazne.... z drugiej strony uroda może budzić zazdrość wiec naukowcy uważają,że najlepiej być "średnim" i nie wzbudzać emocji w żadną stronę i że takim średniakom jest najłatwiej;-) ale to naukowcy...ja gdybym miała do wyboru super urodę czy urodę przeciętną wybrałabym to pierwsze;-)
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ponoć nie ma brzydkich kobiet tylko wina czasem brak
![]() [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;10513234]Dlaczego kobiety chcą być ładne ?[/QUOTE] Dla siebie, swojego TŻ...Bo chcą sie ogólnie podobać. Edytowane przez Wroclovianka Czas edycji: 2009-01-16 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale racja, jak to mówi mój kolega, po paru piwkach dziewczny zawsze się wydają bardziej atrakcyjne;-) tylko jego po paru piwkach żadna nie chce;-)
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;10513234]Dlaczego kobiety chcą być ładne ?
Myślisz, że gdybyś była ładna kochałbym Cię bardziej ?[/quote] Czują się bardziej pewne siebie. A co do brzydkich kobiet to moim zdaniem nie ma kobiet brzydkich, są zaniedbane. Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2009-01-16 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;10513234]Dlaczego kobiety chcą być ładne ?
[/quote] Ponieważ chcą akceptować samą siebie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
nie bede tutaj hipokrytka i nie powiem ze chce byc ladna tylko dla siebie i dla wlasnego samopoczucia.Oczywiscie takze dla mezczyzn ale i innych kobiet.Z tego powodu wiele milych sytuacji w zyciu mnie spotyka..nie ma sie co oszukiwac.
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
może myślą że bedzie im łatwiej w życiu kiedy bedą ładne . Chcą podobac się sobie, innym, być akceptowane przez otoczenie .. i myslą że ładny wygląd im to da.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zewsząd atakuje nas idealność.. Biologia biologią. Wróćmy może do czasów Rubensa.. Wtedy kanon był inny i atrakcyjna, współczesna modelka nie miałaby szans.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Atrakcyjny osobnik nie koniecznie musi być ładny ![]() Są kobiety piękne podobnie jaki i meżczyźni uwarunkowani chyba genetycznie. Osoby te mają nieskazitelne rysy i najczęściej obracają się w świecie artystycznym aczkolwiek niekoniecznie ![]() Nie trzeba być ładnym aby być atrakcyjnym,trzeba umieć moim zdaniem atrakcyjność ową wydobyć z siebie i pokazać na zewnątrz.Osobowością,ubio rem,makijażem czy nawet jakąś kontrowersją ![]() ![]() I faktem jest,że ładnemu czy atrakcyjnemu osobnikowi jest lepiej w życiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
[/quote] A dlaczego chcą być mądre? Pytanie bez sensu, odpowiedź jak dla mnie oczywista. Na szczęście też bycie "ładnym" co innego oznacza dla różnych ludzi ![]() Różne gusta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
chyba trochę zboczyłeś z tematu
![]() cóż, moim zdaniem kobieta chce być ładna przede wszystkim dla innych, mężczyzn, koleżanek itp. Nie ma w tym nic złego, oczywiście w granicach zdrowego rozsądku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Żeby być pewniejszymi siebie, rozkochiwać mężczyzn i zdobywać świat...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
A co to znaczy ladne? Kazdemu podoba sie co innego. Ja czesto wskazuje na ladna dziewczyne ( na ulicy , w tv, na zdjieciu itd) a mojemu tztowi/kolezance ona sie nie podoba.
Mysle , ze kazdy jest na swoj sposob ladny. A dlaczego chcemy byc ladne? Zeby byec bardziej pewnymi siebie, zeby sie sobie podobac, tak samo jak chcemy nyc madre/wyksztalcone/wysportowane itd. Wbrew pozorom wielu facetow rowniez dba o wyglad, a wiec i oni chca byc przystoni. Mysle ze to lezy w naturze czlowieka. Chec bycia atrakcyjnym( nie tylko fizycznie) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja uwielbiam: Kazda potora znajdzie swego amatora! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
A dlaczego nie chcą być brzydkie?
Przepraszam, dla mnie pytanie niewarte dyskusji.
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Myślisz, że gdybyś była ładna kochałbym Cię bardziej ?[/QUOTE] bo kobiety to estetki
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
wieksza pewnosc siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dla lepszego samopoczucia i dla wysokiej samooceny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Ładne rzeczy wzbudzają pozytywne emocje, miło się na nie patrzy. Lubimy otaczac się ładnymi (dla nas) rzeczami i chcemy być tak też postrzegani przez innych. Będąc ładnym i atrakcyjnym ma się większą zdecydowanie pewność siebie, czujemy się lepiej z samym sobą no i atrakcyjnym dla płci przeciwnej
![]() Chociaż jeśli chodzi o to ostatnie to z tym różnie bywa, bo nie każdy ładny człowiek ma kogoś bliskiego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja nie wiem dlaczego kobiety chcą być ładne, ale wiem dlaczego ja chcę być ładna.
Dla mnie ładna = zadbana między innymi (bo przecież wyglądu raczej nie zmienię, chyba, że możemy pogadać dlaczego dziewczyny chcą wyglądać jak jakaś tam gwiazda albo co). Ja chcę być ładna dla chłopaka. Bo wg mnie wygląd w związku akurat się liczy bardzo. Dlatego np z koleżankami często mogę wyjść jakoś źle/brzydko ubrana za to z chłopakiem coś takiego by u mnie nie przeszło, a jak by doszło do skutku to pewnie było by mi bardzo głupio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Bo chcą mieć dużą możliwość wyboru potencjalnego ojca ich potomka, a nie brać co leci
![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-01-16 o 19:11 Powód: literówy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kobieta chce być ładna dla: 1. samej siebie - zadbany wygląd dodaje nam pewności siebie i lepiej radzimy sobie w życiu, 2. dla innych ludzi - nie oszukujmy się. ludzie lgną do ładnych osób, chcą z nimi przebywać, przyjaźnić się, utrzymywać kontakty towarzyskie, 3. tu zgodzę się z wyrak - dla mężczyzn, atrakcyjna kobieta ma silniejszą kartę przetargową i może wybierać spośród samców alfa. I jeszcze jedno. Kobieta ładna to nie tylko fizycznie atrakcyjna "foczka", to również - a może przede wszystkim - osoba emanująca wewnętrznym pięknem, tj. miła, uprzejma i.... wykształcona.
![]() |
![]() |
#29 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mam koleżankę tzw. "ślicznotę" i co ta wyprawia z facetami to ludzkie pojęcie przechodzi. Nie emanuje wewnętrznym pięknem w najmniejszym stopniu. Za to emanuje: - bujną czupryną, - dużymi oczyma i wydatnymi ustami, - dużym biustem, - dość ![]() - zgrabną sylwetką, - odważnymi ciuchami itd. I chłopy za nią latają jak kot z pęcherzem. Od mola książkowego po biznesmena, od studenta po emeryta - może przebierać jak w ulęgałkach. Oczywiście wybrała...najbogatszego spośród tzw. starajęcych się ![]() Czysta biologia. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-01-16 o 19:21 Powód: literówy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie pierdzielmy, że uroda nie jest tak ważna, etc., bo KAŻDY z nas gdyby mógł wybierać sobie ciało, to wybrałby to z górnej półki. Lepiej i łatwiej być atrakcyjnym.
Edytowane przez Deede Czas edycji: 2009-01-16 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.