uszy :< - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-13, 09:38   #1
cyanide sun
Wtajemniczenie

Unhappy

uszy :<

dziewczynki! otóż mam odstające uszy. na dzień dzisiejszy nie ma szans na ich korektę plastyczna bo brak kasy. od zawsze nosiłam krótkie włosy (w sensie takie zakrywające uszy) tak żeby nie upinać włosów w żaden sposób. od pewnego czasu jednak zapuszczam włosy bo marzą mi się długie. zawsze mam rozpuszczone, muszę je prostować bo się kręcą na wszystkie strony. pogoda jesienna ma to do siebie, że rano często jest mgła. wychodzę z domu i włoski znów są beznadziejnie pokręone. w takich chwilach mam ochotę je po prostu związać w kucyk albo coś tam i mieć święty spokój. ostatnio coraz częściej dopadają mnie myśli żeby jednak związać włosy, tak np. kiedy idę na uczelnię. jednak tak dokońca nadal brak mi odwagi, bo wydaje mi się, że kiedy odsłonie uszy to każdy będzie się gapił. nie mam buzi cudnej jak modelka i boję się, że kiedy odsłonie uszy to będę wyglądać jeszcze gorzej.

czy któraś z was, pomimo odstających uszu, wiąże włosy? czy może lepiej dać sobie z tym spokój?
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-13, 10:26   #2
justi699
Zakorzenienie

Dot.: uszy :<

ja mam odstające prawe ucho i chodze we wszystkich fryzurach jakie mi się zamarzą a podkreślam ze do modelki to mi daleko

jeśli ty siebie zaakceptujesz inni też to zrobią

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-13, 10:27   #3
Słodkaaa
Zakorzenienie

Moja droga

Ja mam bardzooo odstające uszy... nie dość, że sterczą (odstaja) od głowy to jeszcze sa strasznie spiczaste, a jedno ucho jest takie jakby "oklapnięte" na czubku...

Powiem Ci, że jako dużo młodsza dziewczyna bardzo się tego wstydziłam. Nisiłam długie rozpuszczone włosy,że by ukryć moje uszy.

Po jakims czasie doszłam do wniosku, że to przeciez nie ejst moja wina, że mam taki uszy. Na moje życzenie one nie odstają. Inni moja tez różne defekty (duzy nos, krzywe zęby, krzywe nogi). Dlaczego to jak wyglądam ma mi spędzać sen z powiek??

W skzole średniej obciełam sie maszynka na jakies trzy milimetry. I zyłam... nikt mi nic nie mówił, nikt się nie śmiał... doszłam do wniosku, że nikt tego chyba nie zauważa... więc po co mam sie męczyć...

Treaz tez mam krórkie włosy i bynajmniej nadal się nie przejmuje odastającymi uszami...

Tobie też radzę...
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-13, 10:35   #4
Indali
Raczkowanie

Poza Tobę prawdopodobnie nikt nie widzi/nie zobaczy Twoich odstających uszu.
Stary 2008-10-13, 13:12   #5
mariposa91
Zadomowienie

Ja mam odstające:/ I chodze w rozposzczonych. Nie wiem dlaczego ale bardzo wstyddze się związać w kucyk albo inną fryzure:/ Zawsze je zasłaniam. To mój kompleks..

mariposa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-13, 13:18   #6
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
ja mam odstające prawe ucho i chodze we wszystkich fryzurach jakie mi się zamarzą a podkreślam ze do modelki to mi daleko

jeśli ty siebie zaakceptujesz inni też to zrobią

Hehe mam identycznie, tez prawe ucho ale nie lubie tego bo widac roznice ze to jedno odstaje ;]
A jesli autorko watku przeszkadzaja ci uszy i rozpuszczone wlosy to moze opaska? Taka z materialu dosc gruba . Sa rozne kolory, i fajnie sie to prezentuje, sama tak czesto chodze jak chce spiac wlosy wtedy uszu nie widac

Moga byc takie:
http://www.allegro.pl/item450146444_...zedaz_sez.html

http://www.allegro.pl/item450146442_...a_z_gumka.html

Albo po prostu takie sciagajace , jakby cale z gumki
Jesli chcesz moge dolaczyc moje zdjecie w takiej opasce
Stary 2008-10-13, 13:42   #7
linka88
Raczkowanie

A może związać włosy w ten sposób, żeby włosy przyciskały uszy do głowy (nie zakładać włosów za uszy ) hmm trudno to wytłumaczyć
linka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-13, 15:18   #8
cyanide sun
Wtajemniczenie

wiem o co ci chodzi ale moje wlosy sa tak wycieniowane ze takie rozwiazanie odpada. a jesli chodzi o opaske to nie lubie i nie podobaja mi sie. ja mam tylko 2 wyjscia albo zawsze rozpuszczone albo normalnie zwiazane.
Stary 2008-10-13, 15:53   #9
kinga898
Zadomowienie

ja za to mam odstajace lewo uszko i zawsze nosze rozpuszczone wlosy, podobaja mi sie dziewczyny w kucykach tez bym chciala sie tak czesac ale jakos nie moge sie przelamac ;/
kinga898 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-13, 16:00   #10
Malla
Nie depcze krokusów

Co do rozpuszczonych, był taki wątek "co zrobić, by włosy nie poskręcały się na wilgoci". Nie wypada napisać w tym wątku "uszy do góry", ale może faktycznie inni tego nie zauważają? Warto popytać zaprzyjaźnione osoby, co o tym sądzą, jak Cię widzą. W programie o modelkach prowadzonym przez Petrę Nemcovą (nie pamiętam nazwy ani kanału) występowała dziewczyna bardzo szczupła i wysoka, miała odstające uszy i była śliczna.
Stary 2008-10-13, 16:05   #11
ushia
Zadomowienie

wiaz kucyka i nie przejmuj sie
a tak a propos modelek - kiedys widzialam zdjecie mlodziutkeij modelki z kucykiem, z solidnie odstajacymi uszami - uwierz, w niczym nie umniejszalo to jej urody
i Twoje tez nie bedzie
ushia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-13, 16:45   #12
Malla
Nie depcze krokusów

O, znalazłam: http://tlc.discovery.com/tv/a-model-.../michelle.html
Stary 2008-10-14, 09:35   #13
wini1
Przyczajenie

Umnie w rodzinie to na przykład wszyscy mają duże uszy. Moja matka to ma wielkie i wcale ich nie zakrywa i nie ma kompleksuw. Moi bracia też mogą sobie powachlować uszkami, noi moje tez do malych nie należą. Ale żeby z tego powodu od razu takie haloo robić. Wyluzuj ździebko i wiąż sobie tego kucyka kiedy tylko masz ochote muwie Ci.
wini1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-14, 10:16   #14
MacyRose
Rozeznanie

A może apaszka? Taki mały drobiazg a może dodać Ci wyrazu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg opaski485.jpg (32,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg opaski545.jpg (34,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg opaski985.jpg (30,5 KB, 17 załadowań)
MacyRose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-14, 11:13   #15
effcia82
Zakorzenienie

ja robiąc kucyka naciągam trochę włosy nad uszami tak żeby nie były przylizane ale odstawały tak na 1 cm (nie wiem jak to opisać za bardzo).
materiałowa opaska nachodząca na uszy może być pomocna, za to odradzam takie plastikowe bo nawet niezbyt odstające uszy wyglądają jak u plastusia (przynajmniej ja tak wyglądam)
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-14, 21:16   #16
cyanide sun
Wtajemniczenie

dzieki dziewczyny za rady. dzis zwiazalam wlosy wychodzac na miasto. mysle ze teraz bede to robic czesciej
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości