|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() uszy :<
dziewczynki! otóż mam odstające uszy. na dzień dzisiejszy nie ma szans na ich korektę plastyczna bo brak kasy. od zawsze nosiłam krótkie włosy (w sensie takie zakrywające uszy) tak żeby nie upinać włosów w żaden sposób. od pewnego czasu jednak zapuszczam włosy bo marzą mi się długie. zawsze mam rozpuszczone, muszę je prostować bo się kręcą na wszystkie strony. pogoda jesienna ma to do siebie, że rano często jest mgła. wychodzę z domu i włoski znów są beznadziejnie pokręone. w takich chwilach mam ochotę je po prostu związać w kucyk albo coś tam i mieć święty spokój. ostatnio coraz częściej dopadają mnie myśli żeby jednak związać włosy, tak np. kiedy idę na uczelnię. jednak tak dokońca nadal brak mi odwagi, bo wydaje mi się, że kiedy odsłonie uszy to każdy będzie się gapił. nie mam buzi cudnej jak modelka i boję się, że kiedy odsłonie uszy to będę wyglądać jeszcze gorzej.
czy któraś z was, pomimo odstających uszu, wiąże włosy? czy może lepiej dać sobie z tym spokój? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: uszy :<
ja mam odstające prawe ucho i chodze we wszystkich fryzurach jakie mi się zamarzą a podkreślam ze do modelki to mi daleko
![]() jeśli ty siebie zaakceptujesz inni też to zrobią ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Moja droga
![]() Ja mam bardzooo odstające uszy... nie dość, że sterczą (odstaja) od głowy to jeszcze sa strasznie spiczaste, a jedno ucho jest takie jakby "oklapnięte" na czubku... Powiem Ci, że jako dużo młodsza dziewczyna bardzo się tego wstydziłam. Nisiłam długie rozpuszczone włosy,że by ukryć moje uszy. Po jakims czasie doszłam do wniosku, że to przeciez nie ejst moja wina, że mam taki uszy. Na moje życzenie one nie odstają. Inni moja tez różne defekty (duzy nos, krzywe zęby, krzywe nogi). Dlaczego to jak wyglądam ma mi spędzać sen z powiek?? W skzole średniej obciełam sie maszynka na jakies trzy milimetry. I zyłam... nikt mi nic nie mówił, nikt się nie śmiał... doszłam do wniosku, że nikt tego chyba nie zauważa... więc po co mam sie męczyć... Treaz tez mam krórkie włosy i bynajmniej nadal się nie przejmuje odastającymi uszami... Tobie też radzę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Poza Tobę prawdopodobnie nikt nie widzi/nie zobaczy Twoich odstających uszu.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja mam odstające:/ I chodze w rozposzczonych. Nie wiem dlaczego ale bardzo wstyddze się związać w kucyk albo inną fryzure:/ Zawsze je zasłaniam. To mój kompleks..
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe mam identycznie, tez prawe ucho ![]() A jesli autorko watku przeszkadzaja ci uszy i rozpuszczone wlosy to moze opaska? Taka z materialu dosc gruba . Sa rozne kolory, i fajnie sie to prezentuje, sama tak czesto chodze jak chce spiac wlosy ![]() ![]() Moga byc takie: http://www.allegro.pl/item450146444_...zedaz_sez.html http://www.allegro.pl/item450146442_...a_z_gumka.html Albo po prostu takie sciagajace , jakby cale z gumki ![]() Jesli chcesz moge dolaczyc moje zdjecie w takiej opasce ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A może związać włosy w ten sposób, żeby włosy przyciskały uszy do głowy (nie zakładać włosów za uszy ) hmm trudno to wytłumaczyć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
wiem o co ci chodzi ale moje wlosy sa tak wycieniowane ze takie rozwiazanie odpada. a jesli chodzi o opaske to nie lubie i nie podobaja mi sie. ja mam tylko 2 wyjscia albo zawsze rozpuszczone albo normalnie zwiazane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
ja za to mam odstajace lewo uszko i zawsze nosze rozpuszczone wlosy, podobaja mi sie dziewczyny w kucykach tez bym chciala sie tak czesac ale jakos nie moge sie przelamac ;/
![]() |
#10 |
Nie depcze krokusów
|
Co do rozpuszczonych, był taki wątek "co zrobić, by włosy nie poskręcały się na wilgoci". Nie wypada napisać w tym wątku "uszy do góry", ale może faktycznie inni tego nie zauważają? Warto popytać zaprzyjaźnione osoby, co o tym sądzą, jak Cię widzą. W programie o modelkach prowadzonym przez Petrę Nemcovą (nie pamiętam nazwy ani kanału) występowała dziewczyna bardzo szczupła i wysoka, miała odstające uszy i była śliczna.
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
wiaz kucyka i nie przejmuj sie
![]() a tak a propos modelek - kiedys widzialam zdjecie mlodziutkeij modelki z kucykiem, z solidnie odstajacymi uszami - uwierz, w niczym nie umniejszalo to jej urody i Twoje tez nie bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Nie depcze krokusów
|
O, znalazłam: http://tlc.discovery.com/tv/a-model-.../michelle.html
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Umnie w rodzinie to na przykład wszyscy mają duże uszy. Moja matka to ma wielkie i wcale ich nie zakrywa i nie ma kompleksuw. Moi bracia też mogą sobie powachlować uszkami, noi moje tez do malych nie należą. Ale żeby z tego powodu od razu takie haloo robić. Wyluzuj ździebko i wiąż sobie tego kucyka kiedy tylko masz ochote muwie Ci.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
A może apaszka? Taki mały drobiazg a może dodać Ci wyrazu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja robiąc kucyka naciągam trochę włosy nad uszami tak żeby nie były przylizane ale odstawały tak na 1 cm (nie wiem jak to opisać za bardzo).
materiałowa opaska nachodząca na uszy może być pomocna, za to odradzam takie plastikowe bo nawet niezbyt odstające uszy wyglądają jak u plastusia (przynajmniej ja tak wyglądam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny za rady. dzis zwiazalam wlosy wychodzac na miasto. mysle ze teraz bede to robic czesciej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.