|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Mowa ciala czyli komunikacja niewerbalna
Hej wizazanki
![]() Od jakiegoś czasu interesuje się mową ciała czyli wszystkim tym co ,,mówi'' nasze ciało bez słów.Uwazam,że dzieki językowi ciała możemy się dużo dowiedzieć na temat drugiej osoby i ja sprytnie rozszyfrować ![]() Chciałabym aby w tym wątku wypowiedziały się osoby,które wiedzą coś na ten temat gdyż z miła chęcią pogłebilabym wiedze w tym zakresie Zacznę od siebie, a mianowicie od: -osoba ,która z uporem maniaka w trakcie naszej rozmowy drapie się po czole,nosie,brodzie bądz nerwowo pociera policzki jest dla nas sygnałem,że w stosunku do Nas jest nie szczera i kłamie jak z nut(dobry haczyk na sprawdzenia chlopaka ![]() PS.postaram sie wklejać za kazdym razem zdjecia wraz z opisem i Was też zachęcam Zapraszam do wspolnego rozszyfrowywania ![]()
Wiedziałam jak chcę żyć MAZDA RX 8 ![]() ![]() .........OUT OF YOUR LEAGUE......... Edytowane przez GiGa007 Czas edycji: 2008-08-17 o 18:55 Powód: LITERÓWKA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Mowa ciala czyli komunikacja niewerbalna
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mowa ciala czyli komunikacja niewergalna
HULTAJ kurcze dobrze wiedzieć ,zakoduje i wykorzystam
![]() ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponoc z zachowania zrenic mozna bardzo wiele wyczytac.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem czy o to tez chodzi w temacie ale oglądałam kiedyś bardzo fajny program, w którym przedstawili taki eksperyment: rozmawiały 2 osoby -jedna brała udział w badaniu a druga miała ją o costam zapytać. i pytający był bardzo miły, uprzejmy, budzący zaufanie. i okazało się że ta druga osoba, kiedy go polubiła zaczęła zachowywać się identycznie jak on. np pytający założył nogę na nogę to ta osoba też, przechylił głowę - odpowiadający też, położył ręce na stole on też. i ta druga osoba robiła to całkiem nieświadomie.
więc dziewczyny jak ktos zacznie powtarzac wasze drobne gesty to znaczy ze zdobylyscie zaufanie ![]() ![]()
![]() |
#6 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
AGA :)
|
miałam szereg wykładów na ten temat, były bardzo interesujące !
to były chyba jedyne wykłady na których był komplet studentów. I to dobrowolnie ! ![]() Niestety niewiele pamiętam. Z tego co zapamiętałam to np. kiedy ktoś poprawia okulary środkowym palcem świadczy to o całkowitym braku szacunku do otoczenia. Albo że jak ktoś kłamie to gałki oczne ida chyba w lewo (ale nie chcę skłamć, nie jestem pewna, może w prawo? postaram się sprawdzić) Faceci, którzy w dyskotekach wkładają ręce do kieszeni w ten sposób, że tylko kciuk tam wkładają a reszta dłoni jest na zewnątrz skierowana w stronę przyrodzenia - chca zademonstrowac swoją męskość. Jak sobie przypomnę to dopiszę ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Tak, źródła rozmaite polecają, jeśli chcesz, by chłopcze na ciebie bardziej leciało np., zacznij (no, nie: nachalnie...) kopiować jego gesty...
Lubimy tych, którzy są do nas podobni, i o których myślimy, że są do nas podobni... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ag4 -jak sobie przypomnisz to koniecznie napisz ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
A ja nie wiem, czy to tak na własnego chłopa z którym zna się człek od podszewki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
Jest cała masa takich rzeczy.
niemal każdy gest ma jakieś znaczenie. Np. kiedy siedzimy na krześle i przechylamy się w stronę rozmówcy to znaczy, ze interesuje nas to co mówi. kiedy się drapiemy to zastanawiamy się nad tym co mówi albo nie wierzymy, kurde musze znaleźć notatki z kominukowania społecznego ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Gdzieś czytałam niedawno na ten temat (gazeta.pl chyba)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Stopy ustawione palcami w kierunku rozmówcy wskazują na zainteresowanie jego osobą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
|
Cytat:
![]() jak mogłam o tym zapomnieć ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Poszukałam i znalazlam coś takiego ,co autor nazywa 10 najczęściej spotykanymi swędzeniami twarzy i tak:
1.Wątpliwości 2.Nie podoba mi się to, co słyszę 3.Dodawanie pewności 4.Miałem nosa,domyslilem się 5.Kręcisz 6.KŁamstwo 7.domysliłem się 8.podoba mi sie to co widze 9,powiedzialbym coś.. 10.po mojej myśli
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
hmm miałam zajecia z mowy ciała, (studiuję cos a la dziennikarstwo) jak znajde notatki z podstawowymi "pozycjami" i "ruchami" to wam tu wrzucę
![]()
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Haha no to się porobiły jaja
![]() Nie mogłam znaleść tych notatek, a że pamiętałam dosyć dokładnie przykłady które tam były, to postanowiłam poszukać przynajmniej kilka z nich w internecie. I co sie okazało? Że jest strona gdzie przyklady były co do jednego identyczne jak naszych notatkach. Widać, że nawet wykładowcy szukaja "ściąg" w necie ![]() No to wrzucam ![]() Energiczny, wyprostowany chód - Pewność siebie Trzymanie rąk na biodrach - Mobilizacja, agresja (to jest potrzebne) Siedzenie z nogą założoną na nogę i kopanie w powietrze - Znudzenie Ramiona skrzyżowane na klatce piersiowej - Obronność, wycofanie (to jest ważne, jestem ważny) Chodzenie z rękami w kieszeniach i ze zgarbionymi ramionami - Smutek, nastrój depresyjny (mam coś na ciebie) Dłoń na policzku - Zastanawianie się, rozmyślanie Dotykanie i lekkie tarcie nosa - Odmowa, wątpliwości, kłamstwo (miałem nosa - wiedziałem) Przecieranie oczu - Wątpliwości, niedowierzanie Ręce założone za plecami - Gniew, flustracja, obawa (znam dobrze świat) Siedzenie ze ściśniętymi nogami - Strach, niepewność Głowa oparta na ręce, oczy spuszczone - Nuda Zacieranie rąk - Oczekiwanie, chęć słuchania (jest coś do zrobienia) Siedzenie z rękoma założonymi za głową i skrzyżowanymi nogami - Pewność siebie, poczucie dominacji (jestem zawodowcem) Otwarte dłonie ku górze - Szczerość, otwartość, niewinność Szczypanie nasady nosa, oczy zamknięte - Negatywna ocena Przesunięcie okularów ku twarzy - Negatywna ocena Bębnienie palcami - Zniecierpliwienie Poprawianie, układanie włosów - Brak pewności siebie, brak poczucia bezpiczeństwa (kobieta, mężczyzna - zaloty) Przechylenie głowy - Zainteresowanie Stukanie się w brodę - Próba podjęcia decyzji Głaskanie brody - Próba podjęcia decyzji, dodawanie sobie pewności Spoglądanie w dół - Smutek Spoglądanie w dół z odwróconą twarzą - Niewiara Odwrócenie twarzy podczas rozmowy - Nic nie wiem o tym Obgryzanie paznokci - Brak poczucia bezpiczeństwa, zdenerwowanie Szczypanie, pociąganie ucha - Niezdecydowanie Siadanie na brzegu krzesła - Prawdopodobnie nieśmiałość Pocieranie ucha - Miło mi to słyszeć Muśnięcie palcem okolicy ust - Nie mówi się wszystkiego (coś bym ci powiedział) Ręce schowane do kieszeni, ale kciuk jest wystawiony - Silny charakter i możliwość sprostania wszelkim zadaniom Dłonie wsunięte do kieszeni z przodu - Podkreślenie ważności własnej roli Dłonie wsunięte do kieszeni z tyłu - Chęć dominacji, zdolności kierownicze Poprawianie ubrania, strzepywanie - Niechęć, dezaprobata Zabawa okularami - Blokada jakiegokolwiek porozumienia Czyszczenie soczewki w okularach - Zdecydowanie w danej sprawie Wyprostowana postawa, ręce splecione - Pozycja obronna Skrzyżowanie nogi w pozycji stojącej - Pomimo spięcia zadowolenie z kontaktu (jestem lepszy od ciebie) Ręka ułożona na oparciu kanapy - Otwartość, pozytywne nastawienie Kobieta, noga schowana za nogą - Skrytość i nieśmiałość Niedbałe siedzenie, głowa podparta palcem wskazującym i kciukiem -zezygnowanie Siedzenie ze stopami rozchylonymi - Sumienność i punktualność Nogi wyciągnięte, stopy założone - Dusza artysty, niezależność, kłamstwo Siedzenie naturalne, nogi złączone - Solidność, dokładność, refleksyjność Siedzenie z nogą założoną na nogę - Ambicja, pewność siebie Ręce otwarte, ale zwrócone ku dołowi - Zamknięcie się w sobie i blokada Nogi zgięte w kolanach pod kątem prostym, stopy mocna na ziemi - Przychylna postawa, siła i spokój Nogi zgięte z założonymi na siebie kostkami - Niemiłe odczucia, brak zaufania
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
|
ankasz ale fajna ściągawka
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
heh pamiętam te zajęcia i jak nam gościówa (wykładowca) chciała wmówić że WSZYSTKIE ruchu czy ustawienia ciała mają jakieś znaczenie.
Nie dała sobie wytłumaczyć że np jesli ktos poprawia okulary to nie znaczy że nas ocenia negatywnie, tylko że mu sie te okulary zsunęły i że jesli ich nie poprawi to mu z nosa zlecą! Albo jak ktoś szybko, energicznie idzie, to wcale nie musi oznaczać, że jest on pewny siebie, tylko że jemu sie gdzieś śpieszy. ![]()
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
ma ktoś jeszcze coś??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
a co z nogami, gdy się stoi?
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze nie wiem dokładnie ale coś mi takiego zaświtało,że jesli stopy są skierowane do rozmówcy tzn,że jestesmy zainteresowani daną osobą i jeszcze coą takiego,ze nogi kierujemy w tę stronę w którą chcemy isć,ale muszę to jeszcze sprawdzić
![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Bardzo fajny temat
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.