|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pierwszy raz?
Witam
![]() Mam do Was takie hmm pytanie? Sama nie wiem. Zaczne od początku. Wczoraj baraszkowaliśmy sobie z moim TŻ. On przygotował romantyczną scenerie ![]() Podczas tych wszystkich "zabaw" On niemalże trzęsąc się zapytał :"KOCHANIE.." gdy odpowiedziałam "proszę" pocąłował mnie i powiedział że kocha nad życie i całą mnie ect. Chyba domyślam się o co mogło mu chodzić, bo akurat sytuacja "temu" sprzyjała. Oczywiście tematu już nie podjął, bo uznał to za mało istotne, ale widziałam na jego twarzy wyraz może nie niezadowolenia, ale jakby stał sie smutny... Zaczął mówić, jak mnie kocha, przytulać.. Pytanie? brzmi tak.. Co ja mam z tym zrobić? Z jednej strony chciałabym mu się oddać, gdyż uważam że to ten właściwy facet, jesteśmy razem 3 lata i strasznie się kochamy, ale z 2str. boje się konsekwencji (ciąży!!!). Niektórzy mówią, że jesli kobieta boi się ciąży to nie jest gotowa na seks. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Nie mam się komu wygadać, mam nadzieje że zrozumiecie że piszę tutaj. Pozdrawiam.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pierwszy raz?
Jesli boisz sie ciazy, to znaczy, ze moze pomyslisz przynajmniej o zabezpieczeniu przed a nie po. Jesli tego chcesz, to gdzie problem
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
ale żadne zabezpieczenie nie daje 100% pewności, o to mi chodzi.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Bez przesady
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem powinnaś dobrze się zabezpieczyć np tabletki albo prezerwatywy ale jakieś lepsze powinny wystarczyć, 99% to jest duże zabezpieczenie. I jeśli on też będzie uważał i będziecie robić to ostrożnie to nie powinnaś mieć obaw
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak sie jeszcze do gumek dorzuci stosunek przerywany to juz w ogole ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam Wszystkich
![]() Wiec tak,nie mialam jeszcze swojego pierwszego razu,a mam 18 lat.Ale szczerze nawet jeszcze o tym nie mysle. Mialam 3 chłopakow...Pierwszy byl ode mnie o 5 lat starszy.Ja mialam 17, a on 22.Myslalam,ze to bedzie ten,ale niestety chodzilo mu tylko o jedno i caly czas o tym mowil...i to mnie wystraszylo. W ogole wstyd sie przyznac,ze majac 18-lat nigdy nie uprawialam pettingu.Nie chcialam.Moze dlatego,ze jestem niesmiala. Ale aktualnie jestem sama i czekam na tego jedynego. Pozdrawiam Was dziewczeta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Pati, nie przejmuj sie i nieczego nie ponaglaj
![]() Ja ma 20 lat i tez tego nie robilam ani nie uprawilam pettingu ![]() ![]() Lubie sie czuc taka 'czysta' i moze przez to nadal jeszcze dzieckiem ![]() W wieku 18 lat poraz pierwszy sie calowalam, poraz pierwszy tak naprawde przytulalam sie do mezczyzny i poniekad go 'poznawalam' i to bylo piekne ! Bo jedyne w swoim rodzaju, oczekiwane i co najwazniejsze z odpowiednia osobá, ktora mnie kochala a i tak nie jestem pewna, czy to nie bylo za szybko, bo poniekad wtedy jeszcze chyba nie bylam gotowa nawet na ten pierwszy pocalunek ![]() Takze nie przejmuj sie, bedzie dobrze, byle w odpowiednim czasie, z odpowidnia osoba, ktora bedzie Cie kochac i ktora TY tez bedziesz kochac, a bedzie to naprawde wspaniala noc ![]() Pozdrawia, Joline |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz
![]() Ja sie pierwszy raz calowalam jak miala skonczone 17 lat i to po 4 miesiacach bycia z chlopakiem,ale tego nie zaluje... Ale jesli chodzi o pierwszy raz to na pewno nie bede sie spieszyc do niego,bo to przeciez ma byc wpaniala chwila z osoba,ktora pokocham(a zakochana jeszcze nie bylam). Ciesze sie,ze trafilam na te forum ![]() Pozdrawiam Ciebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
A wcześniej niby inaczej było? Nie, dokładnie tak samo, tylko - nie pisało się, nie rozmawiało
![]() Akurat jak ktoś ma 18 lat i ma choćby petting za sobą, to wcale mnie to nie dziwi. A że wstyd sie przyznać - ja tę wypowiedź odebrałam raczej jako takie powiedzenie, a nie dosłownie wstyd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o zabezpieczeni, to jak na pierwszy raz polecam prezerwatywę, a jak już będziesz miała za sobą tą cudowną chwilę, to idź do ginekologa po tabletki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzieki za odpowiedz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Jesli bedziesz brala tabletki wedle okreslonych regul, to prezerwatywa nie jest konieczna.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Taaa gdzieś tutaj był wątek jak dziewczyna panikowała, ze może być w ciąży bo jej prezerwatywa pękła, w dalszej części wypowiedzi okazało się, że dodatkowo uprawiają sex przerywany i zabezpieczają się tabletkami :| PARANOJA!
Jak bierzesz tabletki to daj spokój z prezerwatywami, zaufaj trochę medycynie.. Prezerwatywy są nie wygodne, poza tym trzeba potem o nich pamiętam, wyrzucić do kosza bo jak zostaną to się rodzice dowiedzą i znowu panika i kolejny wątek bo rodzice.. Z resztą nie ważne :P Mam drażliwy dzień dzisiaj.. Włączysz sobie przypomnienie na komórce, tabletki zawsze w torebce i będzie git. Jak już wydajesz te 'kilka' zł na tabletki to już nie dokładaj do gumek bo naprawdę szkoda kasy i przyjemności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Nigdy nie bedziesz sie czuła na 100% pewna, bo kazda z nas obawia sie pierwszego razu, bolu z tym związanego, "tej nowości". Jednak jak poczujesz, ze nastal ten moment to najpierw wybierz zabezpieczenie, ktore Wam odpowiada i spokojne miejsce. Jezeli nie chcesz brac tabletek zawsze mozesz łączyc prezerwatywy z globułkami czy środkami plemnikobójczymi. Wtedy bedziesz spokojna, ze nie wpadniecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem takie "planowanie" wcale nie jest takie dobre bo wydaje mi sie, ze to wlasnie wywoluje strach. ja nie planowalam pierwszego razu, owszem wiedzialam ze mam chlopaka wiec przewidywalam taka opcje, dlatego mialam juz zabezpieczenie, ale ta chwila nie byla zaplanowana. po prostu zdarzylo sie, bo byla dogodna chwila i poczulam, ze tego chce. niczego nie zaluje bo moj pierwszy raz byl naprawde przyjemny, zero bolu jakiegokolwiek i nawet kilka pozycji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
nie ma za co, taka jest prawda
![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie bycie/nie bycie dziewica nie jest powodem do dumy, prawie kazdy predzej czy pozniej straci, normalna rzecz. ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
![]()
v
Edytowane przez xXxXxSaRuSiAxXxXx Czas edycji: 2008-11-03 o 15:22 Powód: brak |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po Twoim poście widać, że nie jesteś gotowa na seks ![]() poza tym "już miesiąc" to bardzo kiepskie określenie, jesteście razem: "ledwo" albo "dopiero" miesiąc i raczej o miłości to tu nie może być mowy, wiec poczekaj z seksem ![]() ważne jest to czy Ty jestes gotowa i chcesz, a nie to że on chce...
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do autorki postu. Wiadomo że nic ni daje 100%pewności. Ale pomyśl.. Tabletki to jest PRAWIE 100% prezerwatywa też PRAWIE 100% jeżeli tak bardzo sie tego boisz to połącz te 2 rzeczy... wierz mi i to są słowa ginelokoga że dziewczyna używająca tych 2 zabezpieczen jest po 1) Bardzo głupiutka że truje sie tabletkami a i tak używa gumek i 2) ma nawet więcej niż 100% penoście że w ciąży nie będzie. Bo na zrrowy rozum. Jakie jest prawdobodbieństwo że gumka pęknie a tabletka NAGLE przestanie działać?? Wg mnie ZADNA! Także tuptaj do ginekologa i o nic sie nie martw ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.