pierwszy raz? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-25, 11:32   #1
Dzastinek
Przyczajenie

pierwszy raz?

Witam jestem tutaj nowa, ale nie wiem czy to jest istotne.
Mam do Was takie hmm pytanie? Sama nie wiem.
Zaczne od początku. Wczoraj baraszkowaliśmy sobie z moim TŻ. On przygotował romantyczną scenerie były świece, róże, romantyczny film, wino.
Podczas tych wszystkich "zabaw" On niemalże trzęsąc się zapytał :"KOCHANIE.." gdy odpowiedziałam "proszę" pocąłował mnie i powiedział że kocha nad życie i całą mnie ect. Chyba domyślam się o co mogło mu chodzić, bo akurat sytuacja "temu" sprzyjała. Oczywiście tematu już nie podjął, bo uznał to za mało istotne, ale widziałam na jego twarzy wyraz może nie niezadowolenia, ale jakby stał sie smutny... Zaczął mówić, jak mnie kocha, przytulać..

Pytanie? brzmi tak.. Co ja mam z tym zrobić? Z jednej strony chciałabym mu się oddać, gdyż uważam że to ten właściwy facet, jesteśmy razem 3 lata i strasznie się kochamy, ale z 2str. boje się konsekwencji (ciąży!!!). Niektórzy mówią, że jesli kobieta boi się ciąży to nie jest gotowa na seks.

Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Nie mam się komu wygadać, mam nadzieje że zrozumiecie że piszę tutaj.

Pozdrawiam.
Stary 2008-10-25, 11:44   #2
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: pierwszy raz?

Jesli boisz sie ciazy, to znaczy, ze moze pomyslisz przynajmniej o zabezpieczeniu przed a nie po. Jesli tego chcesz, to gdzie problem ? Tylko najpierw zajmijcie sie zabezpieczeniem.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 11:56   #3
Dzastinek
Przyczajenie

ale żadne zabezpieczenie nie daje 100% pewności, o to mi chodzi.
Stary 2008-10-25, 12:14   #4
doloresd
Wtajemniczenie

Bez przesady tabletki dają te 99 % skuteczności - a ten 1 % to są kobiety, które zapomniały wziąć tabletki, zgubiły ją itp. Także bez stresu - idź do lekarza i z nim pogadaj jeśli mi nie wierzysz jeśli antykoncepcja byłaby zawodna tak jak piszesz to byłoby na świecie jeszcze więcej ludzi
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 12:31   #5
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastinek Pokaż wiadomość
Zaczne od początku. Wczoraj baraszkowaliśmy sobie z moim TŻ. On przygotował romantyczną scenerie były świece, róże, romantyczny film, wino.
Podczas tych wszystkich "zabaw" On niemalże trzęsąc się zapytał :"KOCHANIE.." gdy odpowiedziałam "proszę" pocąłował mnie i powiedział że kocha nad życie i całą mnie ect. Chyba domyślam się o co mogło mu chodzić, bo akurat sytuacja "temu" sprzyjała. Oczywiście tematu już nie podjął, bo uznał to za mało istotne, ale widziałam na jego twarzy wyraz może nie niezadowolenia, ale jakby stał sie smutny... Zaczął mówić, jak mnie kocha, przytulać..

Pytanie? brzmi tak.. Co ja mam z tym zrobić? Z jednej strony chciałabym mu się oddać, gdyż uważam że to ten właściwy facet, jesteśmy razem 3 lata i strasznie się kochamy, ale z 2str. boje się konsekwencji (ciąży!!!). Niektórzy mówią, że jesli kobieta boi się ciąży to nie jest gotowa na seks.

Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Nie mam się komu wygadać, mam nadzieje że zrozumiecie że piszę tutaj.

Pozdrawiam.
Niektóre kobiety w wieku 30 lat boja sie ciazy co nie znaczy, ze maja seksu nie uprawiać Antykoncepcja w zupelnosci cie od ciazy uchroni, tylko musiszmiec spora wiedza na ten temat.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 17:15   #6
anussska4
Raczkowanie

GG do anussska4

Moim zdaniem powinnaś dobrze się zabezpieczyć np tabletki albo prezerwatywy ale jakieś lepsze powinny wystarczyć, 99% to jest duże zabezpieczenie. I jeśli on też będzie uważał i będziecie robić to ostrożnie to nie powinnaś mieć obaw
anussska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 17:16   #7
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez anussska4 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem powinnaś dobrze się zabezpieczyć np tabletki albo prezerwatywy ale jakieś lepsze powinny wystarczyć, 99% to jest duże zabezpieczenie. I jeśli on też będzie uważał i będziecie robić to ostrożnie to nie powinnaś mieć obaw

a jak sie jeszcze do gumek dorzuci stosunek przerywany to juz w ogole

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-25, 18:25   #8
patii1990
Przyczajenie

Talking Dot.: pierwszy raz?

Witam Wszystkich) Jestem tutaj nowiutka...
Wiec tak,nie mialam jeszcze swojego pierwszego razu,a mam 18 lat.Ale szczerze nawet jeszcze o tym nie mysle.
Mialam 3 chłopakow...Pierwszy byl ode mnie o 5 lat starszy.Ja mialam 17, a on 22.Myslalam,ze to bedzie ten,ale niestety chodzilo mu tylko o jedno i caly czas o tym mowil...i to mnie wystraszylo.
W ogole wstyd sie przyznac,ze majac 18-lat nigdy nie uprawialam pettingu.Nie chcialam.Moze dlatego,ze jestem niesmiala.
Ale aktualnie jestem sama i czekam na tego jedynego.
Pozdrawiam Was dziewczeta
patii1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 19:02   #9
Joline
BAN stały

Pati, nie przejmuj sie i nieczego nie ponaglaj
Ja ma 20 lat i tez tego nie robilam ani nie uprawilam pettingu Nie ma sie czego wstydzic, wg mnie (za co pewnie ktos zaraz sie oburzy) jest to powod do dumy
Lubie sie czuc taka 'czysta' i moze przez to nadal jeszcze dzieckiem Bo przeciez jestem jeszcze dzieckiem !
W wieku 18 lat poraz pierwszy sie calowalam, poraz pierwszy tak naprawde przytulalam sie do mezczyzny i poniekad go 'poznawalam' i to bylo piekne !
Bo jedyne w swoim rodzaju, oczekiwane i co najwazniejsze z odpowiednia osobá, ktora mnie kochala a i tak nie jestem pewna, czy to nie bylo za szybko, bo poniekad wtedy jeszcze chyba nie bylam gotowa nawet na ten pierwszy pocalunek

Takze nie przejmuj sie, bedzie dobrze, byle w odpowiednim czasie, z odpowidnia osoba, ktora bedzie Cie kochac i ktora TY tez bedziesz kochac, a bedzie to naprawde wspaniala noc )

Pozdrawia,

Joline
Joline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 19:53   #10
patii1990
Przyczajenie

Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz)
Ja sie pierwszy raz calowalam jak miala skonczone 17 lat i to po 4 miesiacach bycia z chlopakiem,ale tego nie zaluje...
Ale jesli chodzi o pierwszy raz to na pewno nie bede sie spieszyc do niego,bo to przeciez ma byc wpaniala chwila z osoba,ktora pokocham(a zakochana jeszcze nie bylam).
Ciesze sie,ze trafilam na te forum
Pozdrawiam Ciebie
Stary 2008-10-26, 10:53   #11
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patii1990 Pokaż wiadomość
[I]
W ogole wstyd sie przyznac,ze majac 18-lat nigdy nie uprawialam pettingu.Nie chcialam.Moze dlatego,ze jestem niesmiala.
Boże, co to za czasy nastały...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-26, 10:56   #12
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A wcześniej niby inaczej było? Nie, dokładnie tak samo, tylko - nie pisało się, nie rozmawiało

Akurat jak ktoś ma 18 lat i ma choćby petting za sobą, to wcale mnie to nie dziwi. A że wstyd sie przyznać - ja tę wypowiedź odebrałam raczej jako takie powiedzenie, a nie dosłownie wstyd
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 13:33   #13
mysiunia85g
Zadomowienie

Wink Dot.: pierwszy raz?

Cytat:
Napisane przez Dzastinek Pokaż wiadomość

Pozdrawiam.
Pamiętaj to Ty musisz czuć się gotowa do pierwszego razu, a nie że Twój chłopak tego bardzo chce, to Ty musisz chcieć!
Jeśli chodzi o zabezpieczeni, to jak na pierwszy raz polecam prezerwatywę, a jak już będziesz miała za sobą tą cudowną chwilę, to idź do ginekologa po tabletki
mysiunia85g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 13:37   #14
patii1990
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mysiunia85g Pokaż wiadomość
Pamiętaj to Ty musisz czuć się gotowa do pierwszego razu, a nie że Twój chłopak tego bardzo chce, to Ty musisz chcieć!
Jeśli chodzi o zabezpieczeni, to jak na pierwszy raz polecam prezerwatywę, a jak już będziesz miała za sobą tą cudowną chwilę, to idź do ginekologa po tabletki
Jesli chodzi o zabezpieczenie do pierwszego razu to chce brac antykoncepcje i do tego prezerwatywe,bo wiem ze nie bede sie martwila ciazą.
Dzieki za odpowiedz
Stary 2008-10-26, 22:47   #15
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli chodzi o zabezpieczenie do pierwszego razu to chce brac antykoncepcje i do tego prezerwatywe,bo wiem ze nie bede sie martwila ciazą.
Dzieki za odpowiedz
Jesli bedziesz brala tabletki wedle okreslonych regul, to prezerwatywa nie jest konieczna.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-28, 15:55   #16
201804271242
Konto usunięte

GG do 201804271242

Taaa gdzieś tutaj był wątek jak dziewczyna panikowała, ze może być w ciąży bo jej prezerwatywa pękła, w dalszej części wypowiedzi okazało się, że dodatkowo uprawiają sex przerywany i zabezpieczają się tabletkami :| PARANOJA!
Jak bierzesz tabletki to daj spokój z prezerwatywami, zaufaj trochę medycynie.. Prezerwatywy są nie wygodne, poza tym trzeba potem o nich pamiętam, wyrzucić do kosza bo jak zostaną to się rodzice dowiedzą i znowu panika i kolejny wątek bo rodzice.. Z resztą nie ważne :P Mam drażliwy dzień dzisiaj..

Włączysz sobie przypomnienie na komórce, tabletki zawsze w torebce i będzie git. Jak już wydajesz te 'kilka' zł na tabletki to już nie dokładaj do gumek bo naprawdę szkoda kasy i przyjemności.
201804271242 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-29, 19:56   #17
calineczka1220
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joline Pokaż wiadomość
Pati, nie przejmuj sie i nieczego nie ponaglaj
Ja ma 20 lat i tez tego nie robilam ani nie uprawilam pettingu Nie ma sie czego wstydzic, wg mnie (za co pewnie ktos zaraz sie oburzy) jest to powod do dumy
Lubie sie czuc taka 'czysta' i moze przez to nadal jeszcze dzieckiem Bo przeciez jestem jeszcze dzieckiem !
W wieku 18 lat poraz pierwszy sie calowalam, poraz pierwszy tak naprawde przytulalam sie do mezczyzny i poniekad go 'poznawalam' i to bylo piekne !
Bo jedyne w swoim rodzaju, oczekiwane i co najwazniejsze z odpowiednia osobá, ktora mnie kochala a i tak nie jestem pewna, czy to nie bylo za szybko, bo poniekad wtedy jeszcze chyba nie bylam gotowa nawet na ten pierwszy pocalunek

Takze nie przejmuj sie, bedzie dobrze, byle w odpowiednim czasie, z odpowidnia osoba, ktora bedzie Cie kochac i ktora TY tez bedziesz kochac, a bedzie to naprawde wspaniala noc )

Pozdrawia,

Joline
Zgadzam się z Tobą w 100% to powód do dumy nie jedna chciałaby cofnąć czas i dobrze przemyśleć decyzje, które podjęła
Stary 2008-10-29, 20:38   #18
patii1990
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez calineczka1220 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą w 100% to powód do dumy nie jedna chciałaby cofnąć czas i dobrze przemyśleć decyzje, które podjęła
Dziekuje Wam
Na razie niczego nie zaluje...
Stary 2008-10-29, 21:44   #19
Kaatrinkaa
Zadomowienie

Nigdy nie bedziesz sie czuła na 100% pewna, bo kazda z nas obawia sie pierwszego razu, bolu z tym związanego, "tej nowości". Jednak jak poczujesz, ze nastal ten moment to najpierw wybierz zabezpieczenie, ktore Wam odpowiada i spokojne miejsce. Jezeli nie chcesz brac tabletek zawsze mozesz łączyc prezerwatywy z globułkami czy środkami plemnikobójczymi. Wtedy bedziesz spokojna, ze nie wpadniecie.
Kaatrinkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-30, 15:13   #20
czarnapanna
Raczkowanie

moim zdaniem takie "planowanie" wcale nie jest takie dobre bo wydaje mi sie, ze to wlasnie wywoluje strach. ja nie planowalam pierwszego razu, owszem wiedzialam ze mam chlopaka wiec przewidywalam taka opcje, dlatego mialam juz zabezpieczenie, ale ta chwila nie byla zaplanowana. po prostu zdarzylo sie, bo byla dogodna chwila i poczulam, ze tego chce. niczego nie zaluje bo moj pierwszy raz byl naprawde przyjemny, zero bolu jakiegokolwiek i nawet kilka pozycji za to bylo duuzo krwi i to jeszcze przez kilka nastepnych dni
czarnapanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-30, 15:19   #21
calineczka1220
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuje Wam
Na razie niczego nie zaluje...
nie ma za co, taka jest prawda
Stary 2008-11-01, 09:22   #22
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez calineczka1220 Pokaż wiadomość
Tyle samo pewnie chcialoby co nie

Dla mnie bycie/nie bycie dziewica nie jest powodem do dumy, prawie kazdy predzej czy pozniej straci, normalna rzecz.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-02, 11:29   #23
xXxXxSaRuSiAxXxXx
Przyczajenie

Exclamation Dot.: pierwszy raz?

v

Edytowane przez xXxXxSaRuSiAxXxXx
Czas edycji: 2008-11-03 o 15:22 Powód: brak
xXxXxSaRuSiAxXxXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-02, 11:34   #24
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez xXxXxSaRuSiAxXxXx Pokaż wiadomość
hej ) jestem tyu nowa ale nie o to chodzi... Z moim obecnym chlopakiem znam sie od wrzesnia .. wiem ze to bardzo krotko jestesmy juz miesiac razem.. przez ten czas udowodnil mi jak bardzo mnie kocha .. spotykamy sie przezaznie tylko u mnie i w szkole ... on juz swoj pierwszy raz ma dawno za soba ... pieszczoty sa u nas na poziomie dziennym... ale wiem ze zalezy mu na sexie.. chcialabym tego ale bardzo sie boje ... nasz 1 raz byl bardzo nie udany.. ja bylam tak ze stresowana ze nie mogl we mnie wejsc ... a kolejna przeszkoda bylo to ze nie bylismy zabezpieczeni... po paru probach udalo sie lecz ja to przerwalam ... pare dni po tym zle sie czulam strasznie bolal mnie brzuch .. powiedzialam mu zebysmy jeszcze poczekali z sexem niby przyjal to i zrozumial ale widze ze tego bardzo chce.. strasznie go kocham ale boje sie konsekwencji wynikajacych z sexu ... ...
skoro nie stosujesz zabezpieczenia to wcale sie nie dziwie ze sie boisz
po Twoim poście widać, że nie jesteś gotowa na seks
poza tym "już miesiąc" to bardzo kiepskie określenie, jesteście razem: "ledwo" albo "dopiero" miesiąc i raczej o miłości to tu nie może być mowy, wiec poczekaj z seksem
ważne jest to czy Ty jestes gotowa i chcesz, a nie to że on chce...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-02, 12:17   #25
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xXxXxSaRuSiAxXxXx Pokaż wiadomość
hej ) jestem tyu nowa ale nie o to chodzi... Z moim obecnym chlopakiem znam sie od wrzesnia .. wiem ze to bardzo krotko jestesmy juz miesiac razem.. przez ten czas udowodnil mi jak bardzo mnie kocha .. spotykamy sie przezaznie tylko u mnie i w szkole ... on juz swoj pierwszy raz ma dawno za soba ... pieszczoty sa u nas na poziomie dziennym... ale wiem ze zalezy mu na sexie.. chcialabym tego ale bardzo sie boje ... nasz 1 raz byl bardzo nie udany.. ja bylam tak ze stresowana ze nie mogl we mnie wejsc ... a kolejna przeszkoda bylo to ze nie bylismy zabezpieczeni... po paru probach udalo sie lecz ja to przerwalam ... pare dni po tym zle sie czulam strasznie bolal mnie brzuch .. powiedzialam mu zebysmy jeszcze poczekali z sexem niby przyjal to i zrozumial ale widze ze tego bardzo chce.. strasznie go kocham ale boje sie konsekwencji wynikajacych z sexu ... ...
Ja rozumiem że niektórzy potrafia iść na pierwszą randke i już sie na niej kochać i być potem całe życie razem ale... misiąc razem i już mu sie oddajesz?? Rozumiem że sie kochacie ale dajcie sobie troche czasu. PO co sie spieszyć.. bo on tego bardzo chce a ty nie chcesz żeby mu przykro bylo?? POczekajcie troszke... nikt was nie goni na seks macie całe życie.

A co do autorki postu. Wiadomo że nic ni daje 100%pewności. Ale pomyśl.. Tabletki to jest PRAWIE 100% prezerwatywa też PRAWIE 100% jeżeli tak bardzo sie tego boisz to połącz te 2 rzeczy... wierz mi i to są słowa ginelokoga że dziewczyna używająca tych 2 zabezpieczen jest po 1) Bardzo głupiutka że truje sie tabletkami a i tak używa gumek i 2) ma nawet więcej niż 100% penoście że w ciąży nie będzie. Bo na zrrowy rozum. Jakie jest prawdobodbieństwo że gumka pęknie a tabletka NAGLE przestanie działać?? Wg mnie ZADNA!
Także tuptaj do ginekologa i o nic sie nie martw
SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości