![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
hmm, jak to rozegrać
wiem że pewnie napiszecie mi że jestem po prostu *** czy taka czy owaka, ale nie w tym rzecz.
spotykam się z tym facetem od roku, poznaliśmy się przez neta, on jest dużo odemnie starszy, (chociaż i tak nie wygląda na tyle, ale to nie ważne) no i można się domyślić jaki to związek... na początku mówił że nie ma żony, ani dzieci, że jest z innego miasta, a tutaj tylko w delegacje przyjezdza - obawiał się że może nie będę chciała, czy coś, ale z czesem, z jego zaufaniem do mnie dowiedziałam się tak stopniowo wszystkiego, że jest z naszego miasta, że ma żone, dzieci itd, opowiadał mi różne historyjki o nim i żonie, o jego rodzinie i dzieciach, powiedział jakie nietypowe imie ma jago córka, z ciekawości wpisałam w naszej klasie i od razu znalazłam, tym samym siostre jej też, pooglądałam zdjęcia, ale jaki bym miała cel pisać coś, knuć. zawsze mówił że nie wybaczyl by sobie gdyby jego żona i dzieci sie o tym dowiedziały, że żona by go od razu wygoniła, bez względu na to co ich łączy, że on jest jej pierwszym i jedynym mężczyzną. a mi mówił że gdyby tylko mógł mieć dwie żony... ale ja dla ciebie za stary jestem, ty byś chciała mieć młodego ![]() jakoś w okolicach wakacji,czy we wrześniu, wspominałam mu kilka razy, że jak nie chce ciągnąć tej znajomości czy obawia się czy to się nie wyda czy będzie miał wyrzuty sumienia (w sumie tak mówiłam mu jeszcze wcześniej) to niech powie i zakończymy to, ja przecież zrozumiem, on odpowiadał że nie, że wszystko jest ok i bardzo lubi ze mną być (czy coś takiego) a mówiłam mu tak, bo on jest taki.. nie powie mi że coś mu nie pasuje, nigdy sie na mnie nie złościł, nie pwoeidział że coś nie tak robie, że sie spozniłam czy coś, w wakacje pracowałam i powiedziałam że jakby teraz chciał zakończyć to jak najbardziej może bo mam teraz pieniądze ![]() jak wróciłam z ciekawości weszłam w necie na ogłoszenia na naszym mieście i zobaczyłam jego ogłoszenie które dał w czwartek i coś zmienił w piątek ![]() bo jak zadzwonie i powiem że chcę się spotkać, ale nie w pensjonacie tylko w kawiarni, to się domyśli że to zobaczyłam, czy coś, i sobie zdąży obmyślić co i jak ma mówić, od jakiegoś czasu umawiamy się w pensjonacie, tylko ze on przyjezdza z innej strony, ja z innej i nie oplaca sie by po mnie przyjezdzal (kiedys, na początku znajomości przyjezdzal po mnie i odwozil mnie, ale pomyslalam ze po co ma jechać w innym kierunku i potem wracac jak ja mam dobry dojazd i moge sama wracac, no nieważne). chodzi o to, że nie zakończył znajomości ze mną, nie porozmawiał ze mną, łączy nas dużo, a on daje ogłoszenie i szuka innej, a mówi że w życiu by tak nie robił, i że chce ze mną być itd on jak sam o sobie mówi jest zamożnym człowiekiem, ale szantaż że ma mi dawać troche pieniędzy jak teraz studiuje i nie mam czasu za bardzo żeby zarabiać jest takie niehonorowe, a dla niego to nie byłby problem bo mówił że jakbym np zaszła w ciąże to by mi kupił mieszkanie i dawał pieniądze na wszystko, i dla niego to nie probem, ale ja sobie zmarnuje życie (dlatego biore tabletki, a on mówi że mi ufa że go nie oszukam i np przestane brać i zajde w ciąże) tyle już napisałam, że mam mętlik i nie mam za bardzo już siły pisać dalej. wiem że napiszecie że jestem głupia że pisze że on mnie kocha i w to wierzyłam, ale chodzi o to że jak to mówi, to znaczy że chociaż mu ze mną dobrze, że jednak coś czuje do mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: hmm, jak to rozegrać
Cytat:
Zrobiłaś z siebie tanią panią do towarzystwa (tanią, bo tamte panie przynajmniej finansowo się cenią). Ty kierujesz swoim życiem, tym co robisz, a czego nie. Zauroczyłaś się, on dopiero w pewnym momencie powiedział o żonie i dzieciach - OK, to się zdarza. Ale Ty brnęłaś dalej, nadal brniesz - to już nie jest w porządku w stosunku do samej siebie. Do tego wspominasz o tym, że jest zamożny, zastanawiasz się jak mu tego bogactwa nieco odjąć dla siebie - myślę, że ani już nie jesteś zakochana, ani naiwna, tylko bardzo wyrachowana. Tylko się nie przejedź na własnym sprycie. Gdybyś była zakochana, zaślepiona współczułabym Ci, a tak - czuje niesmak, gdy czytam co piszesz. Dobrze wiesz co robisz i wiesz o co jemu chodzi. Nie udawaj proszę naiwnej pisząc, że masz mętlik w głowie, bo wydaje mi się, że to nieprawda. Czego oczekujesz? Jakich porad? Edit: no chyba, że piszesz po wpływem takich emocji, że zaczynasz wypisywać głupoty w mszczeniu się i tym podobnych. Odpuść. Niczego takiego człowieka jak on nie nauczysz, a skrzywdzisz samą siebie. To kłamca, kłamcą był (pewnie nie jesteś jego pierwszą kochanką) i kłamcą pozostanie. To jego życie, jego wybory. Ty zacznij żyć swoim życiem, odetnij się od tego bagna. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2008-11-18 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W slowa takiej osoby nie nalezy wierzyc ,bo one NIC nie znacza.Czego oczekiwalas od zawodowego klamcy?prawdy ?no prosze cie Nie rozgrywaj tego tylko rzuc w cholere Moja znajoma miala to samo,wielki szok ze palant poznal w ten sposob ją i smie jeszcze szukac inne j jak juz mu sie znudzilo. Poza tym to byl po prostu twoj sponsor wiec nie wiem czemu masz az takie pretensje.Martwisz sie ze doplyw gotowki sie skonczy? Edytowane przez bess Czas edycji: 2008-11-18 o 10:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jemu jest z Tobą dobrze, bo jestes dla niego odskocznią. Czy on Cię szanuje?
Poza tym nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym szantażem - chcesz go szantażować? ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
kiedyś w żartach powiedziałam że jakby zrobił mi coś złego, oszukał to mogę go szantażować że powiem jego rodzinie.
ale nie jestem wyrachowana, gdybym była, to już dawno , jak się dowiedziałam o rodzinie i znalzałam ich na klasie, bym mogła powiedzieć że mi ma coś dawać w zamian że nie powiem (i tak mi dawał, ale na to co pisałam, jeśli on ma majątek, a ja się uczę to czemu mam nie mieć pieniędzy na tablety, na lekarza, czy na bielizne) no i poszłam do pracy, co świadczy o mnie, a ktoś powie po co mi jak on mi daje? po to aby mieć satysfakcje że coś robie, że rozwijam się, poznaje ludzi i zdobywam doświadczenie... to we mnie ceni (podobno) a teraz jestem na niego zdenerwowana że tak postępuje, nie fair wobec mnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Acha i piszesz ,ze
Cytat:
A jak juz zaczelas pracowac to tez bralas od niego kase? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Nie rozgrywaj tego tylko rzuc w cholere
[/quote] ale chcę jakoś to zrobić, a nie tak po prostu, bo wkońcu mnie oszukał a o gotówke też się martwię teraz, ale jak rozmawialiśmy o tym to on powiedział że jestem dla niego tak ważną osobą i że jakbym miała kiedyś jak już nie będziemy się spotykali jakieś problemy finansowe, czy też inne, to zawsze moge do niego zadzwonić, on numer bedzie miał ten sam, i mi na pewno pomoże... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
no wiec skoro jest zamozny to pewnie stac go na wiecej niz jedna pania
Nie zamartwiaj sie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Może znajdź sobie innego sponsora
![]() Napawdę myślałaś, ze będzie Cię utrzymywac do końca życia? To chyba było raczej oczywiste, ze będzie z Tobą dopóki mu sie nie znudzisz. Szantażować go mozesz - ale pamiętaj, że za to się idzie siedzieć. Edytowane przez Miśka84 Czas edycji: 2008-11-18 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2008-11-18 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpusc ,masz prace ambicje po co ci stare kłamliwe dziady i ich kasa ,skoro mozesz sobie radzic sama Edytowane przez bess Czas edycji: 2008-11-18 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
no w sumie tak, jak jest nie fair wobec żony i rodziny, o których mówi że są dla niego baaardzo ważni , że to dla niego najważniejsze, to dlaczego miałby być wobec mnie,
kiedyś rozmawialiśmy i głośno myśląc też mu tak powiedziałam, ale że było ogólnie nam razem ok, to w to brnęłam... a teraz lecę na zajęcia, więc nie będę odpisywać dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Jesteś zwykłą panną lekkich obyczajów, trafiłaś na faceta równego sobie - ma żonę i dzieci a zabawia sie z innymi panienkami, zastanówcie sie nad sobą ludzie bo jak czytam takie rzeczy to mnie szlag trafia, piszesz, ze dziwi Cię ze facet szuka sobie poprzez ogłoszenie innych panienek, a czego się niby spodziewałas, zboczeniec jeden, zamiast zając sie żoną, poswiecic czas dzieciom sponsoruje "panienki", jego zona powinna o wszystkim sie dowiedziec, szanuj sie kobieto, jak sobie wyobrazasz swoje dalsze zycie,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Jak dla mnie to Ty sie najzwyczajniej w swiecie prostytuujesz. Biznes Ci siada, recesja puka do drzwi, konkurencja nie spi - musisz "ciezej" popracowac nad konceptem swojej dzialalnosci. A nazywaj to sobie jak chcesz.
I nie dziwie sie facetowi, ze mu sie "nudzisz".
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Daj ogłoszenie do gazety i znajdź sobie innego
![]() ![]() A jezeli jesteś taka uczciwa to powiedz prawdę jego żonie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dodam,ze nie mam pojecia jakiej rady od nas oczekujesz. Szantazu,to tu raczej nikt nie poprze, tym bardziej,ze to podzeganie do przestepstwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Trochę mnie zatkało. Ok, jestem w stanie zrozumieć związek z żonatym mężczyzną, gdy dziewczyna jest zakochana/zauroczona/zaślepiona. Z Twoich posów nic takiego nie wynika - przewija się tu ciągle argument finansowy. Tą pracą chciałaś uspokoić swoje sumienie, że jednak nie jesteś cichodajką?
Tak z ciekawości - poznaliście się przez ogłoszenie w Internecie "dyskretny pozna młodą, sponsoring"?
Edytowane przez Reijel Czas edycji: 2008-11-18 o 12:30 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłaś z siebie prostytutkę i teraz masz do niego o to pretensje?
Moralnośc ma się w sobie, nikt ci nieczego nie narzucał. Potraktował cie tak, jak traktuje się panieniki lekkich obyczajów, za co się tu mścić?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Czy Tobie sie naprawde opłaca tracic młodośc i czas dla takiego człowieka? Przeciez to nie ma przyszłosci, zreszta czego ty tak naprawde oczekujesz do tego człowieka?Jestescie w sex-układzie i masz pretensje, ze Cie oszukuje, bo umieszcza ogłoszenia-przejrzyj na oczy-od poczatku Cie okłamywał...
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kwestii tego kto za co płaci - logiczne jest, że mężczyzna z ustabilizowana pozycją zawodową płaci za wizyte u ginekologa oraz wykupienie tabletek antykoncepcyjnych, jesli dziewczyna studiuje i nie pracuje bądź pracuje dorywczo. Ale kupowanie bielizny to już nie jego obowiązek - chyba, że stawiasz się w pozycji utrzymanki.
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie współczuję. Wiesz jak jest a mimo to jakieś nadzieje sobie robisz? Zejdź na ziemię dziewczyno ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() On postępuje nie fair wobec żony i dzieci... To pomyśl sobie jak oni by się czuli gdyby sie dowiedzieli o tym ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Edsonka Czas edycji: 2008-11-18 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() sorry za to ze nie wzięłam wielocytuj ale nie zauważyłam tego posta ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
A odpowiadając na pytanie tytułowe: "jak to rozegrac?"
A co to? partia szachów? ![]() To twoje życie dziewczyno... szanuj się trochę, przynajmniej. Jedyne, co możesz a nawet powinnaś zrobić, to nie kontaktować się więcej z tym panem. Ocal choć resztki własnego honoru, a nie jeszcze o jakchś szantażach myślisz ![]()
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cacytowalam fragmenty twojej wypowiedzi ![]() Jestes wielce oburzona faktem,ze facet szuka innej a nie zakoczył romansu z Toba,a przepraszam bardzo z tego co zauważyłam nie napisalaś,ze z zona zakończył ![]() ![]() Szantaz dla pieniedzy ![]() ![]() "Miłosci i wiernosci,dopóki smierc nas nie rozlączy" ![]() Ja bym zachowała resztki godnosci dla samej siebie i usuneła sie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Jak to rozegrac?
Dac sobie z nim spokoj. Nigdy wiecej nie wchodzic w relacje z zonatymi/zajetymi facetami. Nigdy wiecej nie wchodzic w relacje oparte na sponsoringu. I tyle.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
wszyscy mnie krytykują, fakt -może robię coś złego.
on nie jest zły, żona poprostu mu się znudziła po tylu latach, a on jest dobry, kochany, czuły, wrażliwy i bardzo fajny, miałam czas, gdzieś koło wakacji, że coś więcej do niego czułam, czekałam kiedy zadzwoni i kiedy sie spotkamy, i jak to zrobił to byłam cała szczęśliwa, ale miałam gdzieś głęboko tą świadomość że ma żone i to ona jest najważniejsza, a nie ja i nigdy nie będę. A czemu akurat z nim w to się wdałam boję się napisać, bo jak powiem że nie mam zainteresowania wśród rówieśników to powiecie że dlatego że jestem zwykłą ***, a jestem taka cicha woda, nikt by nie przypuszczał że taka spokojna, nieśmiała, sympatyczna i wrażliwa dziewczyna wdała się w coś takiego. Dzięki za to co napisałyście, wątek mozna zamknąć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ewelko, żąden facet, który ma w sobie minimum przyzwoitości nie pozwoli sobie na taka sytuację, jaką ma z Tobą
![]()
![]() |
#29 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
czemu uważasz że mnie traktuje jak pomiotło? liczy się z moim zdaniem, robimy wszystko za obopólną zgodą, mówi że traktuje mnie nie tylko jak kochanke, ale też jako córeczke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.