|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Ostatni samuraj...
Muszę o tym napisać
![]() Byłam wczoraj na tym filmie i... Dziewczyny, czym prędzej bierzcie za fraki swoich mężów, facetów, koleżanki, mamy, albo idźcie same! ![]() Film jest genialny i jestem pod ogromnym wrażeniem! ![]() A może ktoś już był? Rany, naprawdę warto... ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Ostatni samuraj...
Dziś idę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Szarada napisał(a):
> Dziś idę ![]() Nie zapomnij chusteczek ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Chodzę do kina bardzo często, miewamy takie tygodnie że co tydzień lądujemy - i Ostatni Samuraj został mi obrzydzony doszczętnie. Za każdym razem kiedy szliśmy leciał trailer wyżej wymienionego filmiku... co najmniej z 10 razy
![]() ![]() ![]() Osobiście chcę iść na film "In the Cut" czyli po naszemu "Tatuaż" z Meg Ryan, dość skandalizująco się zapowiada. No i czkeam kiedy do kin wejdzie horror Gothika z Halle Berry (uwielbiam horrory!) Ja tam na filmach NIGDY nie płaczę (tylko raz mi się zdarzyło - na filmie o biedym opuszczonym piesku, którego pan zachorował i trafil do szpitala a psina się tułała i poniewierana była ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Hehe, ja też za Tomem Cruisem nie przepadam jakoś wyjątkowo - ot aktor jak aktor... ale film był bossssski!
![]() ![]() ![]() A na Tatuaż też się wybieramy ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zawsze robię siku przed nawet krótkimi filmami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam na "Niedźwiedziu" z klasą.
![]() ![]() A "Samuraja" zapowiedzi też miałam puszczane przed każdym filmem ostatnio. ![]() ![]() ![]() "Tatuaż" jest chyba od 18? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja już widziałam "Ostatniego samuraja" - film dobrze zrealizowany, sceny batalistyczne oczywiście z rozmachem, piękne plenery...ale cały film jest schematyczny i bardzo pompatyczny, po prostu ma sie wrażenie, że to co sie ogląda to jakaś bajka i nie ma w tym ani troche realizmu. Widziałam lepsze filmy. Sceny batalistyczne trwają zbyt długo, ile można słuchać odgłosu przecinanego człowieka
![]() To tylko moja opinia, troche po Hollywoodzku zrobiony ten film.
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ogladalam Samuraja juz jakis czas temu. Dolaczam sie do grona polecajacych ten film
![]() A Gothika.. pomimo ze horror, to jakos udalo mi sie obejrzec caly film, bez zakrywania oczu i przygryzaniu palcow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja na Toma poszłabym już dziś, ale mój ukochany nie lubi tłumów w kinie i powiedział, ze pójdziemy potem. Takie filmy to musowo w kinie najpierw muszę zobaczyć
![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
A ja własnie wróciłam z "Ostatniego...". Wrażenie zrobiła na mnie tylko jedna scena (pierwsze pojawienie się samurajów). Resztę mogłabym oglądnąć w domu, na kanapie, z gazetą w ręku... Jak dla mnie to kwintesencja amerykańskości a główny bohater - amerykaniń jest bardziej japoński od Japończyków. Tak że przychylam sie do zdania Ani - zero realizmu - cały czas miałam wrażenie że oglądam amarykańskich aktorów udających cośtam. W ogóle jakoś ugrzeczniny ten film jest - trup się gęsto ściele, ludzie padają ale jakoś chyba poza kamerą wstają i nie mogą zdążyć na plan, kiedy pokazują pole bitwy. Jeden plus, i jedno, jedyne zaskoczenie, że nie ma sceny erotycznej
![]() Jestem rozczarowana. Nawet przy moich niewielkich informacjach na temat Japonii, to wszystko wydało mi się jakieś takie... jakby nie mieli konsultanta. Chociaż mój mąż twierdzi że w ogóle nie zrozumiałam o co chodzi w tym filmie... Może ma racje ale wszystko powyższe to moje odczucia - i według nich, film jest kieeeepski. Mam tylko nadzieję że w Troi nie pojawi się jakis Amerykanin, bardziej grecki od Hektora... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie, też myślałam, że będzie jakaś scena erotyczna, może to nawet pomogło by filmowi, bo film sie skończył, a mi sie wydało, że ten związek między tym dwojgiem jakiś taki niedopowiedziany jest i wogóle to nie wiadomo co między nimi się dzieje. Z jednej strony widać było chemię, a z drugiej ona zachowywała duży dystans i po prostu chce jak najlepiej go ugościć...zakończenie też jakieś takie śmieszne, to było coś w stylu happy endu, w którym para odchodzi na tle zachodzącego słońca, fuuuj
![]()
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
DominikaS napisał(a):
> Jak dla mnie to kwintesencja amerykańskości a główny bohater - amerykaniń jest bardziej japoński od Japończyków. Tak że przychylam sie do zdania Ani - zero realizmu... No tak, zgadzam się z tym wszystkim, tylko że moim zdaniem "co z tego"? Mi to w ogóle nie przeszkadzało, po prostu film mi się podobał ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
ANKA napisał(a):
> ten związek między tym dwojgiem jakiś taki niedopowiedziany jest i wogóle to nie wiadomo co między nimi się dzieje. Z jednej strony widać było chemię, a z drugiej ona zachowywała duży dystans i po prostu chce jak najlepiej go ugościć... Każdy sam może więc sobie określić, co się działo międzi nimi i ułożyć zakończenie... niektóre filmy tak mają... >zakończenie też jakieś takie śmieszne, to było coś w stylu happy endu, w którym para odchodzi na tle zachodzącego słońca, fuuuj ![]() Woooooow, to jest przecież takie mmmmmmmm.... piękne... ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Mi tez sie ten film podobał ale też idąc na niego nie spodziewałam sie filmu dokumentalnego. A dla spragnionychealizmu polecam artykul a raczej wywiad z zeszłotygodniowego Dużego Formatu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.