|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Zaczynam ćwiczyć, coś dla początkujących, możecie doradzić ? :)
Witam
tak więc chcę się w końcu za siebie zabrać... rok temu o tej porze ważyłam 58 kg a teraz waże około 8-10 kg więcej... Nie wiem jak to możliwe że aż tyle przytyłam no ale jednak jest to możliwe jak widać na szczęście nie widać po mnie jakiejś kolosalnej różnicy no ale jednak... nogi są troche grubsze, tyłek większy, brzuch bardziej wypchany do przodu a boczki bardziej odstają... niby nie ma różnicy ale jednak jest... chcialam się odchudzać już milion razy ale nigdy mi sie nie udało. chodzi mi o odchudzanie w formie zdrowego trybu życia a nie głodzenia się. OD DZISIAJ ZACZĘŁAM DIETĘ która będzie polegać na piciu tylko wody, nie będę jeść słodyczy ani fast foodów (które jednogłośnie są moim uzależnieniem i jakbym mogla to jadłabym je cały czas), do tego będę starała się jeść warzywa i owoce, będę starała się jeść regularnie, częściej ale w mniejszych ilościach a ostatni posiłek około 18... wszystko wygląda idealnie i wiem że będę w stanie wytrzymać z taką dietą, jednak gorzej będzie z ćwiczeniami. dopiero zaczynam więc muszę się rozgrzać. już mówię że nie chcę ćwiczyć z EWĄ CHODAWKOWSKĄ która jest strasznie monotonna, nudna i beż życia, nie potrafi zmotywować. przeciwieństem jest przecudowna MEL B i TIFFANY ROTHE ktore po prostu ubóstwiam. ale co z tego skoro cwicze tydzien ale się poddaję... czy któraś z was cwiczyla z mel albo tiff ? jakie były wasze efekty i jakie ćwiczenia wykonywałyście ? dzisiaj chwilkę ćwiczyłam na rozgrzewkę a od jutra chce zacząć ćwiczyć coraz więcej... więc?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynam ćwiczyć, coś dla początkujących, możecie doradzić ? :)
witaj!
Zaczynałam z Mel B, dlatego ćwiczenia z nią polecam i polecać będę ![]() odnośnie efektów, jest cały wątek dotyczący ćwiczeń z Mel i efektów
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
pisząc ten post sama odpowiedziałąs sobie na to jak to jest możliwe że przytyłaś, ->uwielbiasz fast foody i moglabyś je jesć cały czas.
Ale do rzeczy, mel B fajna, tiffany też. Jednak Chodakowska jest najfajniesza i najskuteczniejsza wg mnie. Ale to moje zdanie. Ewa ma w tej chwili take wydanych płyt, ze w kazdy dzień tygodnia mozesz robić inny zestaw i jeszcze Ci kilka pozycji zostanie. Więc nie wiem co to ma do nudy. Jak jej głos Ci nie odpowiada, wyłącz go. A zamiast tego odpal ulubioną muzykę. Ja schudłam 10 kg właśnie z Ewką, troche tez robiłam Mel B i trochę Tiffany. Dieta: 5 zdrowych posiłków, regularnych. Pierwszy w ciagu pierwszej godziny po przebudzeniu, ostatnio na 2-3 godziny przed zaśnięciem, koniecznie białkowy. Do tego dużo wody. Nie wyeliminowałam wszystkiego niezdrowego/wysokokalorycznego ze swojej diety, zjadłam czasem schabowego, czy ciasto. Ale w rozsądnych ilosciach. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=523977 link;-) zapomniałam dodać wcześniej, sorry.
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- E. Ch nie polecam jeśli jesteś początkująca, dużo błędów, którymi można sobie zrobić krzywdę (o błędach w jej treningach pisały Dziewczyny w kilku wątkach). Na początek dobra jest Mel B, krótkie ćwiczenia, które można ułożyć w dłuższy trening ![]() Z Mel utraciłam kilka cm w udach, lekko zarysowały się mięśnie na brzuchu, podniosły pośladki, jędrne ciało i duuuuużo energii po ćwiczeniach ;-)Ważna jest regularność ćwiczeń, załóż sobie kalendarz i zapisuj dni w których ćwiczyłaś, a w które nie- to bardzo pomaga ![]() Co do diety, to podstawa przy zrzucaniu zbędnego ciężaru. (dieta redukcyjna) Nie musisz nie jeść po 18, wystarczy 2godziny przed pójściem spać. Powodzenia i wytrwałości życzę!
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668 Od siebie dodam że może mogłabyś zamienić ryż i makaron na ryż makaron razowy, odstawić białe pieczywo i możesz także wspomóc sobie pijąc zieloną herbatę lub siemię lniane. Co do ćwiczeń to raczej nie pomogę bo ćwiczę siłowo, ale kiedyś ćwiczyłam BBL i TF(turbo fire). Może masz możliwość zapisać się na basen? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Mozesz zaczac od biegania jesli po cwiczeniach z Mel B szybko sie poddajesz. Mozesz tez zaczac chodzic na basen. Znajdz cwiczenia lub sport ktory polubisz, wtedy zanim sie obejrzysz dojdziesz do swojej wymarzonej wagi
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

tak więc chcę się w końcu za siebie zabrać... rok temu o tej porze ważyłam 58 kg a teraz waże około 8-10 kg więcej... Nie wiem jak to możliwe że aż tyle przytyłam no ale jednak jest to możliwe jak widać
na szczęście nie widać po mnie jakiejś kolosalnej różnicy no ale jednak... nogi są troche grubsze, tyłek większy, brzuch bardziej wypchany do przodu a boczki bardziej odstają... niby nie ma różnicy ale jednak jest... chcialam się odchudzać już milion razy ale nigdy mi sie nie udało. chodzi mi o odchudzanie w formie zdrowego trybu życia a nie głodzenia się. OD DZISIAJ ZACZĘŁAM DIETĘ która będzie polegać na piciu tylko wody, nie będę jeść słodyczy ani fast foodów (które jednogłośnie są moim uzależnieniem i jakbym mogla to jadłabym je cały czas), do tego będę starała się jeść warzywa i owoce, będę starała się jeść regularnie, częściej ale w mniejszych ilościach a ostatni posiłek około 18... wszystko wygląda idealnie i wiem że będę w stanie wytrzymać z taką dietą, jednak gorzej będzie z ćwiczeniami. dopiero zaczynam więc muszę się rozgrzać. już mówię że nie chcę ćwiczyć z EWĄ CHODAWKOWSKĄ która jest strasznie monotonna, nudna i beż życia, nie potrafi zmotywować. przeciwieństem jest przecudowna MEL B i TIFFANY ROTHE ktore po prostu ubóstwiam. ale co z tego skoro cwicze tydzien ale się poddaję... czy któraś z was cwiczyla z mel albo tiff ? jakie były wasze efekty i jakie ćwiczenia wykonywałyście ? dzisiaj chwilkę ćwiczyłam na rozgrzewkę a od jutra chce zacząć ćwiczyć coraz więcej... więc?