zmiana tamatu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-04-01, 12:13   #1
haima
Rozeznanie

GG do haima

zmiana tamatu

Od jakiegoś czasu z każdym wątkiem zaczynam się przekonywać, że to forum zaczyna "schodzić na psy". Jak nie jest urządzone jakieś "polowanie na czarownice" to tematem przewodnim staja się aktorki, "polskie przystojniaki", czy choćby ile kto ma kosmetyków, itp. Z wątków o tym charakterze najlepszy był o damskiej torebce, bo można się było pośmiać z "kobiecych słabostek". Ale dziewczyny, litości!!!! Jak tak dalej pójdzie to wyjdzie na to, że jesteśmy głupimi, pustymi złośnicami!
haima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-04-01, 12:32   #2
kasiulekk
Raczkowanie

GG do kasiulekk
Re: zmiana tamatu

a może jesteśmy :hot
Bardzo lubię odwiedzać to forum, mimo wszystko. Częściej odwiedzam, niż się wypowiadam. I tak sobie myślę, że wątki są w dużej mierze uzależnione od naszych nastrojów i jak to w życiu bywa - nasze opinie całkowicie im podlegają.
A o aktorach i kosmetykach i innych bzdetach, to chyba każda kobitka lubi pogadać.
I czasem wolę takie " puste " tematy, bo wtedy mogę się odpręzyć. Moja praca polega między innymi na intensywnym wysiłku intelektualnym ( hi hi hi) więc gadu gadu o głupotkach jest miłym relaxem.
kasiulekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-04-01, 12:49   #3
Twitty
Raczkowanie

GG do Twitty

Dobrze Haima, że rozpoczęłaś ten wątek.
Myślę, że podstawą dyskusji na poważne tematy na forum jest zachowanie dystansu i przede wszystkim powstrzymanie się od oceniania innych. Wydaje mi się, że należy skupić się jedynie na zadanym pytaniu i po prostu na nie odpowiedzieć, bez zbędnych komentarzy. Wtedy możliwe będzie zachowanie dobrej atmosfery na forum, bez wyciągania wniosków, które mogą okazać się mylne, gdyż słowo pisane jest znacznie uboższe niż słowo mówione. Już kiedyś pisałam, że nie znając człowieka osobiście, nie widząc jego gestów i mimiki podczas wyrażania danej opinii, możemy sobie nieco spłycić i zafałszować odbiór jego przekazu. Osobiście staram się zawsze zachować ten dystans i mam tylko nadzieję, że mi się to udaje i nikogo nigdy nie obraziłam, co pewne nie jest, bo mogłam zostać źle odebrana, pomimo dobrych intencji. Jednak każdy, tak jak ja, popełnia błędy, ma zły dzień, może ktoś nadepnął mu na odcisk i czasem za ostro zareaguje. Może warto nauczyć się, jak nie przenosić własnych negatywnych emocji na forum i postarać się być jedynie odpowiadającym na pytanie, chętnym do pomocy forumowiczem. Każdego dnia, zaglądając na forum uczę się dystansu i uważam, że to najlepszy sposób na prowadzenie konstruktywnej dyskusji. Nie osądzajmy, bo przecież my też popełniamy błędy!

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie Uśmiechnijcie się i cieszcie wiosną!
Twitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-04-01, 12:54   #4
MoniaK
Zakorzenienie

Bez przesady Przecież to jest babskie forum i rozmawiamy o tym o czym chcemy. Widocznie jest zapotrzebowanie na takie tematy; przecież każda kobietka lubi sobie poplotkować Od tego właśnie jest forum plotkowe Nie rozumiem dlaczego schodzi na psy i mówisz o "pustych złośnichach"? Przecież nie rozmawiamy tylko o tym kto ile ma kosmetyków i kto jest najprzystojnieszym aktorem; nieraz poruszane były poważne dyskusje. Jeśli chcesz podyskutować na jakiś temat zawsze możesz rozpocząć nowy temat Czuję że wywołałaś małą lawinkę i napewno wiele wizażanek się z Tobą absolutnie nie zgodzi.

pozdrawiam
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-04-01, 13:05   #5
aniulek
Raczkowanie

Ja uważam,że jest to jedno z najmilszysz forum Jak czasami czytam dyskusje na onet.pl to włosy stają dęba! Ludzie się nawzajem obrażają, wyzywają aż strach się wypowiedzieć. Zastanawia mnie to czy taka anonimowość jaką daje internet jest powodem aby nie trzymać się zasad kulturalnej dyskusji?
Ivi napisał(a):
Jednak każdy, tak jak ja, popełnia błędy, ma zły dzień, może ktoś nadepnął mu na odcisk i czasem za ostro zareaguje.

Zgadzam się całkowicie. Na szczęście tutaj, tak długo jak odzwiedzam forum (ok 1 rok) nikt chyba nikomu nie zrobił niepotrzebnej przykrości.
Pozdrawiam
aniulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-04-01, 13:34   #6
Asika
Zadomowienie

Jest to jedyne znane mi forum, ktore mozna czytac i wlos deba nie staje jaki to ludzie potrafia miec uroamaicony slownik Jest tu wspaniala atmosfera i kazdy moze sie wypowiadac a takze czytac te watki, ktore ma ochote. Jak sama nazwa wskazuje to forum plotkowe, typowo babskie, wiec nie rozumiem dlaczego nie plotkowac o facetach, kosmetykach i torebkach A z drugiej strony rozwiazywana jest tu cala masa problemow zyciowych, rodzinnych, zawodowych. To forum o wszystkim i dla kazdego, lekkie, proste i przyjemne. Ma sluzyc relaksowi - jak to babskie ploteczki
A ze czasami pojawia sie jakas sprawa, do ktorej dziewczyny podchodza bardziej emocjonalnie - to chyba nic zlego. W koncu jestesmy wrazliwymi kobitkami
Asika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-04-01, 13:51   #7
sarenka
Zakorzenienie

żeby przeżyć na forum należy mieć wieeelki wieeelki dystans do kometarzy i samego siebie

uważam, że to prywatna sprawa każdego JAKIE tematy porusza na forum.

ja na przykład piszę ostatnimi czasy "dzieło naukowe" i nie zamierzam dyskutować na forum na tematy poważne [oczywiście genaralizuję - bo i na takie mogę pogadać ] - ślęczę nad jakimiś beznadziejnymi tabelami dzień i noc i wchodzę na forum, żeby poplotkować o "gwiazdeczkach" [korzystam z Wizażu dla odprężenia a nie żeby komuś udowodnić że jestem mądra ] - jeśli ktoś nie chce nie musi przecież czytać moich komentarzy. to proste. natomiast są osoby, które "dają odczuć", że wątek jest poniżej ich poziomu. [spotkałam się z tym na Wizażu ostatnio].

to jedno.

druga sprawa:

błagam Was nie piszcie "ja ją znam, ona jest miła" - bo to, że ktoś jest miły nie znaczy, że ma rację. owszem w życiu stajemy po stronie osób [męża, matki, brata, koleżanki] nawet jeśli nie mają racji (więzy krwi, przyjaźni etc) natomiast na forum bronimy ARGUMENTÓW a nie OSÓB - zatem stwierdzenie, że się kogoś zna z forum [lub z reala], ten ktoś jest miły - nie jest argumentem w dyskusji - a wręcz stwarza wrażenie elitarności, kastowości - czy jak to tam zwał.

a co do tematu przewodniego.. chyba za bardzo się rozpędziłyście... póki ktoś nie napisze, że chciał się pozbyć ciąży przy pomocy ćwiczeń/odkurzacza czy szydełka nie powinno się go oskarżać.

każdy używa innego słownictwa i pewne sformułowania dla jednych znaczą TO, dla innych co innego. osobiście znam dziewczynę, która posługuje się terminem "płód" a nie "dziecko w łonie matki" i pewnie gdyby poruszyła podobny wątek na tym forum użyłaby podobnego słownictwa. moim zdaniem posunęłyście się do daleko idących wniosków i oskarżyłyście dziewczynę o coś co "wymyśliłyście" - nie skrytykowałyście "faktów" a "wymyśloną prawdę".

i tak przy okazji mała prośba. dajcie innym żyć. nie krytykujcie jakości wątków. przecież można po prostu "nie wchodzić" w pewne tematy - a nie wchodzić i sugerować innym, że są puści, śmieszni, głupi i robią bezsensowne rzeczy.

powtarzam - póki AgaZ nie zwróci mi uwagi, że moje - od czasu do czasu pojawiające się wątki na tematy plotkowe - obniżają poziom jej forum - będę takie wątki zamieszczać i nikt mnie do tego nie zniechęci. tym bardziej, że nie jestem [?] w nich ani wredna, ani złośliwa ani nie wylewam w nich swego jadu.

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-04-01, 13:56   #8
haima
Rozeznanie

GG do haima

Asika napisał(a):
> Jest to jedyne znane mi forum, ktore mozna czytac i wlos deba nie staje jaki to ludzie potrafia miec uroamaicony slownik

Ja nie mówię, że język jest niewłaściwy, a atmosfera rzeczywiscie jest bardzo przyjemna, taka lekka ale czasami może zbyt lekka (?). Sama jestem kobietą (a jak! ) i wiem co to potrzeba ploteczek, ale dziewczyny bez przesady! Nie samymi "głupotkami" człowiek żyje.

> A ze czasami pojawia sie jakas sprawa, do ktorej dziewczyny podchodza bardziej emocjonalnie - to chyba nic zlego. W koncu jestesmy wrazliwymi kobitkami

Tylko, że czasami aż nazbyt emocjonalnie i to miałam na myśli mówiąć o "polowani na czarownice". Zazwyczaj "delikwentkę" tak mocno atakujecie, że nie ma siły się bronić. Nie wspominając ile jadu przy tym płynie.... Ale taka już kobieca natura, nie przeczę temu.
A jeśli chodzi o nowy wątek to co ja właśnie robię? Prowokuję byście pokazały, że nie macie pusto w głowie, tylko mądre z Was kobiety
Stary 2004-04-01, 14:17   #9
haima
Rozeznanie

GG do haima

sarenka napisał(a):
> błagam Was nie piszcie "ja ją znam, ona jest miła" - bo to, że ktoś jest miły nie znaczy, że ma rację. owszem w życiu stajemy po stronie osób [męża, matki, brata, koleżanki] nawet jeśli nie mają racji (więzy krwi, przyjaźni etc) natomiast na forum bronimy ARGUMENTÓW a nie OSÓB - zatem stwierdzenie, że się kogoś zna z forum [lub z reala], ten ktoś jest miły - nie jest argumentem w dyskusji - a wręcz stwarza wrażenie elitarności, kastowości - czy jak to tam zwał.

Tu się zgadzam z Tobą w zupełności!

> i tak przy okazji mała prośba. dajcie innym żyć. nie krytykujcie jakości wątków. przecież można po prostu "nie wchodzić" w pewne tematy - a nie wchodzić i sugerować innym, że są puści, śmieszni, głupi i robią bezsensowne rzeczy.
>
> powtarzam - póki AgaZ nie zwróci mi uwagi, że moje - od czasu do czasu pojawiające się wątki na tematy plotkowe - obniżają poziom jej forum - będę takie wątki zamieszczać i nikt mnie do tego nie zniechęci. tym bardziej, że nie jestem [?] w nich ani wredna, ani złośliwa ani nie wylewam w nich swego jadu.

WOW! Ależ mi przyłożyłaś! Chylę czoła przed przeciwnikiem!
Co do mojego stwierdzenia, o "jadzie" ja nie wytykam osób palcami. Zapóźno się zoriętowłam, że każda może odebrać to osobiście. Moja wina- przynzaję się. Chodziło mi jednak o niekiedy zbyt ostrą reakcję. Choćby słynny watek "KW- prawda czy fikcia" (mam nadzieję, że dobrze zapamiętałam temat). Tam dopiero się działo! A na końcu każda każdą poprzepraszała, ładnie sobie dały buzi i był spokój.

Ach, przyznaję, trochę za ostro ujęłam swe myśli. Ja nie twierdzę, że jesteście głupie, tylko.... no nie wiem. Kiedyś na forum było trochę inaczej, może to podświadoma prowokacja by powrócić do "dni minionych"?
Haima-prowokator
Stary 2004-04-01, 14:31   #10
sarenka
Zakorzenienie

haima napisał(a):
> WOW! Ależ mi przyłożyłaś! Chylę czoła przed przeciwnikiem!
> Co do mojego stwierdzenia, o "jadzie" ja nie wytykam osób palcami. Zapóźno się zoriętowłam, że każda może odebrać to osobiście. Moja wina- przynzaję się. Chodziło mi jednak o niekiedy zbyt ostrą reakcję. Choćby słynny watek "KW- prawda czy fikcia" (mam nadzieję, że dobrze zapamiętałam temat). Tam dopiero się działo! A na końcu każda każdą poprzepraszała, ładnie sobie dały buzi i był spokój.
>

Haimo droga!

Mój post był baaardzo ogólny [odnosił się do pewnych zaobserwowanych przeze mnie zjawisk wizażowych ].

Nie odniosłam się jedynie do Twojej powyższej wypowiedzi [w sensie -> nie odebrałam tego jako przytyku do mojej osoby ] - miałam raczej na uwadze pewne wydarzenia, który miały mnie dotknąć, urazić - mnie lub inne osoby. I tak sobie pomyslałam, że warto o tym wspomnieć przy okazji tego wątku, gdzie wytykamy co nam się nie podoba na forum.

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-04-01, 14:57   #11
Asika
Zadomowienie

> Ja nie mówię, że język jest niewłaściwy, a atmosfera rzeczywiscie jest bardzo przyjemna, taka lekka ale czasami może zbyt lekka (?). Sama jestem kobietą (a jak! ) i wiem co to potrzeba ploteczek, ale dziewczyny bez przesady! Nie samymi "głupotkami" człowiek żyje.

To co stoi na przeszkodzie, zebys poruszala inne, bardziej glebokie tematy? Z pewnoscia wszyscy bardzo chetnie wlacza sie do dyskusji. Mozemy porozmawiac o sztuce o polityce... Tylko moim zdaniem to forum i generalnie caly wizaz jest po to by mozna bylo sie wylaczyc na chwile po ciezkim dniu pracy, pogadac o nowinkach kosmetycznych, o przystojniakach Czasami sie posprzeczac, (jak PMS za bardzo da sie we znaki Nie musisz przeciez sledzic wszystkich watkow o gwiazdach itp. Ja np ich nie czytam, bo mnie nie interesuje, ale czytam inne plotki i ostatnio czesciej sie udzielam (dzieki dziewczyny za osmielenie mnie )

> Tylko, że czasami aż nazbyt emocjonalnie i to miałam na myśli mówiąć o "polowani na czarownice".

Zrozum tez, ze np mamusie obecne na forum moga bardzo emocjonalnie podejcs do kwestii "zabicia plodu". Sama wiesz, ze czasami emocje i uczucia przeslonia chlodne myslenie i racjonalne ocenianie sytuacji.

> A jeśli chodzi o nowy wątek to co ja właśnie robię? Prowokuję byście pokazały, że nie macie pusto w głowie, tylko mądre z Was kobiety
I tak trzymaj Zaczynaj nowe watki!
Asika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-04-01, 15:09   #12
kasiulka
Zakorzenienie

haima napisał(a):
> A jeśli chodzi o nowy wątek to co ja właśnie robię? Prowokuję byście pokazały, że nie macie pusto w głowie, tylko mądre z Was kobiety

No tak myślałam że to taka mała prowokacja z Twojej strony i czekałam z niecierpliwoscią az się wątek rozwinie. Tylko troszkę nie rozumiem skąd założenie że mamy pusto w głowie? Dlatego że lubimy pogadać o ciuchach i kosmetykach? Hm, ciekawe, w takim razie możesz mnie uznać za totalnego bezmózgowca bo bardzo lubię takie gadanie o przysłowiowej d* Marynie, przyznaję się bez bicia. Na codzien mam aż nadto zmartwien i poważnych tematów na głowie i to forum traktuję jako odskocznię od swojej dosyć szarej i nie zawsze wesołej rzeczywistości. I myślę że wiele z nas traktuje forum w podobny sposób, w końcu z samej nazwy jest PLOTKOWE czyli rozrywkowe i na luzie. Tak ja to przynajmniej rozumiem. I to że nie chce mi się dyskutować na temat wojny w Iraku czy sytuacji w polskim rządzie, bo mam takich tematów po dziurki w nosie wcale nie oznacza że jestem idiotką.

Zresztą to też nie jest tak że tu się wyłacznie plotkuje albo urzadza rzeź niewiniątek, przecież pojawiają sie tez poważniejsze tematy. Więc Haima może po prostu sama wrzucisz jakis ciekawy topick, skoro uważasz że jest mało dyskusji na odpowiednim poziomie intelektualnym ? Jestem pewna że znajdą się chętni do dyskusji

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-04-01, 17:34   #13
WioletaM
Zakorzenienie

Kasiup w 100 % się z Tobą zgadzam. Jak przeczytałam wątek Haimy, to poczyłam się głupia, bo czytam i piszę o plotkach. Może bym się nie odezwała, ale skrytykowałaś mój wątek o "polskich przystojniakach". Miło jest wiedzieć jaki gust mają inne wizażanki. Forum to jest najczęściej przeze mnie odwiedzane i bardzo lubię je czytać, nawet o problemch szkolnych naszych przemiłych wizażanek-nastolatek. Jeśli spodobał mi się wątek o cukrze, to świadczy o mojej głupocie?

Pozdrawiam Cię miło
Kakusia
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-04-01, 18:17   #14
elve
Rozeznanie

Asika napisał(a):
>
> > Tylko, że czasami aż nazbyt emocjonalnie i to miałam na myśli mówiąć o "polowani na czarownice".
>
> Zrozum tez, ze np mamusie obecne na forum moga bardzo emocjonalnie podejcs do kwestii "zabicia plodu". Sama wiesz, ze czasami emocje i uczucia przeslonia chlodne myslenie i racjonalne ocenianie sytuacji.

Tak, i wtedy należy odejść od komputera na 10 minut i uspokoić się dla dobra własnego i dziecinki, a odpowiadać dopiero potem...
Pozwalam sobie wypowiedzieć się z pozycji "mamusi" co ma właśnie w brzuszku "płód". To, że jestem w ciąży nie upoważnia mnie wcale do jakichs histerycznych reakcji, polowań na czarownice, oskarżania innych o chęć "mordowania", i mówiąc ogólnie, operowania bardzo niewyparzonym językiem. Nie upoważnia mnie to do obrażania innych! I tyle... nie róbmy z ciąży choroby psychicznej - ja w każdym razie dalej czuję się sobą i naprawdę jestem w stanie zrozumieć, że inni mogą myśleć i czuć inaczej niż ja - ciąża nie odbiera tych zdolności
Pozdrawiam serdecznie

W nosie kręci
elve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-04-01, 18:25   #15
Twitty
Raczkowanie

GG do Twitty

Cokolwiek by ktoś nie napisał, to prawda jest taka, że Forum Plotkowe stworzone zostało w celu pogaduszek o wszytskim i o niczym. I dobrze! Jedni mają ochotę odstresować się, odciąć od codziennych problemów, to zakładają wątek o kosmetykach, życiu gwiazd i gwiazdeczek, o przystojnych chłopczykach i ślicznych dziewczynkach . Inni mają problem, potrzebują pomocy, więc zwracają się do ludzi, aby się wygadać, zapytać o radę. I o to właśnie chodzi. Przecież nikt nie musi czytać wszystkiego, co tu piszą, może zawsze wybrać coś dla siebie, coś, co go ,co ja, pisząc, że w wątkach lekkich i przyjemnych panuje na Wiazażu zgoda i pokój, natomiast w przypadku poruszenia poważnego tematu, zaczyna się awanturka Może Dziewczyny trochę inaczej to zrozumiały i poczuły się urażone. Ale ja właśnie tak to odebrałam i stąd moja poprzednia rada: Więcej dystansu i tolerancji, a każdy będzie mógł poruszyć na tym forum przeróżne tematy. Wszystko jest potrzebne - powaga, zaduma, a także rozrywka. A każdy z nas w danym dniu może sobie wybrać wątek odpowiedni do jego nastroju i czytać, czytać...a także wypowiadać się, pamiętając, że są wśród nas różni ludzie, o odmiennych gustach, rozmaitych problemach i różnych nastrojach. I to wspaniale, że mamy tu taką kopalnię osobowości na tym naszym Wizażu Szanujmy się nawzajem i korzystajmy z porad oraz doświadczeń innych forumowiczów, skoro chcą się nimi dzielić

Pozdrówka
Twitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-04-01, 19:04   #16
Trishy
Raczkowanie

wydaje mi sie ze tematem forum plotkowego sa plotki i tym podobne tematy, glupoty i inne rzeczy, nie jest to forum o literaturze czy fizyce kwantowej.Inna sprawa jest tez to ze jest tu setki dziewczyn o roznych temmperamentch, opiniach, pogladach i poczyciu humoru jaki i wartosci.Ktos kto zaklada watek dosc nazwijmy to kontrowersyjny, moze sie liczyc z tym ze beda rozne opinie, nawet dosc ortodoksyjne.Ile ludzi tyle pogladow. Nie trzeba brac tez wszystkiego do siebie.Gdyby nie to ze kazdy moze zalozyc jakikolwiek watek i sie na jego temat wypowiedziec, forum przestaloby istniec. Mamy przeciez demokracje.Do tej pory nie zauwazylam aby ktos tu kous ublizal inwektywami, jezeli sa jakies sprzeczki, coz samo zycie, nie mozna twierdzic czy udawac ze wszystko i wszyscy nam sie podobaja(dotyczy to tez pogladow), w koncu nigdy nie lubi sie wszystkich jednakowo, sprzeczki sa i beda, jestesmy ludzmi, co mnie cieszy, a nie tylko tekstem w internecie. ja osobiscie na nikogo sie nie gniewam, nawet jezeli ktos powiedzial do mnie cos co mi sie nie podobalo i mam nadzieje ze nikt do mnie tez nie zywi zadnch wrogich uczuc.co do jadu to tez ma wlasciwosci lecznicze hihih z medycznego punktu widzenia
Trishy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-04-01, 19:04   #17
Trishy
Raczkowanie

wydaje mi sie ze tematem forum plotkowego sa plotki i tym podobne tematy, glupoty i inne rzeczy, nie jest to forum o literaturze czy fizyce kwantowej.Inna sprawa jest tez to ze jest tu setki dziewczyn o roznych temmperamentch, opiniach, pogladach i poczyciu humoru jaki i wartosci.Ktos kto zaklada watek dosc nazwijmy to kontrowersyjny, moze sie liczyc z tym ze beda rozne opinie, nawet dosc ortodoksyjne.Ile ludzi tyle pogladow. Nie trzeba brac tez wszystkiego do siebie.Gdyby nie to ze kazdy moze zalozyc jakikolwiek watek i sie na jego temat wypowiedziec, forum przestaloby istniec. Mamy przeciez demokracje.Do tej pory nie zauwazylam aby ktos tu kous ublizal inwektywami, jezeli sa jakies sprzeczki, coz samo zycie, nie mozna twierdzic czy udawac ze wszystko i wszyscy nam sie podobaja(dotyczy to tez pogladow), w koncu nigdy nie lubi sie wszystkich jednakowo, sprzeczki sa i beda, jestesmy ludzmi, co mnie cieszy, a nie tylko tekstem w internecie. ja osobiscie na nikogo sie nie gniewam, nawet jezeli ktos powiedzial do mnie cos co mi sie nie podobalo i mam nadzieje ze nikt do mnie tez nie zywi zadnch wrogich uczuc.co do jadu to tez ma wlasciwosci lecznicze hihih z medycznego punktu widzenia
Stary 2004-04-01, 19:44   #18
haima
Rozeznanie

GG do haima

I to mi się podoba!
Dyskusja, twarde argumenty, zaistnieje indywidualnych mysli- "ja", "uważam", "wg. mnie"!
Jak już wcześniej napisałam sprowokowałam Was, a dlaczego to wyjasnię w nowym wątku. Musze tylko najpierw wymyśleć do niego temat, więc może pojawić się jutro rano, chociaż nie wykluczone, że jeszcze dziś.
Pozdrawiam wszystkie mniej lub bardziej obużone na mnie Wizażanki
Stary 2004-04-01, 19:49   #19
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

sądze, że Haima ma troche racji ... kiedys było tu inaczej Miomo to i tak siedze tylko na wizazu bo jest tu Wszystko. Ale stało sie tak kąśliwiej, jasne ze kazda z nas ma swoje zdanie, swoje podejscie, ale wiem ze sa tu dziwczyny które tylko czekaja zeby komus "dołozyć". Nie wiem jaki w tym cel, po co urazac kogoś skoro wiele rzeczy mozna wyrazić łagodniej i tez kazdy zrozumie... chyba.
Co do tematów ... to nie które sa takie .. wydumane, naciągniete, po to zeby coś było. Inne znowu pojawiaja sie co chwilę ,jak bumerang wracają, albo są takie z wydumanym problemem-czyli żadnym (moze to kwestia kompleksów ,nie wiem). Myslę ze kotos wchodzacy tu pierwszy raz moze miec wrazenie że jestesmy prózne, bo co raz czescie pojawiają sie tu pierdoły. Kiedys było tu inaczej. czyt. lepiej, ciekawiej, milej.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-04-01, 21:47   #20
Szarada
Zakorzenienie

Muszę przyznać, że i mnie zbulwersowały dziś ataki na Exult. To jest w ogóle taki temat, który powoduje chyba jakiś amok u kobiet, zupełnie bezpodstawnie. Nie wiem, może to wpisane w geny, a może nie - polecam wyważoną i spokojną wypowiedź Elve. A niektóre wypowiedzi na wątku Exult mnie po prostu przeraziły.

Nie wiem jakie to forum było wcześniej, jestem tu dopiero od roku. Suma sumarum to chyba jednak fajne forum i też uważam, że milsze od znakomitej większości innych. Mam nadzieję, że takie pokazy zbiorowej histerii jak dzisiaj nie będą miały już miejsca. W każdym bądź razie i tak Wizaż ma przez nie już o jedną użytkowniczkę mniej.
Szarada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-04-01, 23:16   #21
exult
Raczkowanie

Zgadzam się, że każdy powinien podchodzić do wypowiedzi z dystansem. Oceniać wątek a nie osobę.

Sarenka, Ivi i elve wypowiedziały się chyba jako jedyne obiektywnie i rozsądnie. I dziękuję wam za to.

Co do tego co napisałaś Ty- Trishy.. jasne- demokracja. Zgadzam się. Ale ta demokracja to ma w sobie, że pozwala na własne zdanie w granicach rozsądku i kultury. Napastliwe oskarżanie i obrażanie jest moim zdaniem /poczułam na własnej skórze i nie życze nikomu/ LEKKĄ przesadą i na to nie tyle nie można pozwalać, co Wy same nie powinnyście pozwolić sobie.
exult jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-04-02, 10:18   #22
Trishy
Raczkowanie

no coz sa rozni ludzie, kultaralni i mniej kulturalni, inteligentni i nie inteligentni, a demokracja chyba polega na tym ze kazdy moze powiedziec to co chce i wyrazac swoje zdanie bez represji, oczywiscie beda osoby ktorym czyjes zdanie czy poglad nie odpowiada lub nie zgadzaja sie z pogladami innych... ale to nie znaczy ze nie moga wyrazac swoich opini. zgadzam sie ze klutura powinna obowiazywac wszystkich, ale nigdy tak nie jest i nie bedzie, bo ludzie sa rozni. jestem jednak za wolnym wyrazaniem swojego zdania, i szczerymi opiniami, nawet jezeli sa bolesne,lepsze to niz falszywe wazeliniarstwo. po prostu nie trzeba sie bardzo przejmowac jezeli czyjes zdanie nam nie odpowiada, bo zawsze sie ktos taki znajdzie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości