|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Co do obrony ???
Prosze o porade co mogłabym sobie zakupić do obrony ewentualnej, potrzebuje cosik szybkiego, dobrego i skutecznego i czegos na co nie musze mieć pozwolenia, a co mieć mogę. Pomijam dezodorant w spray'u
![]() Bardzo proszę o konkretne porady, najlepiej z miejscem zakupu i ceną ![]() Aha poniewaz jestem dorosła to proszę się nie martwić i nie wpisywać postów z uwagami, typu czy zdążę to pierwsza zrobić, czy nie. Od razu odpowiadam:zdążę ![]() Z góry gorąco dziekuję za fachowe porady ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Co do obrony ???
A niby dlaczego nie dezodorant? Ja uważam, że to całkiem tani i skuteczny środek obrony. Wiesz, nie jestem ekspertem w tych sprawach, ale kiedyś w jakiejś gazecie był spis środków do obrony, na które nie trzeba mieć pozwolenia. I, o ile dobrze pamiętam, były tam takie rzeczy jak paralizatory, miotacze pieprzowe...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A przy okazji, Twój temat zainspirował mnie do założenia innego o podobnej tematyce...Ale to na Plotkowym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja kiedys mialam gaz na grozne psy. Nie potrzeba zezwolenia, kupujesz w sklepie z bronia i tego typu akcesoriami za ok. 20zl, a samo dzialanie jest podobne do zwyklego gazu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Gaz powiedzmy, myślałam o tym pieprzowym czymś albo o paralizatorku
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
![]() Wydaje mi sie, ze od jakiegos czasu trzeba miec pozwolenie na posiadanie paralizatora ![]() Powiem tyle ile wiem na ten temat ![]() ![]() Kolega poinformowal mnie, ze sa jeszcze na rynku jakies nowe, bardzo silnie dzialajace gazy obezwladniajace, o duzym zasiegu, w cenie okolo 150 zl. Slyszalam tez, ze dostepne sa miotacze gazu w formie pistoletu, ktore do zludzenia przypominaja prawdziwa bron "na kulki". Ceny, niestety, nie znam. Myslalam o tym ostatnim rozwiazaniu, ale zastanawiam sie, czy przypadkiem takim wynalazkiem dodatkowo nie rozjusze ewentualnego napastnika ![]() ![]() ![]() Mysle, ze mozesz bez problemu zrobic zakupy w internecie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Gaz pieprzowy ( Pfeffer KO Pepper) : dostałam taki od tatusia jak jechałam odwiedzić koleżankę. Wypróbowałam go 2 razy, pierwszy raz wracając z knajpy stwierdziłysmy,że to coś nie działa( było zablokowane), więc użyłyśmy. Pech chciał, że zawiał wiatr i całe opary wleciały na mnie. Boszze jak łzawiły mi oczy, przełyk piekł jak cholibcia; po 1-1,5 h nadal odczuwałam skutki gazu, mój oddech był zabójczy, zionęłam jak smok wawelski
![]() Drugi raz - jakieś typki doczepiły się do nas więc, popsikałyśmy i uciekłyśmy. Tak więc, gaz pieprzowy działa, kosztuje ok. 20-30 zł. Pozdrawiam ![]() Nefretete
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja mam pistolet na gaz ale na to trzeba pozwolenie - ale huk niezły , spróbowałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
To jednak zostaje to narzędzie pieprzowe albo gazik silniejszy
![]() ![]() ![]() ![]() Za pomoc i wszelkie porady serdecznie dziekuję ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
A co trzeba zrobić żeby otrzymac pozwolenie na broń, paralizator? To chyba zależy od rodzaju broni? Zupełnie nic o tym nie wiem, a kiedyś chciałabym coś takiego mieć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem pewna, ale chyba trzeba złożyć podanie w policji o zezwolenie na broń. Musisz uzasadnić, dlaczego uważasz, że taka rzecz jest Ci niezbędna. A poza tym będziesz musiała przejść odpowiednie badania (psychologiczne i z użycia broni chyba też).
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co do obrony ???
ile trzeba miec lat zeby ubiegac sie o pozwolenie na bron ? 18 czy 21 czy jeszcze jakos inaczej?
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://isip.sejm.gov.pl/servlet/Sear...19990549Lj.pdf 21 (p. Art 15.) 15 sekund szukania na google ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
A podpowie mi ktoś gdzie można taki gaz pieprzowy zakupić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
z gazem pieprzowym jest o tyle kiepsko że ponoc co niektore typki uodparniaja sie na niego tzn wdychaja male dawki i potem jak się im psiknie tym w oczy to praktycznie nic nie daje.
![]() podobno jednak najlepsza samoobrona to nauczenie sie paru chwytów ktorymi niby nawet kobieta może dokopac kolesiowi 2 razy większemu od niej samej... no bo wiadomo zanim znajdziesz gaz w torebce ![]() ![]()
moje życie to kupa ;p Edytowane przez LifeIsSoSad Czas edycji: 2008-12-11 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.