|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
jazda samochodem - pomocy !!!!
Dziewczyny, musze sie pożalić.
Mam prawo jazdy od sierpnia 2015, o dziwo zdałam za 1 razem, sama się bardzo zdziwiłam jak mi się to udało. Od pazdziernika 2015 mam samochod, jezdze Toyota Yaris, na takim aucie też uczyłam się jeżdzić i zdawałam egzamin. Dziewczyny jezdze fatalnie!!!! Boje sie strasznie samochodu, ruchu, wszystkiego! Nie ogarniam sytuacji na drodze, boję się zmieniać pas, jezdzic nowymi trasami, no porażka ![]() ![]() Dziewczyny czy macie jakies rady? Bardzo bym sie chciala nauczyc super jezdzic, manewrować, ogolnie podoba mi się jazda autem. Co mam robić? Jak sie nauczyc? Jak pozbyc sie tych nerwow, stresu? Jak zacząć ogarniać sytuacje na drodze? Czy może tak być ze ja sie do tego po prostu nie nadaje ??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jazda samochodem - pomocy !!!!
Jeździć jak najwięcej innej rady nie ma. Nie rozpraszaj się niczym, skup się i jeździj przy każdej okazji. Czego tak naprawdę się boisz ? Obawiasz się, że spowodujesz wypadek czy po prostu boisz się tego, że musisz jeździć ? Dlaczego nowe trasy wywołują w Tobie strach ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
sk
|
Polecam do poczytania ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=80222
![]() A od siebie dodam, że mam prawko od czerwca, wsiadłam w autko w lipcu i też mnie wiele rzeczy przerażało, ale najważniejsze to jak najwięcej jeździć i się nie zrazić ![]() ![]() Ja na początku zawsze jeździłam z kimś - głównie z osobami bez prawka, ale mi pomagała sama obecność drugiej osoby. Każda jazda to był ogromny stres, a parkować umiem tylko przodem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
ja mam to samo ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
sk
|
Ja na początku bardzo skupiałam się na znakach, innych autkach, pieszych itp i zawsze z dużym stresem wsiadałam w autko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze wiele przede mną nauki, ale zdecydowanie przyjemniej już się jeździ, bez tego mega stresu przed każdą jazdą ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Teraz chyba "nieco"przepisy się zmieniły (ja zdawał 7 lat temu), ale mi bardzo pomogło naklejenie zielonego listka (teraz jest chyba obowiązkowy?)
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Może wróć do szkoły jazdy, wykup kolejne lekcje? mam znajomych, którzy wsiadali w L-kę juz po zdaniu prawka i bardzo sobie chwalili. to już zupełnie inna jazda, nie pod egzamin, a pod "prawdzie życie", może instruktor doda Ci odwagi i otuchy, podszkolisz się trochę i to na spokojnie, wiedząc że ktos obok może rzeczywiscie zareagować i kompetentnie doradzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.