![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czerwiec, ubrania, książki, inne...![]() ![]() 1. Nie mam wishlisty - jak coś mi wpadnie w oko, to chętnie się wymienię, również w opcji np. kosmetyki na ubrania i odwrotnie ![]() 2. Wszystkie rzeczy staram się dokładnie opisywać, ale można pytać, jeśli coś budzi wątpliwości. 3. Pracuję na zmiany, mam obowiązki w domu, więc może się zdarzyć, że będę odpisywać z opóźnieniem. 4. Na życzenie mogę wysłać dodatkowe zdjęcia. Raczej nie robię zdjęć ubrań na sobie, gdyż większość jest już na mnie za mała lub za duża (nietrafione prezenty, rzeczy przywiezione z Londynu, przysłane z USA). 5. Jeśli mnie coś zainteresuje, odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj u mnie. 6. Liczę na uczciwe wymiany - za nieuczciwe wystawiam negatyw ![]() 7. Kolorem "szarym" oznaczam rzeczy wymienione/niedostępne. Będę je co jakiś czas usuwać, żeby nie zawalały wątku. 8. Wszystkie kosmetyki i inne produkty, które można, przed wysyłką zdezynfekuję płynem Skinsept. 9. W moim domu nie pali się papierosów, ale mam kotka, więc w przesyłce mogą zaplątać się jakieś "kłaczki" zwierzaka, za co z góry przepraszam. ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890076 ![]() Lista rzeczy do wymiany: 1. Spodnie "Pepe Jeans", roz. 34, stan bdb-. Posiadają na tych "zakładkach"/paskach w niektórych miejscach malutkie przetarcia). Oryginalne, materiał delikatnie gumowany. Pas:41x2, biodra:50x2, długość: 105cm, stan:25cm. 2. Spodnie męskie "Lee", Blake L708AEPQ, roz. 31/32, biodrówki. Pomijając przetartą lewą nogawkę na dole (patrz zdjęcie) i na prawej delikatne trzy punkciki przetarte, to stan jest super. Z tyłu przy napisie "Lee" jest też przetarcie, ale patrzyłam na "nówki" spodnie i też tak mają, więc jest to fabryczne. Pas:40x2, biodra:52x2, długość: 106cm, stan:24cm. 3. Spodnie "Falmer", roz. 32, stan bdb. Mają obniżony pas, są płytkie. Z tyłu wyszyty przy pasie piękny kolorowy kwiatuszek. Pas:39x2, biodra:45x2, długość: 104cm, stan:19cm. 4. Spodnie "Nep-Star", roz. 30/33, stan: nowe, z metkami. Pas:39x2, biodra:50x2, długość: 108cm, stan:26cm. 5. Spodnie z paskiem, roz. 27, stan: bdb-. Dół nogawek podszyty taśmą, bo były odkładane u krawcowej i dlatego też na dole powstał taki (według mnie ciekawy) wzorek. Na jednej z nogawek jest też malutki "guzek", który w zasadzie jest mało widoczny, tylko go czuć pod palcem - takie były kupione już. Materiał to dosyć elastyczny jeans, więc fajnie się dopasowują. Pas:38x2, biodra:47x2, długość: 106cm, stan:24cm. 6. Spodenki "River Flower", roz. 38, stan: nowe, z metkami. Nie mogłam uchwycić rzeczywistego koloru - są takie wpadające w zgniłą zieleń. Z boku nogawki mają wyszyty obrazek z orłem. Pas:38x2, biodra:44x2, długość: 30cm, stan:21cm.
Kierowca od 15.o6.2015 ![]() Wymiana: 1). Ubrania, buty, książki i inne drobiazgi. 2). Kosmetyki, wszystkowątek. Edytowane przez Keisha Czas edycji: 2017-04-03 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwiec, ubrania, książki, inne...
Książki: 7. "Pogodynek" Steve Thayler, 2 sztuki posiadam - jedna była czytana, ale obie są w stanie bdb.8. "Córka Łowcy Demonów" Jana Oliver, raz czytana, bdb. 9. "Układanka" Campbell Armstrong, raz czytana, ale leżała kiedyś w wilgotnym pomieszczeniu i brzegi kartek są trochę pożółkłe. 10. "Niewinna krew" Graham Masterton, raz czytana, bdb. 11. "Wzgórze Rzeźnika" Laura Lippman, twarda okładka, raz czytana, bdb. 12. "Jak zjeść słonia" Karolina Kubilus, raz czytana, bdb. 13. "Świat w pastelach Ingi" Aneta Rzepka, raz czytana, bdb. 14. "Ślady hamowania" Magdalena Zimny-Louis, raz czytana, bdb. 15. "Jutro będzie normalnie" Agnieszka Lis, raz czytana, bdb. 16. "Zamiana" Matthew Klein, raz czytana, bdb. 17. "Kraina piramid - zagadki starożytnego Egiptu", książeczka wraz z płytą DVD w środku, twarda oprawka, nieużywane, oddam za drobiazg. Ubrania: 18. Spodnie rozm. 36 z lejącego, niegniotącego się i trochę gumowanego materiału. Nosiłam je kiedyś w pracy. Na jednej z nogawek, u dołu, mają dwie nieduże i mało widoczne niebieskie plamki - być może się spiorą, nie wiem od czego się zrobiły. Materiał wytrzymały, kolor się nie spiera w praniu. Pas:33x2, biodra:41x2, długość: 106cm, stan:26cm.19. Spodnie "Nike", roz. L, bez podszewki, materiał cienki i lekki, syntetyczny. Stan:db+. Pas:32x2 (rozciąga się, gumka), biodra:56x2, długość: 102cm. 20. Spodnie "QS by s.Oliver", roz. 34, mało noszone, stan:bdb. Pas:40x2, biodra:43x2, długość: 104cm, stan:20cm. 21. Spodnie 3/4 białe od piżamy, mało noszone. Metki niestety wycięte zostały, bo drapały, ale jest to rozmiar M/L. Dół nogawek można regulować za pomocą sznurków/ściągacza. Pas:34x2 (rozciąga się, gumka), biodra:50x2, długość: 81cm. 22. Sweter z ozdobnymi plecionymi wiązaniami przy rękawach i z przodu. Ma wyciętą metkę z firmą i rozmiarem, ale jest to myślę M/L. Materiał jest gumowany, bardzo fajny w dotyku (78% jedwab), ciepły. Rękawy rozszerzane. Sweterek miał z przodu małą dziurkę i żeby po zszyciu jakoś to zamaskować, to krawcowa naszyła mi te małe koraliki na przodzie. Biust: 44x2, długość:58cm, rękaw od pachy:44cm. 23. Bluza "Topshop", roz. 10 (38), ale na S też będzie dobra. Kolor: czarny, stan: db (wymaga doczyszczenia z białych niteczek i paprochów, które doczepiły się po praniu). Biust: 49x2, długość:53cm, rękaw od pachy:51cm. 24. Bluza "You" z trwałym nadrukiem, roz. XL, stan: db. Może być też dla mężczyzny. Kolor: czarny i tak samo jak wyżej - wymaga doczyszczenia z białych paprochów. Biust: 59x2, długość:60cm, rękaw od pachy:54cm. 25. T-shirt "SMOG" Slim Fit, roz. XL, męski (ze względu na uniwersalny krój i mocno wycięty dekolt będzie też dobra dla kobiety). Stan: nowy, z metkami. Kolor nie jest tak niebieski, jak wyszedł na zdjęciu, raczej taki wpadający w morski odcień. Biust:53x2, długość: 75cm. 26. Bluzeczka wrzosowa (kolor ciemniejszy niż na zdjęciu), rozmiar to według mnie L/XL (metki są wycięte), stan: bdb. Materiał przyjemny, elastyczny, dobrej jakości, nie gniecie się. Biust: 47x2, długość: 55cm.
Kierowca od 15.o6.2015 ![]() Wymiana: 1). Ubrania, buty, książki i inne drobiazgi. 2). Kosmetyki, wszystkowątek. Edytowane przez Keisha Czas edycji: 2017-02-02 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
27. Spódniczka szara z motywem prostokątów zapinana z tyłu na suwak. Na dole są też posrebrzane prostokąciki - delikatnie połyskują. Duże odważne rozcięcie, ale zawsze można je trochę zszyć
![]() 28. Krótka spódniczka jeansowa z kieszonkami. Materiał jest trochę gumowany. Suwak + guzik z przodu. Pas:37x2, biodra: 42x2, długość:32cm. 29. Ultra krótka spódniczka z poliestru ze złotymi wstawkami, roz. M (na S też raczej będzie dobra). Jak nowa, można założyć pasek za złote szlufki. Kolor złoty bardziej wyrazisty, niż na zdjęciu. Zapinana z przodu na suwak i guzik. Pas:38x2, biodra: 43x2, długość:25,5cm. 30. Spódniczka "Amaranto" na lato, roz. 8 (S). Założona kilka razy, zanim przytyłam, więc jest w bdb stanie. Zapinana z boku na suwak. Posiada podszewkę. Zwiewna, idealna na lato. Pas:36x2, biodra: 44x2, długość:41cm. 31. Krótka spódniczka "Tripp nyc" gothic, roz. S. Klimatyczna spódniczka z wiązaniami i koronkami. Stan idealny. Pas:37x2, biodra: 48x2, długość:30cm. 32. Spódniczka pareo z elastycznego materiału, roz. uniwersalny. Długość: 33cm. 33. Bluzka/sweterek nietoperz cała w cekinach. Roz. uniwersalny. Na dole elastyczny ściągacz. Biust: ok. 50x2, rękaw od kołnierza: 61cm, długość:47cm. Stan raczej db, może komuś się przydadzą cekiny ![]() 34. T-shirt "George", według metki roz. na 12-13 lat, ale jest dobra na osobę noszącą S/M (ja go nosiłam). Stan: dostateczny, taki do chodzenia po domu. Biust: 47x2, długość:57cm. Oddam za drobiazg lub dorzucę do wymiany. 35. Bluzka "Pimm's", roz. M. Stan: db (posiada malutką dziurkę na rękawie i delikatne pęknięcia logo, ale poza tym nie jest zniszczona, mało noszona). Biust: 43x2, długość: 50cm. 36. Bluzka "Extory", według metki roz. M, ale na S też będzie dobra (według mnie nawet na S lepsza, bo materiał jest średnio rozciągliwy). Stan: bdb, może 2-3 razy prana była. Biust: 38x2, długość:53cm. Na mnie przyciasna już, ma fajny sportowy krój. Kolor: ognista czerwień (na zdjęciach nie udało się go uchwycić). 37. Czarna bluzeczka z elastycznego materiału, będzie dobra na XS, S i M. Biust: 29x2, długość: 46cm. Stan: db+.
Kierowca od 15.o6.2015 ![]() Wymiana: 1). Ubrania, buty, książki i inne drobiazgi. 2). Kosmetyki, wszystkowątek. Edytowane przez Keisha Czas edycji: 2015-06-19 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
38. Bluzka na jedno ramię z brokatową mozaiką z przodu, tył czarny. Brak metki z rozmiarem, według mnie to S/M. Pomijając to, że brokat lubi się osypywać, to stan bluzki jest bdb. Biust: 43,5x2, długość: 50cm.
39. Bluzka "logo", roz. 8 (S), stan: dost. (jest trochę zmechacona, raczej taka do pochodzenia w domu). Oddam za drobiazg lub do wymiany dorzucę. Biust: 34x2, długość: 49cm. 40. Limonkowa bluzka bez ramiączek "Party 21", roz. z metki 2 (XS), ale według mnie to S/M. Materiał to rozciągliwa mikrofibra z elastanem. Tył bez zdobień, zaokrąglony. Przód z nieregularnym dołem, z trwałą aplikacją brokatową + cekinami, które niestety pojedynczo odpadają. Na lewym boku wszyta gumka, która fajnie marszczy materiał. Pomijając ubytki w cekinach, to stan jest bdb. Biust: 34x2. 41. Bluzka "Oasis" w kolorze połyskliwego czerwonego wina, roz. 36, stan: bdb. Biust: 35x2, długość od pachy: 30cm. 42. Tunika "Besta Plus", stan: nowa, z metkami. Była kupiona w sklepie internetowym na prezent dla dziewczynki, ale rozmiar okazał się taki, jak na dorosłą osobę noszącą S/M (z metki 158). Biust: 80cm, biodra: 88cm, długość: 76cm, rękaw od pachy: 46cm. Materiał bardzo dobry jakościowo, gdyby nie za przykrótkie dla mnie rękawy, to sama bym ją nosiła ![]() 43. Bluzka "Denim" rozpinana, z kapturem, krótki rękaw, roz. 36/38, mało noszona. Biust: 39x2, długość: 58cm. 44. Bluzka/tunika "Butik", roz. M, stan: bdb- . Głębszy dekolt, z tyłu bardziej wycięty na plecy. Kokarda widoczna na zdjęciu u góry ozdabia tył bluzki. Biust: 38x2, szerokość dołu: 46x2, długość: 68cm. 45. Bluzka "E-vie", roz. z metki" 18-20 (jakoś tak S). Stan: bdb. Biust: 35x2, długość od pachy: 30cm. 46. Bluzka czerwona z trwałą brokatową aplikacją, roz. S, stan: bdb-. Biust: 37x2, długość od pachy: 28cm. 47. Bluzka "Pimkie" z elastycznego materiału imitującego jeans, roz. S. Przód posiada podwójną warstwę materiału, stan: db+. Biust: 36x2, długość: 47cm. 48. Bluzka "Hennes", roz. S, stan: bdb. Kolor: bardzo jasny błękit. Materiał przyjemny, lekki, trochę śliski. Biust: 39x2, długość: 50cm. 49. Bluzka "Atmosphere" w pastelowych kolorach, nigdy nie noszona, roz. 38. Posiada odkryte plecy i ozdobne kółko przy dekolcie. Biust: 37x2, długość: 33cm. 50. Bluzka wrzosowa z logo, stan: bdb-, brak metek, typuję roz. S. Biust: 37x2, długość: 46cm. 51. Bluzka "Miss Swiss" z rozciągliwego materiału, roz. S/M, stan: db. Bluzka ma paski białe, czarne i siateczkowe (te ostatnie są prześwitujące). Biust: 36x2, długość: 54cm. 52. Bluzka "Angie", roz. M, stan: bdb. Ma rękawy z drobnej prześwitującej siateczki. Można ją nosić zsuwając górę, by odkryć ramiona. Posiada ozdobną klamrę z brylancikami. Biust: 40x2, rękaw od pachy: 47, długość od pachy: 34cm. 53. Klimatyczna bluzka z nietypowymi falbaniastymi rękawami 3/4, stan: bdb. Materiał a'la koronkowy - tył i rękawy prześwitują, przód podszyty czarnym materiałem. Tył dłuższy, zaokrąglony. Roz. S/M. Biust: 38x2, długość: 47cm.
Kierowca od 15.o6.2015 ![]() Wymiana: 1). Ubrania, buty, książki i inne drobiazgi. 2). Kosmetyki, wszystkowątek. Edytowane przez Keisha Czas edycji: 2015-06-19 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
54. Spodnie "Denim co." Ultrasoft, Super Skinny, kupione w Londynie, noszone mało, niestety już za ciasne. Stan: bdb-, roz. 8 (36). Materiał odrobinę gumowany, miękki, naprawdę świetnie leży. Wąskie nogawki, typ rurki. Pas: 37x2, biodra: 43x2, długość: 106cm, stan: 21cm. Maxxxi
55. Bluzka z siateczkowymi rękawami, roz. S/M, stan: db+ (logo jest popękane, ale jeśli materiału się nie naciąga, to nie rzuca się to w oczy). Materiał elastyczny. Biust: 41x2, rękaw od pachy: 53, długość: 52cm. 56. Musztardowa (zdjęcie nie oddaje rzeczywistego koloru) bluzka "Topshop", roz. 6 (34), ale według mnie jest to bardziej S (36). Mało noszona, może 3 razy prana. Posiada na ściągaczu rękawa jasne pomarańczowe przebarwienie (widać to na zdjęciu). Ma większy dekolt. Biust: 35x2, rękaw od pachy: 47, długość: 57cm. 57. Top "H&M" w stylu gothic, roz. z metki 158-164 (niby dziecięcy, ale sama ją nosiłam mając roz. S ![]() 58. Top "Atmosphere, roz. 36/38, stan: bdb- (posiada małą dziurkę przy szwie na dole, mało widoczne), kolor: bardziej "kurczakowy" żółty niż na zdjęciu. Biust: 34x2, długość: 56cm. 59. Top żółty z zatrzaskami przy dekolcie. Metki wycięte, roz. S, stan: bdb-. Biust: 33x2, długość: 49cm. 60. Top czarny z regulowanymi ramiączkami, roz. S, brak metki z firmą, stan: bdb-. Biust: 29x2, długość od pachy: 31cm. 61. Bluzka z baskinką "Pilot", mało noszona, roz. 10 (S/M). Biust: 37x2, długość: 53-54cm. 62. Top "T.a.t.u." do spania i nie tylko, roz. S, stan: db- (ucięte koronkowe wstawki przy ramiączkach, były okropnie falbaniaste ![]() 63. Bluzka "Madonna", z metki roz. XS, ale na S/M też będzie dobra, stan: bdb. Biust: 35x2, długość: 54cm. 64. Top "Gatta" z mikrofibry, roz. M, stan: bdb. Biust: 36x2, długość od pachy: 34cm. 65. Tunika "Funky Diva", roz. S/M (według mnie to bardziej S, bo niezbyt mocno się rozciąga), stan: bdb-. Biust: 36x2, biodra: 37,5x2, długość: 68cm. 66. Bluzka "Peanuts by Schultz", Snoopy, z metki roz. L, ale ja noszę M i nakładałam ją do spania ![]() 67. Sukienka "Sisters point", roz. XS/S, stan: raz założona na jakąś imprezę, teraz już za ciasna na mnie ![]()
Kierowca od 15.o6.2015 ![]() Wymiana: 1). Ubrania, buty, książki i inne drobiazgi. 2). Kosmetyki, wszystkowątek. Edytowane przez Keisha Czas edycji: 2016-05-07 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
68. Spodnie "DKNY", nowe, z metkami, kupione w USA za 145$ (metka z ceną). Roz. 12 (nasze 42, ale patrzcie na wymiary niżej). Materiał to 100% bawełna. Kolor trochę inny, niż na zdjęciu - ciemniejszy, wpadający w beż. Po bokach przy biodrach i przy nogawkach są metalowe klamerki z przeplatanym sznurkiem, co wygląda naprawdę fajnie i oryginalnie. U góry dodatkowo są dłuższe ozdobne sznurki. Pas: 46x2, biodra: 53x2, długość: 107cm.
69. Spodnie 3/4 "a.n.a" lniane, roz. 10 (40), mało noszone. Pas: 41x2, biodra: 52x2, długość: 72cm. 70. Sweterek "Love Express" z USA, roz. L/G, noszony sporadycznie, raz wyprany. Rękawy i dół mają fabrycznie postrzępiony materiał. Z przodu błyszczące i raczej trwałe błyszczące ozdoby. Biust: 56x2, długość: 60cm. 71. Bluzka "New Look", mało noszona, roz. 14 (42), rękawki z bufkami. Kolor jest ładniejszy w rzeczywistości, bardziej nasycony. Biust: 40x2, długość: 55cm. 72. Niebieski sweterek, ciepły i miękki, roz. M/L, stan: db+ (trochę zmechacony, głównie na rękawach, ale jak ktoś ma golarkę to doprowadzi ją do bdb stanu). Biust: 41x2, długość: 48cm. 73. Bolerko "Atmosphere", roz. uniwersalny. Posiada dosyć szerokie rękawy zakończone ściągaczem. Materiał trochę zmechacony, głównie na rękawach (nie mam golarki, więc tego nie usunę). 74. Bluzka w paski, roz. L. Przy dekolcie i z tyłu przy szyi było kilka dziurek, ale zszyte są i raczej nie rzuca się to w oczy. Biust: 49x2, rękaw od pachy: 31cm, długość: 54cm. 75. Bluzka/sweter "H&M", roz. XL, z raczej lekkiego materiału przyjemnego w dotyku. Biust: 54x2, rękaw od pachy: 57cm, długość: 68cm. 76. Bluzka "InWear", roz. XL (według mnie na L też będzie pasować). Kolor w rzeczywistości jest bardziej miętowy. Biust: 43x2, długość: 56cm. 77. Koszulka "edc by Esprit", według nadruku jest to roz. S, ale zdecydowanie jest większa, coś pod M/L. Kolor jaśniejszy niż na zdjęciu. Z przodu jest drobne odbarwienie, dwie jasne kropki, widać na zdjęciu. Bluzka miała też małą dziurkę, po zszyciu nic nie widać. Była też na szybko "łapana" nitka na dole przy szwie z tyłu koszulki. Mimo tych wad, koszulka nadaje się jeszcze do pośmigania nawet poza domem ![]() 78. Koszulki do spania: jedna pudrowo-różowa, druga seledynowo-niebieska. Brak metki z firmą i rozmiarem, ale według mnie jest to L/może XL. Ramiączka regulowane, materiał cienki, fabrycznie gnieciony. Posiadają drobniutkie kuleczki, zmechacenia, pewnie golarka z tym poradzi (ja niestety nie posiadam). Niebieska ma jakieś plamki z przodu (na wysokości pępka, widać na zdjęciu), być może się to spierze, bo teraz to zauważyłam. Oddam obie w pakiecie za jakiś drobiazg. Biust: 43x2, długość od pachy: 37cm. 79. Bluzka "One Clothing" z cieniutkiego materiału, trójkątnym wycięciem z tyłu, dłuższym tyłem i takim trochę innym wykończeniem góry (odkryte ramiona). Według metki jest to roz. M, ale jest bardzo szeroka i będzie też dobra dla L/XL. Biust: 57x2, długość od pachy: 33cm. 80. Bluzka "Moon Collection", roz. XL. Nowa, z metkami. Dostałam ją w prezencie, ale nie mój rozmiar. Kolor dużo ładniejszy niż na zdjęciu - wpadający w jasną zieleń. Przy dekolcie wstawka z materiału białego w czarne kropeczki, wykończonego czarną koronką i wstążeczką. Materiał przyjemny w dotyku. Znalazłam fabrycznego guzka na bluzce, ale na szczęście od środka, więc go tak naprawdę nie widać ![]()
Kierowca od 15.o6.2015 ![]() Wymiana: 1). Ubrania, buty, książki i inne drobiazgi. 2). Kosmetyki, wszystkowątek. Edytowane przez Keisha Czas edycji: 2017-04-03 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
81. Sztruksy "Cross", roz. 29/32, kolor jest już trochę sprany/przetarty i z tyłu na jednej nogawce jest taka plamka jaśniejsza (wyblakły kolor, trochę to się odznacza od reszty materiału). Jak ktoś ma możliwość, to warto by było całe spodnie odświeżyć i na nowo zafarbować (można kupić barwniki do tkanin). Na mnie już są za ciasne, więc nie chce mi się kombinować. Tanio oddam. Wyższy stan. Pas: 35x2, biodra: 49x2, stan: 29cm, długość: 110cm.
82. Spodnie "BMT Moda", roz. 28, na mnie niestety już za ciasne ![]() 83. Spodnie w roz. M, kupione kiedyś na bazarku, była do tego kurtka, ale oddałam ją już dawno. Spodnie kilka razy założone, raz wyprane, wyglądają jak nowe. Materiał cienki, kolor inny niż na zdjęciu - taki bardzo jaśniutki kolor beżu. Pas: 33x2, biodra: 51x2, stan: 31,5cm, długość: 102cm. 84. Spódnica "Nor-Bi", roz. 36. Noszona sporadycznie, na jakieś okazyjne spotkania. Trzy warstwy materiału: podszewka, pstrokaty materiał i na wierzchu koronkowy, tak więc raczej na upały będzie za ciepło w niej. Dół wykończony połyskliwą falbanką. Pas: 36x2, biodra: 45x2, długość: 66cm. 85. Jeansowa "Ivett" , roz. S. Sporo w niej chodziłam, ale materiał nadal w świetnym stanie. Jeans jest trochę gumowany. Pas: 33x2, biodra: 38x2, długość: 69cm. 86. Szorty "The Limited", Drew Fit, roz. 12. Nowe, z metkami, zapasowym guzikiem, zakupione w USA za prawie 45$. Materiał to głównie bawełna i znikoma ilość spandex (elastycznego). Pas: 46x2, biodra: 56x2, stan:25cm, długość: 36cm. 87. Spodnie 3/4 "Angels jeans", roz. 10. Mało noszone, materiał odrobinę gumowany. Pas: 41x2, biodra: 51x2, stan: 25cm, długość: 59cm. 88. Podkoszulek "JBS" Classic, roz. L. Materiał rozciągliwy i chociaż tego na zdjęciu nie widać, nie jest gładki tylko w takie paseczki. Jest to męski podkoszulek, ale nosiła go kobieta, jako koszulkę. Stan: bdb. Biust: 38x2, długość: 75cm. 89. Spodenki w ładnym popielatym kolorze, roz. L, firmy chyba"G.W." (dałam zdjęcie metki), były zakupione w Stanach, założone kilka razy, raz wyprane, wyglądają jak nówki. Świetny, rozciągliwy materiał. Pas: 41x2, biodra: 52x2, długość: 31cm. 90. Spodenki "Danskin", roz. L/G (12-14), raz prane. Pas na szerokiej gumce. Pas: 40x2, biodra: 54x2, długość: 32cm 91. Bluzka "Eagle's Eye", roz. L, mało noszona, większy dekolt. Przyjemny i bardzo dobry jakościowo materiał, rozciągliwy, nie gniecie się. Biust: 46x2, długość: 59cm. 92. Koszula z głębokim dekoltem "Carole Little", roz. L, nowa z metkami, zapasowy guziczek. Koszulka jest z materiału lnianego. Kupiona w Stanach na promocji za 13$. Biust: 54x2, długość: 61cm.
Kierowca od 15.o6.2015 ![]() Wymiana: 1). Ubrania, buty, książki i inne drobiazgi. 2). Kosmetyki, wszystkowątek. Edytowane przez Keisha Czas edycji: 2017-03-27 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
93. Koszula "Atmosphere", roz. 38, raz wyprana. Kupiona "na szybko", więc też rozmiar okazał się przyduży - założyłam jeden raz, wyprałam i tak leżała w szafie. Materiał dobry jakościowo, nie ma tendencji do gniecenia się. Przy rękawkach marszczone bufki. Krój podkreślający sylwetkę, kobiecy. Dekolt jest dosyć głęboki, tak jak widać na zdjęciu. Biust: 46x2, długość: 62cm.
94. Koszula prześwitująca, metki wycięte, według mnie roz. L, stan: bdb. Biust: 55x2, długość:60cm. 95. Koszula w paski, metki wycięte, z cienkiego i lekkiego materiału, chyba roz. L. Materiał jest delikatnie prześwitujący. Biust: 55x2, długość: 60cm, rękaw od pachy: 47cm. 96. Tunika/narzutka roz. M (według mnie na L też będzie dobra). Materiał prześwitujący, cieniutki - ja zakładałam ją na obcisłą bluzeczkę + legginsy. Z przodu ma spore rozcięcie w kształcie łezki, a w pasie jest sznurek do regulowania szerokości. Jest dosyć długa. Mało noszona. Biust: 51x2, długość: 90cm, rękaw od pachy: 47cm. 97. Koszula "Erena", roz. 14, mało noszona, nietypowo zdobiona - zakładki po jednej stronie, z drugiej trójkątna połyskliwa wszywka z wyszytym wzorkiem. Z tyłu koszuli jest również taka trójkątna zdobiona wszywka. Materiał lejący, przyjemny w dotyku. Biust: 54x2, długość: 67cm, rękaw od pachy: 51cm. 98. Tunika " California Woman", roz. uniwersalny (według mnie tak na M/L/XL). Materiał lekki, prześwitujący, z przodu zdobiony kwiatowymi motywami i cekinami. Fajnie wygląda do legginsów. Tuniczka jest bardzo szeroka, ale super się układa - jest właśnie taka bardzo zwiewna, luźna. Stan: db - przy dekolcie była zszywana, bo leciały oczka w materiale, ale nie rzuca się to bardzo w oczy, jeszcze można ją ponosić. Biust: 51x2, długość od pachy: 60cm. 99. Bluzka "Basix", według metki roz. 10 (36), ale zdecydowanie jest zaniżona i według mnie wygląda na L. Bluzka jest taka dwuwarstwowa - pod spodem koszulka na cienkich ramiączkach z koronką przy dekolcie, jest na stałe wszyta do reszty. Mało noszona. Biust: 40x2, długość: 66cm. 100. Bluzka "Oneworld", według metki roz. S, ale z pewnością jest większa - oceniam na duże M i L. Dostałam ja w prezencie, ale właśnie ten rozmiar jest bardzo zawyżony i w zasadzie to nigdy jej nie założyłam. Materiał bardzo przyjemny, lejący, elastyczny. Rękawki ze zwiewnego, prześwitującego materiału. Z przodu przy dekolcie błyszczący wzór z dżetów. Piękny tył ze wstawką z czarnych kwiatów. Biust: 43x2, długość: 67cm. 101. Bluzka "Susan Lawrence", roz. L, ładniejsza niż na zdjęciu - kolory są bardziej czekoladowe, nie ma białego tylko takie capuccino, róże są bardziej wyraziste (gwarantuję, że jest ładniejsza ![]() 102. Komplet do spania, z metki roz. S, ale jest to bardziej M. Noszony sporadycznie - na koszulce jest z tyłu zaciągniecie, ale nie jest bardzo widoczne; na spodenkach jakieś malutkie pojedyncze zaciągnięcia. Biust: 39x2, długość od pachy: 32cm, pas: 24x2, biodra: ok. 50x2, długość: 28cm.
Kierowca od 15.o6.2015 ![]() Wymiana: 1). Ubrania, buty, książki i inne drobiazgi. 2). Kosmetyki, wszystkowątek. Edytowane przez Keisha Czas edycji: 2016-09-15 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
103. Bokserki "The Simpsons", roz. 146/152, mało rozciągliwa gumka w pasie. Oddam za drobiazg lub dorzucę do wymiany. Pas: 30x2, biodra: 44x2, długość: 31cm.
104. Bokserki "C+3", roz. M (na S też pasują), w kratkę, nie rozciągają się. Kupione na prezent, ale okazały się za ciasne, więc sama je czasem do spania zakładałam. Pas: 31x2, biodra: 50x2, długość: 27cm. 105. Koszulka dla chłopca "Boys by KappAhl", roz. 134/140, materiał przewiewny. Stan: dostateczny (są zaciągnięcia na materiale, z tyłu w jednym miejscu jakieś plamki, które się nie doprały, średnio widoczne). Oddam za drobiazg lub dorzucę do wymiany. Biust: 45x2, długość: 55cm. 106. Koszulka "Umbro", roz. M ale na większy też będzie dobra. Stan: db -jest kilka guzków gdzie zaciągnięty był materiał i logo z nazwą firmy jest tak od dołu literek troszkę odklejone. Materiał lejący, nie gniecie się. Biust: 59x2, długość: 67cm. 107. Koszulka "Monique", brak metki z rozmiarem - na moje oko to L/XL. Stan: bdb-. Biust: 56x2, długość: 63cm. 108. Bluza dla kobiety lub mężczyzny - nosiłam ją po domu do legginsów, jest bardzo szeroka, brak metki z rozmiarem, typuję na XL i większy. Stan: db. Biust: 62x2, długość: 69cm, rękaw od pachy: 49cm. 110. Fartuch/zapaska "żubr", nowa, materiał przypomina dawne ceraty na stół ![]() 112. Szal "Teresa Kopias", nowy z metką, chyba z organzy. Szerokość: 27cm, długość: 154cm. 119. Skarpety świąteczne, w zasadzie nieużywane nigdy, ciągle gdzieś je tylko przekładam w szafkach podczas porządków. Jedna jest z gładkiego materiału z czerwonym futerkiem, druga cieńsza z takiego filcowego. Wymienię razem albo osobno.
120. Japonki "Ipanema" Mix Glam Fem, nowe, roz. 41/42, długość wkładki: 26,7cm. Wykonane z wielogatunkowego tworzywa, ładnie ozdobione. Były tylko przymierzane, ale doszłam do wniosku, że jednak japonki nie są dla mnie, nie umiem w nich chodzić. W oryginalnym opakowaniu, metki.
Kierowca od 15.o6.2015 ![]() Wymiana: 1). Ubrania, buty, książki i inne drobiazgi. 2). Kosmetyki, wszystkowątek. Edytowane przez Keisha Czas edycji: 2016-04-30 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
121. "Yuu", roz. UK 9, długość wkładki: 26cm. Wygodne buty z innowacyjną panterkową wkładką z pianki, coś jak stosuje się w materacach czy poduszkach, które dopasowują się pod wpływem nacisku, a potem wracają do pierwotnego kształtu. Przysłane z USA, niestety na mnie trochę przymałe. Były założone raz, nie widać praktycznie śladów używania, ale osoba, która mi je wysłała wycięła taki pasek, który w oryginale jest wszyty po skosie (link). Całe szczęście nie "okaleczyło" to całkowicie butów i bez tego paska też wyglądają ok.
122. Czółenka "Ariane", roz. 40 (na stopę ok. 26cm) obcas: 4,5cm. Mało noszone, mają trochę starte fleki, ale nie trzeba ich wymieniać. 123. Botki "H!Henry Holland", roz. UK 7/EURO 41, długość wkładki: 26cm, obcas: 10,5cm. Mają różowe podeszwy, wycięte palce i oryginalne "kolce" z przodu. Noszone sporadycznie, ale mają w niektórych miejscach zdrapany materiał - głównie na czubkach "kolców" i na jednym obcasie (widać to na zdjęciach). Według mnie nie rzuca się to za bardzo w oczy przy noszeniu, ale może ktoś znajdzie jakiś patent, by zakryć te dziurki na czubkach tych kolców (np. wkleić małe cyrkonie). Rzeczywisty kolor butów ciężko było uchwycić, na każdym ujęciu wygląda ta szarość inaczej. Były kupione w Londynie. Wygodne w noszeniu i z pewnością oryginalne ![]() !!!Dokładki też kilka postów niżej!!!
Kierowca od 15.o6.2015 ![]() Wymiana: 1). Ubrania, buty, książki i inne drobiazgi. 2). Kosmetyki, wszystkowątek. Edytowane przez Keisha Czas edycji: 2016-04-30 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
. Spodnie "Denim co." Ultrasoft, Super Skinny znajdziesz coś u mnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ogólny stan bluz, jest bardzo dobry. Nie mają uszkodzeń, zmechaceń. Wieczorkiem znajdę chwilę to podam Ci wymiary. Interesowałaby mnie jeszcze zestaw żeli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
hummel :
dł. rękawa: 56 cm. (od pach do rękawa) dł. od pachy w dół: 38 cm. dł. od ramion w dół: 59 cm. dł. od pachy do pachy: 46 cm. bench dł. rękawa: 57 cm. dł od pachy w dół: 41 cm. dł. od ramion w dół: 61 cm. dł. od pachy do pachy: 44 cm. Edytowane przez Maxxxi Czas edycji: 2015-06-30 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
124. Botki "Trivica", nowe, roz. 8 (na bucie jest też nr 38, więc może to być PL rozmiar), długość wkładki 25,5cm, obcas: 7,5cm. Są w środku z materiałem ocieplającym, więc na sezon zimowy i późną jesień będą dobre.
139. Bransoleta drewniana, ładnie zdobiona, nienoszona. Średnica: 6,5cm, bez regulacji. 140. Bransoleta z błyszczącymi kulkami, nienoszona, na bardzo szczupłą rękę. Max długość, gdzie można zapiąć to 20cm, ale jest to już ta łańcuszkowa część i jednak lepiej wygląda, gdy zapnie się ją bardziej ciasno (do tego trzeba mieć mniejszy obwód ręki ![]() 141. Kubek termiczny Big-Active, metaliczna zieleń, nieużywany. Pojemność: ok. 500ml 142. Kubek termiczny z uchwytem, nieużywany. Pojemność: ok. 360ml. 143. Pojemnik na śniadanie dwupoziomowy, nieużywany. 144. Proste pudełko na mydło, używane mało, dorzucę do wymiany jak komuś się przyda. 145. Serwetki robione na szydełku, większość nieużywana, po wyszyciu leżały w szafie. Używane leżały kiedyś na regale, nie były jakoś intensywnie eksploatowane. Wszystkie będą wymagały nakrochmalenia, ja tego nie robię. Wymiary mogą się trochę różnić - krochmal i prasowanie pewnie "wyciągnie" serwetkę ![]() - niebieska cieniowana, ok. 40cm - biała, ok. 40cm, używana - żółta mniejsza, ok. 23cm - żółta (w środku zdjęcia), ok. 30cm - różowo-biała, ok. 17cm, ten róż w rzeczywistości jest ładniejszy, taki cukierkowy - listki, 2szt, od czubka do ogonka ok. 22cm, kolor bardziej wyrazisty niż na zdjęciu. Jedna była używana, jest delikatna różnica w kolorze. 146. Wypełniacz do koka czarny, nowy. 147. Konfetti z tworzywa jak cekiny, nowe srebrno-złote krzyżyki, w opakowaniu 14g. Przysłane kiedyś z USA, ale nie mam dla nich pomysłu, może komuś się przydadzą.
Kierowca od 15.o6.2015 ![]() Wymiana: 1). Ubrania, buty, książki i inne drobiazgi. 2). Kosmetyki, wszystkowątek. Edytowane przez Keisha Czas edycji: 2017-02-14 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
164. Mariza, Mauve Glow, woda perfumowana, 100ml, kartonikowe opakowanie. Psiknięta 2 razy dla sprawdzenia zapachu, więc zużycie niewidoczne.
167. Kolczyki niebiesko-białe, zwykłe, nienoszone. 168. Kolczyki czarne z kokardkami, zwykłe, nienoszone. 169. Przypinka "Pewex" ![]() 170. Pierścień w kształcie serca z cyrkoniami, zwykły, duży. Nie ma regulacji, średnica 17-18mm. Noszony sporadycznie. 171. Torba-królik, używana sporadycznie, posiada przybrudzenia (może się spiorą). Materiał taki trochę śliski, coś jak ortalion. Na zdjęciu widać, jak wygląda po rozłożeniu i po złożeniu. Oddam za drobiazg. 172. Herbata angielska, bardzo mocna. Przywieziona z Anglii, dostałam z połowy opakowania, niestety nie pamiętam marki/nazwy. Mi nie podeszła, bo jest naprawdę bardzo mocna - w Anglii piją ją z mlekiem. Jak ktoś lubi angielskie mocne herbaty, to mogę wymienić całość lub "na sztuki". Mam 110 torebek. 173. Flaga kibica, stadion 5, były kiedyś dołączane do piwa Tyskie. Jedna nowa, druga była zaczepiona w aucie i trzeba ją wyprać, bo jest zabrudzona. Jak komuś się przydadzą to pisać - dorzucę do wymiany, bo u mnie się walają tylko. 174. Pigment Mix, czyli uniwersalny koncentrat do farb wodnych i rozpuszczalnikowych. Kolor: karmelowy. Został z remontu jesiennego, za dużo kupiliśmy buteleczek, może komuś się przyda. Nowy, 80ml, nieotwierany, z ważną datą trwałości. DOKŁADKA KSIĄŻKI: 175. "Sennik", wydawnictwo: Arti, okładka: miękka, stron: 320, stan: bdb (nieużywany). 176. "Anioł stróż" Nicholas Sparks, okładka: miękka, stan: db+ (przybrudzone boki książki). 177. "W samo południe" Nora Roberts, okładka: twarda, stan: bdb (raz czytana). 178. "Agent" Manuela Gretkowska, okładka: twarda, stan: bdb- 179. "Zniknięcie" Joseph Finder, okładka: miękka, stan: bdb- 180. "Brat Grimm" Craig Russell, okładka: miękka, stan: bdb- 181. Kalendarz książkowy na 2017r, format: A6, oprawa: skóropodobna, stan: nowy.
Kierowca od 15.o6.2015 ![]() Wymiana: 1). Ubrania, buty, książki i inne drobiazgi. 2). Kosmetyki, wszystkowątek. Edytowane przez Keisha Czas edycji: 2017-02-14 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() wzięłabym dla kolegi fotografa: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1434639723 ale tylko to by mi się przydało ![]()
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
Przekupka: 56 pkt / 100% pozyt.
|
Podobaja mi się kosmetyki wszystkie z tego zdjęcia
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1453835578 oraz fartuch z oliwka i kosmetyczki oraz kubki
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Serwetki to nie do końca takie miałam na myśli
![]() ![]()
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
no trudno, będę zaglądać
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moge dać spray wiśniowy pasek firankę (to są 2 szt) przyprawy zestaw nowy ewentualnie ksiązke którąś.
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
spray wiśniowy
pasek firankę (to są 2 szt) przyprawy zestaw nowy 2 książki: "Noc jest moją porą" i "Brat Grimm" za: Mariza, krem pod oczy i na powieki Mariza, puder ryżowy Silcatil, sztyft do stóp Etree Belle, krem do opalania fartuch z oliwką kosmetyczki Jeśli dołożysz 2 ksiązki i deo w sprayu Dove to tak (firanki troszke kosztowały ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Hej. Mozesz chilę poczekać? Bo gdzieś połozyłąm te firanki i nie mogę ich znaleźć.
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Hej. A mozliwe jest jesli zrezygnuje z Marizy pod oczy i ewentualnie ksiązki wzięcie spodenek i bluzy czarnej?
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1434614522 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1434573058
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Hej, podoba mi sie deo nivea i zel do skorek, pod spodem foto
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- zdjecie ŻELI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
130. Yves Rocher, Les Plaisirs Nature, Mleczko do ciała 400ml, jeżyna. Otworzone pod koniec roku, ale ma już krótki termin ważności: do 05.2016. Formuła mleczka lekka, ładnie pachnie jeżynami, ale przy bardzo suchej skórze nie sprawdziło się. Użyte kilka razy - zużycie widać na zdjęciu.
?
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Hej, przepraszam, ale ja naprawde nie potrzebuje nic z tych ubran....ale chetnie przyjme kosmetyki....szkoda, ze wiele juz wymienilas...moze masz jeszcze cos?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.