|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
petycja przeciwko torturowaniu i jedzeniu psów w Korei Pld :(
http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
Mam nadzieję, że nie dostanę bana, ale chciałabym pomóc nie tylko swoim podpisem i podpisami znajomych ![]() Gdyby ktoś już utworzył taki post, proszę o usunięcie ![]() Nie wypowiadajcie się tutaj, poprostu wchodźcie i kto chce zostawiajcie podpisy...Może to coś da i tym pieskom nie będzie gotowane piekło ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2009-09-12 o 01:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: petycja przeciwko torturowaniu i jedzeniu psów w Korei Pld :(
Podpisywałam już dawno temu
![]() Widzę, że dalej jest mało podpisów ![]() Wydaje mi się, że trzeba coś tu pisać żeby wątek nie zginął gdzieś w tłumie bo wtedy nikt go nie zobaczy.
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Podpisałam... przeraża mnie sama myśl ,że można zjeść psa...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Było, zignoruje tą petycje. To tak jakby mieszkańcy Indii zabronili nam jeść krów.
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Jedzenie... cóż, inna kultura. Słusznie rapifen zauważyła, że tak jakby nam ktoś zabronił jedzenia krów. Natomiast chyba każdy jest za tym, żeby zwierzęta zabijać humanitarnie. Albo wcale, ale wtedy wszystkie, a nie że krowa ok, pies nie ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że zmuszanie ludzi by zmienili swój zwyczaj żywieniowy jest bez sensu
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
niehumanitarnym warunkom i zabijaniu jestem przeciwna ale jedzeniu???
nie przesadzajmy, Francuzi wcinają żaby i mamy im zabronić? Tego typu petycje nic nie zdziałają, ludzie mają swoją kulturę i nam wypada ja uszanować.
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Wiedziałam
![]() Jako swoją odpowiedź zacytuję tekst ze strony ( z którym się całkowicie zgadzam): "Psy nie są trzodą hodowlaną; są, i zawsze były,naszymi towarzyszami i pomocnikami mającymi wyjątkowy związek z ludźmi. W związku z tym uważamy, że jedzenie psa to nie to samo co jedzenie krowy lub świni." Krowy, żaby... A czy ktoś trzyma w domu krowę, wychodzi z nią na spacery? Czy ktoś trzyma w domu żabę, np śpi z nią, zabiera na wędrówki np w góry?? "Ktoś", to ok co 10 osoba w Polsce... To samo ze świnią. Nie słyszałam nigdy, aby świnia była przyjacielem człowieka, no ale może jestem za młoda ![]() Nie będę już się tutaj wypowiadać, wiadomo, że nie każdy jest wrażliwy na takie coś. I nikt nikogo nie zmusza, aby się podpisywać! Jeżeli uważasz, że jedzenie psów jest ok, Twoja sprawa!!! (na jednym z portalów usłyszałam "to wyślij im świnie, aby zostawili psy", "ale to biedny kraj (!!!), oni nic tam nie mają (!!!) ![]() Aby mnie tutaj nikt nie "zagryzł", dodam, że nie jadam żab ani koni. Na zdanie "swinka ok, krowa ok"- odp wyżej. Pozdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;14201651]
To samo ze świnią. Nie słyszałam nigdy, aby świnia była przyjacielem człowieka, no ale może jestem za młoda ![]() [/QUOTE] no to moze faktycznie jestes za mloda ![]() dla mnie podpisywanie tej petycji tez jest bezsensowne, niezaleznie od tego jakie mam poglady. co taka petycja moze zmienic? NIC. koreanczycy dalej beda jest psy, beda je zabijac. moze zajmijmy sie najpierw naszym syfem, a pozniej wtracajmy sie w "zwyczaje" innych narodow? czemu nikt nie walczy o to, zeby osoby znecajace sie nad zwierzetami dostawali dotkliwsze kary niz mandat 500zl?! i jeszcze jedno - czemu nikt nie walczy o to, zeby w polskim prawodawstwie zwierze nie bylo traktowane jak przedmiot? ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Jestem zdania, że nie powinniśmy im tego zabraniać, przecież jedzenie posiłków z mięsa psa jest częścią ich kultury itd itp
![]() jak szaleć to szaleć Edytowane przez bartnix Czas edycji: 2009-09-12 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Cóż, to część ich kultury, owszem szkoda mi tych psów ale również szkoda jest mi tych wszystkich świnek i krówek które u nas w kraju tak chętnie się jada. I też są bardzo często brutalnie mordowane.
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;14201651]Wiedziałam
![]() Jako swoją odpowiedź zacytuję tekst ze strony ( z którym się całkowicie zgadzam): "Psy nie są trzodą hodowlaną; są, i zawsze były,naszymi towarzyszami i pomocnikami mającymi wyjątkowy związek z ludźmi. W związku z tym uważamy, że jedzenie psa to nie to samo co jedzenie krowy lub świni." Krowy, żaby... A czy ktoś trzyma w domu krowę, wychodzi z nią na spacery? Czy ktoś trzyma w domu żabę, np śpi z nią, zabiera na wędrówki np w góry?? "Ktoś", to ok co 10 osoba w Polsce... To samo ze świnią. Nie słyszałam nigdy, aby świnia była przyjacielem człowieka, no ale może jestem za młoda ![]() Nie będę już się tutaj wypowiadać, wiadomo, że nie każdy jest wrażliwy na takie coś. I nikt nikogo nie zmusza, aby się podpisywać! Jeżeli uważasz, że jedzenie psów jest ok, Twoja sprawa!!! (na jednym z portalów usłyszałam "to wyślij im świnie, aby zostawili psy", "ale to biedny kraj (!!!), oni nic tam nie mają (!!!) ![]() Aby mnie tutaj nikt nie "zagryzł", dodam, że nie jadam żab ani koni. Na zdanie "swinka ok, krowa ok"- odp wyżej. Pozdr ![]() brak Ci argumentów i cytujesz wypowiedzi z innych stron internetowych? jeśli ktoś będzie chciał poczytać-poszuka. Nikt na Ciebie nie najeżdża ale będąc nastolatką inaczej patrzy się na świat-choćbyś uzbierała milion tych podpisów i tak niczego to nie zmieni!!! argument, że świnia nie jest przyjacielem człowieka jest szalenie śmieszny tak samo jak to, że nikt nie ma w domu krowy, a co powiesz na to, że ludzie hodują rybki a rybki też zjadamy?-wiem, że przykład z rybkami jest płytki ale tak samo jak stwierdzenie o krowach i świniach, których nie prowadzamy na smyczy. Zamiast zażarcie walczyć o swoje lepiej skup się na sprawach, które są REALNE do wykonania ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
można by tutaj przytoczyć wątek o kurczakach z KFC, który powstał nie dawno i nie dzieje się to za oceanem tylko u nas w Polsce.
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja tam widziałam i świnki na smyczy, które mieszkały w jednym domu z właścicielami i były ich kompanami - tak jak psy! Bo inteligencją im nie ustępują. W Indiach czczone sa krowy, przecież zwierzęta hodowlane, prawda? A nikt by tam krowy nie skrzywdził tak jak my to robimy. A jak urocze są króliki, które również zjada się w Polsce? Nadal uważam, że nie należy wtykać nosa w talerze innego narodu i osobiście mogłabym się podpisać pod petycją w sprawie egzekwowania praw zwierząt, zakazu ich torturowania itd. Ale nie zabraniającą jedzenia
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja za granicą widziałam jak ludzie normalnie żyją z prosiaczkami a potem idą na spacer do lasu szukać trufli z nimi :P
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]() Jako swoją odpowiedź zacytuję tekst ze strony ( z którym się całkowicie zgadzam): "Psy nie są trzodą hodowlaną; są, i zawsze były,naszymi towarzyszami i pomocnikami mającymi wyjątkowy związek z ludźmi. W związku z tym uważamy, że jedzenie psa to nie to samo co jedzenie krowy lub świni." Krowy, żaby... A czy ktoś trzyma w domu krowę, wychodzi z nią na spacery? Czy ktoś trzyma w domu żabę, np śpi z nią, zabiera na wędrówki np w góry?? "Ktoś", to ok co 10 osoba w Polsce... To samo ze świnią. Nie słyszałam nigdy, aby świnia była przyjacielem człowieka, no ale może jestem za młoda ![]() Nie będę już się tutaj wypowiadać, wiadomo, że nie każdy jest wrażliwy na takie coś. I nikt nikogo nie zmusza, aby się podpisywać! Jeżeli uważasz, że jedzenie psów jest ok, Twoja sprawa!!! (na jednym z portalów usłyszałam "to wyślij im świnie, aby zostawili psy", "ale to biedny kraj (!!!), oni nic tam nie mają (!!!) ![]() Aby mnie tutaj nikt nie "zagryzł", dodam, że nie jadam żab ani koni. Na zdanie "swinka ok, krowa ok"- odp wyżej. Pozdr ![]() Krowa to zwierzę święte w Indiach - coś więcej niż przyjaciel. My nie żyjemy z krowami, a oni nie żyją z psami. Do pogrubionego: w naszej kulturze. Ludzie naprawdę mają pomysły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;14201651]Wiedziałam ![]() Jako swoją odpowiedź zacytuję tekst ze strony ( z którym się całkowicie zgadzam):[/QUOTE] Jesli mowisz, ze zacytujesz, to miloby bylo, gdybys podala zrodlo; od siebie nic nie napiszesz? [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;14201651]"Psy nie są trzodą hodowlaną; są, i zawsze były,naszymi towarzyszami i pomocnikami mającymi wyjątkowy związek z ludźmi. W związku z tym uważamy, że jedzenie psa to nie to samo co jedzenie krowy lub świni."[/QUOTE] To ma byc argument? W zwiazku z czym? Myslisz, ze na Dalekim Wschodzi je sie psy od wczoraj? [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;14201651]Krowy, żaby... A czy ktoś trzyma w domu krowę, wychodzi z nią na spacery? Czy ktoś trzyma w domu żabę, np śpi z nią, zabiera na wędrówki np w góry?? "Ktoś", to ok co 10 osoba w Polsce... To samo ze świnią. Nie słyszałam nigdy, aby świnia była przyjacielem człowieka, no ale może jestem za młoda ![]() Nie będę już się tutaj wypowiadać, wiadomo, że nie każdy jest wrażliwy na takie coś. I nikt nikogo nie zmusza, aby się podpisywać! Jeżeli uważasz, że jedzenie psów jest ok, Twoja sprawa!!! (na jednym z portalów usłyszałam "to wyślij im świnie, aby zostawili psy", "ale to biedny kraj (!!!), oni nic tam nie mają (!!!) ![]() Aby mnie tutaj nikt nie "zagryzł", dodam, że nie jadam żab ani koni. Na zdanie "swinka ok, krowa ok"- odp wyżej. Pozdr ![]() No najwidoczniej jestes za mloda. Tak, sa ludzie, ktorzy trzymaja swinie czy zaby, a krowy to w ogole przez niektorych sa uwazana za swiete. Nie wspominanac o tym, ze to ze jakies osoby odczuwaja "szczegolny zwiazek", Koreanczykow do niczego nie zobowiazuje.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
A ja poparłam. Przeciwko torturowaniu i bestialstwu? Tak, oczywiście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;14197492]http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
Mam nadzieję, że nie dostanę bana, ale chciałabym pomóc nie tylko swoim podpisem i podpisami znajomych ![]() Gdyby ktoś już utworzył taki post, proszę o usunięcie ![]() Nie wypowiadajcie się tutaj, poprostu wchodźcie i kto chce zostawiajcie podpisy...Może to coś da i tym pieskom nie będzie gotowane piekło ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Podpisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
![]() Jako swoją odpowiedź zacytuję tekst ze strony ( z którym się całkowicie zgadzam): "Psy nie są trzodą hodowlaną; są, i zawsze były,naszymi towarzyszami i pomocnikami mającymi wyjątkowy związek z ludźmi. W związku z tym uważamy, że jedzenie psa to nie to samo co jedzenie krowy lub świni." Krowy, żaby... A czy ktoś trzyma w domu krowę, wychodzi z nią na spacery? Czy ktoś trzyma w domu żabę, np śpi z nią, zabiera na wędrówki np w góry?? "Ktoś", to ok co 10 osoba w Polsce... To samo ze świnią. Nie słyszałam nigdy, aby świnia była przyjacielem człowieka, no ale może jestem za młoda ![]() Nie będę już się tutaj wypowiadać, wiadomo, że nie każdy jest wrażliwy na takie coś. I nikt nikogo nie zmusza, aby się podpisywać! Jeżeli uważasz, że jedzenie psów jest ok, Twoja sprawa!!! (na jednym z portalów usłyszałam "to wyślij im świnie, aby zostawili psy", "ale to biedny kraj (!!!), oni nic tam nie mają (!!!) ![]() Aby mnie tutaj nikt nie "zagryzł", dodam, że nie jadam żab ani koni. Na zdanie "swinka ok, krowa ok"- odp wyżej. Pozdr ![]() jakos swinki sa wykorzystywane do szukania trufli, sa za to wysoko cenione (zarowno 'cenowo' jak i towarzysko). a i tak sa jedzone. dowodzi to czegos? nie. mieso to mieso. jedzenie obojetnie jakiego rodzaju miesa to osobista sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Nowy wątek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=391022 Zapraszam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.