|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Bezpłodność? Dziwna sperma
Drogie wizazanki...licze na waszą pomoc...
Jestem z moim tż od roku... no a od jakiś 10 miesięcy mamy kontakty seksualne. Wydawało mi się że wszystko jest ok. Jednak jakieś 2 miesiące temu mój TŻ powiedział mi że boi się że może jest bezpłodny (ale narazie nie stac go na testy), bo ma "dziwną spermę". Powiedział, że dziwna jest dlatego, że nie jest jednolita. Powiedziałam, że nic takiego nie zauważyłam. Potem za każdym razem ukradkowo się przyglądałam i nic dziwnego nie widziałam. Jakiś tydzień temu jednak faktycznie mnie zaniepokoiła.Kolor miała normalny, mleczny. Ale konsystencja była taka... nie wiem jak to wytlumaczyć. Jak źle rozrobiony kisiel ![]() Nie wiem czy to normalne. Nie znam się na tym.... Miałam niewielu partnerów seksualnych i u żadnego nic nie zauwazyłam. Może też sie nie przyglądałam.... Tak jak mówie. Wszystko jest okey.Nic nie odbiega od normy tylko ewentualnie wygląd... jak myślicie? czy coś mu może być? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezpłodność? Dziwna sperma
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Badanie mezczyzn w kierunku bezplodnosci jest proste i bezbolesne ,wystarczy oddac nasienie do badania .
Jednak uwazam ,ze martwienie sie na zapas jest zdecydowanie flustrujace. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oprocz badania spermy jest tez inny sposob -probowac zajsc w ciaze ![]() Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2009-01-09 o 13:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ja też....znaczy oczywiście mogłabym, ale wolę zaczekać ;-)
Też czytam, że to od jedzenia może zależeć itp. A co do badań...owszem, są łatwe...ale kosztują a obecnie nas na nie nie stać... Dziś np. sperma była normalna....a parę dni temu nie...;-/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pierwsze słysze coś takiego i szczerze mówiąc trudno mi uwierzyć ![]()
Edytowane przez Cannabis84 Czas edycji: 2009-01-09 o 16:05 Powód: literówka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
A co jeśli tej spermy jest bardzo mało? Czy może zależy to od częstości stosunków? :/
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem ja sie na tym nie znam mowie tylko jak mial znajomy i taka mu dali diagnoze. Ja tez zabardzo tego nie rozumiem dlatego o tym napisalam bo moze ktos gdzies o tym slyszal jesli nie to trudno.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
No ja też nie wiem,może faktycznie to zależy od jedzenia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Radziłabym jednak by zbadał nasienie dla własnego spokoju |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
badanie nie kosztuje wiele to nie badanie kobiety ktore jest bardziej kosztowne,mysle ze ok 100 zl Cytat:
powszechnie wiadomo ze aby zajsc w ciaze duza ilosc stosunkow jest niewskazana. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Zaintrygował mnie ten problem i poszperałam troche w niecie. Wklejam odpowiedz lekarza na pytanie podobne do Twojego:
"Szanowny Panie! Nasienie nie jest substancją jednorodną, składa się na nie wydzielina kilku gruczołów. Jego wygląd (i skład) zależy od częstości współżycia. Jeśli w tej kwestii nic nie uległo zmianie powinien się Pan zgłosić do lekarza urologa. Napisałabym, że w każdym przypadku powinien Pan zasięgnąć opinii lekarza, ale wiem, jak jest to trudne, a zmiany konsystencji nasienia są sprawą normalną, fizjologicznie uzasadnioną. Ale mogą też świadczyć o chorobie. Jeśli towarzyszy im zmiana temperatury ciała, bóle w obszarze miednicy mniejszej, krew w spermie lub moczu - wizyta u lekarza jest niezbędna. Stany zapalne np. gruczołu krokowego rzadko prowadzą do niepłodności, ale nie można takiej sytuacji wykluczyć (czyli zdarza się to, choć rzadko). Ech! Ja bym odwiedziła urologa, tak dla świętego spokoju, nawet jeśli żona wyjechała na wakacje i wróci za tydzień, bo po co się denerwować. No, ale to moja opinia. Na pytanie o zmianę wyglądu spermy odpowiadam mniej więcej kilka razy w tygodniu, ale to najczęściej listy od nastolatków. Nie chciałabym doświadczonego w bojach mężczyzny uspokajać, że to nic nie znaczy, bo najczęściej nie znaczy, ale w niektórych sytuacjach życiowych już może... Pozdrawiam serdecznie, lek. med. Ewa Wojas" Jeśli więc nie zaoserwowałaś innych, pogrubionych przeze mnie objawów, to myślę, że nie ma czym się martwić.
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---- Z tego co wiem, to na podstawie konsytencji nasienia takich wnioskow raczej wyciagac nie mozna i jest normalne, ze nasienie ma niejednorodna konsystencje.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do konsystencji, to szczerze wątpię, aby to była oznaka niepłodności. Co prawda nie jestem nadmiernie doświadczona (tzn miałam jednego partnera tylko), ale wydaje mi się, że faceci bardzo często mają taką niejednolitą spermę i trudno tu osądzać, że akurat wszyscy są bezpłodni. Rozsądna wydaje mi się przytoczona wypowiedź pani doktor - konsystencja spermy to raczej sprawka fizjologii ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
kiedyś gdzieś wyczytałam że wręcz przeciwnie, że kiedy jest jednolita i bezbarwna to znaczy że jest pozbawiona plemników ale nie przytoczę źródła bo nie pamiętam, ani też nie powiem że jestem tego stuprocentowo pewna
znalazłam tylko to: Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Napisałaś "flustrująca". Też zwróciłam na to uwagę i myślę, że Wyrakowi o to chodziło.
![]() |
![]() |
#21 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie istnieje słowo flustracja, ostatnio pojawia się ten błąd i chyba robi się coraz popularniejszy... Jest za to frustracja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Sperma nigdy nie jest jednolita jak mleko z butelki...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
faktycznie :-D mowie fru a pisze flu :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Toż czytając czasami różne nowinki z internetu czy też słuchając znajomych można osiwieć. To tak samo jak mamy i koleżanki mówią nam, jak to w ciąży jest, czego to nie będziemy miały i w ogóle najlepiej leżeć do góry brzuchem.
Przede wszystkim sperma to białko, więc skojarzenie, białko w jajku np. jest takie trochę galaretowate, ale jako, że w inny sposób wytwarzane, to jest przezroczyste. Nie ma się co martwić na zapas. A sperma w swoim wyglądzie zależna jest też trochę od tego, jak działają hormony TZeta. Badania warto zrobić, bo na pewno zapewni to spokój ducha i nie będzie chłopak miał stresów, że strzela ślepakami. Ilość spermy zależy od tego, jak często się kochamy. Jeśli któraś jednak planuje dzidzie, to ginekolodzy polecają tak co drugi dzień ![]()
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
heh... nie posiadam doświadczenia i mój obecny TZ jest moim pierwszym partnerem seksualnym... więc chodzi o to że jego sperma jest całkowicie przeźroczysta, rzadko jest lekko mętna, jak myślicie czy to normalne?
a co do badania to kosztuje ok 40 do 60 zł, mialam praktyki w labolatorium analitycznym to wiem. Wzgląd do wyników tez miałam i powiem wam że sie przeraziłam ;/ wiele młodych mężczyzn ma bardzo niską płodność ;/ i pytając sie Pań pracujących tam już kilka i kilkanascie lat, powiedziały mi że w ciągu lat płodność spada bardzo szybko... aż strach pomyśleć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W różnych laboratoriach są różne stawki. We Wrocku jest to gdzieś 100zl. No tak, płodność spada, ale nie tylko u facetów. Myślę, że media za mało poruszają taką kwestię. Dieta nasycona tłuszczami nie pomaga żadnemu organizmowi. A do tego palenie papierosów, picie alkoholu. U facetów jest też jeden ważny czynnik, który obniża jakoś nasienia - najczęściej faceci noszą telefony komórkowe w kieszeni spodni, a to jest jak najbardziej niewskazane, bo osłabia ruchliwość plemników. I jak one potem mają dotrzeć do jajeczka? Także, dziewczyny, pilnujcie swoich facetów, żeby nie nosili bezpośrednio przy sobie komórek.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.