|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Nietypowa sytuacja O.o /Posze o pomoc
Czesc dziewczyny od 3 miesiecy przyjmuje diane 35 i w tym mieisacu niemogłam doczekac sie na okres w przerwie zazwyczaj pojawia sie 4 dia i trwa gdzies 3-4 dni teraz było inaczej dostałam okres 6 dnia przerwy na wieczór ,już rano cułam ze jet cos nie tak i zrbiłam test-wyszedł negatywny a tu wieczorem niespodzianka (10.01) i trwa on do dziś tzn dziś jeszcze podcierając się papierem toaletowym widzę brazowo-czerwona wydzieline) Przez caly ten czas bardzo boli mnie podbrzusze a temp, w pochwie wynosi 3,7,0-37,2 Ten okres raczej powinnam nazwac plamieniem bo był bardzo skapy. Boje sie że może to jest jakies plamienie implantacyjne albo jakis zwiastun ciąży o.O .Dzis kupiłam test ciążowy kiedy go mogę zrobić zeby wynik był wiarygodny .Dodam że w tym i zeszłym miesiącu niezbyt regularnie brałam tabletki tzn. codzielie ale nieraz z wahaniami do 3 godz. w przód lub w tył
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nietypowa sytuacja O.o /Posze o pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
napisałaś,że przyjmujesz tabletki od 3 miesięcy .właśnie w tym czasie organizm "oswaja" się z hormonami. byc może właśnie tak raguje. jeżeli tabletki byś przyjmowała z wahaniem ok12/24 godzinnym to wtedy zaczęłabym się martwic. bierzesz tabletki=jesteś zabezpieczona przed ciążą. takie jest bynajmniej moje zdanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do tego dodam, że test który zakupiłaś najlepiej zrobić rano ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli się zmieściłaś - nic się nie powinno dziać.
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze - naucz się używać wyszukiwarki.
Po drugie - brałaś tabletki regularnie, dostałaś okresu, test wyszedł negatywnie, więc skąd te obawy? Jeśli tak panikujesz, to może lepiej zrezygnować z seksu?
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
test wiarygodny po 14 dniach od stosunku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Bo niepokoi mnie te bolące podbrzusze - tak jakby przed okresem i wysoka temperatura
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Bolace podbrzusze i podwyzszona temperatura nie zawsze sa dowodem, ze jestes w ciazy. Moze po prostu sie przeziebilas, a moze to stres... Najlepiej bedzie jak zrobisz test.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Hej, dziewczyno, nie panikuj. Całkiem możliwe, że tak organizm reaguje na te tabletki. To, że wcześniej było wszystko w porządku, ładnie, cały, nie oznacza, że się nie mogło to zmienić. Może w tym miesiącu twoje hormony się rozszalały. Podczas brania tabletek również może boleć podbrzusze. Wyższa temperatura też jeszcze o niczym nie świadczy. Przeczytaj efekty niepożądane, jakie są w ulotce, może będzie coś o tym wspomniane. Jeśli jednak martwi cię ten stan, pójdź do swojego ginekologa, wtedy przynajmniej będziesz wiedzieć, co się dzieje i czy wszystko ok. JA trzymam kciuki
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
jeśli nie bierzesz żadnych innych leków które zmieniają metabolizm środków antykoncepcyjnych, to myślę że nie masz się co martwic. oczywiście ból nie jest nigdy dobrym sygnałem, ale to nie musi być od razu ciąża. po prostu się obserwuj i będzie ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Zależy kiedy " w przyszłym tygodniu", bo jeśli jakoś pod koniec, to może wybierz się do jakiegoś innego lekarza na ten jeden raz. Czasami lepiej nie czekać, może to coś z jajnikiem. A zreszta szybciej rozwieją sie twoje obawy.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.