|
|||||||
| Notka |
|
| Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy makijaż
Witam! Chciałam Wam, Drogie Wizażanki, zaprezetować swój makijaż. Zrobiłam go wczoraj, siostrze na studniówkę. Właściwie to nie cały makijaż, a same oczy. Oceńcie.
Niestety nie mam innych zdjęć a i te byly robione wpośpiechu, chwilę przed wyjściem.
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy makijaż
1. brak listy kosmetyków.
2. szoda, że nie ma więcej zdjęć i obróconych. 3. wydaje mi się, że tak pomalowane oczy nie pasują do Twojej siostry. oczka, a dokaldniej górna powieka wydaje się zapadnięta. wg mnie nie pasuje do niej takie umalowanie ( wyciągnięcie cieni i pomalowane powieki tylko do połowy ) 4. szminkę / błyszczyk bym zmieniła na jakiś cieplejszy kolor. z tego co piszesz, nie ma jeszcze tam podkładu ani pudru itd., ale kolor ten i tak i tak nie gra coś. ale za to ładny kolor cieni
and the world around us won’t stop turning tonight, i like. <33 Edytowane przez Pariii Czas edycji: 2009-01-18 o 11:33 |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Użylam kosmetyków MAC, nie znam nazwy cieni szarych, a na opakowaniu już od dawna ich nie ma, tusz i kredka 2true. Sama wybierała, jakie chce mieć oko. Chodzi mi tylko o samo wykoanie. Co powinnam poprawić?
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim nie wyciągać tak cieni na boki i bardziej rozetrzeć kolory.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
skoro sama chciała to nie będę się "czepiać" tego czy pasuje czy też nie.
![]() może to też wina zdjęć, ale myślę, że jednak coś tam widać tak jak było. dodałabym jakiś cień pod brwi, który połączył by się też z tym szarym. roztarłabym granice, żeby wszystko ładnie w siebie wchodziło. kociki wewnętrzne bym rozjaśniła ( np. białym, który zaraz dalej połączyłby się stopniowo z szarym. ) no i min. kreska na górnej powiece może ją podciągnąć do góry. Nicole Richie fajnie sobie radzi z takim problemem - pooglądaj sobie jej fotki ![]() a buźkę to pewnie jej wymodelowałaś potem
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo
)
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Myślę że oprócz tego roztarcia za bardzo na boki, to makijażyk jest udany
i pasuje modelce ![]() ps. osobiście do tego mejkapu nie podoba mi sie sukienka.
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
mi się podoba aczkolwiek szkoda, że pod brwiami tak "łyso"
a co do zdjęc nieobróconych wystarczy przecież tylko monitor przekręcic ![]() ( rzekła ta co ma laptopa)
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zgadza mi się tutaj kolorystycznie. Odcień pomadki gryzie się z urodą siostry i w moim odczuciu jest za mało "elegancki" jak do tej sukienki.. Cienie stanowczo za bardzo wyciągnięte na boki co już dziewczyny napisały
Szkoda,że nie ma więcej zdjęć i obróconych w naszym kierunku wtedy ocena byłaby bardziej precyzyjna![]() Ale co tam makijaż Mam nadzieję,że siostra dobrze się bawiła i maturę zda bez problemu
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Nie podoba mi się
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem tutaj takie rozświetlenie bardzo by się przydało, otworzyłoby oko. Ten makijaż niestety nie dodaje urody modelce.
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
heh ja to tak zrozumialam ale mi sie juz miesza od nadmiaru nauki przez weekend wiec wiesz
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
zgadadzam sie z wizazankami, szminka totalnie nie pasuje i cieniowanie jest nieudane,poza tym ten kolor tez mi nie gra. nie martw sie opiniami bo ja mialam bardzo niudany start na mm i juz sobie myslalam, nie no..bez sensu. po co ja sie tutaj w ogole logowalam ale z czasem dzieki radom reszty kolezanek z mm zaczelam poprawiac swoje bazarowe wrecz dokonania i jest juz coraz lepiej, jak nie wierzysz wejdz na moj profil i poszukaj w albumie 1 makijaz to sie posmiejesz.glowa do gory i dzialaj dalej. wiem ze kazdy kolejny moze byc juz tylko lepszy
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Szminkę, tak jak już pisałam, nie dobierałam ja, tylko siostra. Nie miałam na jej decyzję większego wpływu ). Pod brwiami po zewnętrznej stronie jest jasny srebrny cień. Nie widać tego na zdjęciach, ale tak jak już pisałam były robione "na szybciora".Dziękuję za wszstkie opinie.
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie makijaz rowniez nie przemawia
mam wrazenie jakiegos takiego haosu tzn...cien zby wyciagniety na boki ale to juz wiesz,nieladny kolor pomadki-siostra ma zbyt jasna karnacje do tak zarowiastej czerwieni...granice cienia nie sa roztarte i cos sie tu gryzie pomiedzy perlowym srebrnym a tym szarym....ale zycze powodzenia |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Galeria makijażu - moje makijaże
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

Szkoda,że nie ma więcej zdjęć i obróconych w naszym kierunku wtedy ocena byłaby bardziej precyzyjna

mam wrazenie jakiegos takiego haosu tzn...cien zby wyciagniety na boki ale to juz wiesz,nieladny kolor pomadki-siostra ma zbyt jasna karnacje do tak zarowiastej czerwieni...granice cienia nie sa roztarte i cos sie tu gryzie pomiedzy perlowym srebrnym a tym szarym....