Przeklęty krąg. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-27, 00:09   #1
Moi16
Raczkowanie

GG do Moi16

Przeklęty krąg.

Piszę, bo nie mam komu o tym powiedzieć. Moje przyjaciółki znają te osoby i nie chcę by coś im się kiedyś chlapło, bo to miałoby duże konsekwencje. Zacznę od samiuteńkiego początku, proszę nie zniechęcajcie się.

Otóż mam znajomego, pana X, z którym nie mam żadnych bliższych kontaktów (praktycznie nie rozmawiamy - rożne grona przyjaciół) jednak mówią mi, że podobam się mu i ja sama to czuję. Wg mnie to nic innego jak zauroczenie moją osobą, bo p X ma dziewczynę z którą jest dwa lata. Jednak we wrześniu zerwali ze sobą na trochę. Teraz druga część.

W te wakacje poznałam świetnego chłopaka (nazwijmy go panem Y) z którym chcę być i podczas wzajemnego poznawania się dowiedziałam się, że dziewczyna pana X zdradziła swojego chłopaka z p Y. Szok, bo nigdy bym ich ze soba nie powiązała, ale to tłumaczyłoby chwilowe rozstanie się. Pan Y starał się odbić dziewczynę panu X, jednak nie udało mu się. Wiadomo, od tej chwili nie utrzymują ze sobą kontaktów, co nie oznacza, że p Y nie chce. Czas na część trzecią.

Podczas ostatniej imprezy na której byłam ja, pan X z dziewczyna i pan Y zrozumiałam w jaki krąg wpadłam. Pan Y, podczas zabawiania mnie, spogląda tęsknie w stronę panny X. Pan X podczas tańca daje mi buziaka, ja go odsówam jednak nie przestaję tańczyć, i pan X mnie przytula na zakończenie tańca. Widzi to jego dziewczyna i jest zła na niego, jednak do końca imprezy bawią się tylko we dwoje. I dziewczyna widziała tylko przytulenie.

Teraz wnioski.
Ja jestem zazdrosna o panne X.
Panna X jest zazdrosna o mnie.
Pan Y wciąż coś czuje do panny X (?), jednak czemu daje mi do zrozumienia, że chciaby ze mną być?
Pan X - czy tylko chciał wzbudzić zazdrość w swojej dziewczynie? Mogłabym przysiac, że nie wiedział, że jego dziewczyna nas obserwuje.

I co teraz? Chcę sobie dać spokój z tym wszystkim. Jednak tak bardzo chcę być z panem Y...

To bardzo niebezpieczne zaglądać głębiej kobiecie w serce.
Mikołaj Gogol

Edytowane przez Moi16
Czas edycji: 2009-01-27 o 00:17
Moi16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 00:25   #2
illuvies
Wtajemniczenie

Dot.: Przeklęty krąg.

Jedynym wyjściem jest odcięcie się od nich. Sytuacja jest chora, niech się sami kiszą w tym trójkącie, nie daj się w to wciągnąć bo będziesz cierpieć. Pan X jest nie w porządku do panny X, pan Y jest nie w porządku wobec Ciebie, panna X była nie w porządku wobec pana X. Gdzie w tym miejsce dla Ciebie?
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 07:13   #3
RozowySlon
Raczkowanie

GG do RozowySlon

ale pan Y nie chce byc z toba...wiec wiej jak najdalej..takie trojkaty sa niezdrowe....

mój blog: owt.blox.pl
RozowySlon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 07:15   #4
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Oni grają ze sobą w jakąś chora grę...

O Panu Y możesz raczej zapomnieć (świnia i tyle).
Pan X tez chyba dla pokazania swojej dziewczynie próbował się do Ciebie przytulać (co też nie świadczy o nim dobrze, bo jeśli chciał jej cos pokazać, to powinien z nią zerwać i tyle).

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 07:38   #5
summerka
Raczkowanie

dokładnie... chore to jest... uciekaj jak najdalej... żaden pan x czy y tylko całkiem nowy z;P
Stary 2009-01-27, 07:53   #6
pogodynka20
Raczkowanie

Uciekać i znależć sobie pana Z najlepsze wyjście
pogodynka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 08:56   #7
Phia
Przyczajenie

rozmawiałaś z nim na ten temat?
Phia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-27, 09:16   #8
rare bird
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Phia Pokaż wiadomość
rozmawiałaś z nim na ten temat?
z kim i właściwie po co? Y jej nie chce, ona nie chce X, najlepiej by było gdyby się od nich odcięła.
Stary 2009-01-27, 09:50   #9
iustitia
Zadomowienie

Uciekaj od nich wszystkich, to jakieś prymitywne gry, na końcu może się okazać, że Ty jesteś winna wszystkiemu
iustitia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 10:02   #10
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moi16 Pokaż wiadomość
Piszę, bo nie mam komu o tym powiedzieć. Moje przyjaciółki znają te osoby i nie chcę by coś im się kiedyś chlapło, bo to miałoby duże konsekwencje. Zacznę od samiuteńkiego początku, proszę nie zniechęcajcie się.

Otóż mam znajomego, pana X, z którym nie mam żadnych bliższych kontaktów (praktycznie nie rozmawiamy - rożne grona przyjaciół) jednak mówią mi, że podobam się mu i ja sama to czuję. Wg mnie to nic innego jak zauroczenie moją osobą, bo p X ma dziewczynę z którą jest dwa lata. Jednak we wrześniu zerwali ze sobą na trochę. Teraz druga część.

W te wakacje poznałam świetnego chłopaka (nazwijmy go panem Y) z którym chcę być i podczas wzajemnego poznawania się dowiedziałam się, że dziewczyna pana X zdradziła swojego chłopaka z p Y. Szok, bo nigdy bym ich ze soba nie powiązała, ale to tłumaczyłoby chwilowe rozstanie się. Pan Y starał się odbić dziewczynę panu X, jednak nie udało mu się. Wiadomo, od tej chwili nie utrzymują ze sobą kontaktów, co nie oznacza, że p Y nie chce. Czas na część trzecią.

Podczas ostatniej imprezy na której byłam ja, pan X z dziewczyna i pan Y zrozumiałam w jaki krąg wpadłam. Pan Y, podczas zabawiania mnie, spogląda tęsknie w stronę panny X. Pan X podczas tańca daje mi buziaka, ja go odsówam jednak nie przestaję tańczyć, i pan X mnie przytula na zakończenie tańca. Widzi to jego dziewczyna i jest zła na niego, jednak do końca imprezy bawią się tylko we dwoje. I dziewczyna widziała tylko przytulenie.

Teraz wnioski.
Pan Y wciąż coś czuje do panny X (?), jednak czemu daje mi do zrozumienia, że chciaby ze mną być?
Pan X - czy tylko chciał wzbudzić zazdrość w swojej dziewczynie? Mogłabym przysiac, że nie wiedział, że jego dziewczyna nas obserwuje.

I co teraz? Chcę sobie dać spokój z tym wszystkim. Jednak tak bardzo chcę być z panem Y...
Iks, Ygrek... skomplikowane to wszystko... poszukaj sobie Zeta
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 11:11   #11
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Pan Y pokazał Ci już swoje "JA" poprzez odbijanie dziewczyny panu X...
Tak więc nic Ci to nie dało do myślenia?
Moim zdaniem on się zwyczajnie bawi dziewczynami...
Jak nie Ty to inna...a jeśli Ty to i tak zaniedługo nawinie się kolejna...
Po prostu izolacja od nich wszystkich jest najlepszym wyjściem.
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-27, 11:23   #12
ewelcat
Raczkowanie

intrygi? granie uczuciami? ja bym nie chciała się w coś takiego bawić
zrezygnuj z całej trójki -innego wyjścia chyba nie ma.
ewelcat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 11:34   #13
tyska85
Raczkowanie

podpisuje sie pod reszta wypowiedzi.... nie masz co sie pakować w ich chory 3 osobowy związek.
Znam podobny układ i uwierz,że jest to chore,szczególnie jak się pojawia kolejna osoba na horyzoncie.
Szkoda Twojego czasu i nerwów.
Pozdrawiam
tyska85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 12:20   #14
margitta
Zakorzenienie

Wybacz, ale pompatyczność tematu i twoich opowieści jest godna zbuntowanej nastolatki... Jaki znowu "przeklęty krąg" I rozumiem, że ci szanowni panowie również mają po 17 lat?

Prawda jest taka, że "panna" X ma obu, a ty nie masz żadnego, za to podchodzisz pod rozbijacza związków. Nie ma co ciągnąć tej telenoweli, świat nie ogranicza się do waszego czteroosobowego kręgu. Jak się do tego zdystansujesz i będziesz trzymać z daleka od X (wątpię żeby widok przytulonych ciebie i jego działał zachęcająco na Y), to może Y się odmieni i jeszcze dostrzeże ciebie.
Stary 2009-01-27, 12:35   #15
paulina150528
Zakorzenienie

GG do paulina150528

Po tytule myslałam,że będzie opowieśc o jakiejś secie conajmniejczytam to coś napisała a tu tylko x,x i y.

Girki i podchody jak za czasów mojej podstawówkiIle macie lat?

Co do rozwiazania jest jedno...znaleśc sobie Pana Z,A lub B jak kto woli go nazwac
-Moher szary

Wierna fanka Niedzwiedzia,uzależniona od serdelixa

Jeśli mój opis Cie obraził w ramach protestu zdejmij stanik
paulina150528 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 13:23   #16
mariemarie91
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Przeklęty krąg.

Cytat:

Teraz wnioski.

Aższ miłosny trójkąt czy nawet czworokąt jedno jest pewne-istnieje jakieś podobieństwo miedzy Toba a panna X skoro lecą na Was Ci sami faceci
mariemarie91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 13:53   #17
Moi16
Raczkowanie

GG do Moi16

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Wybacz, ale pompatyczność tematu i twoich opowieści jest godna zbuntowanej nastolatki... Jaki znowu "przeklęty krąg" I rozumiem, że ci szanowni panowie również mają po 17 lat?

Prawda jest taka, że "panna" X ma obu, a ty nie masz żadnego, za to podchodzisz pod rozbijacza związków. Nie ma co ciągnąć tej telenoweli, świat nie ogranicza się do waszego czteroosobowego kręgu. Jak się do tego zdystansujesz i będziesz trzymać z daleka od X (wątpię żeby widok przytulonych ciebie i jego działał zachęcająco na Y), to może Y się odmieni i jeszcze dostrzeże ciebie.
Cytat:
Napisane przez paulina150528 Pokaż wiadomość
Po tytule myslałam,że będzie opowieśc o jakiejś secie conajmniejczytam to coś napisała a tu tylko x,x i y.

Girki i podchody jak za czasów mojej podstawówkiIle macie lat?

Co do rozwiazania jest jedno...znaleśc sobie Pana Z,A lub B jak kto woli go nazwac
Tak, mam 18 lat a oni po 19. Dziekuję za podciągnięcie mojego problemu, który spędza mi sen z powiek od miesiąca do problemów jakiejś trzpiotki. Nie wiedziałam również, że można tu pisać tylko z "poważnymi i dorosłymi problemami".
Gdy sprawa jest trudna dla mnie, automatycznie cisną mi się na usta, jak to zgrabnie zauważyłaś - pompatyczne wypowiedzi/słowa.

mariemarie91 żebyś wiedziała, istnieje też uderzające podobieństwo pomiędzy X i Y.

Faktem jest, że włożyłam już w tą sytuację tyle serca, nie chcę odchodzić bez niczego. Wciąż mam wątpliwości, bo może jednak pan Y czuje coś do mnie tylko nie może się pogodzić, że stracił panne X. Jednak jakby chciał tylko mnie, to nie zależałoby mu na niej.
Powtórzyłyście wszystkie moje wątpliwości i faktycznie chyba postaram się zapomnieć o panie Y. Szukałąm go długo, trylko po to by się okazało, że nie jest dla mnie.

To bardzo niebezpieczne zaglądać głębiej kobiecie w serce.
Mikołaj Gogol

Edytowane przez Moi16
Czas edycji: 2009-01-27 o 13:55
Moi16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 13:55   #18
mariemarie91
Raczkowanie

Chodzi o podobieństwo miedzy Tobą, a tamtą dziewczyną. A miedzy chlopakami to swoja droga :P
mariemarie91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 14:02   #19
tyska85
Raczkowanie

"Wciąż mam wątpliwości, bo może jednak pan Y czuje coś do mnie tylko nie może się pogodzić, że stracił panne X. Jednak jakby chciał tylko mnie, to nie zależałoby mu na niej."

Co do byłych partnerów/partnerek zawsze pozostaje sentyment...(oczywiście nie do tych,którzy bardzo nas zranili czy to w sposób psychiczny czy też fizyczny). Jak Ci na Nim zależy to poczekaj,aż oni sami rozwiążą ten "układ", bo inaczej możesz być wplątana w ich gierki a poza tym możesz też się stać dla niego przejściową dziewczyną....niestety przeszłam taki przypadek na własnej skórze
Dlatego odetnij się od nich i odczekaj...
tyska85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-27, 15:06   #20
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość

Dokladnie i prawda jest taka, ze to chora sytuacja. Bylem kiedys w podobnej, tylko ze wg gorszej sytuacji - nic dobrego z tego nie wyjdzie, co najwyzej wyczerpie autorke emocjonalnie.

Cytat:
Tak, mam 18 lat a oni po 19. Dziekuję za podciągnięcie mojego problemu, który spędza mi sen z powiek od miesiąca do problemów jakiejś trzpiotki. Nie wiedziałam również, że można tu pisać tylko z "poważnymi i dorosłymi problemami".
Gdy sprawa jest trudna dla mnie, automatycznie cisną mi się na usta, jak to zgrabnie zauważyłaś - pompatyczne wypowiedzi/słowa.

mariemarie91 żebyś wiedziała, istnieje też uderzające podobieństwo pomiędzy X i Y.

Faktem jest, że włożyłam już w tą sytuację tyle serca, nie chcę odchodzić bez niczego. Wciąż mam wątpliwości, bo może jednak pan Y czuje coś do mnie tylko nie może się pogodzić, że stracił panne X. Jednak jakby chciał tylko mnie, to nie zależałoby mu na niej.
Powtórzyłyście wszystkie moje wątpliwości i faktycznie chyba postaram się zapomnieć o panie Y. Szukałąm go długo, trylko po to by się okazało, że nie jest dla mnie.
No bez obrazy, ale tytul watku ma cos sugerowac, a jest mocno przesadzony. Nie odbieraj tego osobiscie, ale jesli sie to zdarza w wielu watkach, to smieszy/denerwuje.

Posluchaj, to ile wlozylas serca nie jest zadnym wyznacznikiem tego ze masz w tej sytuacji tkwic - dla mnie wyjasnienie typu - jest zla sytuacja, ale tyle juz w niej tkwie jest irracjonalne. Wg mnie powinnas to jak najszybciej skonczyc i dac sobie spokoj z nimi oboma.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 16:26   #21
syntagma
Zakorzenienie

Y nie jest zainteresowany Toba, tylko inna dziewczyna, wiec to juz powinno Ci wystarczyc. Niewazne jakie sa okolicznosci. Reszta to juz pal licho, niech oni sie bawia w gierki miedzy soba.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości