|
Notka |
|
Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dot.: Straż graniczna - przykładowe testy poszukuje, cz. 2
Witam,
po Świętach wybieram się złożyć dokumenty do Przemyśla. Jest może ktoś z oddziału Bieszczadzkiego? Może ma ktoś jakieś przydatne rady? Jestem na ostatnim semestrze studiów i nie widziałem nigdzie informacji, że trzeba załączyć zaświadczenie o studiowaniu, no ale profilaktycznie wezmę ![]() Z góry dziękuję za wskazówki. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
zaczyna nam się grudzień potwierdzać :P:P:P
Uskok- każdy oddział ma inne wymagania ode mnie np nie chcieli zaświadczenia że studiuję. A co do podania to coś w stylu listu motywacyjnego musisz przekonać komendanta że to właśnie ty nadajesz się do SG ![]()
#3 |
Raczkowanie
|
Do Uskok
Witaj ja rowniez jestem studentem ostatniego semestru przy skladaniu dokumentow funkcjonariusz pytal o zaswiadczenie czy jestem studentem nie mialem go ale wzamian dalem xero legitymacji studenckiej
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pierwsza rada - NO STRES ![]() tu masz link do przykładowego podania o przyjęcie do SG : http://www.rekrutsg.pun.pl Jakie info w podaniu ?? motywacja, motywacja, motywacja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
podanie jak podanie: "Zwracam sie z prosba o przyjecie mnie...". Do kogo? Do Komendanta Strazy Granicznej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dot.: Straż Graniczna - czy potrzebne zaświadczenie o studiowaniu i co wpisać w podan
Ja proponuję napisać coś w tym stylu :
"Proszę o przyjęcie mnie do służby w [wybrany oddział] Oddziale Straży Granicznej. Prośbę swą motywuję chęcią pracy zawodowej jako funkcjonariusz publiczny w szeregach straży granicznej. W pracy tej miałbym możliwość służenia ojczyźnie na granicy państwowej, bronienia terytorium i obrony granicy zewnętrznej oraz spełnienia się jako obywatel Rzeczypospolitej Polskiej. Dałoby mi to również możliwość rozwoju i awansu zawodowego. " Każdy chyba już pisał jakieś podania więc myślę że nie powinien nieć z tym problemu...Więcej szczegółów na stronie http://www.rekrutsg.pun.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie też zamierzam złożyć papiery do Przemyśla. Dostałeś się do II etapu? Napisz mi jak to z Tobą i SG było. Ciężko w P-ślu? Bo wiesz mam znajomego, który stara się już 3 rok;| Marzy mi się SG;/ Jeśli miałeś pytania na wario, powiedz mi o co pytali. Może o wszystkie pytania, które były zawarte w kwestionariuszu?? pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Moderator
|
Bieżące sprawy załatwiamy w wątku tutaj
Zapraszam do dyskusji ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.