|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
prosze o pomoc przy makijazowym starcie
wiem, ze jest tu pelno podobnych watkow, ale nie dam rady przeszukac calego forum
chcialabym poprosic o wyjasnienie i wytlumaczenie mi kilku spraw. mam dosc klopotliwa cere, sucha, a na dodatek naczynkowa, nie mam zadnych alergii (albo jeszcze o nich nie wiem), ale moja skora czesto reaguje zaczerwieniem i silnym pieczeniem na zmiany temperatury, wilgotnosci, ewentualnie substancje unoszace sie w powietrzu np. w zakladzie fryzjerskim czy na dym z kadzidel itp. dodatkowo jest jakby ziemista, mam sklonnosc do tworzenia sie zaskornikow i miejscowych stanow zapalnych wszelkiego rodzaju. nie jestem tez zadowolona o oczu; mam since, worki rzadziej, ale jednak sa, do tego mam opadajace gorne powieki, przez co czesto robie wrazenie patrzacej "spod byka" ![]() nigdy sie nie malowalam, bo tego nie lubie, wiec nie potrafie tez tego robic. a tutaj chcialabym sie dowiedziec czegos na temat korektorow, podkladow, fluidow itp. chcialabym troche ukryc te cienie pod oczami, mysle o korektorze, ale nie wiem jak sie do tego zabrac. chcialabym miec jeden lub dwa kosmetyki, kotrych nalozenie jest szybkie i daja dobry efekt, a nie dawaly mi pozucia tapety i zeby wygladaly jak najbrdziej naturalnie, czyli zeby bylo jak najmniej widac, ze w ogole cos poprawialam ogolnie nie zalezy mi calej twarzy, ale tylko na oczach. czy w ogole jest mozliwe tylko ukrycie cieni korektorem po oczy, a reszty twarzy pozostawienie bez poprawiania czy trzeba to jakos wkomponowac w calosc? pytam o to, bo wiem ze moja twarz, a szczegolnie policzki zareaguja na makijaz na 100% zle, wiec chce sie ograniczyc tylko do oczu. moze niekotr z Was pomysla, ze zasmiecam forum, ale jesliznajdzie sie chociaz jedna, ktore chetnie posluzy mi swoja wiedza i doswiadczeniem, to bede wdzieczna. narazie bladze we mgle, wiec mam nadzieje na szybko odpowiedz.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: prosze o pomoc przy makijazowym starcie
ja sie przyłaczam, nie mam żadengo pojęcia o fluidach. Też niechcę aby wygladało jak tapeta. Dodam że jestem bardzo blada i mam dużo widocznych naczynek. Mam nadizje, że ktoś nam pomoże
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny no nie ma co tylko polecić wyszukiwarkę.
Było już multum takich tematów i napewno nie będziecie musiały przeszukać całego forum.
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli jesteś z okolic Wrocławia, Krakowa, Bochni lub Rzeszowa to mogę Cię umówić z moją wizażystką. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po drugie, oczywiście, że jest możliwe pokrycie korektorem tylko okolic oczu. Jednak wtedy musi on mieć kolor taki sam jak nasza skóra, żeby nie było widać granicy. Po trzecie w końcu, niewidoczny efekt oraz dobroczynny wręcz (a przynajmniej obojętny) efekt dla naszej skóry dają kosmetyki mineralne. Mówię to z pozycji naczyńkowca-nadwrażliwca, który stosuje takie kosmetyki od blisko dwóch lat. Wiem, że temat może być na początku dość trudny. Wymaga też zgłebienia paru wątków i trochę własnej inicjatywy, ale naprawdę warto. Polecam podforum kosmetyki mineralne a na początek wątek o podstawach: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=306835 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.

chcialabym poprosic o wyjasnienie i wytlumaczenie mi kilku spraw.