Komunikatory,gg i inne. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-10, 21:25   #1
shena
Rozeznanie

Komunikatory,gg i inne.

hej,
jakaś nienormalna dziewczyna przejeła mój stary numer na gg i wypisuje jakieś bzdury do moich znajomych, wyzywa ich. Czy da się coś z tym zrobić?
Już wiem dlaczego nie lubie komunikatorów
shena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-10, 21:52   #2
wesna
Wtajemniczenie

Dot.: Komunikatory,gg i inne.

Cytat:
Napisane przez shena Pokaż wiadomość
hej,
jakaś nienormalna dziewczyna przejeła mój stary numer na gg i wypisuje jakieś bzdury do moich znajomych, wyzywa ich. Czy da się coś z tym zrobić?
Już wiem dlaczego nie lubie komunikatorów
A skąd ona ma numery do Twoich znajomych?
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 08:09   #3
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
No właśnie

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 09:57   #4
lalalabamba
Wtajemniczenie

Jest przecież taka opcja "Importuj listę kontaktów z serwera GG".
Jak nie masz szans zmiany hasła gg, to z nowego konta (bo rozumiem, że masz i stare i nowe, na stare ktoś Ci się włamał) napisz znajomym ostrzeżenie, żeby zablokowali delikwentkę i po sprawie.
Jeśli nie zmieniła hasła, to możesz sama wymyślić nowe i więcej się na Twoje konto nie zaloguje. No, chyba że złamie nowe hasło, co jest raczej mało prawdopodobne

Edytowane przez lalalabamba
Czas edycji: 2009-05-11 o 10:14
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 14:22   #5
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Jest przecież taka opcja "Importuj listę kontaktów z serwera GG".
Jak nie masz szans zmiany hasła gg, to z nowego konta (bo rozumiem, że masz i stare i nowe, na stare ktoś Ci się włamał) napisz znajomym ostrzeżenie, żeby zablokowali delikwentkę i po sprawie.
Jeśli nie zmieniła hasła, to możesz sama wymyślić nowe i więcej się na Twoje konto nie zaloguje. No, chyba że złamie nowe hasło, co jest raczej mało prawdopodobne
Ale to chyba nie dotyczy danego numeru gg, tylko danego profilu uzytkownika?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 14:29   #6
lalalabamba
Wtajemniczenie

Jeśli dotyczy numeru, musi dotyczyć też profilu.
Wystarczy, żę otwierasz gadu, dajesz "utwórz nowe konto", wybierasz, że masz już konto, wpisujesz numer swojego (bądź czyjegoś konta), wpisujesz hasło i gotowe. Później wystarczy zrobić import kontaktów z serwera.
W ten sposób można mieć jeden numer gg na kilku kompach. I też w ten sposób można się komuś włamać na konto.
Diabeł tkwi w szczegółach, tutaj zaś w haśle.

Edytowane przez lalalabamba
Czas edycji: 2009-05-11 o 14:31
Stary 2009-05-11, 16:13   #7
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Jeśli dotyczy numeru, musi dotyczyć też profilu.
Wystarczy, żę otwierasz gadu, dajesz "utwórz nowe konto", wybierasz, że masz już konto, wpisujesz numer swojego (bądź czyjegoś konta), wpisujesz hasło i gotowe. Później wystarczy zrobić import kontaktów z serwera.
W ten sposób można mieć jeden numer gg na kilku kompach. I też w ten sposób można się komuś włamać na konto.
Diabeł tkwi w szczegółach, tutaj zaś w haśle.
W takim razie, droga autorko, skąd tamta dziewczyna miała hasło do Twojego profilu?
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-11, 18:31   #8
lalalabamba
Wtajemniczenie

To już tylko ona wie :P
Wiadomo, że złamanie czyjegoś hasła nie jest prostą sprawą, ale chyba wiecie, że takie rzeczy się zdarzają. Od czego są hakerzy?
Moja koleżanka miała przypadek, że ktoś włamał jej się na gg, ustawiał opisy, chyba też do kogoś z jej znajomych pisał, koleżanka nie mogła się się zalogować na swój profil, bo ktoś w tym samym momencie go blokował.
Skąd ta osoba miała hasło? Nie wiadomo. Ale fakt faktem, że miała.
Nie znam się, ale to może atak jakiegoś hakera? Może na komputerze autorki są jakies spywery (pliki szpiegujące)??? Nie wiem, ale radzę z tym uważać.
Poza tym istnieje taka możliwość, że długo nieużywany numer zostaje przyznany innej osobie.
Stary 2009-05-11, 19:09   #9
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Po pierwsze: jeśli przejęła twój stary nr dlatego, że ty z niego nie korzystałaś bardzo długo i został dezaktywowany to nie mogła importować twoich kontaktów, więc skąd je ma?
Po drugie: jeśli ukradła twój stary nr dlatego, że poznała twoje hasło zgłoś to do administratora.

Gwoli wyjaśnienia: import kontaktów z serwera jest przypisany danemu nr

Edytowane przez amistad.k.m.s
Czas edycji: 2009-05-11 o 19:18
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 21:53   #10
shena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Ona nie ma numerów. To oni (znajomi) piszą na ten numer mysląc ze to ja i ona sie podszywa podemnie. Wiem ze prostą sprawą byloby powiedzieć poprostu znajomym o tym ze to juz nie mój numer ale to piszą osoby z którymi dawno nie rozmawiałam, nie mam juz do nich numerów i nie myślałam ze oni mają jeszcze mój.

Cytat:
Napisane przez amistad.k.m.s Pokaż wiadomość
Po pierwsze: jeśli przejęła twój stary nr dlatego, że ty z niego nie korzystałaś bardzo długo i został dezaktywowany to nie mogła importować twoich kontaktów, więc skąd je ma?
Po drugie: jeśli ukradła twój stary nr dlatego, że poznała twoje hasło zgłoś to do administratora.

Gwoli wyjaśnienia: import kontaktów z serwera jest przypisany danemu nr
Ma ten numer bo ja z niego dawno nie korzystałam. Poporostu zmieniłam numer, ten juz jest nieaktualny czyli poprostu nie jest mój, mam nowy a z tego niekorzystałam bardzo długo.
Wiem ze nic sie nie da zrobić, poprostu musiałam o tym napisać bo się zdenerwowałam.
Kolega z liceum napisał mi sma co się stało. Nie wiedziałam na początku o co chodzi, po jakimś czasie sie wyjaśnilo, ze gadał ze mną na gg(myślał ze to ja) a ja zaczełam go wyzywać i niewiedział co sie stało, o co mi chodzi.
Kurde...nie powinno tak być ze numery trafiają do innych osób.jeden numer jest kilka razy wykorzystywany.
shena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 22:34   #11
Sysunia1994
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shena Pokaż wiadomość
Kurde...nie powinno tak być ze numery trafiają do innych osób.jeden numer jest kilka razy wykorzystywany.
Też tak uważam, ze nie powinno tak być, ale z drugiej strony te nieużywane numerki nie powinny się marnować :P

Ja miałam taką sytuacje ze miałam na gg koleżankę, która zmieniła numer i ja zmieniłam jej nr. na liście kontaktów, ale nie wysłałam ponownie kontaktów na serwer ani nie zapisałam na komputerze... Często z nią gadałam, ale sypnął mi się komputer, trzeba było przeinstalować wszystko od nowa, komunikator zainstalowac jeszcze raz no i pobrało mi starą liste z serwera. Pisłam na numer koleżanki taki jaki miałam zapisany (czyli stary) tak jak zawsze bedac przekonana, że to ona (i głupio sobie zartuje ze to pomyłka) ale gdy to powtózyło sie klilka razy a ja jej wpierałam że nie dams ie nabrać skapnełam sie ze to pewnie jej start nr a ja wygłupiłam sie przed chłopakiem co przeją jej nr. xD
Sysunia1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-18, 14:38   #12
patbar
Zadomowienie

Czy w gg mozna jakos ustawic, zeby nie przychodzily wiadomosci od nieznajomych, tzn. od osob, ktorych nie mam w kontaktach? Jak to zrobic, bo szukalam w ustawieniach i nie znalazlam takiej opcji. Mam nowa wersje gg.
patbar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-18, 15:11   #13
xaska007x
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patbar Pokaż wiadomość
Czy w gg mozna jakos ustawic, zeby nie przychodzily wiadomosci od nieznajomych, tzn. od osob, ktorych nie mam w kontaktach? Jak to zrobic, bo szukalam w ustawieniach i nie znalazlam takiej opcji. Mam nowa wersje gg.
Tam, gdzie ustawia się status, jest opcja "Nie pokazuj wiadomości od nieznajomych", wystarczy zaznaczyć
Stary 2009-06-18, 15:28   #14
patbar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xaska007x Pokaż wiadomość
Tam, gdzie ustawia się status, jest opcja "Nie pokazuj wiadomości od nieznajomych", wystarczy zaznaczyć
Kurcze, nie mam takiej opcji w statusie, ani nigdzie indziej Mam wersje 8.0
patbar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości