|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Dlaczego nie chudnę ??
Witam
![]() Mam taki problem.. a mianowicie: Od około miesiąca próbuję zrzucić parę zbędnych kg, robię brzuszki, ćwiczenia na nogi i pupę. Jem: śniadanie: płatki Fitness/Musli + mleko 0,5% przekąska: jabłko + 3 kromeczki pieczywa kukurydzianego obiad: przeważnie 'obiad mamusi' filet z kurczaka + ziemniaki kluski, zupa itp.. 1-2 szklanki fiołka trójbarwnego kolacja: jogurt z ziarnami zbóż /lub nic Nie jem po 18. Wykluczyłam całkowicie słodycze, napoje, i jakieś przekąski.. Ważę 53kg przy wzroście 162. Może to wygląda na mało ale mam grube uda i pupę ![]() Brzuch też nie najszczuplejszy ![]() Jak mam zmienić jadłospis by coś się w końcu ruszyło?! ![]() Pomóżcie ![]()
nigdy nie mów mi że noszę wciąż głowę w chmurach, bo nie mam ochoty na rozmowy o bzdurach. Edytowane przez nataliii1425 Czas edycji: 2009-04-16 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dlaczego nie chudnę ??
wygnaj ziemniaki z talerza pij duzo wody i jedz bialkowe rzeczy. Nie potrzebujesz schudnac tylko wyrzezbic niektore czesci ciala a na to najlepsze sa woda ruch i bialko. Powodzenia zycze
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
może jedz 5-6 niedużych posiłów?
jakieś 3 godz znamim pójdziesz spać powinnaś coś zjeść ![]() do wakacji damy radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie nie wiem czym mogę zastąpić ziemniaki, kluski.. Potrzebuje konkretnych przepisów których będę się trzymać. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Moze zamiast kartofelkow sprobuj kaszki kus kus : ) moze powinnas sie zbadac na tarczyce bo cos slyszalam ze jej zaburzenia moga nie pozwalac schudnac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jeśli to Ty na avatarze, to rzeczywiście strasznie gruby brzuch i uda
![]() śniadanie: płatki Fitness/Musli + mleko 0,5% Fitnessy wywalamy, to sam cukier, to samo musli, bo pewnie jesz słodzone. Zastąp płatkami owsianymi, jeśli lubisz na słodko, dorzuć do nich jakiś owoc - starte jabłko na przykład, bardzo smaczne albo trochę rodzynków, i koniecznie jakieś białko zamiast tego mleka (mleko 0,5% nie ma żadnej wartości, to jak woda!) --> białko to serek wiejski albo twaróg, pamiętaj, że śniadanie ma być duże, największy posiłek z całego dnia; przekąska: jabłko + 3 kromeczki pieczywa kukurydzianego to pieczywo wywal, jest niezdrowe, jabłko możesz zostawić, dorzuć tu 2 kromeczki razowca z szynką (dużo!) i warzywami obiad: przeważnie 'obiad mamusi' filet z kurczaka + ziemniaki kluski, zupa itp.. ziemniaki mogą zostać, byleby nie za dużo, filet z kurczaka super, byleby nie smażony, do tego dorzuć koniecznie warzywa, a ziemniaki jeśli masz możliwość zastąp kaszą/ryżem brązowym 1-2 szklanki fiołka trójbarwnego kolacja: jogurt z ziarnami zbóż /lub nic ![]() Nie jem po 18. z tym niejedzeniem po 18,00 to mit! ![]() Wykluczyłam całkowicie słodycze, napoje, i jakieś przekąski.. Słuchaj. Kolację jemy 3h przed snem - taką zawierającą trochę węglowodanów (czyli możesz sobie wrzucić kromeczkę chleba na przykład), ale najlepiej jeść 1h przed snem same białko - czyli twaróg chudy/serek wiejski/chude mięsko. Owoce jemy w pierwszej części dnia - do 16,00. Do każdego posiłku dodajemy dużo białka. Jemy 5-6 posiłków dziennie, staramy się o stałych porach, ale jeśli nie wyjdzie, trudno. Nie ma podjadania. Dużo warzyw, owoce 1-2 sztuki dziennie. Słodycze, słodzone napoje oczywiście odpadają, ale to wiesz. Śniadanie, IIśniadanie i obiad zawierają węglowodany, potem staramy się je ograniczać (w drugiej części dnia czyli). Ruszamy się więcej - same brzuszki i ćwiczenia na nogi nie pomogą. Poczytaj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 Tu masz przykładowe jadłospisy, na których możesz się wzorować (te oznaczone literką R): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-04-16 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Jak już, to kasza gryczana/jęczmienna/jaglana albo brązowy ryż. A z tą tarczycą, to litości... Niedoczynność tarczycy się objawia tyciem "z powietrza" a nie tym, że dziewczyna ważąca 53 kg ma trudności z chudnięciem ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-04-16 o 17:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Uuu takiej opcji z pewnością nie ma ![]() ![]() star15 bardzo Ci dziękuję za poprawienie mnie, bo szczerze to nie znam się na tym, i robię tak na 'własną rękę' ![]() ![]() Hmm no więcej się ruszać, ale to co mam robić ? Wystarczą ćwiczenia w domu ? Mam rowerek stacjonarny i od dłuższego czasu próbuję na niego wsiąść ![]() *** Więc jutro zjem: Ś: płatki owsiane + serek wiejski/chudy tawróg II Ś: jabłko + razowiec z szynką (w jakiej postaci dodać warzywa? może być też jakaś sałatka owocowa?) O: kasza + mieszanka warzywna (ewentualnie z kurczakiem) K: serek wiejski/serek naturalny/chudy twaróg ewentualnie jajko na twardo (może być z ogórkiem zielonym?) + duuużo wody i moja herbatka z bratka ![]() Może być? ![]()
nigdy nie mów mi że noszę wciąż głowę w chmurach, bo nie mam ochoty na rozmowy o bzdurach. Edytowane przez nataliii1425 Czas edycji: 2009-04-16 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
no świetny pomysł z tym jadłospisem, ja tez chyba musze odrzucic wafle ryżow i zastapić je ciemnym pieczywem, poza tym to moja dieta wyglada bardzo podobnie, ale ja w 3 tygodnie schudłam już 4 kilo, więc będe sie jej dalej trzymac.
piję też b.dużo czerwonej herbaty, białej, zielonej, w sumie koło 6 szkklanek dziennie, do tego woda, ale zro soków słodzonych. Ja mam podobny problem, może i w miare mam figurę, ale za to mam gubasne nogi, w szczególności łydki, kiedyś przed ciążą jak zeszczuplałam, to i łydki miałam w miare, niestety, teraz jest inaczej, więc stosuje diete która już raz sie sprawdziła u mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
No właśnie ja myślałam że te wafle są zdrowe, tak samo pieczywo Wasa.
Mi ubyło ok. 1-2 kg. Ale źle się jakoś czuję, zmęczona cały czas i ból głowy. Moja figura też jest w miarę, ale uda najgorsze ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.