![]() |
#1 |
BAN stały
|
czy mezczyzni boja sie atrakcyjnych kobiet?
ladnych i madrych
zastanawiam sie nad tym bo od wielu juz slyszalam ze wola sie zwiazac z kobieta mniej atrakcyjna bo niby jest wieksza pewnosc ze nie zdradzi dlaczego wiekszosc facetow postrzega te naprawde ladne i madre dziewczyny jako glupie i prozne? poza tym zauwazylam tez to wsrod swoich znajomych mam wiele naprawde ladnych kolezanek i fajnych ktore sa same a te mniej urodziwe sa w zwiazkach dziwne.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy mezczyzni boja sie atrakcyjnych kobiet?
Cytat:
dlaczego problem lezy po stronie faceta ?moze to cos z tymi pieknosciami jest nie halo ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
nie wiem ale teksty facetow typu "bo ladne sa glupie i puste" albo ze mniej urodziwa nie zdradzi sa stereotypowe nie wiem skad to sie bierze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Secundo - to nie sadze, zeby to byla kwestia ich urody, tylko innych czynnikow.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Wiesz też to zauważyłem
![]() 1. Faceci są zazwyczaj mniej pewni siebie i rzadko kiedy decydują się na związekz tą ładną, bo uważają, żeby poderwać prawdziwą laskę to trzeba być właścicielem dużej firmy w wawie, lub być prezesem dużej korporacji , jeżdizć Porsche kabrioletem, mieć doktorat, ubierać się w Mediolanie, mieć jacht nad morzem mieszkanie w Sopocie, domek w Zakopcu itp... znać dobrze kilka języków obcych, być kulturalnym, szarmanckim, mieć żart na poziomie... itp. chodzić na wystawne imprezy ...być w kronice towarzyskiej w modnych czasopismach itp... i wyglądać jak model ...czyli facet pomyśli nic tu po mnie ![]() 2. Dziewczyny ładne z reguły są księzniczkowate i kapryśne ...i to chyba jest prawda ![]() 3. Facet wie, że jak odpuści temat to znajdzie się tysiac pocieszycieli, którzy temat z chęcią pociągną za niego, więc ma świadomość ciągłego życia w stresie 4. Co tu dużo mówić ładne kobiety są często wybredne i ciężko jest im dogodzić jeśli chodzi o wybór konretnego egzemplarza. Nie potrafią cieszyć się tym co mają ...ale to może się kłania nieco przerobiony punkt nr 1 plus to, że pisze ten tekst facet ![]() 5. Dziewczynom często wydaje się, że jakaś dziewczyna podoba się facetom . Niestety tylko się wydaje !! A te najładniejsze uważane są przez nie za przeciętne ... kilka koleżanek poddawało nam facetom pod ocenę te "ładniejsze" i dla nas były dość przeciętne ... a jeden kolega nawet myślał, że one sobie żarty robią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Może niektórzy się boją, ale coś mi się wydaje, że jednak normalny facet postrzega dziewczynę ładną i mądrą jako ładną i mądrą, a nie głupią i próżną.
Za głupią i próżną może najwyżej uważać dziewczynę która jest ładna i niewiele więcej sobą reprezentuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Niektóre dziewczyny już od dziecka sa wychwalana za swoja urode i przerabiane na małe księzniczki. Jak taka panna dorosnie, to często żyje w przekonaniu, jaka to ona jest och i ach i wciąz chce być traktowana jak księzniczka. Facei chętnie z nią flirtują, chodzą do łózka, ale na towarzyszkę życi aywbieraja dziewczynę, ktora jest mniej zmanierowana, chociaz może nie tak atrakcyna fizycznie.
To tylko jedna z możliwych teorii. Zresztą czasem bywa tak, że przeciętny facet nie ma odwagi podejśc do atrakcyjnej laski, aby nie dostac kosza, a inny z brakami w uzebieniu jak najbardziej do niej zarywa w przekonaniu, że taki z niego maczo że ho ho, szare myszki nie dla niego. ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że nie boją się pięknych.
Boją się mądrych, pewnych siebie i niezależnych. I to nie to, że boją się podejść. Chcą się "przyjaźnić" ale nic więcej. Poprostu nie chcą się trochę postarać, według mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
a tak offtopowo, to bardzo często te najładniejsze dostają mocno w kość od swoich koleżanek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Realistka
|
uroda - rzecz gustu
![]() mysle ze nie mozna tak uogolniac ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie sposób zaprzeczyć, że mężczyźni wolą słabe, nieporadne i głupiutkie dziewczątka. Wtedy czują się tacy męscy ;/. Ewentualnie mogą nimi porządzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faceci nie uciekają od ładnych dziewczyn. Normalny facet, ucieka od dziewczyny, która się uważa za najładniejszą i naj w ogóle.... Od takiej to rzeczywiście zwiewa gdzie pieprz rośnie. I mówimy tu o NORMALNYCH facetach a nie tych co mówią ładna są głupie blondynki są łatwe rude są wredne... Bo to coś na miano faceta nie zasługuje... może ewentualnie gumochłon...
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Jak zdefiniujecie pojęcie "atrakcyjna kobieta"? Czym lub kim jest atrakcyjna kobieta? Co posiada? Czego nie ma?
Pytanie, nie inaczej, jak retoryczne ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Chlopak, ktory Ci sie podoba po prostu nie chce z Toba byc, nie jest zainteresowany i nie powinnas dorabiac sobie teorii, ze jestes zbyt piekna.
Tak samo nie zauwazylam zeby ladne dziewczyny mialy problemy z powodzeniem. Te ktore nie maja powodzenia po prostu uwazaja sie za ladne (i niby dlatego zaden facet ich nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
pierwsze slysze.
zazwyczaj tak mowia osoby, ktore po prostu nie maja powodzenia u przystojnych mezczyzn. Lepiej tak powiedziec, niz sie przyznac, ze po protu atrakcyjni meczyzni nie sa nimi zainteresowani. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Swoją drogą bawią mnie takie problemiki,oh jakie te piękne ![]() ![]() i prosze niedorabiać sobie jakiejś bzdurnej ideologi do mojej wypowiedzi. ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Coś w tym jest, że mężczyźni boją sie atrakcyjnych kobiet.
Najsilniejsza broń kobiety? Uroda i inteligencja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedys mi nawet jakis tam Ex powiedzial, ze tylko faceci chorzy na umysle sa z kobietami pieknymi i madrymi. Cala reszta woli brzydsze i glupsze, bo nie beda lepsze od nich, a facet nienawidzi jak kobieta jest lepsza... cos w tym jest... Pozatym owszem sa gusta i gusciki. Ale kobiety bardzo ladne podobaja sie wiekszosci facetow. Nawet jesli facet woli blondynki, a zobaczy ladna szatynke to i tak mu sie spodoba... Cytat:
a najczesciej dlatego, ze mysla, ze nie wiem, te ladne maja zamiar odbic im faceta albo w ogole poderwac wszystkich facetow na ziemii... debilstwo :/ Edytowane przez scatty princess Czas edycji: 2009-03-19 o 19:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() zwyczajnie zalozylam temat aby przekonac sie o waszej opinii bo wiele razy sie z tym spotkalam a nie dlatego ze dotyczy mnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
a tak w ogóle to Wam powiem, że za tymi najładniejszymi to z moich obserwacji uganiają się zazywczaj zajęci faceci ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej na wyglad leca osoby, ktore sie musza tlumaczyc z faktu, ze nie maja przystojnego chlopaka i wymyslac teorie pt "zeby inne mi go nie odebraly" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem faceci boją się kobiet przebojowych. Lubią czuć się potrzebni, rozwiązywać problemy, więc gdy dziewczyna sobie ze wszystkim radzi, w różnych dziedzinach wie więcej niż facet, to on się staje niepewny, nie ma się jak wykazać i jego ego cierpi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ostatnio rozmawiałam ze znajomym z lo, który się dopiero teraz przyznał, że podobałam mu się w szkole, ale bał się podbić, bo obawiał się, że zostanie odrzucony i wyśmiany i nie ma szans ![]() Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2009-03-19 o 20:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.