![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Wolę jak dziewczyny się nie malują....
...takim stwierdzeniem uraczył mnie niedawno kolega
![]() ![]() Odpowiedziałam mu: To dlaczego oglądacie sie na ulicy za laskami z tona tapety na twarzy????? Czy wy jestescie naprawde tacy durni, że wierzycie,że te laski z okladki sa takie cud, miód bez makijarzu... ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Wkurza mnie ta obłuda facetów ;/
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wolę jak dziewczyny się nie malują....
Cytat:
![]() Temu jednemu, konkretnemu facetowi moga się nie podobac pomalowane dziewczyny i pewnie za takimi własnie się ogląda. Proste. A innemu podoba się dziewczyna z błyszczykiem a jeszcze innemu z jak najdokładniej zrobiona twarzą. I każdy się oglada za taką, która odpowiada jego gustom a nie, ze faceci jak jeden maż i jedna zona ślinią sie wszyscy na ten sam wzorzec. Dla kazdego znajdzie sie na tym bożym świecie coś czy ktoś, odpowiadający jego gustom. Są na świecie dziewczyny, które sie wcale, nigdy nie malują i może akurat ten kolega trafi na taką? Każdy se szuka swojej połówki pomarańczy ![]() U kobiet zachodzi przeciez podobne zjawisko, nie każda się obejrzy za facetem zbudowanym jak Herkules, niektóre lubią łysych a jeszcze inne nigdy nie będa z kims kto chodzi do solarium itd.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-03-18 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja tez bym nie wrzucała wszystkich facetów do jednego worka na podstawie jednej wypowiedzi.
Poza tym w większości faceciobejrzą się za dziewczyna atrakcyjną - czy to z makijażem, czy bez. A już najlepiej, jak makijaz udaje naturalna urodę. Wtedy facet twierdzi, że lubi dziewczyny bez makijazu, a biedaczek nie wie, że panna która mu sie spodobala tak naprawdę JEST umalowana, ale umiejętnie...
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze. Autorko watku, domyslam się, ze się tak zdenerwowałas straszliwie, bo jest to Kolega, który mógłby zostac kimś więcej
![]() Chciałam Cie pocieszyc, że gusta sie zmieniają i czasami zdecydowany przeciwnik makijażu zaczyna znosic wiecej na twarzy swej ukochanej, niż błyszczyk. ![]() Wszystko zależy od tego jak bardzo zdołasz go oczarować swoją osobą, bo jak już sie zakocha, to zniesie nie tylko puder ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Faceci (wbrew naszym poboznym życzeniom) nie sa głupi (w pewnych sprawach). Fakt, że może czasem czegos nie zauważą (kobiety tez niektórych rzeczy nie zauważają) ale jednak w wiekszości przypadków makijaz zauważają. Szczególnie z bliska i np. smakowo (o czym pisała Dedee). Może nie uznają za stosowne opowiadac nam o tym, ze "kochanie zauwazyłem, że sie malujesz" ale na tej podstawie nie możemy wnosic, że makijażu jako takiego nie widzą. Oczywiscie dopuszczam taka możliwość, że sa na świecie tacy, którzy nie zauważą pudru choćby tańczył przed nimi wraz tuszem. Ale osobiście znam tez kobietę, która z kosmetyków zna tylko pomadkę. Bezbarwną. Jak ja nie lubię robienia z kogos durnia, tylko dlatego ze urodził się z taka czy inna wypustką
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-03-18 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie wkurzaja ugolnienia i bezzasadna krytyka ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tym bardziej, ze wiekszosc facetow mowi, ze cenia sobie naturalnosc u dziewczyn itd.... A ogladaja sie za typowymi wystrojonymi laleczkami ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Mój tż zawsze mi mówi, ze woli mnie bez makijażu i wszyscy jego kumple też wolą jak dziewczyna się nie maluje... ale że w makijażu też pięknie wyglądam
![]() Ładnie 'zrobiona' dziewczyna przyciąga uwagę i tyle. Tak samo z biustem- niektórzy faceci twierdzą, że wolą małe piersi, a przychodzi co do czego, to każdy zawiesi wzrok na wielkich balonach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowisz, ze wiesz co wiekszosc facetow robi? Normalnie wielki skarb taka wiedza tajemna ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że faceci którzy twierdzą, że wola dziewczynie bez makijazu, chcieliby aby ich dziewczyny wyglądały jak z okładki, ale naturalnie, bez podkładu, tuszu czy błyszczyka. Póxniej zycie weryfikuje poglądy, panowie przekonuja się, że wyfotoszopowane modelki a dziewczyny z krwi i kości to jednak dwa odmienne gatunki - i przestaja wydziwiać
![]()
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A on po prostu stwierdzil, ze nie widzi sensu, zeby dziewczyny sie malowaly, bo niby po co maja to robic, jak czasami nawet sie tym oszpecaja...... Chodziło mi o wiekszosc facetow, tych których znam... Nie wiem, moze mam dziwnych znajomych ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Mój TŻ zdecydowanie woli, kiedy jestem nie pomalowana, ale nie ma nic przeciwko, jeśli gdzieś wychodzimy
![]() W tym temacie jestem całkowicie zgodna z arrabbiata. Bardzo trafnie to ujęłaś. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
To niech sobie nie widzi sensu, jego sprawa. Jak dziewczyna chce sie malowac, to się bęzie malować, a jego opinię będzie miec w głębokim... poważaniu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A ja tam wolę jak się dziewczyny malują.Wyrazistsze mają wtedy wizerunki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewam, że nie. Więc po co tak się przejmujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chodzi mi głownie o to, ze mowia co innego, a robia co innego... I juz przestaje uogólniac, tylko mowie na poszczegolnym przykladzie kolegi, a wiem, ze podobnie myslacych facetow jest wiecej... ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic w tym dziwnego nie ma. Tylko, nie rozumiem dlaczego to dla Ciebie jakikolwiek problem jesli juz ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Mozliwe. A co, zwrocil Ci uwage na to?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
generalnie mam gleboko w powazaniu czy jakiemukolwiek facetowi podoba sie moj makijaz...nieliczni bowiem tylko znaja sie na sztuce makijazu ( nie mowie tu o tapecie + multum kolorowki)...
ale faktycznie nie ma sie co emocjonowac....i pakowc wszystkich samcow do jednego wora
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem ze jakies zielono-niebieskie wytwory artystyczne itd. sa poza krytyka, bo robi je ktos, kto sie zna na sztuce makijazu ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
no ja raczej nie odważyłabym się pójść na randkę bez makijazu.
![]() powiedz koledze,żeby zszedł na ziemię,bo większość kobiet się maluje.dobry makijaz jest niezauważalny.no chyba,że on z tych co "swoją"zamknąć w domu,ubrać w worek po ziemniakach,co by się innemu nie spodobała ,a za obcymi się oglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli chodzi o wytwory artystyczne w makjazu to faktycznie ten kto sie nie zna na rzeczy powinien milczec ![]() krytyka a stwierdzenie czy cos ci sie podoba badz nie to jednak nie do konca to samo. BTW generalnie idzie o to ze mezczyznie moze sie podobac badz nie make up taki czy inny ale mnie jakos jego opinia malo interesuje
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() byc moze chce miec dziewczyne tylko "dla siebie", bedzie ja wiezil w domu, nie pozwalal nigdzie wyjsc ![]() Bedzie dym ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
myśle że faceci nie lubią jak dziewczyny są mocno pomalowane, a nie jak się W OGÓLE nie malują . No bo czy facet jest w stanie zobaczyć podkład na twarzy kobiety jeśli będzie on się ładnie zlewał z odcieniem skóry, i będzie jedynie wyrównywał koloryt? myśle że nie
![]() policzki muśnięte różem , żeby ożywić twarz .. w takim makijażu kobieta będzie wyglądać jedynie piękniej. Natomiast jeśli będzie miała za ciemny o 2nr podkład odcinający się od szyji, na to jeszcze brązer, zielono- niebieski makijaż oczu+ eyliner +tusz od ilosci którego rzesy będą aż się uginać , i 3błyszczyki na ustach to ja się wcale nie dziwie facetom że mają takie a nie inne zadnie . Sztuką jest się ładnie pomalować, a nie zrobić z siebie jakiegoś parokolorowego wampa.
![]() |
![]() |
#29 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja nie przepadam za obłudą w ogóle. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2009-03-18 o 16:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przykład: mój szwagier. Kiedy siostra się maluje pogania ją, mówi że nie jest jej to potrzebne, nawet na żarty zabrania kupować kosmetyków. A jaki ma gust każdy wie... typowe laleczki Barbie z pełnym makijażem. Gdy widzi na ulicy dziewczynę niepomalowaną i to jeszcze ubraną w stylu, do którego leleczce daleko, w głowie zapala mu się lampka "ale brzydka". Za dobrze go znam, żeby o tym nie wiedzieć...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.