Fotograf ślubny Wrocław - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-03, 09:46   #1
kaska87
Zakorzenienie

Fotograf ślubny Wrocław

Witajcie Wizażanki
Chciałam zapytać czy znacie jakiegoś dobrego i w miarę niedrogiego fotografa, niestety musimy się zamknąć w 2,500zł. Proszę na wiadomości na pw

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 11:32   #2
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Fotograf ślubny Wrocław

A dlaczego na priv? Niech więcej osób skorzysta z tego wątku. Po za tym był podobny wątek, gdzie kiedyś sama szukałam fotografa, spójrz na post 2# Dzikiej Wiśni https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=189207. U mnie w konsekwencji zdjęcia robił znajomy z liceum, który na co dzień zajmuje się fotografią.
Stary 2008-12-03, 13:51   #3
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A dlaczego na priv? Niech więcej osób skorzysta z tego wątku. Po za tym był podobny wątek, gdzie kiedyś sama szukałam fotografa, spójrz na post 2# Dzikiej Wiśni https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=189207. U mnie w konsekwencji zdjęcia robił znajomy z liceum, który na co dzień zajmuje się fotografią.
a bo nie byłam pewna czy to nie będzie reklam? więc mogę pisac konkretne firmy?

Stary 2008-12-03, 14:27   #4
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a bo nie byłam pewna czy to nie będzie reklam? więc mogę pisac konkretne firmy?
Pod warunkiem, że ktoś podstępnie nie będzie polecał swojej firmy. Jestem bardzo uczulona na kryptoreklamę.
Stary 2008-12-03, 14:53   #5
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Pod warunkiem, że ktoś podstępnie nie będzie polecał swojej firmy. Jestem bardzo uczulona na kryptoreklamę.
aha to w takim razie dziękuję za informację
bo ja zastanawiam się nad:
http://www.photodesign.pl/photodesign.html

oraz:

http://pospieszni.pl/web/
musze przynzać, ze troszkę drogo biorą, ale fotki są na prawdę fajne, bardziej skłanuiałbym się do 1 opcji-standardowa wersja 1950 ale nie obejmuje ona kościołą trzeba dopłącić 350zł za salę tak samo czyli już wychodzi 2700

a druga oferta to 2.200 w standardzie, fotki mi sie trochę mniej podobają ale są fotki w kościele, plener, i sala

jeśli macie jeszcze innych tego typu to proszę wkeić

Stary 2009-07-02, 07:03   #6
ewapawliszyn
Zadomowienie

Dobry i niedrogi fotograf pan Dariusz Zdrojewski ul.Powstancow Sl 54A/1 w galeriowcu z poczta

Video filmowanie 950zl ,2 plyty w tym spomnienie z dziecinstwa i skrot calosci
Wesrsja rozszerzona 3 plyty 1100zl
reportaz z poprawin 200zl
dodatkwe rzeczy 100zl

Sesje slubne
reprtaz z ceremoni slubnej 150zl 50zdjec +CD
Zdjecia pozowane 10zl za wybrane ujecie +50zl zapis na CD ,slajdy
Fotoalbum 20stron 300zl
plyta CD ze wszyskimi zdjeciami 350zl
tel.606-786-142
ewapawliszyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 14:37   #7
Monikawroclaw
Przyczajenie

Cześć wszystkim Jak mogę polecić jakiegoś dobrego fotografa ślubnego to byłaby to Pani Małgorzata Bryłka (Fotografia ślubna Małgorzata Bryłka). Widziałam zdjęcia jakie zrobiła mojej koleżance - rewelacja!! Z tego co słyszałam to nie jest wyjątkowo droga ale wybaczcie nie pamiętam cen. Jej strona to www.mbrylka.pl

Pozdrawiam
Monikawroclaw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-18, 17:15   #8
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michalwisniewski_net Pokaż wiadomość
Priv jest tutaj bezpieczniejszy, choć i tak można dostać po łapach za spamowanie odpowiadając komuś na jego pytanie. Cennik 2500 wcale nie jest taki ,,oszczędnościowy''

przypominam tylko, że wizaż nie służy do zbierania sobie klientów, a reklama jest tu płatna.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 17:05   #9
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michalwisniewski_net Pokaż wiadomość
Ależ nie taki jest mój zamiar. Stwierdziłem wyłącznie, że budżet 2,5k nie jest wcale budżetem małym. Co do priv-a to już milczę Nie śmiem admina ni modów drażnić
Choć z drugiej strony nawet w tym wątku czytam bezkarne polecenia konkretnych fachowców od jednopostowców...
bezkarną to ja widzę reklamę w Pana nicku
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 17:47   #10
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
bezkarną to ja widzę reklamę w Pana nicku
hehe mialam to samo napisac

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 15:55   #11
Beata 1986
Przyczajenie

nieopłacona reklama

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2010-11-04 o 16:10 Powód: nieopłacona reklama
Beata 1986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 13:49   #12
Beata 1986
Przyczajenie

w takim przedziale cenowym polecam fotografia-slubna.getphoto.pl
Śliczne zdjęcia

Edytowane przez Beata 1986
Czas edycji: 2011-04-26 o 14:48
Beata 1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 16:42   #13
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Jeśli trafią tu kolejni poszukujący FOTO, to polecam sprawdzoną ofertę www.videofenix.pl pana Marka Kańtocha. Ceny przystępne. Fotograf sprawdzony
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 16:01   #14
doloresd
Wtajemniczenie

czy ktoś jeszcze by się wypowiedział w tym wątku ?
Połowa wpisów to kryptoreklama niestety ..
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 14:00   #15
Carmina Studio
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Fotograf ślubny Wrocław

Witam wszystkie poszukujące fotografów ślubnych Panny Młode. Piszę specjalnie Panny Młode bo to zazwyczaj właśnie Wy Panie najaktywniej działacie na tym polu Ponieważ od kilku lat sama „siedzę” w fotografii ślubnej a co za tym idzie też dokładnie obserwuję całą branżę postanowiłam zwrócić tu Wszystkim Paniom uwagę na pewien bardzo „CENNY SZCZEGÓŁ” z oferty fotografów. Mam nadzieję, że moja rada pomoże wielu z Was nie zostać tzw. „kurą znoszącą złote jajka” ;-)))

Jakie są prawdziwe koszty fotografii ślubnej. Ukryte dodatkowe koszty.
Szukając odpowiedniej oferty dla siebie warto sprawdzić za co tak naprawdę płaci się fotografowi. Standardem dziś są oferty proponujące zdjęcia: plenerowe, z przygotowań, z ceremonii zaślubin i z wesela. Warto jednak przejrzeć się temu co fotograf obliguje się nam przekazać. Czy oprócz odbitek, albumu czy fotoksiążki dostaniemy też pliki ze zdjęciami na płycie? Niektórzy fotografowie zastrzegają sobie w umowie prawa autorskie do zdjęć ( do czego oczywiście mają jak najbardziej prawo) i nie przekazują Młodym płyty ze zdjęciami. To powoduje, że za każdą dodatkową odbitkę trzeba będzie dodatkowo zapłacić. Warto zwrócić uwagę na taki zapisek w ofercie czy umowie. Dobrze by było aby wraz ze zdjęciami fotograf przekazywał Wam też pełne prawa autorskie do zdjęć.

Dodatkowo warto zapytać fotografa w jakiej rozdzielczości przekaże Wam odbitki? Czy będzie to najwyższa rozdzielczość? Pamiętajcie sam zapisek w postaci: płyta ze zdjęciami na płycie CD czy DVD nie oznacza że będą się tam znajdować zdjęcia rozdzielczości nadającej się do druku. Co zrobicie jeśli na płycie znajdą się zdjęcia w rozdzielczości tylko na monitor komputera a nie nadające się do wywołania w foto-labie? To może być niemiła niespodzianka!

Nie warto też szaleć z radości gdy dostaniecie na płycie tylko prezentację zdjęć w formie filmu. Jeśli w ogóle uda Wam się z takiej prezentacji „wyjąć” poszczególne zdjęcia to nie będą się one nadawały do zrobienia z nich odbitek w foto – labie. Proście zawsze fotografa o płytę z samymi zdjęciami w największej rozdzielczości, prezentacja może być tylko dodatkiem a nie czymś w zamian.
Pamiętajcie w każdej sytuacji w której: 1. nie dostaniecie płyty ze zdjęciami lub 2. na otrzymanej płycie nie znajdą się zdjęcia we właściwej rozdzielczości, za każdą odbitkę przyjdzie Wam zapłacić.

Trzymam kciuki za poszukiwania i negocjacje ;-))) I wszystkiego NAJ!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-01, 15:50   #16
Carmina Studio
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Fotograf ślubny Wrocław

Witam wszystkie poszukujące fotografów ślubnych Panny Młode. Piszę specjalnie Panny Młode bo to zazwyczaj właśnie Wy Panie najaktywniej działacie na tym polu Ponieważ od kilku lat sama „siedzę” w fotografii ślubnej a co za tym idzie też dokładnie obserwuję całą branżę postanowiłam zwrócić tu Wszystkim Paniom uwagę na pewien bardzo „CENNY SZCZEGÓŁ” z oferty fotografów. Mam nadzieję, że moja rada pomoże wielu z Was nie zostać tzw. „kurą znoszącą złote jajka” ;-)))

Jakie są prawdziwe koszty fotografii ślubnej. Ukryte dodatkowe koszty.
Szukając odpowiedniej oferty dla siebie warto sprawdzić za co tak naprawdę płaci się fotografowi. Standardem dziś są oferty proponujące zdjęcia: plenerowe, z przygotowań, z ceremonii zaślubin i z wesela. Warto jednak przejrzeć się temu co fotograf obliguje się nam przekazać. Czy oprócz odbitek, albumu czy fotoksiążki dostaniemy też pliki ze zdjęciami na płycie? Niektórzy fotografowie zastrzegają sobie w umowie prawa autorskie do zdjęć ( do czego oczywiście mają jak najbardziej prawo) i nie przekazują Młodym płyty ze zdjęciami. To powoduje, że za każdą dodatkową odbitkę trzeba będzie dodatkowo zapłacić. Warto zwrócić uwagę na taki zapisek w ofercie czy umowie. Dobrze by było aby wraz ze zdjęciami fotograf przekazywał Wam też pełne prawa autorskie do zdjęć.
Dodatkowo warto zapytać fotografa w jakiej rozdzielczości przekaże Wam odbitki? Czy będzie to najwyższa rozdzielczość? Pamiętajcie sam zapisek w postaci: płyta ze zdjęciami na płycie CD czy DVD nie oznacza że będą się tam znajdować zdjęcia rozdzielczości nadającej się do druku. Co zrobicie jeśli na płycie znajdą się zdjęcia w rozdzielczości tylko na monitor komputera a nie nadające się do wywołania w foto-labie? To może być niemiła niespodzianka!
Nie warto też szaleć z radości gdy dostaniecie na płycie tylko prezentację zdjęć w formie filmu. Jeśli w ogóle uda Wam się z takiej prezentacji „wyjąć” poszczególne zdjęcia to nie będą się one nadawały do zrobienia z nich odbitek w foto – labie. Proście zawsze fotografa o płytę z samymi zdjęciami w największej rozdzielczości, prezentacja może być tylko dodatkiem a nie czymś w zamian.
Pamiętajcie w każdej sytuacji w której: 1. nie dostaniecie płyty ze zdjęciami lub 2. na otrzymanej płycie nie znajdą się zdjęcia we właściwej rozdzielczości, za każdą odbitkę przyjdzie Wam zpłacić.

Trzymam kciuki za poszukiwania i negocjacje ;-))) I wszystkiego NAJ!
Stary 2012-02-04, 09:00   #17
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmina Studio Pokaż wiadomość
Witam
Reklama to raz, a jak tyle siedzisz w fotografii ślubnej warto znać podstawowe rzeczy. Prawa autorskie są niezbywalne i nie trzeba ich zaznaczać w umowie. Piszesz o zupełni czym innym, u znikomej części fotografów w standardzie nie ma zdjęć na płycie i trzeba za to dodatkowo płacić. Wśród znajomych fotografów a będzie ich ponad setka nie ma takiego który by miał taką ofertę, większość z nich daje na płycie od 300 do wszystkich udanych ujęć
Stary 2012-04-10, 06:37   #18
justin32
Przyczajenie

Witam, ja mogę polecić fotografa ze swojego ślubu. Jego zdjęcia i ofertę znajdziecie na stronie http://www.wojciechmoskwa.pl My jestesmy bardzo zadowoleni, zdjęcia są śliczne a fotoksiążka którą nam zrobił wszystkim się podobała. Jeśli ktoś będzie zainteresowany podeślę nasze zdjęcia na priv.
justin32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 08:48   #19
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez justin32 Pokaż wiadomość
Witam, ja mogę polecić fotografa ze swojego ślubu. Jego zdjęcia i ofertę znajdziecie na stronie My jestesmy bardzo zadowoleni, zdjęcia są śliczne a fotoksiążka którą nam zrobił wszystkim się podobała. Jeśli ktoś będzie zainteresowany podeślę nasze zdjęcia na priv.
a ja moge powiedziec ze reklama na wizazu jest płatna

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 17:18   #20
LillyDee
Przyczajenie

Pozwolę sobie podbić temat, żeby nie zaśmiecać Forum nowym. W przyszłym roku mój ślub i powoli rozglądam się za fotografem. Rozpytuję trochę wśród znajomych, ale na razie żaden polecony mnie nie przekonał. Jesteście w stanie drogie panie (panowie) polecić kogoś szerze, bez reklamy?
Będę niezmiernie wdzięczna
Stary 2014-02-11, 19:31   #21
21kasia21
Work, work, work

Cytat:
Napisane przez LillyDee Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie podbić temat, żeby nie zaśmiecać Forum nowym. W przyszłym roku mój ślub i powoli rozglądam się za fotografem. Rozpytuję trochę wśród znajomych, ale na razie żaden polecony mnie nie przekonał. Jesteście w stanie drogie panie (panowie) polecić kogoś szerze, bez reklamy?
Będę niezmiernie wdzięczna
Gdy sama brałam ślub, to urzekły mnie zdjęcia od Pośpiesznych z Wrocławia, wtedy był na nich szał, bo zdjęcia odbiegały od innych, były wręcz cudne, z tym, że cena była wtedy nie na nasz budżet, nie wiem jak teraz... Obecnie poziom fotografów poszedł już nieco do góry od tamtego momentu, gdy sami szukaliśmy fotografa, więc można w czym wybierać. Skoro jednak miejscowi Cię nie przekonali, poszukaj w ościennych województwach Grunt, to znaleźć takiego fotografa, którego zdjęcia będą Ci się podobać.
Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp.

Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
21kasia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 22:25   #22
Karolina_Tkacz
Raczkowanie

Wspominałam już gdzieś wcześniej (w tym lub innym wątku) o firmie, która dla nas robiła zdjęcia i film. My jesteśmy baardzo zadowoleni zarówno ze zdjęć jak i genialnego filmu! Trzym link, może ich prace i Tobie przypadną do gustu: http://proaction.com.pl
Karolina_Tkacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 11:11   #23
LillyDee
Przyczajenie

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję - nie było mnie kilka dni przy komputerze.

Dziękuję za propozycje, @21kasia21 może faktycznie warto poszukać poza Wrocławiem, w końcu ci fotografowie są raczej mobilni. Sprawdziłam też tych Pośpiesznych, rzeczywiście fajne zdjęcia robią. @Karolina_Tkacz, dzięki za polecenie, choć jak przeglądam zdjęcia to podobają mi się pół na pół. Taką fotografkę też mi bardzo polecano dosłownie wczoraj http://www.paulagracja.com/ - także mam nad czym myśleć. Zobaczymy, co narzeczony na to

Pozdrowionka!

Ps. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś propozycje, to zapraszam, będę tutaj zaglądać
Stary 2014-02-21, 05:39   #24
malwinkaa93
Przyczajenie

Ponieważ powoli zbliża się termin mojego ślubu, również rozglądam się z przyzwoitym fotografem. Póki co, najbardziej spodobała mi się oferta z http://cudaniewidy.pl/fotografia-slubna/. Zerknij, może też Ci sie spodoba. Pozdrawiam!

Ps. Jak znajdziesz coś ciekawego, to wrzuć do tematu, chętnie zobaczę
malwinkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 22:08   #25
Karolina_Tkacz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LillyDee Pokaż wiadomość
@Karolina_Tkacz, dzięki za polecenie, choć jak przeglądam zdjęcia to podobają mi się pół na pół.
Zdjęcia muszą podobać się w 100%! Ja poszukiwałam fotografa i kamerzysty u nas w Opolu i podobnie jak Ty miałam mieszane uczucia. Traciłam już nadzieję i wtedy trafiłam na ProAction i (dla mnie) to było TO! Życzę Ci powodzenia w dalszych poszukiwaniach
Karolina_Tkacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:40   #26
NiColQa14
Wtajemniczenie

GG do NiColQa14

My zaklepaliśmy sobie termin u Basi Bulandy - młoda fotograf, podobają mi się bardzo jej zdjęcia, są inne Mieszka w Polanicy Zdrój, ale płacimy 2700 z sesją narzeczeńską i innymi dodatkami, oraz dojazdem, więc wychodzi taniej, niż fotograf z Wrocławia
Stary 2014-02-26, 10:15   #27
silver_lady85
Przyczajenie

Nie chciałabym tu robić kryptoreklamy. Mój chłopak zajmuję się fotografią i spokojnie mogłabym go polecić każdej z Was. Jednak tak jak już wyżej Karolina wspomniała, zdjęcia fotografa muszą się Wam podobać w 100% to przede wszystkim. Odnośnie ceny, jeżeli wydaje Wam się że jest wysoka lub podejrzanie niska, sprawdźcie dokładnie co zawiera oferta na umowie. Ile otrzymacie zdjęć obrobionych graficznie, czy będą to zdjęcia w wysokiej rozdzielczości z możliwością kopiowania i wykonywania odbitek. Jeżeli w pakietach fotograf oferuje albumy, to jakiego rodzaju są to albumy i ile dokładnie mają stron/odbitek. Jest wiele albumów w różnych cenach i o różnej jakości, ważne żeby to wcześniej sprawdzić. Na rozmowie warto poprosić o pokazanie przykładowych materiałów innych par, nie można się sugerować jedynie wybranymi zdjęciami na stronach www, bo mogą to być jedynie wybiórcze fajne ujęcia, a pełny materiał może bardzo mocno odchodzić od tego co oferuje fotograf na swojej stronie. I uwaga jeszcze na końcu, dopytajcie czy na reportażu ślubnym będzie faktycznie dany fotograf a nie jego znajomy/praktykant/współpracownik. Często bywa tak, że fotografowie biorą kilka zleceń na tą samą datę i wysyłają na reportaż kogoś innego.
Mam nadzieję, że te kilka rad pomoże Wam we właściwym wyborze, a efekt końcowy nie rozczaruje Was.
Stary 2014-03-17, 11:59   #28
JK1
Przyczajenie

Mi bardzo podoba się styl Pieknochwili- xxx

Czy któraś z forumowiczek korzystała z ich usług?

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-10-27 o 19:53 Powód: Link.
JK1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-12, 10:08   #29
ENAMORADO
Przyczajenie

Edytowane przez ENAMORADO
Czas edycji: 2017-10-26 o 09:04
ENAMORADO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości