|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Fotograf ślubny Wrocław
Witajcie Wizażanki
![]() Chciałam zapytać czy znacie jakiegoś dobrego i w miarę niedrogiego fotografa, niestety musimy się zamknąć w 2,500zł. Proszę na wiadomości na pw ![]()
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fotograf ślubny Wrocław
A dlaczego na priv? Niech więcej osób skorzysta z tego wątku. Po za tym był podobny wątek, gdzie kiedyś sama szukałam fotografa, spójrz na post 2# Dzikiej Wiśni https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=189207. U mnie w konsekwencji zdjęcia robił znajomy z liceum, który na co dzień zajmuje się fotografią.
![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Pod warunkiem, że ktoś podstępnie nie będzie polecał swojej firmy. Jestem bardzo uczulona na kryptoreklamę.
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo ja zastanawiam się nad: http://www.photodesign.pl/photodesign.html oraz: http://pospieszni.pl/web/ musze przynzać, ze troszkę drogo biorą, ale fotki są na prawdę fajne, bardziej skłanuiałbym się do 1 opcji-standardowa wersja 1950 ale nie obejmuje ona kościołą trzeba dopłącić 350zł za salę tak samo czyli już wychodzi 2700 ![]() a druga oferta to 2.200 w standardzie, fotki mi sie trochę mniej podobają ale są fotki w kościele, plener, i sala ![]() jeśli macie jeszcze innych tego typu to proszę wkeić ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dobry i niedrogi fotograf pan Dariusz Zdrojewski ul.Powstancow Sl 54A/1 w galeriowcu z poczta
Video filmowanie 950zl ,2 plyty w tym spomnienie z dziecinstwa i skrot calosci Wesrsja rozszerzona 3 plyty 1100zl reportaz z poprawin 200zl dodatkwe rzeczy 100zl Sesje slubne reprtaz z ceremoni slubnej 150zl 50zdjec +CD Zdjecia pozowane 10zl za wybrane ujecie +50zl zapis na CD ,slajdy Fotoalbum 20stron 300zl plyta CD ze wszyskimi zdjeciami 350zl tel.606-786-142 |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypominam tylko, że wizaż nie służy do zbierania sobie klientów, a reklama jest tu płatna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
hehe mialam to samo napisac
![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
nieopłacona reklama
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2010-11-04 o 16:10 Powód: nieopłacona reklama |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
w takim przedziale cenowym polecam fotografia-slubna.getphoto.pl
Śliczne zdjęcia ![]() Edytowane przez Beata 1986 Czas edycji: 2011-04-26 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jeśli trafią tu kolejni poszukujący FOTO, to polecam sprawdzoną ofertę www.videofenix.pl pana Marka Kańtocha. Ceny przystępne. Fotograf sprawdzony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
czy ktoś jeszcze by się wypowiedział w tym wątku ?
Połowa wpisów to kryptoreklama niestety .. |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkie poszukujące fotografów ślubnych Panny Młode. Piszę specjalnie Panny Młode bo to zazwyczaj właśnie Wy Panie najaktywniej działacie na tym polu Ponieważ od kilku lat sama „siedzę” w fotografii ślubnej a co za tym idzie też dokładnie obserwuję całą branżę postanowiłam zwrócić tu Wszystkim Paniom uwagę na pewien bardzo „CENNY SZCZEGÓŁ” z oferty fotografów. Mam nadzieję, że moja rada pomoże wielu z Was nie zostać tzw. „kurą znoszącą złote jajka” ;-)))
Jakie są prawdziwe koszty fotografii ślubnej. Ukryte dodatkowe koszty. Szukając odpowiedniej oferty dla siebie warto sprawdzić za co tak naprawdę płaci się fotografowi. Standardem dziś są oferty proponujące zdjęcia: plenerowe, z przygotowań, z ceremonii zaślubin i z wesela. Warto jednak przejrzeć się temu co fotograf obliguje się nam przekazać. Czy oprócz odbitek, albumu czy fotoksiążki dostaniemy też pliki ze zdjęciami na płycie? Niektórzy fotografowie zastrzegają sobie w umowie prawa autorskie do zdjęć ( do czego oczywiście mają jak najbardziej prawo) i nie przekazują Młodym płyty ze zdjęciami. To powoduje, że za każdą dodatkową odbitkę trzeba będzie dodatkowo zapłacić. Warto zwrócić uwagę na taki zapisek w ofercie czy umowie. Dobrze by było aby wraz ze zdjęciami fotograf przekazywał Wam też pełne prawa autorskie do zdjęć. Dodatkowo warto zapytać fotografa w jakiej rozdzielczości przekaże Wam odbitki? Czy będzie to najwyższa rozdzielczość? Pamiętajcie sam zapisek w postaci: płyta ze zdjęciami na płycie CD czy DVD nie oznacza że będą się tam znajdować zdjęcia rozdzielczości nadającej się do druku. Co zrobicie jeśli na płycie znajdą się zdjęcia w rozdzielczości tylko na monitor komputera a nie nadające się do wywołania w foto-labie? To może być niemiła niespodzianka! ![]() Nie warto też szaleć z radości gdy dostaniecie na płycie tylko prezentację zdjęć w formie filmu. Jeśli w ogóle uda Wam się z takiej prezentacji „wyjąć” poszczególne zdjęcia to nie będą się one nadawały do zrobienia z nich odbitek w foto – labie. Proście zawsze fotografa o płytę z samymi zdjęciami w największej rozdzielczości, prezentacja może być tylko dodatkiem a nie czymś w zamian. Pamiętajcie w każdej sytuacji w której: 1. nie dostaniecie płyty ze zdjęciami lub 2. na otrzymanej płycie nie znajdą się zdjęcia we właściwej rozdzielczości, za każdą odbitkę przyjdzie Wam zapłacić. Trzymam kciuki za poszukiwania i negocjacje ;-))) I wszystkiego NAJ! ![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkie poszukujące fotografów ślubnych Panny Młode. Piszę specjalnie Panny Młode bo to zazwyczaj właśnie Wy Panie najaktywniej działacie na tym polu Ponieważ od kilku lat sama „siedzę” w fotografii ślubnej a co za tym idzie też dokładnie obserwuję całą branżę postanowiłam zwrócić tu Wszystkim Paniom uwagę na pewien bardzo „CENNY SZCZEGÓŁ” z oferty fotografów. Mam nadzieję, że moja rada pomoże wielu z Was nie zostać tzw. „kurą znoszącą złote jajka” ;-)))
Jakie są prawdziwe koszty fotografii ślubnej. Ukryte dodatkowe koszty. Szukając odpowiedniej oferty dla siebie warto sprawdzić za co tak naprawdę płaci się fotografowi. Standardem dziś są oferty proponujące zdjęcia: plenerowe, z przygotowań, z ceremonii zaślubin i z wesela. Warto jednak przejrzeć się temu co fotograf obliguje się nam przekazać. Czy oprócz odbitek, albumu czy fotoksiążki dostaniemy też pliki ze zdjęciami na płycie? Niektórzy fotografowie zastrzegają sobie w umowie prawa autorskie do zdjęć ( do czego oczywiście mają jak najbardziej prawo) i nie przekazują Młodym płyty ze zdjęciami. To powoduje, że za każdą dodatkową odbitkę trzeba będzie dodatkowo zapłacić. Warto zwrócić uwagę na taki zapisek w ofercie czy umowie. Dobrze by było aby wraz ze zdjęciami fotograf przekazywał Wam też pełne prawa autorskie do zdjęć. Dodatkowo warto zapytać fotografa w jakiej rozdzielczości przekaże Wam odbitki? Czy będzie to najwyższa rozdzielczość? Pamiętajcie sam zapisek w postaci: płyta ze zdjęciami na płycie CD czy DVD nie oznacza że będą się tam znajdować zdjęcia rozdzielczości nadającej się do druku. Co zrobicie jeśli na płycie znajdą się zdjęcia w rozdzielczości tylko na monitor komputera a nie nadające się do wywołania w foto-labie? To może być niemiła niespodzianka! Nie warto też szaleć z radości gdy dostaniecie na płycie tylko prezentację zdjęć w formie filmu. Jeśli w ogóle uda Wam się z takiej prezentacji „wyjąć” poszczególne zdjęcia to nie będą się one nadawały do zrobienia z nich odbitek w foto – labie. Proście zawsze fotografa o płytę z samymi zdjęciami w największej rozdzielczości, prezentacja może być tylko dodatkiem a nie czymś w zamian. Pamiętajcie w każdej sytuacji w której: 1. nie dostaniecie płyty ze zdjęciami lub 2. na otrzymanej płycie nie znajdą się zdjęcia we właściwej rozdzielczości, za każdą odbitkę przyjdzie Wam zpłacić. Trzymam kciuki za poszukiwania i negocjacje ;-))) I wszystkiego NAJ!
#17 |
Zakorzenienie
|
Reklama to raz, a jak tyle siedzisz w fotografii ślubnej warto znać podstawowe rzeczy. Prawa autorskie są niezbywalne i nie trzeba ich zaznaczać w umowie. Piszesz o zupełni czym innym, u znikomej części fotografów w standardzie nie ma zdjęć na płycie i trzeba za to dodatkowo płacić. Wśród znajomych fotografów a będzie ich ponad setka nie ma takiego który by miał taką ofertę, większość z nich daje na płycie od 300 do wszystkich udanych ujęć
#18 |
Przyczajenie
|
Witam, ja mogę polecić fotografa ze swojego ślubu. Jego zdjęcia i ofertę znajdziecie na stronie http://www.wojciechmoskwa.pl My jestesmy bardzo zadowoleni, zdjęcia są śliczne a fotoksiążka którą nam zrobił wszystkim się podobała. Jeśli ktoś będzie zainteresowany podeślę nasze zdjęcia na priv.
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
a ja moge powiedziec ze reklama na wizazu jest płatna
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Pozwolę sobie podbić temat, żeby nie zaśmiecać Forum nowym. W przyszłym roku mój ślub i powoli rozglądam się za fotografem. Rozpytuję trochę wśród znajomych, ale na razie żaden polecony mnie nie przekonał. Jesteście w stanie drogie panie (panowie) polecić kogoś szerze, bez reklamy?
Będę niezmiernie wdzięczna ![]()
#21 | |
Work, work, work
|
Cytat:
![]() ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Wspominałam już gdzieś wcześniej (w tym lub innym wątku) o firmie, która dla nas robiła zdjęcia i film. My jesteśmy baardzo zadowoleni zarówno ze zdjęć jak i genialnego filmu! Trzym link, może ich prace i Tobie przypadną do gustu: http://proaction.com.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję - nie było mnie kilka dni przy komputerze.
Dziękuję za propozycje, @21kasia21 może faktycznie warto poszukać poza Wrocławiem, w końcu ci fotografowie są raczej mobilni. Sprawdziłam też tych Pośpiesznych, rzeczywiście fajne zdjęcia robią. @Karolina_Tkacz, dzięki za polecenie, choć jak przeglądam zdjęcia to podobają mi się pół na pół. Taką fotografkę też mi bardzo polecano dosłownie wczoraj http://www.paulagracja.com/ - także mam nad czym myśleć. Zobaczymy, co narzeczony na to ![]() Pozdrowionka! Ps. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś propozycje, to zapraszam, będę tutaj zaglądać ![]()
#24 |
Przyczajenie
|
Ponieważ powoli zbliża się termin mojego ślubu, również rozglądam się z przyzwoitym fotografem. Póki co, najbardziej spodobała mi się oferta z http://cudaniewidy.pl/fotografia-slubna/. Zerknij, może też Ci sie spodoba. Pozdrawiam!
Ps. Jak znajdziesz coś ciekawego, to wrzuć do tematu, chętnie zobaczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
My zaklepaliśmy sobie termin u Basi Bulandy - młoda fotograf, podobają mi się bardzo jej zdjęcia, są inne
![]() ![]()
#27 |
Przyczajenie
|
Nie chciałabym tu robić kryptoreklamy. Mój chłopak zajmuję się fotografią i spokojnie mogłabym go polecić każdej z Was. Jednak tak jak już wyżej Karolina wspomniała, zdjęcia fotografa muszą się Wam podobać w 100% to przede wszystkim. Odnośnie ceny, jeżeli wydaje Wam się że jest wysoka lub podejrzanie niska, sprawdźcie dokładnie co zawiera oferta na umowie. Ile otrzymacie zdjęć obrobionych graficznie, czy będą to zdjęcia w wysokiej rozdzielczości z możliwością kopiowania i wykonywania odbitek. Jeżeli w pakietach fotograf oferuje albumy, to jakiego rodzaju są to albumy i ile dokładnie mają stron/odbitek. Jest wiele albumów w różnych cenach i o różnej jakości, ważne żeby to wcześniej sprawdzić. Na rozmowie warto poprosić o pokazanie przykładowych materiałów innych par, nie można się sugerować jedynie wybranymi zdjęciami na stronach www, bo mogą to być jedynie wybiórcze fajne ujęcia, a pełny materiał może bardzo mocno odchodzić od tego co oferuje fotograf na swojej stronie. I uwaga jeszcze na końcu, dopytajcie czy na reportażu ślubnym będzie faktycznie dany fotograf a nie jego znajomy/praktykant/współpracownik. Często bywa tak, że fotografowie biorą kilka zleceń na tą samą datę i wysyłają na reportaż kogoś innego.
Mam nadzieję, że te kilka rad pomoże Wam we właściwym wyborze, a efekt końcowy nie rozczaruje Was.
#28 |
Przyczajenie
|
Mi bardzo podoba się styl Pieknochwili- xxx
Czy któraś z forumowiczek korzystała z ich usług? ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-10-27 o 19:53 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
![]() Edytowane przez ENAMORADO Czas edycji: 2017-10-26 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.