|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() W kim tkwi problem?
Drogie Wizażanki!
Piszę do Was ze sprawą, która od dłuższego czasu spędza mi sen z powiek. U przedzam, że wypowiedź będzie długa (wybaczcie!), ale i tak nie uda mi się oddać wszystkiego. Liczę, mimo rozmiaru listu na Waszą pomoc, bo już sobie nie radzę! Od 14 miesięcy jestem z chłopakiem. Poznaliśmy się w dość trudnych dla nas okolicznościach.Ja, po rozstaniu z moją "wielką miłością" (tak mi się przynajmniej wtedy wyadawało) z którą nie mogłam być tylko ze względów kulturowych, i on zostawiony przez dziewczynę po 6 latach związku.On ma 24 lata, ja 21. Początki naszego związku były ciężkie.Nie mogliśmy się przełamać do siebie.Ja byłam sztuczna, bo zależało mi na nim,ale też nie umiałam się otworzyć.On po tak bolesnym rozstaniu,mimo że teoretycznie był ze mną, ciągle umawiał się na kawę z różnymi koleżankami, flirtował przez internet itp.Nigdy mnie nie zdradzil w sensie fizycznym, ale mentalnym owszem.Wtedy, kiedy między nami było na prawdę źle (jakieś pierwsze 3 miesiące) i nie widzieliśmy szans na ten związek, moi rodzice byli nim zachwyceni.Że taki miły, taki wykształcony itp. Z czasem kiedy między nami zaczęlo się układać, kiedy wreszcie przelamaliśmy wszystko, wyznaliśmy sobie wszystkie grzechy z przeszłości i pokochaliśmy, rodzice zaczeli kręcić nosem na niego. Nie byłoby takiego problemu,gdyby nie to, że z nimi mieszkam. Początkowo wydawało się niewinnie, mówili żebym się przyjrzała. Ale nie mówili co konkretnie jest nie tak w nim. Raz przebąkneli że niepotrzebnie rzucił prace, więc może taka jego natura, raz że za często z kumplami wychodzi (uwaga....raz na miesiąc gdzieś spotyka się z kolegą na piwo koło 19!). Ale z tygodnia na tydzień bylo coraz gorzej. Zabronili mu wchodzić do nas do domu. Ciągle wyzywali go do mnie, a i również przy tym mnie wyzywali od idiotek, suk itp. Potem zaczęły być "wywiady". Tzn. co i rusz mama przychodziła z wiadomością że spotkała np. matkę mojej koleżanki i ta koleżanka niby źle mówiła o moim chłopaku. Ostatnio po wielkiej awanturze, odczepili się. Natomiast matka ciągle mówi, ze ktoś jej powiedział że on nie jest fair wobec mnie. Że podrywa dziewczyny itp. Osobiście nie przyłapałam go na tym. Cały dzień albo jest na uczeli, albo ze mną,albo w domu. Teraz mnie straszą, że jak dostał pracę, to tam będzie koleżanki podrywał. Że człowiek się nie zmienia. I że skoro taki był na początku naszego związku, to taki jest i taki będzie. Zapytałam matki skąd wie jaki był na początku związku skoro go tak chwaliła a ja jej nigdy nie opowiadałam źle o nim. A ona powiedziała, że KTOŚ jej powiedział kto jego i jego rodzinę zna. I że wie, że on jest poligamistą, że ciągle podrywa dziewczyny. Ale powiedziała, że nie powie mi kto to. Mało tego. Kazała mi sprawdzić swoją (jej) pocztę. Zrobiłam to, a tam kilkaset maili od jej przyjaciółki (od roku pisały), wszystkie w temacie miały imiona moje lub mojego chłopaka. Nie wytrzymałam i mimo wyrzutów sumienia, pokusiłam się na przeczytanie najnowszego maila do jej koleżanki. I tam matka do niej pisała to samo - że "wie od KOGOŚ jaki on jest, że lubi flirtować i na pewno mnie zdradza". I teraz nie wiem, czy na prawde coś wie, czy np. czytała mój stary pamiętnik (gdzie o tym było) i teraz tylko dla niepoznaki ściemnia, że ktoś jej powiedział. Ufam swojemu facetowi, ale wiadomo, gps-a w tyłek mu nie wsadzę... Dla mnie to już jest paranoja.... Jakaś wojna.... Kochane, co byście zrobiły? Edytowane przez misia8801 Czas edycji: 2009-04-18 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W kim tkwi problem?
Ja bym chciala sie upewnic co do chlopaka, moze mama chce rozbic zwiazek, ale nic ne szkodzi go "sprawdzic" .
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Sama wiesz jaka masz mame.. Czy faktycznie dba o Twoje dobro, czy tez nie lubi tego chłopaka(lub Twoich chłopakow wogóle). Ja odnoszę wrazenie,ze Twoja mama moze rzeczywiscie dowiedziala sie jakis nieprzyjemnych rzeczy na temat Twojego chłopaka i moze miec racje. Tyle,ze to moje subiektywne odczucie po przeczytaniu tego, co napisałas. Wiadomo,ze ludzie z boku, zwłaszcza, którzy dobrze nam zyczą widzą wiecej niz zakochany człowiek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
No właśnie...
Ja mogę powiedzieć że jestem go pewna. Ale wiadomo, ludzie potrafią zaskakiwać nawet po wielu latach. Chociaż ja nawet za bardzo nie mam jak sprawdzić. Albo jesteśmy na zajeciach, albo razem, a jak osobno to dzwonimy nawet co godzinę (mamy darmowe!) i wiem czy jest w domu (to słychać), czy w sklepie, czy gdzie indziej. A nie jeden raz (nie pod względem sprawdzenia, ale niespodzianki) wpadam do niego na kierunek na 5 minut kiedy ma przerwę i też zawsze jest "czysty". Jak do niego wypisywała jedna koleżanka i chciała się spotkać za wszelką cenę to mi pokazywał smsy od niej i co do niej odpisywał w związku z tym. Jestem praktycznie pewna, ze jest fair w stosunku do mnie.No ale takiej milionowej pewności to nikt nigdy nie będzie miał. Tylko kwestia zaufania. Nawet nie wiem JAK miałabym sprawdzić? On faktycznie, jak sam się do tego przyznaje, lubi kobiety, ale tylko jak jest sam. Mówi że tylko w okresie między poprzednim związkiem a związkiem ze mną sobie pozwalał, raczej z chęci dowartościowania sie, ze nie jest tak beznadziejny jak określiła go jego była. Przeciągneło się to trochę w czasie bo te jego "koleżanki" zaszły na czas naszego związku. Ale uporał się z tym już prawie rok temu. I że z nimi nie ma kontaktu to wiem, bo same czasem do mnie piszą (niektóre mnie znaja) i pytają czy mój facet się obraził na nie czy co, bo nie odpisuje itp. Teraz zmienił nr i zadnej z nich (wg.niego) nie podał a i w komórce ich zapisanych tez nie ma... Ale zawsze może być ziarenko racji. Nie wiem tylko co i jak miałabym zrobić... Edytowane przez misia8801 Czas edycji: 2009-04-18 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny mi pomagały to teraz ja się może wykażę.
Ja nie chcę jakoś cię martwic, bo tak naprawdę miałam tylko 1 poważnego chłopaka, z którym byłam 2 lata i mnie zostawił niedawno. Moja mama zachowywała się jak twoja, były awantury, krzyki itp. bolało mnie wtedy cholernie, ale w trakcie związku każda rzecz, którą powiedziała czy wykrzyczała się sprawdziła, a słoma facetowi z butów wyszła zaraz po rozstaniu. Ale jak mówię znam i przypadki, ze rodzice chcieli rozbic zwiazek, bo sie bali, ze corka w ciaze zajdzie, albo studia położy, albo jedno i drugie. Na twoim mijescu wzięłabym faceta pod lupę i mu się przyglądała- facet nigdy ci nie powie wszystkiego tak naprawdę. Ja np. wpadlam na smsy z byłą w jego komórce przez przypadek, jak mi kazał znaleźc jakis nr w jego smsach, bo sam miał jakies zajęcie- nazwał ją "pralnia" i tak mnie jakoś zdziwilo, że z pralnią smsy pisze ![]() Nie namawiam do inwigilacji, zeby nie bylo, ale takie historie się zdarzają z osobami, którym nawet bardzo ufamy. Inna sprawa to to, ze mieszkacie razem- więcej go widzisz niż ja swojego widziałam, więc moim zdaniem najlepiej by było, gdybyś poprostu mocno zwróciła na niego uwagę i nie tłumaczyła jego dziwnych zachowań, jeśliby się coś takiego zdarzyło. A do tego czy człowiek się zmienia- mój zmienił się na 2 lata (dbanie o siebie zostało mu chyba do teraz, ale to jedyne co zostalo z tego wszystkiego) a potem wrócił do swoich starych nawyków- tak jak mi mówiła mama ![]() ![]() ![]() Więc uważam, że zmienic się można, ale nie w strasznie poważnych rzeczach. Posłuchałabym troszkę mamy- nie łykała wszystko jak młody pelikan, ale posłuchała- i to tyczy się i mamy i wypowiedzi, czy zachowania faceta. Wiem, że trudne, ale da się zrobic. I BROŃ BOŻE NIE MÓW MU O TYM CO MÓWI MAMA- będzie wiedział, ze trzeba się w razie czego ukrywac i wykorzysta tą wiedzę napewno. Trzymaj się cieplutko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
- problem tkwi w Twojej mamie! Wybacz, ale szpiegowanie Twojego chłopaka i wymiana informacji na jego temat z koleżankami chyba żadnego komentarza nie potrzebują... ![]() Prosiłaś mamę o to? Nie. To dlaczego włazi w Twoje życie z butami? Obstawiam, że albo jest zazdrosna bo jej mała córeczka wchodzi w dorosłe życie albo sama ma takie doświadczenia z ojcem, zdradzał ją? bo widać, że ma wprawę w szpiegowaniu ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No właśnie...i ja nie potrafię ani być na tą stronę którą Ty podałaś, ani poprzedniczki. To znaczy waham się... ;-( Między tym, że moja Mama ma jakieś wymysły, a tym że coś na prawdę wie.... Na pewno to szpiegowanie nie jest normalne.... No, ale jak widać właśnie z chłopakami jest różnie. Ja tylko chciałabym powiedzieć, że NIE MIESZKAM Z NIM ;-)))) Nie wiem, może coś niejasno napisałam i stąd ten wniosek. Nie mieszkam, nie mam za co narazie wynajmować (on też). Tylko właśnie dla przekory chyba matka mi KAZE z nim zamieszkać. Ale oczywiście oni grosza do tego nie założą. Ciągle pyta kiedy się wyprowadzę i z nim zamieszkam.... Podejrzewam że chce, żebym z nim zamieszkała i wtedy zobaczyła jaki zły jest. Nie wiem.... W smsach też był i jest czysty. Bo kiedyś też patrzyłam w podobnej sprawie (coś miałam sprawdzić). Tyle że u niego widać nadawcę/odbiorcę i treść smsa. Oczywiście może kasować... Ale tak gdybać to chyba zawsze można... Chociaż powiem, że jest mi tak ciężko że płakać mi się chce....;-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ufasz mu, ale...
Jeśli ufasz, to nie ma ale. Zwłaszcza, że to co wyczynia Twoja matka to jakiś obłęd i bylaby to ostatnia osoba, której powinnas wierzyć.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Twoja mam za bardzo sie w Twoje zycie miesza...wg mnie to ona wymysla to wszystko bo wlasnie moze jest zazdrosna albo cos w tym stylu...rozumiem kazda matka chce pomoc ale bez przesady zeby Cie caly czas "wyganiala" z domu cos tu jest nie tak i jest jej sprawda tylko Ty musiasz wybadac dokladnie co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Z tego co piszesz wygląda, że wszystko jest ok, i trzymam kciuki, żeby tak było
![]() Dla mnie co najmniej dziwne jest to, że mama kazała Ci sprawdzic jej pocztę a tam AKURAT pełno maili o tym jak to ona dobrze wie jaki niedobry jest Twój chłopak. Mi to śmierdzi:/ Ale czujnym zawsze trzeba być. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.