|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Satysfakcja ze związku.
Witam
Załozyłam już wątek na intymnie teraz prosze jeszcze Was . Brakuje mi jeszcze 200 osób.Ankieta dotyczy satysfakcji ze związku, w zamian moge zapoponować e-booki o DDA lub ogólne podsumowanie wyników w maju, kiedy je obliczę. Oto link: http://webankieta.pl/ankieta/w1hpt8x543i0/p Jesli namówicie swoich TŻ, ( bo mężczyzn mi brakuje w tym badaniu), to będę przeszczęsliwa. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Satysfakcja ze związku.
Wypelnilam, ale ankieta zbyt dluga i zbyt meczaca moim zdaniem. Nie wiem jaki jest cel az tylu pytan n/t alkoholizmu rodzicow...
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Wypełniona. Ale dłuuuuugaśna
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie tradycyjnie czepiam
![]() pyt. 6 - dobrze by bylo wyszczegolnic ile z poprzednim partnerem oraz czy obecnie sie jej w zwiazku i ile, bo jesli ktos ci nie napisze czy mowa o ex czy obecnym to nie wiesz, i nic to nie daje. to samo pyt. 7. pyt. 25, a co jesli ojciec alkoholik chetnie zobacze wyniki ![]() a tak poza tym to ankietka super ![]() ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ---------- alkoholizm rodzicow wplywa na dzieci i na ich pozniejsze zachowanie, relacje z ludzmi etc. dlatego tez takie pytania sa zawarte w ankiecie.
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Co do pytań o alkoholizm rodziców , to srubka już napisała dlaczego.
Co do pytania 6 i 7 to jest zaznaczone wcześniej obecny lub ostatni( jeśli ktoś nie jest w związku). Co do pytania nr 25 to nie rozumiem Twojego pytania. Powtarzające pytania to zabieg celowy. Zapraszam do wypełniania. Osoby, które chcą poznać wyniki proszę o informacje w tym wątku, wtedy wyśle je na PW w maju. |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co pamietam 25 pytanie brzmi : czy kiedyś myślałaś, że Twoja matka jest alkoholiczką?
A we wcześniejszych zawsze jest mama / tata. Mi szczerze też brakowało tam ojca - ale uznałam, ze tak chyba ma byc
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
wypełniona
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Wypełniona i chetnie zobacze wyniki wiec prosze o podesłanie mi ich rowniez
|
|
#9 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
wypełniłam i chętnie zobaczę wyniki ankiety w maju.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
oki wypełniłam
powodzenia i czekam na wyniki
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też wypełniłam
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
o boooze jakie to dlugie i nudne-sory, ale w polowie rezygnuje bo juz nie chce mi sie czytac, to jest w kolko to samo, pytania sie powtarzaja
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
wypełniłam
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do czego się doczepił: -pytania kontrolne zbyt oczywiste. Ich zadaniem jest to, by wypełniający ankietę nie zorientował się, że się powtarzają - stylistyka niektórych pytań jest zbyt zawiła, co stwarza trudność określenia odpowiedzi Ale skoro ma Ci pomóc Również chętnie poznamy wyniki.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Także czekam na wyniki
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
rzeczywiście męcząca. pytania ciągle o to samo, ale wypełniłam
TŻ też również z chęcią zapoznam się z wynikami
Edytowane przez pokrzewka Czas edycji: 2009-04-10 o 15:19 |
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#19 | |
|
Wtajemniczenie
|
wypełniłam, faktycznie dość długa, monotonna i wyczerpująca ankieta. Czekamy na wyniki
|
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
Wypelnilam i z checia poznam wyniki kiedy sie pojawia. Pozdrawiam.
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i TŻ-ty.Jesli ojciec jest alkoholikiem to mozna zaznaczyć w pytaniu 15 -> kto naduzywał alkoholu w Twojej rodzinie. Co do pytań powtarzających się niektóre skale sa stworzone przeze mnie, a niektóre są testami stricte psychologicznymi więc nic nie mogę zmienić.Co do wyskakującego błędu-> zaznaczone jest na czerwono, które pytanie obowiązkowe opuściłaś. Wiem, że ankieta jest monotonna , ale za to temat ciekawy.Wielka prośba nie przerywajcie w miare mozliwości testu potrzebuje jeszcze 130 osób!![]() Wyniki wkrótce
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
up!Zapraszam http://webankieta.pl/ankiety/w1hpt8x543i0
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
wypełaniłam
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
up! jeszcze tylko jutro!
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Oto wyniki badania:
Przepraszam,że tak późno ale musiałam je opracować. Dla chętnych opracowane wyniki. Zbadane zostało 443 osoby. 344 kobiet i 99 mężczyzn. 196 osób było DDA pozostałe osoby nie miały statusu DDA.Większość osób było w związku wolnym i małżeńskim. Badania wykazały, że osoby DDA sądzą, że mają niewielki wpływ na to, co przydarza im się w życiu, a także, jakie będą mieli relacje z innymi. Jednocześnie ta tendencja może narazić je na nieumiejętność radzenia sobie z uczuciami, z brakiem zaufania i problemami z intymnością w związku. Ich niezdolność do wyrażania swoich potrzeb i uczuć są oparte na głęboko zakorzenionych wzorcach nieufności i strachem przed intymnością i odrzuceniem. Badania wykazały, że Dorosłe Dzieci Alkoholików mają niższą satysfakcje ze związku niż osoby nie-DDA. Wiąże się to z funkcjonowaniem osoby DDA, ma ona problemy z nawiązaniem bliskiej relacji i bardzo źle znosi wszelkie rozbieżności zdań. Jeśli wiąże się z partnerem uzależnionym od alkoholu, co również przyczynia się do niższej satysfakcji ze związku, to często charakteryzuje się negatywnym stylem przywiązania. Osoby przejawiające bezpieczny styl przywiązania mają wyższe wyniki w podskalach mierzących satysfakcje, ponieważ osoby takie nie obawiają się zażyłości, czują się dobrze, bezpiecznie w bliskim związku, nie obawiają się bycia samemu. Natomiast osoby przejawiające pozostałe style przywiązania mają niższą satysfakcję ze związku. Zaskakujący jest fakt, że badania wykazały, iż wysokie wyniki w podskalach mierzących satysfakcje ze związku uzyskiwały osoby, które były w związku narzeczeńskim i konkubinacie, czyli w mniej fomalnych związkach.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

. Brakuje mi jeszcze 200 osób.

wystarczy Marzena