![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
IsaDora, Clinique, Estee Lauder, Nouba, Sally Hansen, Bioderma...
WĄTEK NIEAKTUALNY
Witam drogie Wizażanki!!! Dokładka ciuszkowo/biżuteryjna w postach 91 i 92 (początek 4 strony) i 100 - 101 (strona 4) Sporo się pozmieniało od poprzedniego razu, dlatego postanowiłam założyć nowy wątek Na początek poszukiwane: Lakier w kolorze ciemnego brązu/fioletu/wiśni kosmetyki mineralne!!! pielęgnacja apteczna, a szczególnie: lekki krem (dobrze) nawilżający, avene cicalfate, dobry żel do mycia twarzy bez SLS, woda termalna LRP, LRP seria fizjologiczna Cetaphil MD perfumy/wody toaletowe choć z doświadczenia wiem, że za nie niebardzo chcecie się wymieniać ![]() Mam atomizerek 8ml i szukam propozycji ciekawych odlewek ![]() Produkty do pielęgnacji ciała dla dzieciaczków, najchętniej Hipp lub Babydream Na zapas: najjaśniejszy podkład mineralny TBS i Mac Blot Pressed Powder w kolorze Medium Kosmetyki, które skłonna jestem odstąpić: 1. IsaDora Bronzing Powder XXL - ogromny (29 g) puder brązujący o ślicznym odcieniu 87 golden tan. Świetne recenzje na KWC. Nadal go uwielbiam, ale myślę, że opalone dni już definitywnie zostwiłam za sobą (bladolica tak z przekonania jak i z konieczności ![]() 2. Clinique Blended Face Powder odcień 03 transparency - do czasu odkrycia kosmetyków mineralnych ukochany i zdecydowanie najlepszy puder, z jakim miałam okazję mieć styczność. Od jakiegoś czasu używałam sporadycznie, bo pudru (i to w kompakcie) potrzebuję jedynie do poprawek. Ogromny - 35 g! - a przy tym bardzo wydajny. Zużycie oceniam na ok 1/4 jeśli nie mniej. Kartonik wyrzuciłam, bo myślałam, że będziemy ze sobą na zawsze ![]() 3. Sally Hansen Hard as Nails Xtreme Wear kolor cherry red - trwały, porządny lakier do paznokci o ślicznym, intensywnym jaskrawoczerwonym odcieniu. Pojemność wyjściowa to 11,8 ml. Użyty 3 razy 4. Tołpa Huminea StrefaT tonik - żel 2w1 - miło wspominam: nawilża, ładnie pachnie, fajnie działa na cerę. Odkąd znalazłam moje tonikowe KWC rzadko po niego sięgam i na pewno nie zużyję przed upływem daty ważności (11.2009), tym bardziej, że jest wręcz nieprzyzwoicie wydajny:P Zużycie? Myślę, że ok 1/3, maksymalnie 1/2 (trudno powiedzieć, bo opakowanie nie daje po sobie nic poznać ![]() Ale nie używałam go ani specjalnie długo, ani często i nadal jest ciężki ![]() 5. Estee Lauder Graphic Color Eye Shadow Quad wersja not for individual sale, 06 chic plum. Z wymianki. Pozostały 3 kolory: brąz wpadający w fiolet (matowy) i mieniące się delikatnie jasne lila i błękitny. Osobiście użyłam 3 razy (kolory zdecydowanie nie dla mnie ![]() 6. Avene Couvrance podkład we fluidzie, 02 naturel - fajny, naturalny kolorek, niestety dla mnie już za ciemny. Dobre recenzje na KWC. Świetnie spisuje się nawet na wrażliwej skórze (a wiem o czym mówię!) Została ok 1/3 - 1/4 opakowania 7. IsaDora Snow Belle Highlighter - rozświetlacz o ślicznym, bladoróżowym odcieniu 25 snowflakes z zeszłorocznej kolekcji zimowej. Na mojej bladej skórze wchodził do akcji jako róż, dla cer "normalnych" myślę, że będzie po prostu/przede wszystkim rozświetlaczem. Mieni się ładnie i nienachalnie. Róż mineralny zdetronizował isadorę, więc mogę wymienić, ale będę marudzić ![]() No tak - zużycie! Myślę, że nie więcej niż 2% - 5% (używałam bardzo oszczędnie i rzadko, tylko na policzki i może ze 2 razy na dekolt - w ciągu dnia nie lubię sie mienić:P) 8. Nouba Spicegold cienie sypkie, kolor 152 - prześliczny, głęboki fiolet. Z żalem przyznaję, że nie potrafię i już chyba nigdy się nie nauczę nakładania cieni sypkich. Efekt wprawdzie przyzwoity, ale dla mnie - makijażowej perfekcjonistki (:P) niezadowalający. Jeśli wymienię, to na coś naprawdę ciekawego i potrzebnego. Pożegnam się z nim z naprawdę ciężkim sercem, bo to fiolet idealny dla moich zielonych ocząt. Ubytek minimalny. Nieudolnie pomalowałam się może 10 razy:/ 9. Inglot Freedom System, paletka 5 mieniących się cieni. Wśród nich: dwa fiolety - jasny i ciemna śliwka, biały, żółty i złoty. Kolory dobrał mi wizażysta, jako "idealny zestaw startowy dla moich oczu" ![]() 10. Bioderma Sebium Gel Gommant - peeling. W sumie byłam z niego bardzo zadowolona, ale od jakiegoś czasu jako posiadaczka cery wrażliwej preferuję peelingi enzymatyczne. Zostało jakieś 70 - 60/100 ml (znowu trudno powiedzieć, ale ciężki) Wydajny! 11. Biotherm Biopur Non Stop Purifying Moisturizer (miniaturka) - krem dla skóry tłustej zwężający pory. Z opakowania 20 ml zostały jakieś 4, może 3 ml - akurat na wypróbowanie. Dorzucę do większej wymianki. 12. Avene łagodny żel do demakijażu (gel demaquillant doceur - miniaturka) - zostało 2/3 z 25 ml - również na wypróbowanie 13. Sephora, pędzel nr 4 do różu w stanie bardzo dobrym. Mam od roku, a używam (jako i różu) tylko na wielkie, wieczorne wyjścia. Lubimy się, więc będę marudzić ;P 14. KillyS baza przedłużająca trwałość lakieru. Raz maźnięta na paznokieć. Nie mam czasu na papranie się jeszcze dodatkowo bazą ![]() 15. The Body Shop, żel pod prysznic z linii papaya, 250 ml, nietknięty. Promocja weź 3/zapłać za 2 to porobiłam zapasy ![]() 16. Avene Cleanance Solaire SPF 40, krem z wysoką ochroną przeciwsłoneczną do skóry wrażliwej tłustej lub trądzikowej (50 ml). Kupiony w lipcu, użyty zaledwie kilka razy tylko na twarz. 40 ml zostało na pewno, podejrzewam, że nawet sporo więcej. Kartonik wyrzuciłam 17. Avene, Emulsja z bardzo wysoką ochroną przeciwsłoneczną SPF 50+. Z niebieskim paskiem = beztłuszczowa. 2 x 5ml (próbki nietknięte, w kartonikach) 18. Urban Decay, cień pojedynczy o odcieniu Goddess - piękny, mieniący się ciemny granat. Efekt glamour gwarantowany! ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23458 oddam tylko za coś wymarzonego! 19. Sephora, skośny pędzel do nakładania cieni do brwi nr 13. Kupiony miesiąc temu. Praktycznie nie używam, więc mogę oddać 20. Bourjois, Pastel Joues (róż), kolor nr 16 rose - kupiony prawie rok temu, użyty może 5 razy (dokładaka 06.03) 21. Maybelline Pure Foundation Mineral, odcień 04 vanilla rose - "mineralny" podkład w pudrze - kupiony w połowie stycznia, użyty z 10 razy - ubytek minimalny. Byłam bardzo zadowolona z jaśniejszego odcienia, który kupiłam za granicą. Ten (najjaśniejszy z dostępnych w kraju) już bardzo odznacza się na mojej bladej skórze ![]() ![]() Wymienione zaznaczone będą na szaro Rezerwacja na jasny fiolet ZAPRASZAM DO WYMIANKI!!! Edytowane przez Buła Czas edycji: 2009-10-02 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: IsaDora, Clinique, Estee Lauder, Nouba, Sally Hansen, Bioderma...
Hej
![]() podoba mi się numer 1,2,6,7,8 (z naciskiem na 1,2 i 7) ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304222 ![]() Edytowane przez sylwia.gda Czas edycji: 2009-01-24 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nola jak Nola Rice?
![]() Jak oceniasz stopień zużycia cieni max factor? Piszesz, że szukasz pędzla do różu - jak coś, to mam nr 4 Sephory w stanie bdb Nie deklaruję się jeszcze, bo dopiero wznowiłam "działalność", ale Twoja propozycja jest zdecydowanie godna uwagi. Przemyślę i dam znać Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zużycie cieni Max Factor jest w zasadzie żadne - użyłam ich może ze dwa razy, nie więcej, ubytek jest naprawdę nieznaczny i o ile pamiętam, nawet go nie widać. Pędzlem Sephory byłabym bardzo zainteresowana ![]() W takim razie czekam na sygnał od Ciebie ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Może coś u mnie za rozświetlacz ID?
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
2. Clinique Blended Face Powder odcień 03 transparency
9. Inglot Freedom System, paletka 5 mieniących się cieni. Wśród nich: dwa fiolety - jasny i ciemna śliwka, biały, żółty i złoty. Kolory dobrał mi wizażysta, jako "idealny zestaw startowy dla moich oczu" ![]() Coś u mnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Coś u mnie za paletkę Inglota ??
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=305739 Mam mineralny puder sypkie essence ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
coś u mnie za IsaDora Snow Belle Highlighter?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
IsaDora Snow Belle Highlighter - rozświetlacz o ślicznym, bladoróżowym odcieniu 25 snowflakes z zeszłorocznej kolekcji zimowej. Na mojej bladej skórze wchodził do akcji jako róż, dla cer "normalnych" myślę, że będzie po prostu/przede wszystkim rozświetlaczem. Mieni się ładnie i nienachalnie. Róż mineralny zdetronizował isadorę, więc mogę wymienić, ale będę marudzić
![]() Znajdziesz coś u mnie za ten rozświetlacz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam i oddałam ![]() Ale zauważyłam, że masz ładne kolorki pojedynczych cieni inglota i paletkę do brwi sephory ![]() Jaka wymianka by Ci pasowała? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Cienie są wolne, jeszcze negocjuje z jedną dziewczyna na temat tej paletki i bazy
![]() Mam jeszcze jasny puder sypki z Oriflame ![]() Edytowane przez roxana222 Czas edycji: 2009-01-25 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
poprzeglądałam dokładnie i jednak nic pozdrawiam i polecam się na przyszłośc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
cos u mnie za sypanca clinique????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
4. Tołpa Huminea StrefaT tonik - żel 2w1 - miło wspominam: nawilża, ładnie pachnie, fajnie działa na cerę. Odkąd znalazłam moje tonikowe KWC rzadko po niego sięgam i na pewno nie zużyję przed upływem daty ważności (11.2009), tym bardziej, że jest wręcz nieprzyzwoicie wydajny:P Zużycie? Myślę, że ok 1/3, maksymalnie 1/2 (trudno powiedzieć, bo opakowanie nie daje po sobie nic poznać
![]() Ale nie używałam go ani specjalnie długo, ani często i nadal jest ciężki ![]() 7. IsaDora Snow Belle Highlighter - rozświetlacz o ślicznym, bladoróżowym odcieniu 25 snowflakes z zeszłorocznej kolekcji zimowej. Na mojej bladej skórze wchodził do akcji jako róż, dla cer "normalnych" myślę, że będzie po prostu/przede wszystkim rozświetlaczem. Mieni się ładnie i nienachalnie. Róż mineralny zdetronizował isadorę, więc mogę wymienić, ale będę marudzić ![]() ![]() A ta bluzeczka sięga tak do pasa...mogę pomierzyć. ![]() Jesteś jeszcze czymś zainteresowana? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
IsaDora Snow Belle Highlighter
IsaDora Bronzing Powder XXL zapraszam do mnie http://www.wizaz.pl/forum/showthread...1#post10652080 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.