Latanie samolotem - pomozcie ! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-01, 07:56   #1
Gogig
Przyczajenie

Latanie samolotem - pomozcie !

Witam was.

Otóż zaniedługo wylatuje do Madrytu samolotem z przesiadkami - 1 raz.... Mam pewien kłopot a raczej obawe, ponieważ nie wiem nic o tym... Moja sprawa wyglada tak, że lece wpierw z Warszawy do Niemiec - dusseldorf airport przylatuje na godzine 16:00 a nastepnie mam przesiadke na następny o godzinie 17:05 .... Powiedzcie mi moje drogie, jak ja mam to zrobić , gdzie ja mam tam iść , orientuje sie ktoś na tym lotnisku ? Czy zdąże w godzine przejść na inny samolot ? Jak wyglada przesiadka ? Gdy wysiadne w Niemczech do nastepnego samolotu, odprawa będzie jeszcze raz ? Oni bedą mieć moj bagaz w tym drugim juz samolocie czy ja musze wziasc go i siupać dalej ? Pomozcie błagam jeśli ktoś miał styczność z takim lotem !!!! Boję się bardzo !!
Gogig jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-01, 08:36   #2
Marbella85
Zakorzenienie

Dot.: Latanie samolotem - pomozcie !

Cytat:
Napisane przez Gogig Pokaż wiadomość
Witam was.

Otóż zaniedługo wylatuje do Madrytu samolotem z przesiadkami - 1 raz.... Mam pewien kłopot a raczej obawe, ponieważ nie wiem nic o tym... Moja sprawa wyglada tak, że lece wpierw z Warszawy do Niemiec - dusseldorf airport przylatuje na godzine 16:00 a nastepnie mam przesiadke na następny o godzinie 17:05 .... Powiedzcie mi moje drogie, jak ja mam to zrobić , gdzie ja mam tam iść , orientuje sie ktoś na tym lotnisku ? Czy zdąże w godzine przejść na inny samolot ? Jak wyglada przesiadka ? Gdy wysiadne w Niemczech do nastepnego samolotu, odprawa będzie jeszcze raz ? Oni bedą mieć moj bagaz w tym drugim juz samolocie czy ja musze wziasc go i siupać dalej ? Pomozcie błagam jeśli ktoś miał styczność z takim lotem !!!! Boję się bardzo !!
Jak już wysiądziesz z samolotu w Dusseldorfie to musisz przejść na kolejny, ten do Madrytu. Jeżeli jest na tym samym terminalu to sprawa jest prosta, wtedy szukasz tylko odpowiedni gate number i idziesz tam. Jeżeli inny terminal to musisz się dostać na ten drugi. Ale tu sprawa też jest bardzo prosta, bo lotniska niemieckie są tak dobrze oznaczone, że trudno się na nich zgubić. W godzinę spokojnie zdąrzysz, ja zdąrzyłam na drugi samolot we Frankfurcie i to przy zmianie terminalu, a miałam do odlotu drugiego samolotu 40 minut. W Niemczech jako takiej odprawy już nie będzie, ale może być przeszukanie, przeskanowanie, przejscie przez bramki do wykrywania metalu. Przynajmniej ja zawsze tak mam jak latam przez Frankfurt. Twój bagaż już w Warszawie zosatnie nadany do Madrytu więc we Dusseldorfie go nie odbierasz.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-01, 09:54   #3
Gogig
Przyczajenie

Marbella85 Dziękuje Ci bardzo za pocieszenie Teraz już wszystko chyba wiem Musze być skupiona zeby dobrze trafić do wlasciwego Samolotu.Co do terminalu to na bilecie "elektronicznym" mam tylko napisane jaki terminal w Warszawie i w Madrycie jak wyląduje, w Dusseldorfie nie ma nic napisane o terminalu hmm. Kupilam bilet z wyprzedzeniem 2 miesiecy i w dwie strony, jest z tym jakis związek ze nie podali jaki terminal w Niemczech ?

Edytowane przez Gogig
Czas edycji: 2009-05-01 o 10:01
Stary 2009-05-01, 09:59   #4
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Marbella85 Dziękuje Ci bardzo za pocieszenie Teraz już wszystko chyba wiem Musze być skupiona zeby dobrze trafić do wlasciwego Samolotu, tak Terminal jest ten sam. Jak by co, to będe biec za innymi
Na bilecie będziesz miała napisane gate number, do którego masz się udać w Dusseldorfie, a jakbyś nie wiedziała jaktam trafić to na 100% ktoś z obsługi lotniska Cie dobrze skieruje. A i jak będziesz biegła za innymi to upewnij się, że on też lecą do Madrytu, ale w sumie nawet gdybys poszła do złego wejścia to i tak Cie nie wpuszczą do samolotu. Powodzenia
Stary 2009-05-01, 10:20   #5
Gogig
Przyczajenie

Marbello, zacytowałaś moj "zly" post, za pierwszym razem go pisalam ale po chwili zmienilam bo sie kapnełam ze jednak nie mam napisane jaki terminal w Niemczech, na gorze poprawilam post Co do biegania za innymi, to tez mysle ze tak zrobie, zagadam do kogoś w samolocie
Stary 2009-05-01, 10:28   #6
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Marbella85 Dziękuje Ci bardzo za pocieszenie Teraz już wszystko chyba wiem Musze być skupiona zeby dobrze trafić do wlasciwego Samolotu.Co do terminalu to na bilecie "elektronicznym" mam tylko napisane jaki terminal w Warszawie i w Madrycie jak wyląduje, w Dusseldorfie nie ma nic napisane o terminalu hmm. Kupilam bilet z wyprzedzeniem 2 miesiecy i w dwie strony, jest z tym jakis związek ze nie podali jaki terminal w Niemczech ?
Cytat:
Marbello, zacytowałaś moj "zly" post, za pierwszym razem go pisalam ale po chwili zmienilam bo sie kapnełam ze jednak nie mam napisane jaki terminal w Niemczech, na gorze poprawilam post Co do biegania za innymi, to tez mysle ze tak zrobie, zagadam do kogoś w samolocie
Jak pójdziesz stanowiska odprawy swoich linii, to tam dostaniesz swój bilet już wydrukowany i tam bedzie napisane gdzie isc we Dusseldorfie. A może być też tak, że jeszcze to nie bedzie ustalone, wtedy dowiesz się wszystkiego jak wylądujesz.
Stary 2009-05-01, 10:33   #7
Gogig
Przyczajenie

Rozumiem To narazie sie nie martwie, będe sie troszke martwic jak juz będe leciała Dziekuje serdecznie Marbello Pozdrawiam
Stary 2009-05-09, 09:46   #8
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

proponuje polaczyc z https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=56171
Stary 2009-05-09, 17:18   #9
maya23
Raczkowanie

nie stresuj sie na zapas!zobaczysz,ze wszystko pojdzie gladko jak po masle!!!Milego lotu
ps.moglas wybrac jakis lot bezposredni....
maya23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości