|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Użytkownik Allegro - Only Fashion?
Witam
![]() Trafiłam na użytkownika w Allegro - Only Fashion. Podobają mi się niektóre rzeczy, ale pierwszą zastanawiającą rzeczą - jest cena. Drugą - jakość materiałów? Jednym słowem - warto? Kupował ktoś coś może? Przykładowe aukcje:
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Użytkownik Allegro - Only Fashion?
Najlepiej poczytaj opinie o użytkowniku. Często, oprócz informacji o komunikacji ze sprzedawcą czy szybkości wysyłki, są też wzmianki o jakości towaru.
W opisach niektórych aukcji nie ma informacji o materiałach, z jakich uszyte są ubrania, więc możesz napisać do sprzedawcy i zapytać. Ubrania bardzo tanie, ale często zdarzało mi się kupić na bazarku rzeczy za śmieszne pieniądze, które potem długo nosiłam. Spróbuj zamówić coś na próbę, nawet, gdyby okazało się nie warte zachodu, wiele nie stracisz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
duzo pozytywów, ale jak zie zajrzy do neutrali i negow to widać, że z jakością różnie, chyba faktycznie najlepiej byloby zamowić 1-2 rzeczy na próbe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
w sumie to chyba bym nie ryzykowała, bo cena rzeczywiście trochę za niska, jak na rzeczy o dobrej jakości. Kurcze, w końcu jakiś powód musi być, dlaczego te rzeczy tak tanio sprzedawane są...
te ubrania, których tutaj linki wkleiłaś, to jakoś tak widać, że zbyt dobre jakościowo nie są. ale w sumie- mogę się mylić. Najlepiej najpierw sprawdzić, a później w razie czego zamawiać masowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Wszystko zależy niestety od szczęścia. Kupiłam 3 bluzki i bluzę i tak: bluza świetna, bluzka-nietoperz również, co do dwóch pozostałych bluzek... jedna jest ok, ale jakaś taka bez formy, jak luźny worek - na zdjęciu wyglądała dużo lepiej
![]() Z przesyłką to też loteria. Ja nie miałam kłopotów, ale już koleżanka użera się od miesiąca o zwrot pieniędzy albo przesłanie towaru... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Błędne myślenie apropo tanio-szajs-nie kupuj. Są ludzie którzy kupują ciuch za 30zł a narzut robią czasem po 120% My zwykli klienci nie zdajemy sobie sprawy jak oni na nas zarabiają, wydaje nam sie ze oooo 70zł bluzka to musi byc cos, znam też osobę ktora prowadzi sklep wszystko za 20zł sama sie tam zaopatrzam czasem i wierzcie mi te ciuchy nie różnią sie az tak bardzo jak te za 70zł, dziewczyna po prostu zarabia 5zl na jednej rzeczy dla siebie, ale nadrabia iloscią w ciągu jednego dnia...
Jeszcze jeden przykład... szefowa pojechała na giełde po koszule męskie za 19zł... sprzedała za 45zł. Morał??? droższe nie zawsze musi być lepsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
exmod na urlopie:)
|
Hej!
Ja u nich kupowałam buty i powiem, że sama transakcja przebiegła wzorowo. Przesyłka była bardzo szybko (choć fakt, że mieszkam ok 45 km od Łukowa). A co do towaru to po prostu widać, że sprzedają rzeczy sprowadzane z Chin... mi się trafiły w porządku buciki, wygodne, bez żadnych wad, ale może być różnie. Mojej koleżance kiedyś sprzedawca GPSów powiedział: "Nieważne czy pani weźmie tani czy drogi, wszystko zależy jaki dzień miał chińczyk, który go składał. Jak dobry to i najtańszy wytrzyma lata, jak zły to najdroższy się po kilku dniach rozsypie." I taka prawda jeśli chodzi o kupowanie chińszczyzny... zwłaszcza przez neta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Te nie podobają mi sie bo zwyczajnie nie jestem typem sportsmenki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Czesc Dziewczyny
Ja sie wlasnie zastanawiam nad zakupem u tego Allegrowicza trampkow... troche zastanawia mnie tylko ta ich rozmiarowka, z ktorej wynika ze potrzebuje rozmiar 40 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja kupowałam u nich buciki i były ok
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Osobiście byłoby mi szkoda nawet 5 zł za taką tandetę. Te ubrania nawet na zdjęciach nie wyglądają dobrze. Poza tym, o ich jakości świadczy fakt, że na aukcji nie ma podanych materiałów, z których są wykonane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mnie też nie odpisują na maile ;P
Edytowane przez tenebris Czas edycji: 2009-05-14 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Te rzeczy fizycznie nie mogą być dobre jaskościowo. Nawet jeśli nieźle wyglądają to prawdopodobnie albo są niedbale uszyte albo szybko zrobi się (o ile już nie jest) z tego szmatka. Sama często wyłapuje okazje, ale kupując u podobnego sprzedawcy załapałam się ostatnio na bluzkę, która jeden bok miała szyty jakby po skosie i wygląda jak boczna ściana namiotu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Niedawno kupiłam u tego użytkownika białe trampki i jak na razie jestem bardzo zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja chciałam 24,5cm i wzięłam 37 (trochę mnie to dziwiło, no ale rozmiary bywają różne), a jak buty do mnie przyszły to okazało się, że mają 23cm i oczywiście są za małe. Teraz widzę, że trochę pozmieniali te wymiary, tylko szkoda, że wcześniej Pan mi próbował wmówić, że wymiary są dobre i nikt inny się nie skarżył (chyba, że według niego 1,5cm różnicy długości wkładki to nic, nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.