Użytkownik Allegro - Only Fashion? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-12, 11:23   #1
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Użytkownik Allegro - Only Fashion?

Witam
Trafiłam na użytkownika w Allegro - Only Fashion.

Podobają mi się niektóre rzeczy, ale pierwszą zastanawiającą rzeczą - jest cena.
Drugą - jakość materiałów?

Jednym słowem - warto? Kupował ktoś coś może?

Przykładowe aukcje:
Stary 2009-04-12, 12:12   #2
Meier Link
Raczkowanie

Dot.: Użytkownik Allegro - Only Fashion?

Najlepiej poczytaj opinie o użytkowniku. Często, oprócz informacji o komunikacji ze sprzedawcą czy szybkości wysyłki, są też wzmianki o jakości towaru.
W opisach niektórych aukcji nie ma informacji o materiałach, z jakich uszyte są ubrania, więc możesz napisać do sprzedawcy i zapytać. Ubrania bardzo tanie, ale często zdarzało mi się kupić na bazarku rzeczy za śmieszne pieniądze, które potem długo nosiłam. Spróbuj zamówić coś na próbę, nawet, gdyby okazało się nie warte zachodu, wiele nie stracisz.
Meier Link jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-12, 12:37   #3
wiewioor
Wtajemniczenie

duzo pozytywów, ale jak zie zajrzy do neutrali i negow to widać, że z jakością różnie, chyba faktycznie najlepiej byloby zamowić 1-2 rzeczy na próbe
wiewioor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-12, 15:41   #4
TandleRidson
Raczkowanie

w sumie to chyba bym nie ryzykowała, bo cena rzeczywiście trochę za niska, jak na rzeczy o dobrej jakości. Kurcze, w końcu jakiś powód musi być, dlaczego te rzeczy tak tanio sprzedawane są...
te ubrania, których tutaj linki wkleiłaś, to jakoś tak widać, że zbyt dobre jakościowo nie są.
ale w sumie- mogę się mylić.
Najlepiej najpierw sprawdzić, a później w razie czego zamawiać masowo )
TandleRidson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-12, 20:24   #5
Paulinka Agata
Przyczajenie

Wszystko zależy niestety od szczęścia. Kupiłam 3 bluzki i bluzę i tak: bluza świetna, bluzka-nietoperz również, co do dwóch pozostałych bluzek... jedna jest ok, ale jakaś taka bez formy, jak luźny worek - na zdjęciu wyglądała dużo lepiej , druga ma źle wszytą tasiemkę w jeden z rękawów i krew mi nie krąży swobodnie, kiedy ją założę. Raczej dla ryzykantów. Myślę, że lepiej dołożyć 10 złotych i kupić coś lepszego u innego sprzedawcy.
Z przesyłką to też loteria. Ja nie miałam kłopotów, ale już koleżanka użera się od miesiąca o zwrot pieniędzy albo przesłanie towaru...
Paulinka Agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-12, 23:21   #6
Beatkacompl
Raczkowanie

Błędne myślenie apropo tanio-szajs-nie kupuj. Są ludzie którzy kupują ciuch za 30zł a narzut robią czasem po 120% My zwykli klienci nie zdajemy sobie sprawy jak oni na nas zarabiają, wydaje nam sie ze oooo 70zł bluzka to musi byc cos, znam też osobę ktora prowadzi sklep wszystko za 20zł sama sie tam zaopatrzam czasem i wierzcie mi te ciuchy nie różnią sie az tak bardzo jak te za 70zł, dziewczyna po prostu zarabia 5zl na jednej rzeczy dla siebie, ale nadrabia iloscią w ciągu jednego dnia...
Jeszcze jeden przykład... szefowa pojechała na giełde po koszule męskie za 19zł... sprzedała za 45zł. Morał??? droższe nie zawsze musi być lepsze.
Beatkacompl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 08:53   #7
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beatkacompl Pokaż wiadomość
Błędne myślenie apropo tanio-szajs-nie kupuj. Są ludzie którzy kupują ciuch za 30zł a narzut robią czasem po 120% My zwykli klienci nie zdajemy sobie sprawy jak oni na nas zarabiają, wydaje nam sie ze oooo 70zł bluzka to musi byc cos, znam też osobę ktora prowadzi sklep wszystko za 20zł sama sie tam zaopatrzam czasem i wierzcie mi te ciuchy nie różnią sie az tak bardzo jak te za 70zł, dziewczyna po prostu zarabia 5zl na jednej rzeczy dla siebie, ale nadrabia iloscią w ciągu jednego dnia...
Jeszcze jeden przykład... szefowa pojechała na giełde po koszule męskie za 19zł... sprzedała za 45zł. Morał??? droższe nie zawsze musi być lepsze.
Ja mysle ze to nie jest myslenie "tanio=szajs, drogo=super". Wystarczy spojrzec na te rzeczy, sorry ale dla mnie to szmaty gorsze niz z bazaru, jak to w ogole lezy na tych dziewczynach... W zyciu bym tego za darmo nie wziela, a co dopiero 20zl za niektore bluzki
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-13, 09:29   #8
speare
exmod na urlopie:)

Hej!
Ja u nich kupowałam buty i powiem, że sama transakcja przebiegła wzorowo. Przesyłka była bardzo szybko (choć fakt, że mieszkam ok 45 km od Łukowa).
A co do towaru to po prostu widać, że sprzedają rzeczy sprowadzane z Chin... mi się trafiły w porządku buciki, wygodne, bez żadnych wad, ale może być różnie.
Mojej koleżance kiedyś sprzedawca GPSów powiedział: "Nieważne czy pani weźmie tani czy drogi, wszystko zależy jaki dzień miał chińczyk, który go składał. Jak dobry to i najtańszy wytrzyma lata, jak zły to najdroższy się po kilku dniach rozsypie." I taka prawda jeśli chodzi o kupowanie chińszczyzny... zwłaszcza przez neta.
speare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 23:02   #9
Beatkacompl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
Ja mysle ze to nie jest myslenie "tanio=szajs, drogo=super". Wystarczy spojrzec na te rzeczy, sorry ale dla mnie to szmaty gorsze niz z bazaru, jak to w ogole lezy na tych dziewczynach... W zyciu bym tego za darmo nie wziela, a co dopiero 20zl za niektore bluzki
Zgodze się te ciuchy też mi sie nie podobają, mowię tylko że ogólnie ciuchy za 20zł nie sa wcale złe.
Te nie podobają mi sie bo zwyczajnie nie jestem typem sportsmenki
Beatkacompl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 07:53   #10
Naamah616
Przyczajenie

Czesc Dziewczyny
Ja sie wlasnie zastanawiam nad zakupem u tego Allegrowicza trampkow... troche zastanawia mnie tylko ta ich rozmiarowka, z ktorej wynika ze potrzebuje rozmiar 40 (wkladka 24,5 cm). Na maile nie odpowiadaja
Naamah616 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 08:13   #11
bianeczkaa
Zakorzenienie

Ja kupowałam u nich buciki i były ok chociaż ich zapach miał wiele do życzenia Ja słyszałam że do nich można do Łukowa pojechać bo mają tam magazyn i sobie powybierać

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 10:35   #12
tootsie
Zakorzenienie

Osobiście byłoby mi szkoda nawet 5 zł za taką tandetę. Te ubrania nawet na zdjęciach nie wyglądają dobrze. Poza tym, o ich jakości świadczy fakt, że na aukcji nie ma podanych materiałów, z których są wykonane Z punktu widzenia sprzedawcy lepiej nie pisać nic, niż podać skład, w którym góruje poliester

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-14, 20:33   #13
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

Mnie też nie odpisują na maile ;P

Edytowane przez tenebris
Czas edycji: 2009-05-14 o 20:49
tenebris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-14, 22:03   #14
TheBlowersDaughter
Raczkowanie

Te rzeczy fizycznie nie mogą być dobre jaskościowo. Nawet jeśli nieźle wyglądają to prawdopodobnie albo są niedbale uszyte albo szybko zrobi się (o ile już nie jest) z tego szmatka. Sama często wyłapuje okazje, ale kupując u podobnego sprzedawcy załapałam się ostatnio na bluzkę, która jeden bok miała szyty jakby po skosie i wygląda jak boczna ściana namiotu
TheBlowersDaughter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-14, 22:38   #15
lily6789
Rozeznanie

Niedawno kupiłam u tego użytkownika białe trampki i jak na razie jestem bardzo zadowolona
lily6789 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 09:02   #16
juanka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Naamah616 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny
Ja sie wlasnie zastanawiam nad zakupem u tego Allegrowicza trampkow... troche zastanawia mnie tylko ta ich rozmiarowka, z ktorej wynika ze potrzebuje rozmiar 40 (wkladka 24,5 cm). Na maile nie odpowiadaja
właśnie ta rozmiarówka jest baardzo dziwna, ale chyba nie należy kierować się podanymi centymetrami tylko numerami, bo są raczej standardowe.
ja chciałam 24,5cm i wzięłam 37 (trochę mnie to dziwiło, no ale rozmiary bywają różne), a jak buty do mnie przyszły to okazało się, że mają 23cm i oczywiście są za małe. Teraz widzę, że trochę pozmieniali te wymiary, tylko szkoda, że wcześniej Pan mi próbował wmówić, że wymiary są dobre i nikt inny się nie skarżył (chyba, że według niego 1,5cm różnicy długości wkładki to nic, nie wiem ). No ale wymienił towar i zwrócił pieniądze za przesyłkę, więc kontakt był, szkoda tylko, że średnio przyjemny...
juanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości