Jak zamaskować tatuaż na ślub - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-15, 18:22   #1
DariaKom
Zakorzenienie

Jak zamaskować tatuaż na ślub

Już jak robiłam mój tatuaż na łopatce mama mnie ostrzegała, że będzie z nim problem, bo jak będzie wyglądać panna młoda w pięknej sukni z tatuażem na łopatce. No więc zwróciłam się chyba w dobre miejsce. Poradźcie mi jak mogę go zamaskować, jest dość duży więc obklejanie go plastrami raczej odpada. Czy znacie może jakieś kosmetyki skutecznie kryjące tatuaże? Proszę o pomoc, na pewno nie jestem jedyna zainteresowana tym tematem
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 19:26   #2
nati_mis
Przyczajenie

Dot.: Jak zamaskować tatuaż na ślub

Jest taki jeden make up, co zakrywa tatuaże, reklamowali go jakiś czas temu w telezakupach, ale nie wiem jak się nazywał. Może ktoś inny będzie wiedział...
Może zapytaj makijażystki, bo one często mają dobrze kryjące make up'y
nati_mis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 22:27   #3
Eurydyke
Raczkowanie

Kryolan ma w swojej ofercie mocno kryjące korektory i kamuflaże, na to podkład, na to puder sypki, na całość fixer.
Jeżeli będzie malować Cię na ślub wizażystka, to powinna mieć coś mocno kryjącego w kuferku. Jeżeli malujesz się sama, to przejrzyj allegro, bo z profesjonalnymi kosmetykami jest problem, żeby dostać w drogeriach.
Ale o ile mnie pamięć nie myli, to jeszcze dermacol ma takie rzeczy w swojej ofercie.
Eurydyke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-16, 10:23   #4
kodeina
Zakorzenienie

Dario albo "makijaż" kryjący tatuaż - tak jak sugerują to dziewczyny wyżej albo wybrać model sukni zakrywający łopatkę
Jest wiele pięknych,ciekawych sukien z rękawkami lub "zabudowaną" górą
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-16, 10:33   #5
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
Dario albo "makijaż" kryjący tatuaż - tak jak sugerują to dziewczyny wyżej albo wybrać model sukni zakrywający łopatkę
Jest wiele pięknych,ciekawych sukien z rękawkami lub "zabudowaną" górą
Wolałabym jednak go czymś zamaskować, bo nie chcę rezygnować z mojej wymarzonej sukni.. mam nadzieję, że pani która będzie mi robiła makijaż coś wykombinuje i uda się ten jeden raz go zakryć! Może któraś z wizażanek ma już to za sobą i mogłaby się podzielic opinią ?
Stary 2008-08-16, 15:38   #6
kajka216
Raczkowanie

wiesz nie radze maskowac tego kosmetykami, bo to miejsce bedzie cały czas narazone na dotykanie, w tancu faceci moga Cie przeciez tam nieraz dotknac, poza tym kosmetyk moze spłynac, moze przeswitywac, moze Ci upaprac suknie, lepiej wybierz taki model który Ci tatuaz zakryje
kajka216 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-16, 15:56   #7
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajka216 Pokaż wiadomość
wiesz nie radze maskowac tego kosmetykami, bo to miejsce bedzie cały czas narazone na dotykanie, w tancu faceci moga Cie przeciez tam nieraz dotknac, poza tym kosmetyk moze spłynac, moze przeswitywac, moze Ci upaprac suknie, lepiej wybierz taki model który Ci tatuaz zakryje
Nie będę ukrywać, że troszkę się obawiam, że maskownica może się wytrzeć... ale na takiej samej zasadzie z twarzy by sie zmywało... po to chodzi się na profesjonalny makijaż żeby rzecz przetrwała... w przeciwnym razie mogłabym malować się sama. Poza tym kiedyś słyszałam w tv o kosmetykach kryjących blizny i tatuaże, więc wiem, że to jest możliwe. Tak czy siak, wezmę wasze rady pod uwagę!
Stary 2008-08-16, 16:04   #8
kodeina
Zakorzenienie

mój makijaż na twarzy robiony przez profesjonalistkę trzymał sie całą noc idealnie. Tylko że tutaj byłby makijaż łopatki - części ciała która jest bardzo narażona na "uszkodzenia" mechaniczne podczas szaleństw weselnych
Ale nie wiem jak sprawa wygląda w rzeczywistości bo nigdy nie miałam doczynienia z takim kamuflarzem tautaża ..najlepiej o tym porozmawiać z osobą która się tym zajmuje
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-16, 16:25   #9
Poemi
Zakorzenienie

Obawiam się, że z zakryciem tatuażu może być problem. Kiedyś czytałam, że tatuaże Angeliny Jolie w Tomb Raider zostały usunięte przez grafików bo to było łatwiejsze niż maskowanie ich makijażem .
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-16, 18:26   #10
kajka216
Raczkowanie

ja mam z kryolanu kamuflaz który uzywam do twarzy i Ci powiem ze ahów i ochów nie ma, owszem ładnie zakrywa mi cienie i naczynia krwionosne, ale sie niestety sciera i nie wierze by taki kamuflaz długo utrzymywał sie na tatuazu
Stary 2008-08-17, 17:20   #11
kObra.
Rozeznanie

Dla mnie w ogóle dziwne jest zakrywanie go. W którym wieku my żyjemy, żeby taka ozdoba jak tatuaż budziła aż takie kontrowersje?
Widziałam wielokrotnie PM z tatuażami i kompletnie to nie odrzucało.
Uważam, że nie powinnaś się tak tym przejmować, bo to Twoja ceremonia i Twój dzień, a nie ciotek, dziadków, etc.
Potem przez cały dzień będziesz się martwiła i zastanawiała czy na pewno jest cały zakryty i czy na pewno go nie widać.
Ja mam duży tatuaż m.in. na karku i ani mi się śni aby go zakrywać w jakikolwiek sposób na swoim ślubie. Ba! Mam jeszcze krótkie włosy.

W ostateczności możesz założyć bolerko do kościoła.

Forum o PCO(S) - - jest naprawdę wesoło!
kObra. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-17, 20:20   #12
soffera
Zadomowienie

Kobra ale to zalezy od tego co masz wytatuowane....
Niestety nie moge pomoc....
soffera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-17, 21:15   #13
Ulina2000
Raczkowanie

Ja bym wcale nie zakrywala tatuazu tylko wkomponowala go w swoj slubny image. Maskowany tatuaz na bank zacznie wychodzic w trakcie weselnych tancow. Bedziesz tylko myslec czy sie gdzies nie otarlas i czy aby na pewno nie schodzi kamuflaz i bedzie to wygladalo nieestetycznie... Tatuaz jest, chcialas go, to idz za ciosem i trzymaj sie tego do konca ... A do kosciola jak radzi kObra zarzuc delikatny szal lub fajnie dobrane bolerko... Takie jest moje zdanie
Ulina2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 06:35   #14
katathea
Raczkowanie

ja także bym nie maskowała tatuażu nakleiłabym tylko troszke cyrkoni, aby go "uszlachetnić"
katathea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 10:35   #15
DariaKom
Zakorzenienie

Może i macie rację. Przecież się go nie wstydzę, więc po co go ukrywać...Muszę się nad tym dobrze zastanowić, poza tym mam na to jeszcze rok hihi
Stary 2008-08-18, 12:07   #16
DDosiek
Wtajemniczenie

Ja też mam tatuaż na łopatce i biorę suknię z gorsetową górą. i ani mi sie nie sni go zakrywać. Skoro go mam i chodzę normalnie po ulicach ( iwszyscy, którzy mnie znają, wiedzą, że go mam) , to jaki jest sens udawania, ze nigdy go tam nie było?
A poza tym rzeczywiście nawet najlepszy podkład się ściera w kontakcie z cudzym rękawem czy materiałem na krześle Panny Młodej. A siedzieć czy tańczyć cały czas myśląc, żeby się nigdzie i do nikogo nie dotknąć, to chyba odbieranie sobie zabawy z tej jedynej w swoim rodzaju imprezy, jakim jest Twoje wesele.
A dodatkowo, jeśli niechcący Pan Młody przejedzie rękawem białej koszuli po Twoich plecach, chcąc Cię przytulić? może mieć upapraną koszulę. Bo niestety, ale nawet najbardziej trwałe podkłady i korektory nie trzymaja się tylko skóry. zawsze trochę śladu zostawiają na czymś. Tylko, że twarz jest w rzadkim kontakcie z czymś innym. A łopatka Panny Młodej niestety (lub stsey) nie.

Ale się rozpisałam

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 17:51   #17
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

a po co zakrywac? Ja mam tatuaz na lopatce i na pewno do slubu nie bede go zakrywac....nie po to go robilam...

Nie polecam zakrywania kosmetykami - jak sie zetra to dopiero bedzie fatalnie wygladac. Ewantualnie poszukaj takiej sukni, ktora go zasloni.
Stary 2008-08-18, 22:26   #18
kajka216
Raczkowanie

ja uwazam ze jak panna młoda koniecznie chce zakryc ten tatuaz to powinna sobie kupic delikatne bolerko z krótkim rekawkiem, w kosciele tatuaz nie bedzie widoczny nie bedzie nikogo gorszył a na sali weselnej to juz nie ma sie co przejmowac i mozna tatuaz pokazywac
Stary 2008-08-19, 12:28   #19
nati_mis
Przyczajenie

zgadzam się z poprzedniczką. W kościele bolerko a na weselu to już spokojnie możesz z tatułażem, a ten pomysł z cyrkoniami też jest naprawde dobry, to mogłoby świetnie uszlachetnić ten tatuażyk, tylko zależy co on przedstawia, żeby to pasowało. Pomyśl o tym, bo rzeczywiście z tym maskowaniem na pewno po paru godzinach będą prześwity, a to strasznie tandetnie by wyglądało. Znacznie lepiej będzie wyglądał tatuaż nie zakryty jaki by nie był.
nati_mis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-21, 11:35   #20
bandola18
Zadomowienie

Ja mam tatuaż na ramieniu i go nie zakrywałam, jedynie w kościele miałam bolerko ale nie ze względu na tatuaż tylko, że uważałam, że trochę nie wypada iść z rozgolaszonymi ramionami. Lepiej nie zakrywać jakimiś kosmetykami , bo tak jak pisały dziewczyny mogą z tego wyjść tylko problemy. W sumie nie po to robiłaś tatuaż aby go zakrywać.
To twój ślub, więc wybierz wymarzoną sukienkę, nie myśl o zakrywaniu i baw się dobrze!
Stary 2008-08-21, 20:28   #21
papryczka
Wtajemniczenie

hej. ja, tak jak bandola18, mam tatuaz na ramieniu i jak bralam slub, to makijazystka zakryla mi go kosmetykami (kryolan plus jakies pudry i fixer), jednak dodatkowo na tym ramieniu mialam koronke (drugie ramie bylo gole - taki kroj sukienki) i powiem ci, ze zdalo to egzamin, ale po calej nocy ten rekawek z koronki byl umazany tymi kosmetykami (nie bylo widac na weselu, dopiero jak zdjelam sukienke zauwazylam). moja sukienka byla w kolorze bladego rozu, wiec moze dlatego. nie wiem jak to by wygladalo przy snieznobialej kreacji.
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 18:56   #22
DariaKom
Zakorzenienie

Dobra! Zostałam oficjalnie przekonana! W zasadzie to co komu do moich tatuaży.. a przecież ja się ich nie wstydzę.. może to przez naciski mamy zaczęłam rozważać jak go zamaskować. Troszkę jej się nie podoba, że tak elegancko i w bieli i taka podniosła chwila a ja będę jak recydywistka wyglądała hihih ona ma nieco inne poglądy na takie tematy jak my..
Stary 2008-08-22, 20:01   #23
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Dobra! Zostałam oficjalnie przekonana! W zasadzie to co komu do moich tatuaży.. a przecież ja się ich nie wstydzę.. może to przez naciski mamy zaczęłam rozważać jak go zamaskować. Troszkę jej się nie podoba, że tak elegancko i w bieli i taka podniosła chwila a ja będę jak recydywistka wyglądała hihih ona ma nieco inne poglądy na takie tematy jak my..
No i bardzo dobrze!
A mamą się nie przejmuj (zrozumie) i wszystkimi, którzy uważają tatuaże jako fanaberie i pozostałości po więzieniu. To twój ślub i baw się dobrze!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-23, 17:20   #24
DariaKom
Zakorzenienie

Dzięki bardzo za wszystkie rady! Narobiłabym sobie tylko kłopotów z tym zamalowywaniem jak miło usłyszeć kilka głosów rozsądku, bo mój własny tu nie wystarczył
Stary 2008-10-17, 09:47   #25
azzis
Zakorzenienie

Ja też mam tatuaż na łopatce i chciałabym go zakryć jakoś do ślubu, bo zwyczajnie nie podoba mi się takie zestawienie: tu panna młoda w pięknej sukni i tatuaż. Jakoś mi się to gryzie.

Szukałam w necie jakichś specyfików, którymi można by to zamaskować. Kosmetyki raczej odpadają, bo może się to wszystko rozmazać i będzie jeszcze gorzej wyglądało.
Znalazłam na stronie Kryolanu jakiś środek do robienia sztucznych łysin I może jakby tym spryskać/nałożyć (nie wiem jak to się nanosi) cieniutką warstwę, to może by to zdało egzamin.
Na pewno w sukni będę miała ramiączka z uwagi na wygodę, żeby nie poprawiać jej ciągle i nie obawiać się, że coś mi się wysunie więc one na pewno go troszkę zakryją. Albo pomyślę o upiększeniu go jakimiś cyrkoniami

azzis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-17, 20:41   #26
emilcia84
Przyczajenie

ja mam spory tatuaż na ramieniu
I nie mam zamiaru go zakrywać ani teraz na cywilnym ani na kościelnym
Skoro sie zdecydowałam na tatuaż to wiedziałam, ze nie zamierzac go ani ukrywać ani zamalowywać. Tatuaz to powazna decyzja i kiedy go robiłam, byłam świadoma i pewna by go mieć.
emilcia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-17, 20:51   #27
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilcia84 Pokaż wiadomość
ja mam spory tatuaż na ramieniu
I nie mam zamiaru go zakrywać ani teraz na cywilnym ani na kościelnym
Skoro sie zdecydowałam na tatuaż to wiedziałam, ze nie zamierzac go ani ukrywać ani zamalowywać. Tatuaz to powazna decyzja i kiedy go robiłam, byłam świadoma i pewna by go mieć.
Cieszę się z ożywienia w moim wątku. Ale do sedna..
Mam nadzieję, że nie imputujesz, że moja decyzja o tatuażu była nieprzemyślana. Była całkiem przemyślana, ale byłam przekonana, że bez problemu da się go zakryć na ten jeden dzień. Nie myślałam o zakrywaniu bo mi się znudził czy coś w tym stylu, po prostu jest dość okazały i wzór nie koniecznie pasuje do tej subtelności i delikatności sukni. Takie mam poczucie smaku i tyle. To troszkę jest tak jak z koralami, czasem świetnie wyglądają a czasem są zbyt transparentne. Wydawało mi się, że skoro można je ukrywać do filmów to dlaczego nie na ślub. Potem okazało się, że do filmów najprawdopodobniej je retuszują...nie ma problemu. Oswoiłam się z myślą, że będzie musiał pasować i tyle. Pewnie też tatuaż wpłynie na drobne modyfikacje w wyborze sukni i wszystko razem wyjdzie dobrze..a jak się jakimś babciom nie spodoba to cóż...są osoby którym się zawsze coś nie spodoba...nawet jakbym wyglądała jak wzór cnót i tak coś by się udało znaleźć.
Ale dzięki za posty
Stary 2008-10-17, 20:56   #28
emilcia84
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że nie imputujesz, że moja decyzja o tatuażu była nieprzemyślana. Była całkiem przemyślana, ale byłam przekonana, że bez problemu da się go zakryć na ten jeden dzień.
Ojjj Kochana za bardzo do siebie wziełaś moją wypowiedź ...
Chodziło Mi o to, ze ja nie rozumiem pojecia zakrywania. Ja mam też baaaaaaaaaardzo duży tatuaż, i mam gdzieś czy podoba się on czy nie
To NASZ dzień nic nas nie powinno interesować
A wiesz ja wcale nie mam zamiaru dobierac sukni do niego.
Dobierz suknie taka jaka Ci sie bedzie podobać i w jakiej bedziesz czułansię pięknie. A tatuaż sam zniknie...
emilcia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-17, 23:26   #29
DariaKom
Zakorzenienie

Oczywiście masz rację i do rady się dostosuję z całą pewnością Mój dzień, mój tatuaż, moja suknia a jak komuś źle to może iść do domu! hihi Miejmy nasze tatuaże a inni niech zajmą się sobą!
Stary 2008-11-17, 22:36   #30
butters
Raczkowanie

Niewidze problemu z tatuazem.Jednak jesli chcesz go zakryc mysle ze powinnas uzyc dermacol.Jest to najbardziej kryjacy podklad jaki znam

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości