|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
Pokaż wyniki sondy: Wspólny "pierwszy raz" po miesiącu znajomosci- idiotyzm czy nie? | |||
Tak, i to duży |
![]() ![]() ![]() ![]() |
72 | 27,69% |
Nie wiem |
1 | 0,38% |
nie wiem, to zależy od sytuacji |
43 | 16,54% |
Trudno powiedzieć, to zależy od wieku i dojarzałości partnerów |
128 | 49,23% |
Nie, to nie jest idiotyzm |
44 | 16,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 260. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mój pierwszy raz, a znamy sie dopiero miesiąc... (pomóżcie!)
Witam wszystkie forumowiczki
![]() Czy pójście z chłopakiem do łóżka po miesiącu bycia razem ( znamy się już od ponad roku, ale dopiero niedawno znacznie zacieśniliśmy naszą znajomość) jest głupie, nieodpowiedzialne i zbyt pochopne? Oboje jesteśmy już pełnoletni ( ja mam 18, on 19 lat) ale żadne z nas jeszcze tego nie robiło. Bardzo nam na sobie zależy, bardzo nas do siebie ciągnie, często się pieścimy, wielokrotnie poruszaliśmy tez już temat seksu i zdaje się (a raczej jest to pewne na 100%) że chcemy tego oboje (i to już zaraz!) Pozostaje kwestia tylko tego miesiąca i pytanie: czy to jeszcze nie za wcześnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój pierwszy raz, a znamy sie dopiero miesiąc... (pomóżcie!)
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Sama się zastanów jak byś się z tym czuła, przemyśl "za i przeciw", bo to Ty będziesz później musiała żyć z jakimiś odczuciami z tym związanymi, czy będą pozytywne czy negatywne. Jeśli uważasz, że będziesz się z tym czuła ok nawet jeśli, na przykład, za pół roku się rozstaniecie, to raczej nie musisz mieć skrupułów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie ma limitu na to ile czasu trzeba ze sobą być aby to zrobić najważniejsze to jeśli oboje dojrzeliście do tego i chcecie już zacząć współżyć to nic nie stoi na przeszkodzie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Jeśli oboje czujecie się gotowi na ten krok, to zróbcie to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
wiesz limitu jakiegos nie ma... ale wiem co czujesz tez tak miałam, że chcialam teraz, bardzo nas do siebie ciągło i nadal ciągnie
![]() z tym że ja stwiedziłam że to za wczęśnie, kochalismy sie dopiero po 4,5 miesiącach bycia razem... dla nie których to jest długo a dla innych jeszcze za wcześnie... tak że sama musisz zdecydować... żadna z nas ci nie pomoże... ![]()
Zapraszam na swojego bloga --> http://zapachmiety.blog.pl Dziś: ciasto 3 bit ![]() _________________________ ________ "Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" - Abraham Lincoln ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Copyraptor
|
To Twoja decyzja - ja mój pierwszy raz miałam przemyślany dość mocno, bo się obawiałam - wiadomo, pierwszy
![]() A z moim obecnym TŻ poszliśmy do łóżka jeszcze zanim zdecydowałam, że chcę z nim być. Zwyczajnie mieliśmy na siebie ochotę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Jak oboje chcecie, wiecie jak się zabezpieczyć, to czemu miałoby być za wcześnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja z moim facetem poszłam pierwszy raz do łóżka po 2 miesiącach bycia razem. Teraz jesteśmy już prawie dwa lata, i niczego nie żałuję
![]() Wszystko zależy od Was, jeśli jesteście gotowi i oboje chcecie - zróbcie to. W tych sprawach nie ma żandnego "limitu czasu". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie ta ankieta jest trochę dziwna, ale mniejsza o to... :P
Ja sama po miesiącu związku poszłam do łóżka ze swoim (już) byłym facetem. Na dzień dzisiejszy trochę tego żałuję, ale przecież nie można płakać nad rozlanym, mlekiem stało się. Wtedy byłam zakochana i wierzyłam, że ten związek naprawdę będzie udany. Jeśli uważasz, że go kochasz, ufasz mu i przede wszystkim chcesz to zrobić z nim to to zrób. Byle z głową. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
czas pokaże, czy będziesz tego żałować za miesiąc, czy nie
![]()
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Nie widze niczego zlego w pojsciu z facetem do łozka po miesiacu. Jesli macie na to ochote to czemu nie. Tylko mam wrazenie ze to ze zalozyłas watek i to z sonda na dodatek, swiadczy o tym ze masz jakies watpliwosci i niekoniecznie jestes gotowa....
![]() i nie będę już farbować włosów ![]() Edytowane przez irie18* Czas edycji: 2009-06-05 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
W koncu znacie sie duzej niż miesiąc...
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Autorko wątku znacie się już rok czasu jak pisałaś, więc myślę, że to nie jest ani za wcześnie, ani za późno. Wydaje mi się, że boisz się opinii innych, że sama nie potrafisz podjąć decyzji, wolisz wiedzieć czy ten "miesiac" miesci się w normach moralności. Nie patrz na innych! To Ty masz żyć w zgodzie ze sobą, a nie w zgodzie z normami moralnymi innych ludzi. Każdy człowiek ma na to inne spojrzenie, więc TY także miej swoje. Masz ochotę to to zrób. Tylko się zabezpieczcie ![]() Powodzenia i dużo przyjemności życzę!! ps ja miałam swój pierwszy raz z osobą z którą byłam...rok wcześniej. TZN byliśmy ze sobą 9miesiecy, zerwałam z nim i po 10mcach od zerwania nadal mielismy kontakt ze sobą, on był zakochany, a ja nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
skoro oboje tego chcecie, to dlaczego nie?
Chyba nie będziesz sie wstrzymywać, bo ktoś nieznany na jakimś forum napisze Ci, że za wcześnie. ![]() To jest tylko i wyłącznie Twoja decyzja. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
piszesz, że chcesz ale jednocześnie pytasz bo masz wątpliwości? dziwne
![]() jeśli chcesz to co stoi na przeszkodzie? jeśli ma wam się nie ułożyć to może się to stać i za rok a nic tego nie zmieni więc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
jak masz wątpliwości to poczekaj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Ja ze swoją dziewczyną pierwszy raz uprawialiśmy sex po trzech latach znajomości i mieszkania ze sobą. Teraz mamy oboje po 26 lat. Kurde to my chyba wtedy byliśmy jacyś zacofani, skoro dziewczyna ma 18 lat i decyduje się na pierwszy raz teraz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zacofani ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
ja sie zdecydowalam na pierwszy raz po miesiacu znajomosci (mam 20lat) i bylam tego pewna, wiec teraz absolutnie nie zaluje, mimo ze zwiazek sie rozpadl po 5 miesiacach.
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
jak napisze większość, że to za wcześnie to tego nie zrobicie?
a jak , że nie za wcześnie to zrobicie? ![]() to ma byc WASZA decyzja. I nie ma reguły kiedy jest za wcześnie, a kiedy nie...dla każdego to indywidualna sprawa. więc zrób co uwazasz.
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Jeśli Wasz pierwszy raz ma być przemyślany a przede wszystkim z miłości i oddania to nie uważam tego za idiotyzm.Nie ma idealnej granicy po jakim czasie od rozpoczęcia trwania związku dobrze jest zacząć współżyć.To indywidualna kwestia
![]() Ja ze swoim TŻtem rozpoczęłam uprawianie pettingu po miesiącu związku (2 miesiącach znajomości) Czy żałuję? Nie.Była to przemyślana decyzja.Obecnie jesteśmy 4 miesiące razem (5 miesięcy się znamy) i jeszcze nie współżyjemy.Po prostu nie było jeszcze rozmowy o tym.A jeśli Wy czujecie się gotowi na to to dlaczego nie? ![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ważne żeby to była przemyslana decyzja. Jak dla mnie to zdecydowanie za wcześnie
![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Jeśli kocha to poczeka, chociaż trudno mówić o miłości po miesiącu bycia razem.
Wytrzymaj jeszcze trochę chociaż z 2-3 miesiące-tylko na dobre może ci to wyjść.
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dla mnie- nie, nie jest za wcześnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Nie bardzo rozumiem, zdecydujesz sie pojsc do lozka badz nie na podstawie wynikow ankiety
![]() Znasz go dluzej, jesli czujesz sie gotowa i problemem jest tylko "a czy to po miesiacu wypada", to chyba nie ma co dywagowac ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() P.S. A skoro pytasz to raczej nie jesteś dojrzała emocjonalnie do podjęcia tej decyzji, moim zdaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
przysięgał jak sięgał ...
Wiesz, ja już stara baba jestem, mężata, dzieciata i z tego ostatniego powodu o seksie powinnam zapomnieć. Nie zaraz, nie zaraz. W mojej pokręconej moralności pigułki uważam za obowiązkowe u współzyjących nastolatek. Trochę czasu zajmie Ci zdobycie tych tabletek, potem dobrze byłoby przeczekać krwawienie i może się jeszcze odkochasz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I niby co zmienią te 2-3 m-ce? Czy według Ciebie po 3-4 miesiącach JUZ MOŻNA uprawiać seks, a po 1 JESZCZE NIE? ![]() [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;12630403]przysięgał jak sięgał ... Wiesz, ja już stara baba jestem, mężata, dzieciata i z tego ostatniego powodu o seksie powinnam zapomnieć. [/quote] A tu się uśmiałam... Dobre ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.