![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
dlaczego szukam czegos w jego przeszlosci?pomocy!
Pomóżcie mi się tego pozbyć , bo zwariuje sama ze sobą.
Poznałam cudownego,kochającego faceta. jest nam razem dobrze ze sobą . Planujemy wspólna przyszłość . Rozumiemy się doskonale . Uwierzcie mi ze nie mam do czynienia z gówniarzem ale z dojrzałym facetem który chce założyć rodzinę i dąży do tego na każdym kroku. Na każdym kroku tez okazuje swoja miłość na rożne sposoby . Ale nie o niego chodzi .... bardziej o mnie . Niewiem dlaczego ale ja wracam sama w sobie, w swoich myślach do jego bylej z ktora rozstal sie ponad rok temu , ciagle mam wrazenie ze ona jakby byla w jego zyciu obecna, ale nie namacalnie ,nie rozumiem skad u mnie sie to wzielo , on nigdy nie dal mi do tego powodu bym tak nawet myslala . Rozstali sie z powodu odleglosci a po drugie z powodu roznicy wieku . Rozstali sie za porozumieniem bez zadnych awantur . Kiedys mi opoewiedzial o tym , zreszta nie ukywamy niczego wiec, tematy o bylych byly. Dlaczego ja czepiam sie ciagle jego przeszlosci jakbym szukala potwierdzenia ze on moze o niej mysli.A przeciez wiem ze na nas mu zalezy itp.wczoraj nie wytrzymalam i porozmawialam z nim o tym, powiedzial ze gdyby myslal o niej nie angazowal by sie w nas, ze mysli o nas , i ze tamto bylo , minelo.Widzialam jego mine , choc powiedzial ze nic sie nie stalo to ...boje sie ze przez takie moje gdybanie nasze relacje sie popsuja , bo on moze pomyslec ze ja mu nie ufam a jest inaczej . Nawet nie wspomina o niej a to ja robie to samym mysleniem....nawet niewiem skad u mnie to ![]() ![]() Czy mialyscie tak na poczatku swojego zwiazku ? My jestesmy razem 6 miesiecy ...mozecie mnie zbesztac nawet ,ale tak zeby postawilo mnie to do pionu , czuje sie z tym bardzo zle , a jednoczesnie czuje ze jest mi to nie potrzebne ...wrrr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: dlaczego szukam czegos w jego przeszlosci?pomocy!
Nic Ci nie poradzę, bo też mam podobnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Kurcze to chore , ale i ja tak robię.
Tyle tylko , że czepiłam się jego koleżanki która mu się podobała i żyć mu nie daję . Wiem jednak że to więcej psuje i czasami lepiej nie wiedzieć , zacisnąć zęby ( co w moim przypadku jest na tyle trudne , że jak nie spytam to wariuję z ciekawości ) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Zastanawiałaś się nad tym, skąd to się u Ciebie bierze? Czy Twój facet dał Ci jakiekolwiek powody do tego, żebyś miała takie myśli? Skąd u Ciebie taki brak zaufania do niego? Bo ewidentnie jest to brak zaufania. On rozstał się ze swoją byłą już ponad rok temu - kupa czasu. Z tego, co piszesz nie myśli o niej, kocha Ciebie, chce założyć z Tobą rodzinę i myśli o Waszym związku poważnie. Przestań w końcu rozmyślać o jego byłej, zaufanie w związku to podstawa. Tak, jak powiedział Twój chłopak - gdyby miał coś jeszcze do tamtej dziewczyny, nie angażowałby się tak w związek z Tobą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie do końca mu ufasz po prostu i boisz sie czegos czego nie ma.
Nie warto wracac do tego co było i zadreczac sie myslami,bo nic dobrego z tego nie bedzie.Ciesz sie nim bo jest z Toba a myślenie o byłej wymarz z pamieci ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja też tak miałam. Było to związane z moim brakiem pewności siebie. Ciągle uważałam się za gorszą od tamtej dziewczyny. Teraz to się zmieniło. Ale muszę cały czas pracować nad tym
![]()
![]() |
#8 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
zaufanie mam ,owszem , przykladem moze byc to ze wczoraj z nim o tym porozmawialam , sam sie zdziwil ze ja nagle .... nie nigdy nie dal mi powodow do tego . no czasami sobie gadalismy o naszych bylych stad wiem o niej . ale oboje zgodnie zamknelismy temat naszych bylych ...ustalilismy ze nasze zycie bedziemy budowac na naszych wspomnieniach . i fakt , nie rozmawiamy o przeszlosci , oprocz wczoraj , ale to tylko dlatego ze ja chcialam o tym pogadac , nie czulam sie fer z tymi myslami. ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
mam jakies wrazenie ze kobiety ktore byly kiedys bardzo zranione , a ja przeszlam przez chore zwiazki 3 razy pod rzad , no takich dup*ow spotkalam niestety i takie kobiety ktore nagle otrzymuja od zycia to o czym marzyly , one jakby ....szukaja dziury w calym w kolejnym udanym zwiazku . racja musze nad tym popracowac bo jak tak dalej bedzie to .....bedzie zle . Edytowane przez mnimoza Czas edycji: 2009-06-06 o 18:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Posłuchaj się go i ciesz się byciem z nim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
A ja myślę, że Twoja przeszłość ma znaczenie w tym wypadku. Jesteś w związku, myślisz, że jest super, facet Cię niby kocha, a później wychodzi, że myśli/spotyka się z inną - takie negatywne doświadczenia według mnie bardzo wpływają na następny związek. Sama miałam trochę inną historię (Tż nie spotykał się za moimi plecami z inną, ale praktycznie zostawił mnie dla swojej ex, a po krótkim czasie wrócił) i teraz jak tylko słyszę słowo ex to mam niemiłe uczucia. Już nie powiem, że w stosunku do tego faceta nie odzyskam 100% zaufania (może i dobrze).
A Tobie powinno przejść po jakimś czasie, jak poczujesz się pewniej w związku - jak Tż będzie Ci pokazywał, że jesteś najważniejsza i najukochańsza, to w końcu sama w to uwierzysz i przestaniesz się zadręczać myślami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I pamiętaj - nie ma co patrzeć w przeszłość i porównywać swoich nieudanych związków do tego! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez przekora Czas edycji: 2009-06-06 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
mam dokładnie to samo. Moze niektórzy już tak maja w sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() fakt przeszlam przez 3 chore zwiazki i tam wyczuwalam ze cos jest nie tak w kazdym jednym i sie potwierdzalo ...a tu ? tu nic . i nie chodzi o to co on robi codziennie ale o niego samego . a moze ja nie bardzo jeszcze wierze w to ze zycie mi dalo kogos kto pokochal mnie i ...ech glupia jestem . macie racje nie moge tak. musze zostawic to co bylo kiedys w jego zyciu , ja przeciez tez mam przeszlosc , mowie o dobrej sprzed lat ...teraz pomyslalam jak ja bym sie czula gdyby to on tak sie zachowywal ![]() dzieki dziewczyny , powoli zaczne nad tym pracowac i musze isc do przodu a nie cofac sie . ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- nie raczej nie...nie mialam tego np. przy moim bylym z ktorym bylam bardzo dlugo , malo tego , bylego ex sie po dlugim czasie odezwala a ja jej kazalam twardo spad*c i bylo ok. ale potem nie mialam tak jak tera , ze przez to jakies mysli ...a tu? heh |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiem że łatwo jest pisać staraj się o tym nie myśleć(jego poprzednich związkach itp) ale na to rady chyba nie ma.Z czasem będzie lepiej i nie będziesz miała dziwnych myśli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Co tu duzo mowic - jesli Ty i inne osoby tak podchodzace nie zluzujecie, to macie spore szanse na wykonczenie swoich zwiazkow
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może trochę pozytywnego myślenia? I wiary w chłopaka z którym chcesz spędzić życie?
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Heh, pamiętam, jak miałam podobnie z moim byłym... To znaczy, on też mi powodów nie dawał. Ale ja się tak uczepiłam jego poprzedniego związku, że tylko "a, bo ona to, bo ja tamto", ciągle się z nią porównywałam (jemu też zdarzało się coś głupio palnąć, ale jednak chłopak bardzo mnie kochał, tylko no, był facetem
![]() ![]() ![]() Próbowałam dociec, skąd u mnie się wzięła cała ta niepewność, no i wyszło, że pewnie przez odejście ojca i rozwód rodziców. ![]() ![]() Także jeśli Twój facet nie daje Ci żadnych powodów do takich myśli, to je sobie odpuść. ![]() ![]()
![]() |
#21 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
dzieki za rady , nie spalam pol nocy , musialam po waszych tez wypowiedziach przemyslec swoje zachowania . Pracuje nad tym .Pierwsze co to sobie powiedzialam ''nie szukaj dziury w calym ''....nie mam zamiaru wracac do przeszlosci bo to rzeczywiscie nie jest zdrowe dla nas i nie ma to sensu ,zupelnego ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
mnimoza alien ma racje, często jest tak, że bojąc sie czegoś sowimi myslami to przywolujesz do siebie.. szukasz czegoś w jego przeszłosci zeby potwierdzic wlasne obawy mimo, ze wydaje Ci się, że tak nie jest.. ja też tak miałam i posuwałam się do okropnych rzeczy przez co czułam się okropnie, a kiedy tak sie czulam to widać, że coś jest nie tak.. i zaczyna się dziac cos niedobrego co w koncu spowoduje niezlą kłotnie, nawet gorzej..
dlatego jeśli jest Ci z nim dobrze, nie masz zadnych powodów żeby go podejrzewać to zaciśnij zęby i z czasem Ci to minie ![]() wiesz, ze zaslugujesz na tego faceta i z nikim do tej pory nie było mu lepiej ![]() wiec trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mnimoza Czas edycji: 2009-06-08 o 07:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Wszyscy ci już doradzili jak mogli a ja wtrącę swoje trzy grosze
![]() ![]() ![]() ![]() Uff dlatego ja nigdy nie pytałam mojego TŻ-a o jego byłe ^^ Ja kiedy mam chwile zwątpienia zawsze myśle o tym co mi kiedyś powiedział ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
dlatego ja własnie jestem przeciwnikiem rozmawiania na tak drażliwe tematy jak swoi exowie. ale niestety, kiedys wypilismy za duzo wina i sie pogadalo o swojej 'przeszlosci'. no nie powiem - zakuło odrobinę, jakas tam zazdrosc zawsze ma miejsce.
ale powiedzialam sobie: dziewczyno, ty tez masz jakąś przeszlosc.. nei wracasz do tego, wiec po co sie zadręczać czyms co juz się skonczylo, nie ma miejsca itd. i jakos mi to pomoglo ![]() no cóż, czasu nie da sie cofnąć, przeszlosci nei da sie wymazać. po prostu trzeba to zaakceptować i nie zatruwać sobie zycia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Generalnie uważam, że należy ograniczyć rozmowy o były do podstawowych informacji. Choć lepiej, gdy o przeszłości powie sam facet, niż jakaś jego życzliwa koleżanka która zna go dłużej. Ja przez taką właśnie życzliwą osobę miałam kiedyś parę miesięcy na głowie podobne problemy co autorka wątku.
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
W większości przypadkach rozmowy o byłych źle wpływają na związek. Ja staram się nie poruszać tych tematów. Ale wiadomo...ciekawość czasami bierze górę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
też tak miałam, jakaś intucja ? niespokojnie myśli itp. byłam z facetem ponad pół roku. on jakiś czas wcześniej miał dziewczynę, której ze mną rogi doprawił jeszcze jak nie byliśmy razem (ja się o niej po fakcie dowiedziałam...). szukałam niemal maniakalnie dowodów na to, że o niej ciągle myśli - oczywiście tak, żeby się nie zorientowała, to nie były np. pytania wprost. rozstali się po przyjacielsku, bo ona strasznie dużo pracowała i nie miała na niego czasu bla bla bla. niby nic ale on ze mną rozstał się praktycznie bez przyczyny (albo raczej takie przyczyny z d**y wzięte, wiedziałam że to jakaś ściema)...a za miesiąc hajta się z tamtą.
nie chcę nikogo martwić ale kobieca intuicja to czasem potęga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Ja też tak miałam na początku związku. Miałam obsesję na punkcie utraty "prawictwa" mojego chłopaka z jego byłą, nie ze mną
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.