|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nie mogę zrzucić :(
Nie wiem ile kalorii "pochłaniam" więc wolę napisać to w Krzywym Zwierciadle.
Może zacznę od tego że dwa lata temu przy 157 ważyłam 53 kg po przytyciu z 47. Z rozmiaru S pojawiłam się w rozmiarach L z kiepsko wytrenowanym obwisłym ciałem. Wstydziłam się tego. Potem zanlazłam sobie chłopaka który mówił mi że wyglądam świetnie... no i poluzowałąm sobie harmonogram i przytyłam w pół roku niecałe do 63 ![]() Byłam na kopenhaskiej na której schudłam 2 kg..., potem na 5 dniowej na której schudłam 1 kg... rozczarowały mnie! Wytłumaczono mi że mam się zaakceptować że każdy ma piękne wnętrze itd. Więc zaprzestałam tego wszystkiego i się pokochałam. A moje ciało mnie znienawidziło chyba bo po miesiącu ważyłam już ponad 67! Czyli nie mogę zaakceptować swojego ciała. Zaraz dojdę do otyłości, jak już mam problemy z biodrami i kręgosłupem więc pali mi się pod nogami :/ Od 2 tygodni ćwiczę średnio 3 razy w tygodniu fitness gdzie jeden dzień to pilates (siłowy). A mój jadłospis mniej więcej wyglada tak: śniadanie: płatki typu muesli (owsiane, zbożowe z suszonymi rodzynkami, orzechami, papają) lub dwie kromki Wasa przennej z serkiem topionym i warzywkiem zapijane herbatą ziołową na uczelni: jablłko lub jogurt obiad: albo sałatka np. z mc donalds, albo z jakiegoś baru z serem feta i oliwkami / każda na sosie typu vinegret albo jem to co mama mi dała tylko że mało: np. cztery pierogi, jedna rolada z kurczaka z serem podwieczorek: garść truskawek kolacja:to co na śniadanie z reguły albo jogurt z owocami Kolacja jest minimum 3 godziny przed snem, i staram się wypić choć te 1,5 l wody. No i w tym tygodniu dopiero widzę efekt: 80 deko mniej :/ Natomiast z obwodów 0,5cm w talii z 85 do 84,5 i nic więcej Mama mojego chłopaka ćwiczyłą raz w tygodniu i więcej je ode mnie ma specjalną dietę z siłowni gdzie chodzi i zaczynając od tego poniedziałku ważyła się po 3 dniach to jest wczoraj i ma ponad 3 kg mniej! Potrzebuję tracić te 3kg tygodniowo, potem mam same wesela, będę mogła tylko ćwiczyć już by podtrzymać efekty oraz będę chodziła do pracy Powiedzcie co robić by organizm ruszył wreszcie ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mogę zrzucić :(
Cytat:
![]() Wspieramy się nawzajem na pewno coś razem wymyślimy ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=331631 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
kiepski jadłospis..., wręcz bardzo kiepski.
TUTAJ -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561 masz przykładowe&wzorowe redukcyjne jadłospisy, bierz z nich przykład. mniej więcej powinnaś jeść tak: 1. węglowodany złożone + białko + najlepiej warzywa 2. j.w. ![]() 3. j.w. ![]() 4. białko + tłuszcze (nnkt) 5. białko + węglowodany złożone + warzywa (tutaj mniej węgli) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336565 -> wątek "Nasze codzienne jadłospisy" wklej swoje menu, a zostanie ono ocenione, będziesz mogła się poprawić. 3kg na tydzień to gwarancja jo jo.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Najzdrowiej jest zrzucać max 1,5 kg tygodniowo.
A twoim problemem prawdopodobnie jest zatrzymanie metabolizmu. Twój organizm próbuje się już bronić przed taką małą ilością jedzenia i dlatego chudniesz tak wolno. Wiem, co mówię, bo mam podobny problem. Twoja dieta powinna być bardziej urozmaicona. Skorzystaj z wątku "Nasze codzienne jadłospisy" znajdziesz tam coś na pewno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.