|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
suknia z dluuugim trenem - pomocy
swoja suknie wybralam bardzo szybko i zadnej innej nie bralam pod uwage - wisi w szafie i czeka na 1 sierpnia
![]() to model z baaardzo dlugim falbaniastym trenem Sincerity Bridal 3243 - myslalam ze jest bardzo praktyczna bo bajecznie prezentuje sie w kosciele a potem tren sie odepnie i juz - a tu zonk ![]() przeciez ja w tej sukni nie usiade... kosciol, tren sie wloczy po podlodze, zeby usiasc musialabym z nim niezle powalczyc a przeciez nie o to chodzi ![]() najgorsze, ze wszyscy lacznei z ksiedzem i narzeczonym wykluczaja wersje stania cala msze... przeciez to msza jak msza - nie raz sie stalo ![]() powiedzcie prosze co o tym myslicie - czy warto obstawac przy staniu iczy mimo wszystko probowac w niej usiasc.. wiem - moze to smieszne pyatnie, ale nikt z moich znajomych nie widzial nigdy takiej sukni i nie wiem co mi doradzic - moze ktoras z was ma doswiadczenie w tej kwestii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: suknia z dluuugim trenem - pomocy
piękna suknia chociaż nie moja bajka
![]() spróbuj skontaktować się z osobami, które miały ten model sukni ( na rożnych stronach kilka osób sprzedaje ten model - wystarczy poszukać) może znajdzie się ktoś kto na podstawie własnych doświadczeń pomoże. ja miałam 3330 też z trenem ale przy twoim to nędzny ogonek, który w siedzeniu mi nie przeszkadzał ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam w tamtym roku na weselu na którym panna młoda miała taki długaśny tren. Jak siadała to świadkowa układała jej ten tren tak z boku krzesełka - także nie było problemu z siedzeniem.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
o tym samym pomyślałam jak będziesz siadac to tren ułozy tak z boczku krzesełka oczywiscie z pomocą swiadkowej ułozyc złapac go z jednej strony i pociągą w swoje lewo lub prawo zalezy gdzie tz bedzie siedział
na pewno dasz rade jak tez mam długi tren i taki plan na niego pocwicz siadanie w domu z pomoca mamy lub kogos bliskiego do 1 siepnia jeszcze troszke czasu jest ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dokładnie, jestem przekonana, że nie będziesz miała problemu z siadaniem. Tren jest długi, ale materiał wygląda na miękki. Nie będzie problemu. Jak podejdziesz do krzesła, to tren sam zostanie z boku. Nie będziesz musiała z nim walczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
też mam długi tren, prawie taki jak twój, tylko gładki, z koronką na końcu
![]() ![]() mnie bardziej martwi to że podczas siedzenia suknia się wygniecie, jak będzie tak skierowana do boku i się przysiądzie to załamania gotowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
W życiu bym nie przestała całej mszy.
Tak samo zostałabym przy ułożeniu go z boku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Cześć. Nie martw sie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Suknia śliczna, ja miałam tren i własnie berdziejj sie martwiłam o to zeby sie nie pogniotło niz o siadanie, po podejsciu do krzesła ukierunkowałam go z boku krzesła i tak tam został,nie było z nim wiekszych problemów. Skoro ją masz w domu to ją ubierz i sproboj na "sucho " siasc jak sie bedziesz czuła bo tak to bedziesz sie stresować do samego dnia slubu
Jest na świecie taki rodzaj smutku, którego nie można wyrazić łzami. Nie można go nikomu wytłumaczyć. Nie mogąc przybrać żadnego kształtu, osiada ciasno na dnie serca jak śnieg podczas bezwietrznej nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
witam!!! nasz dzien to tez 19-09-2009 i tez nie mam pojecia co zrobic z dlugim trenem boje się w czasie zabawy ciagle bedzie sie odpinał... JAK GO PRAKTYCZNIE UPIĄĆ????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja miałam tren zapinany na zatrzaski - zatrzaski poległy po pierwszych dwóch tańcach. Potem chyba trzy razy miałam podszywany w trakcie wesela tak na stałe - cała masa zamieszania z tym była.
Moja bratowa miała guziczki z pętelkami, które też poległy Dlatego radzę stary krawiecki sposób - przyszyć bardzo mocno tasiemki od spodu (w miejscach gdzie są guziczki z pętelkami lub zatrzaski) i takie podwiązanie sprawdza się najlepiej. Dopiero na zdjęcia plenerowe przyszyłam sobie tasiemki i tren pozostał idealnie na swoim miejscu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja miałam suknię z terenem, który na weselu został podpięty. Suknia miała kilka wstążeczka, które trzeba było ze sobą związać. Nie sprawiał on najmniejszych problemów. Nad ranem jeden z troczków się oderwał (prawdopodobnie sama nadepnęłam na suknię), ale przewidziałam to i wzięłam ze sobą kilka małych agrafek, wiec za pomocą jednej z nich podpięłyśmy szybko i nie było problemu. Nie ma co się przejmować. Ja miałam tren podpięty za pomocą co najmniej 7 troczków, więc nawet jak jeden się oderwał, to nie było tragedii. A nie wyobrażam sobie sytuacji, w której wszystkie troczki mogły by się oderwać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
:0) moja suknia również miała tren choć nie tak okazały jak Twój, ale absolutnie zgadzam się z przedmówczyniami - siadamy na krześle a tren z boczku - wygląda to cuuuuudnie. Krawcową poprosiłam o podpięcie na guziczki z pętelkami, zatrzaski jak już ktoś zauważył nie sprawdzają się i co ważne jak największa ilość guziczków ( w mojej było 7 - jeden centralnie pod pupą i po trzy na prawo i lewo, suknia ładnie się układała i wszystko razem tworzyło całość). Jest jedna sprawa, o której nikt nie wspomniał - przy takim trenie szalone tańce odpadają, niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.