|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ogrzewanie elektryczne w UK
Cześć dziewczyny!
Od jutra wprowadzam się do nowego mieszkania. To miejsce i okolica są jak z bajki, takie jakie sobie wymarzyłam. I mieszkanie samo w sobie jest śliczne, przestrzenne i nowiusieńkie pod każdym względem. Okolica jest jedną z najlepszych w tym mieście. Niestety jest jeden minus. Wszystko jest elektryczne i nie miałoby to znaczenia, gdyby nie fakt, że w to wszystko wliczone jest ogrzewanie. Nigdy nie miałam styczności z ogrzewaniem elektrycznym i nie mam pojęcia jaka różnica pieniężna jest tutaj brana pod uwagę, średnio oczywiście. Mieszkanie samo w sobie jest drogie i nie chciałabym płacić samej elektryczności w wysokości na przykład 1/2 wartości rentu. Czy któraś z Was ma ogrzewanie elektryczne bądź miała? Prosiłabym o wasze doświadczenia i porady, również pod względem firmy na jaką najlepiej się zdecydować. Dziękuje! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ogrzewanie elektryczne w UK
to zalezy, czy masz licznik pradu na rachunek czy na tzw klucz. Ogrzewanie jest dosc drogie tutaj w Anglii zwlaszcza na prad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja to juz przerabialam i nigdy wiecej nie zamierzam powtarzac tego bledu. Ogrzewanie na prad jest strasznie drogie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kwoty? Dom 4 pokojowy, lazienki i kuchnia-ogrzewanie domu i wody gazem-i 4 ludzi mieszkających AKTYWNIE bez oszczednosci uzywajacych-rachunki okolo 120-180euro/2miesiące.. Mieszkanie dwupokojowe, mieszkamy tylko we dwoje, ogrzewanie elektryczne, na taryfie nocnej plus boiler elektryczny na wodę.. rachunki w sezonie grzewczym-400 euro za miesiąc!!(oszczednie w miare), teraz, gdy kaloryfery są wyłączone mamy okolo 130 euro/miesiąc..(ale tu wszystko jest na prąd, nie ma gazu wogóle) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie również mam wszystko na prąd, ale kuchenki używamy średnio raz dziennie (nikomu nie chce się gotować) i póki co ogrzewanie jest wyłączone, do tego w mieszkaniu jest niesamowicie gorąco, może dlatego, że jest na samej górze, non stop 24 otwarte okna. Może nie będzie tak źle? Pocieszam się faktem, iż nie płacimy rachunków za gaz, które teraz też są już spore, siostra z chłopakiem płacą ok 70 funtów miesięcznie za właściwie samą kuchenkę. Więc to czego nie zapłacimy za gaz dodamy do prądu
![]() Zobaczymy jaki będzie pierwszy rachunek ![]() Dzięki za pomoc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Grzac teraz nie grzejesz, ale pomysl sobie, ze Twoj boiler to jest jak taki duzy czajnik... i ile on pobiera energii zeby ta wode podgrzac. ![]() Mam nadzieje, ze pierwszy rachunek Cie mile zaskoczy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
mialam prad i tylko prad w poprzednim mieszkaniu. i to w dodatku na klucz. tygodniowo na nas dwoje i male mieszkanie placilismy 10f w lecie w zimie duzo wiecej, ok 15 tygodniowo.
a jesli chcesz najtaniej to wejdz na ktoras ze stron uswitch.com czy jakies compare prices i wyskoczy ci., ja sie tak z edf przelaczylam na npower, ale podobno scottish gas jest jeszcze tansze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
my mamy akurat ogrzewanie wliczone wczynsz (106f tyg)
mozemy grzac do woli a czynsz sie nie zmienia ![]() poza tym kuchenke mamy tez elektryczna,ale prad mamy na karte,i mysle ze to jest dobre rozwiazanie,bo pozniej rachunek nas nie zaskoczy ![]() po prostu kupujemy tyle ile potrzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.