Ogrzewanie elektryczne w UK - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-07, 18:34   #1
kasiczka0106
Raczkowanie

GG do kasiczka0106

Ogrzewanie elektryczne w UK

Cześć dziewczyny!

Od jutra wprowadzam się do nowego mieszkania. To miejsce i okolica są jak z bajki, takie jakie sobie wymarzyłam. I mieszkanie samo w sobie jest śliczne, przestrzenne i nowiusieńkie pod każdym względem. Okolica jest jedną z najlepszych w tym mieście.

Niestety jest jeden minus. Wszystko jest elektryczne i nie miałoby to znaczenia, gdyby nie fakt, że w to wszystko wliczone jest ogrzewanie.
Nigdy nie miałam styczności z ogrzewaniem elektrycznym i nie mam pojęcia jaka różnica pieniężna jest tutaj brana pod uwagę, średnio oczywiście.
Mieszkanie samo w sobie jest drogie i nie chciałabym płacić samej elektryczności w wysokości na przykład 1/2 wartości rentu.

Czy któraś z Was ma ogrzewanie elektryczne bądź miała? Prosiłabym o wasze doświadczenia i porady, również pod względem firmy na jaką najlepiej się zdecydować.

Dziękuje!
kasiczka0106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 01:00   #2
karola2338
Raczkowanie

Dot.: Ogrzewanie elektryczne w UK

to zalezy, czy masz licznik pradu na rachunek czy na tzw klucz. Ogrzewanie jest dosc drogie tutaj w Anglii zwlaszcza na prad Moze byc ciezko w trakcie zimy. Moze lepiej przelaczyc sie na gas??? Najlepiej wtedy licznik na klucz albo karte.
karola2338 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 18:45   #3
aaliyah
Zakorzenienie

Ja to juz przerabialam i nigdy wiecej nie zamierzam powtarzac tego bledu. Ogrzewanie na prad jest strasznie drogie!
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 19:20   #4
ferguusson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiczka0106 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Od jutra wprowadzam się do nowego mieszkania. To miejsce i okolica są jak z bajki, takie jakie sobie wymarzyłam. I mieszkanie samo w sobie jest śliczne, przestrzenne i nowiusieńkie pod każdym względem. Okolica jest jedną z najlepszych w tym mieście.

Niestety jest jeden minus. Wszystko jest elektryczne i nie miałoby to znaczenia, gdyby nie fakt, że w to wszystko wliczone jest ogrzewanie.
Nigdy nie miałam styczności z ogrzewaniem elektrycznym i nie mam pojęcia jaka różnica pieniężna jest tutaj brana pod uwagę, średnio oczywiście.
Mieszkanie samo w sobie jest drogie i nie chciałabym płacić samej elektryczności w wysokości na przykład 1/2 wartości rentu.

Czy któraś z Was ma ogrzewanie elektryczne bądź miała? Prosiłabym o wasze doświadczenia i porady, również pod względem firmy na jaką najlepiej się zdecydować.

Dziękuje!
nie mieszkam w UK, tylko IRL, wiec nie wiem czy mogę być pomocna.. ale mam porównanie ogrzewania gazowego i elektrycznego(teraz niestety elektryczne) i gdybym tylko mogła zmieniłabym na gazowe...

Kwoty?
Dom 4 pokojowy, lazienki i kuchnia-ogrzewanie domu i wody gazem-i 4 ludzi mieszkających AKTYWNIE bez oszczednosci uzywajacych-rachunki okolo 120-180euro/2miesiące..

Mieszkanie dwupokojowe, mieszkamy tylko we dwoje, ogrzewanie elektryczne, na taryfie nocnej plus boiler elektryczny na wodę.. rachunki w sezonie grzewczym-400 euro za miesiąc!!(oszczednie w miare), teraz, gdy kaloryfery są wyłączone mamy okolo 130 euro/miesiąc..(ale tu wszystko jest na prąd, nie ma gazu wogóle)

MAC

exchange
ferguusson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 23:27   #5
kasiczka0106
Raczkowanie

GG do kasiczka0106

Ja właśnie również mam wszystko na prąd, ale kuchenki używamy średnio raz dziennie (nikomu nie chce się gotować) i póki co ogrzewanie jest wyłączone, do tego w mieszkaniu jest niesamowicie gorąco, może dlatego, że jest na samej górze, non stop 24 otwarte okna. Może nie będzie tak źle? Pocieszam się faktem, iż nie płacimy rachunków za gaz, które teraz też są już spore, siostra z chłopakiem płacą ok 70 funtów miesięcznie za właściwie samą kuchenkę. Więc to czego nie zapłacimy za gaz dodamy do prądu tak się pocieszam.

Zobaczymy jaki będzie pierwszy rachunek

Dzięki za pomoc!
kasiczka0106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 11:53   #6
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiczka0106 Pokaż wiadomość
Ja właśnie również mam wszystko na prąd, ale kuchenki używamy średnio raz dziennie (nikomu nie chce się gotować) i póki co ogrzewanie jest wyłączone, do tego w mieszkaniu jest niesamowicie gorąco, może dlatego, że jest na samej górze, non stop 24 otwarte okna. Może nie będzie tak źle? Pocieszam się faktem, iż nie płacimy rachunków za gaz, które teraz też są już spore, siostra z chłopakiem płacą ok 70 funtów miesięcznie za właściwie samą kuchenkę. Więc to czego nie zapłacimy za gaz dodamy do prądu tak się pocieszam.

Zobaczymy jaki będzie pierwszy rachunek

Dzięki za pomoc!
No to troszke duzo placi Twoja siostra za ten gaz. No i pewnie nie za sama kuchenke jednak bo wode tez jakos musza grzac, nie? Moze sie duzo kapia.

Grzac teraz nie grzejesz, ale pomysl sobie, ze Twoj boiler to jest jak taki duzy czajnik... i ile on pobiera energii zeby ta wode podgrzac.

Mam nadzieje, ze pierwszy rachunek Cie mile zaskoczy.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 18:37   #7
katakumba
Zakorzenienie

mialam prad i tylko prad w poprzednim mieszkaniu. i to w dodatku na klucz. tygodniowo na nas dwoje i male mieszkanie placilismy 10f w lecie w zimie duzo wiecej, ok 15 tygodniowo.

a jesli chcesz najtaniej to wejdz na ktoras ze stron uswitch.com czy jakies compare prices i wyskoczy ci., ja sie tak z edf przelaczylam na npower, ale podobno scottish gas jest jeszcze tansze

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-22, 14:14   #8
anielec
Raczkowanie

my mamy akurat ogrzewanie wliczone wczynsz (106f tyg)
mozemy grzac do woli a czynsz sie nie zmienia
poza tym kuchenke mamy tez elektryczna,ale prad mamy na karte,i mysle ze to jest dobre rozwiazanie,bo pozniej rachunek nas nie zaskoczy
po prostu kupujemy tyle ile potrzeba
anielec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości