![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zawiod³em zupe³nie nie chcac..:( jak to naprawic?? Pilne !
Cze¶æ z tej str Pawe³...
maj±c problem z kobieta najlepiej zacz±æ chyba od porady innej co nie? bo one wszystkie inaczej my¶l± ale jednak podobnie... a wiec tak napisze historyjkê bo to chyba bêdzie kluczowe w tym wszystkim.. Dzieñ 06.08.08 - 13/07/09 odesz³a ZAMKN¡Æ MO¯NA /USUN¡Æ bo ja nie wiem jak <gafa>
"Byæ gotowym by zaatakowaæ nieprzygotowanego przeciwnika.." Sun Tzu ![]() Edytowane przez GoldenEye21 Czas edycji: 2009-07-16 o 23:15 Powód: bledne wpisy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 051
|
Dot.: Zawiod³em zupe³nie nie chcac..:( jak to naprawic?? Pilne !
Szczerze-
Poszukaj sobie dziewczyny normalnej, a nie malego niedojrzalego dziecka......... Szkoda na nia czasu , a i nie mów ze ie potrafisz bez niej funkcjonowac bo to dla mnie smieszne
![]() |
#3 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 742
|
no dobra a tak w skrócie to- zerwa³a z tob± 63826 raz i ty teraz têsknisz i nie mo¿esz siê pozbieraæ? Czy mo¿e nie zrozumia³am tej epopei ca³ej...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Moja opinia : daj sobie spokoj z ni± i znajdz inna powazniejsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
nie no nie cyt63826 x tylko ok 8 ale rozpisa³em je trochê chaotycznie... a co de têsknienia to nie tyle ze teraz ja zawsze têskniê i chcialem z ni± zawsze rozmawiaæ tzn w wiêkszo¶ci wolnego czasu nawet podczas pracy.. a tu chodzi o to by jako¶ to odkrêciæ co zrobi³em przedwczoraj.. bo nei chcialem jej skrzywdziæ a ten sposób ze rzekomy brak zainteresowania i czasu dla niej.... ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
wiem.. ³atwo sie mówi..ale to nie jest takie proste.. chcialem za 2x sie przestac meczyc i dac spokoj.. by bylo mi zlej ale jest gorzej im dluzej nie mam z ia kontaktu..ja nie wiem co jej w glowie tam siedzi.. ale zawsze jak sie u niej w domu dzialo zle bylem przy niej a tym razem niby tego powod ze sie nie interesowalem tym ze ma problemy a ja powiedzialem ze to jej problem nie moj..
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 178
|
Ta Twoja baba jest strasznie zmierz³a, ca³y czas ma jakie¶ fochy. Ja bym Bogu dziêkowa³a ze pozby³am siê tak toksycznej osoby. I dziwie siê ze tak za nia tesknisz?! Mia³a do Ciebie wieczne pretensje :/
Ja bym poszuka³a sobie innej dziewczyny tak jak juz pisa³ ktos przede mna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
kiedys po ktoryms zerwaniu chyba w styczniu powiedzialem jej ze byla strata czasu i tylko zaje³a moje serca zabrana i sponiewierala.. poplaka sie za³amala sie i jakos sie ulozylo na nowo... a co do funkcjonowania to jedynem wyjsciem bedzie inna bo inaczej ja o niej nie przestane myslec...za duzo serda w ten zwiazek wpakowalem.. oddalem sie calym cialem i duchem.. pokochalem ja od tak nie za "co¶" za to jaka i kim jest.. choc ma wiele wad.. czy to moze nie dziala we 2 strony? ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
ahh.. moze i ja ¶lepy jestem.. ![]() a mi te fochy nie przeszkadza³y bo ola³em je..i sie zebralo na to ze ja caly czas zlewam i nie poczuwam zainteresowania.. nie wiem pytam sie Was..
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 558
|
O borze, co za zagmatwana historia
![]() Masz 21 lat, podejrzewam, ¿e ta dziewczyna jest albo bardzo m³oda, albo totalnie niedojrza³a psychicznie. Robi Ci fochy o wszystko (mamy ¶wietny przyk³ad tego, jak portale spo³eczno¶ciowe potrafi± uprzykrzyæ ¿ycie), a Ty najchêtniej za przeproszeniem "wlaz³ by¶ jej do ty³ka". Nie ma siê co oszukiwaæ- Wiza¿anki podchodz± do tego sceptycznie, bo za takim zachowaniem jakie ona prezentuje mo¿ê staæ tylko g³upota. Chcia³e¶ jej pomóc wedle swoich mo¿liwo¶ci, odmawia³a, wiêc po co siê narzucaæ? Tyle razy ju¿ siê "rozstawali¶cie", wiêc nie wiem czy mo¿na tu mówiæ w ogóle o jakimkolwiek zwi±zku. Na pewno istnieje miêdzy Wami silne przywi±zanie, b±d¼ co b±d¼ znacie siê od oko³o roku. Nie mo¿na jednak z tego powodu próbowaæ wytrwaæ z kim¶ mimo wszystko. Ja bym mia³a na Twoim miejscu serdecznie do¶æ, czas leczy rany. Masz kolegów, wielu z nich zaniedba³e¶, czas odnowiæ znajomo¶ci i zapomnieæ o wiecznie fochuj±cej siê dziewczynie. PS: Je¿eli jednak bêdziesz chcia³ "spróbowaæ" na nowo, radzê zacz±æ od skasowania konta na fotce.pl oraz NaszeKlasie ![]()
Nie zale¿y mi na s³awie,chcê byæ tylko doskona³a. — Marilyn Monroe o4.11.2007. <3 Edytowane przez Jioanna Czas edycji: 2009-07-13 o 15:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Stolyca hazardu i rozpusty, gdzie chodzê 3 cm ponad chodnikami ;D A¿ mnie duma rozpiera ! ;))
Wiadomo¶ci: 355
|
[QUOTE=GoldenEye21;1323314 0]
Dzieñ 06.08.08 - 13/07/09†odzesz³a _________________________ ___________ My¶la³am,¿e ona umar³a ;| O panie, po co da³e¶ ten znaczek ? Przeczyta³am do koñca i taki zonk ... Daj sobie z ni± spokój. Ona sama nie wie czego chce. Kocha, ale ci±gle zrywa. Chora dziewczyna. Niech siê uda do psychiatry.
` Per Aspera Ad Astra ` Pilot samolotu bojowego nadd¼wiêkowego ! (spe³niam marzenia i kontynuujê rodzinn± tradycjê) ![]() <- w F-35 ![]() Edytowane przez Forever In My Heart Czas edycji: 2009-07-13 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 558
|
Cytat:
My¶lê, ¿e powiniene¶ najzwyczajniej w ¶wiecie rozgl±dn±æ siê za innymi kobietami. Jeste¶ m³ody, poznasz kogo¶, to odci±gnie to Twoj± uwagê od ¿alu i smutku po rozstaniu, zapewniam.
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 32 059
|
A dlaczego np Ty do niej nie pojedziesz teraz i z ni± nie pogadasz tylko oczekujesz, ¿e ona przyjedzie? Jak Ci zalezy to schowaj mêsk± dumê do kieszeni, przestan siedzieæ przed kompem, zbierz du** w troki i jed¼ do niej z kwiatami i przepro¶ j± ¿e nie by³o Ciê przy niej gdy siê wyprowadza³a z rodzinnego domu!!!
To, ¿e wczesniej z Tob± zrywa³a nie znaczy, ¿e teraz nie dojrza³a do powa¿nego zwi±zku. Po prostu j± zawiod³e¶ i jest jej ciê¿ko. Pogadaj z ni± w cztery oczy a nie przez smsy. I nie mieszkaj w to swoich kuzynek :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
noo bardzo przepraszam za ten chaotyczny styl pisania.. ![]() posataram sie to zmoderowaæ jak najszybciej..ale juz nie dzis. a co do jej wieku to ma skoñczone 21 2 tyg temu... Wlaz³ jej w dupê" i tu masz racje bo dla neij wszystko a raczej zdecydowana wiêkszo¶æ.... no wlasnie ja by³em z nia nie dlaczegos tylko mimo wsztstko... mam do¶æ jestem zmeczony psychicznie ona pewnie tez.. ale nie potrafie sponiewierac i zaniedbac swojej dlugotrwalej pracy(jak na razie) a co do czasu to nie leczu ran.. tylko pozwala zapomniec o bólu.. hmm fotka.. nie bylem tam od pol roku.. wczoraj wszeldem tak zobaczyc co sie dzieje.. a takie poznawania fotkowo-klasowe to sie zakonczy pewnie gorzej jak to obecne.. taka moja opinia.. ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
tak powiedzialem to bo ile razy mozna... w ciagu miesiaca... ale teraz przez prawie 4 m-ce bylo ok.. a tu masz cisza przed burza.. ja wiem ze ona to doceni ale wtedy moze byc za pozno... jak to sie mowi "plynac lodzia swojego zycia pamietaj aby dobijajac do brzegu nie uslyszec slowa ZA PÓ¬NO !! "" ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- [QUOTE=Forever In My Heart;13234008] Cytat:
sorry za krzyzyk ale mam krytyczny stan psychiczny.. bo przywiazalem sie do niej bardziej niz do osob ktore znam po 10-15 lat.. nie chce isc.. a do tego ja sytuacja w domu przygniata chcialbym jej pomoc ale odpycha m± d³oñ ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
1 to ona z kuzynka zaczela pisac a ta tylko mnie o tym poinformowala co ona pisze na mnie 2 chcialem jechac(syt z zeszlego roku.. tez afera przyjechalem sta³em nad jej ³ozkiem z godzine nim sie obudzila otworzyla oczy i ona do mnie"po chuj przyjechale¶?" to przykro mi sie zrobilo i chcialem wyjsc..) to powiedziala ze nie pozwoli mi po nochach pociagami jechac.. i poszlismy do kina ale atmosfera byla apatyczna.. 3.ja jej nie chcialem zawiesc to ona tak sobie ubzdurala to... i sie to odbija na mnie.. ciezka ta milosc jest.. sam tego nie udzwigne
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 32 059
|
To chcesz z ni± dalej byæ, czy nie?
Bo po kilku postach na tym forum nagle piszesz, ¿e jeste¶ zmêczony i ¿e dziewczyna odpycha Twoj± pomoc. A w pierwszym po¶cie pisa³e¶ o radê co zrobiæ i jak siê zachowaæ ¿eby wróci³a. I by³e¶ z³y sam na siebie, ¿e nie mo¿esz cofn±æ czasu. Wiêc czego w³a¶ciwie chcesz? Czy kilka postów na tym forum ju¿ zmieni³o Twoj± decyzjê? :/ Chyba sam najlepiej powiniene¶ wiedzieæ co bêdzie lepsze... jak chcesz to siê staraj, jak czujesz siê zmêczony to bye bye i po k³opocie. Tylko ¿eby¶ pó¼niej to Ty nie p³aka³, ¿e nie walczy³e¶ o ni± do koñca. Bo i tak mo¿e byæ. Tym bardziej, ¿e wina jest po obu stronach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Stolyca hazardu i rozpusty, gdzie chodzê 3 cm ponad chodnikami ;D A¿ mnie duma rozpiera ! ;))
|
GoldenEye21 skoro nie chce Twojej pomocnej d³oni, to jej nie dawaj !
Nic na si³ê ! Ona teraz zgrywa wielk± ksiê¿niczkê i my¶li,¿e bêdziesz w okó³ niej skaka³. Naprawdê odpu¶æ sobie, chocia¿ na jaki¶ czas. Daj jej zatêskniæ. Mo¿e zrozumie jak bardzo Ciê kocha. I to ona powinna siê zmieniæ, bo wszystko psuje...
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
ogólnie to wydaje mi sie ze ona nie jest przekonana na to ze jestem czyt. bylem jej w pelni oddamy a oddalem wsio.. co mialem bo jej jedynej oddalem CA£E serducho...mówi³a ze nie zostawi mnie juz wiecej ze bedzie inaczej ze jak cos ja boli to mi powie i mowila a ja jej nie bo po co mialem ja zamartwiac skoro sam dalem sobie z tym rade w wiekszosci wypadkow..
a kuzynki sie czepia bo nim ja poznalem to z kuzia wszedzie bylem i zawsze nawet spalismy razem co weekend..(sen)nie mylic z (sex).. ogladanie tv filmow na dvd...spacery i wg a AGa tez jak juz ja poznalem.. to w kinie bylismy nad morzem to tu to tam i to razem sie robilo i bylo wesolo i "cieplo" mam juz uraz i swiadomie o tym wiem ze jak sa takie sytuacje jak teraz ze ona "fisiuje"=odwala to mam obawy ze to wszystko sie rozwali jak zwykly domek z zasranych kart.. i powiedzialem jej to ze kazdym jej zerwaniem zniecheca mnie do siebie.. chciala dziecko :O powiedzialem NIE..!! a kto by sie zgodzil jedno jzu moja wczesniejsza ex usunela i sie boje.. a po 2 nie czuje sie bezpieczny majac dziecko z Aga bo cholera wie kiedy zerwie i zostane sam i bez dziecka.. kiedys w zartach mi powiedziala ze jest ze mna po ty by jej zrobic dziecko i potem mnie zostawi i pamietam to do dzis.. boli jak nic.. ale co jak zrozumiec glupie serce co wciaz kocha choc boli nie milosiernie??
![]() |
#16 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 68
|
Mam takie pytanie - czy ta dziewczyna nie jest czasem DDA (Doros³ym Dzieckiem Alkoholika) lub czy w jej domu nie wystêpuje jaka¶ inna patologia?
Wiêkszo¶æ osób udzielaj±cych siê w tym w±tku sklasyfikowa³o tê dziewczynê jako niedojrza³± i niewart± uwagi czy uczucia, ale ja w takim "rozdwojeniu ja¼ni", hu¶tawce emocjonalnej, dzia³aniu pod wp³ywem emocji rozpoznajê z autopsji objawy DDA. Mnie z tego wyleczy³a terapia. Mogê siê myliæ, ale nadal boli kiedy ludzie podobne przypadki jak mój w³asny dyskredytuj± z góry jako rozpuszczone, niedojrza³e egoistki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
u³ó¿my to w hronologiczna calosc.. zmeczony bylem wczesniejszymi zerwaniami.... teraz ja dalem jej pomocna d³oñ przez jej zerwaniem.. chcialbym cofnac czas by nie powiedziec jej ze to jej problem z domem bo tak wyniklo z naszej rozmowy co prawda zle meni zrozumiela bo to miala na uwadze ze ja jestem tu a ona tam i nie mam jak jej pomoc.. chcialbym by sie to naprawilo.. ale najpierw musze jakos ogarnac to ze ona znow moglaby zaczac na mnie liczyc... chce by sie to naprawilo ale nie wiem jak...tzn naprawilo jak ja mam to naprawic..ja wiem ze chce z nia byc ale ona nie chce...i dala mi to wyraznie do zrozumienia.. a ja zalowac raczej bede jak odpuszcze.. bo wytne kawlek ze swojego zycia spedzonego z nia.. ![]() ale ona znow nie chce mi dac szansy na naprawe tego.. zamieszana ta cala sytuacja jest..
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 299
|
O matko i siostro. Ja po³owy nie zrozumia³am, strasznie niesk³adnie napisa³e¶
![]() Ale! z tego co zrozumialam to olej to cholerstwo! Bo bedzie Toba pomiataæ a¿ jej sie znudzi.
![]() |
#19 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
moze i masz tu racje ci powiem.. bo ona chce byc szanowana ponad wszystko z tego co wiem to kobiety sie ceni i chwali ale rzadziej niz faceta bo to jego ego sie podnosi jak sie go pochwali za glupia drobna dobrze zrobila rzecz np. wbicie gwozdzia.. a w jej domu panuje anarchia tata(policjant byly) sprawuje wladze totalitarna w domu.. sie boja a jak co dop czego to wszystko cala wina przechodzi na agnieszke.. ze to jej wina.. nawet to ze jej rodzice sie kloca.. a ja nie potrafie jej pomoc w tej syt.. i wtedy miedzy nami jest dymm.. a do psychologa nie chce isc.. bo to jak z alkoholokiem zeden sie nie przyzna ze nim jest.. ma mysli samobojcze.. ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
teraz juz chyba za pó¼no..tak jak piszesz ona zgrywa ksiezniczke.. bo sam ja na taka wychowalem ![]() ona zateskni..?? hmm jej opis gygy cyt "Wy***ka dzieñ 1 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Przykro mi, ale przypuszczam ¿e jedynie sta³a separacja od rodziny i pomoc psychologiczna mo¿e jej pomóc.
Czêsto takie osoby siê "wy¿ywaj±" na najbli¿szych, bo nie mog±/boj± siê postawiæ osobie która stanowi ¼ród³o problemów (ojciec). Mo¿na pytaæ: "za co?" - ale ona mo¿e nie robiæ tego ¶wiadomie. Tym gorzej, ¿e w ostatniej sytuacji potrzebowa³a Twojego wsparcia, a Ty zawiod³e¶. Najprawdopodobniej na ca³e ¿ycie ma zaburzone postrzeganie mê¿czyzn w swoim ¿yciu. Wydaje mi siê, ¿e wybra³e¶ ciê¿ki przypadek. To nie jej ojciec powinien i¶æ na terapiê, tylko ona powinna siê od nich odci±æ i poszukaæ pomocy. Bo to, ¿e Ty siê bêdziesz bardziej stara³, nic nie da. Takie sytuacje siê bêd± powtarzaæ, bêd± jej puszczaæ nerwy i bêdzie zrywaæ z Tob± nawet i 100 razy za ka¿dym razem nie my¶l±c powa¿nie. I nie znaczy to, ¿e Ciê nie kocha. Po prostu jestto mi³o¶æ trudna. Kto¶ ju¿ powiedzia³ - toksyczna. Tylko ¿e mo¿liwe ¿e to nie ona jest ¼ród³em tej trucizny. I mo¿e zas³uguje na wiêcej ni¿ samotno¶æ, m0¿e jeste¶cie sobie przeznaczeni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
teraz juz chyba za pó¼no..tak jak piszesz ona zgrywa ksiezniczke.. bo sam ja na taka wychowalem
![]() ona zateskni..?? hmm jej opis gygy cyt "Wy***ka dzieñ 1 ![]() ![]() ________________________ Reagowa³e¶ jak normalny ch³opak, któremu zale¿y na dziewczynie. Co do opisu, to ona tylko tak siê zgrywa. Chce Ci zrobiæ na z³o¶æ. Bo¿e, ja jej nie czajê. Sorki, ale ona ma zryty dekiel. Chce ¿eby ka¿dy wokó³ niej skaka³, ona jest najwa¿niejsza itp. Nie odkochasz siê w jeden dzieñ, ale po co Ci dziewczyna, która tak Ciê rani ? Przecie¿ nie o to chodzi w mi³o¶ci, o ile ona wie czym jest mi³o¶æ. Bo jako¶ nie wydaje mi siê. Spróbuj zapomnieæ o niej raz na zawsze. Spotykaj siê z innymi, wychod¼ do klubów. Baw siê ! Poka¿ jej,¿e bez niej mo¿esz ¿yæ ![]()
` Per Aspera Ad Astra ` Pilot samolotu bojowego nadd¼wiêkowego ! (spe³niam marzenia i kontynuujê rodzinn± tradycjê) ![]() <- w F-35 ![]() Edytowane przez Forever In My Heart Czas edycji: 2009-07-13 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() olej olej wikszosc mi to mowi.. ale jak spojrze na jej zdjecie czy cos z nia zwiazanego to ehh...postawilem wsio na 1 karte bo uwarzalem ze bedzie warto i nie chce tego tak po prostu zostawic.. nie moge jej potraktowac tak jakby sie nic nie wydarzylo.. tylko jak j± przekonac ze znow jestem obok i moze na mnie liczyc.. bo to wlasnie zatracilem w niej... myslicie ze czas pozwoli na to by zatesknila i probowala cos zmienic?? znam ja troche i wiem ze jej babska duma na to nie pozwoli...wie ze mam do niej slabosc.. qrwa ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 315
|
Ciê¿ko cokolwiek zrozumiec, bo starsznie chaotycznie wszystko opisa³e¶.
Z tego, co uda³o mi siê zrozumiec, to dziewczyna ma problem z sob±, sama nie wie czego chce, a Twoje stawanie na uszach nic nie da. A opisu z gg tez nie obczajam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
no ta milosc jest trudna od samego poczatku..i zmeczony jestem psychicznie ale chce jakos o to walczyc..a juz nei mam wlasnego sposobu wiedz udzielilem sie tu... moze to cos da.. jak sie mowi ton±cy brzytwy sie chwyta... ja wiem ze to u niej w domu sie dzieje i na nas przeklada a jak jej mowie ze ma zamieszkac u meni z rodzicami to mowi ze nie chce mieszkac z tesciami...nie nie ona zasluguje na potezne wsparcie.. ale ja juz wypalam swoje pomysly... na kazdy spor jest inny sposob rozwiazania.. a troche ich bylo i jak do tad skutkowaly a teraz jak zastosuje tores z wczesniej stosowanych to stane sie monotonny.. nie mam jak jej wyrwac z tego domu... jestem taki w****iony. zly zalamamy ze az bezslimy...a ona zamiast 3mac to co ma to zrobila co zrobila ale wiem ze robi to chyba bez zastanowienia.. i nie zdaje sobie z tego spr jak bardzo mnie krzywdzi... ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
opis W.y.j.e.b..k.a. dzien 1 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
ale tylko wtedy gdy jest w domu.. gdy tam jest zle.. a wyprowadzic sie nie chce..ja sam tego nie rozumiem... i poszla mieszkac do babci... no bo w domu jej nie doceniaja.. tylko poniewieraja.. i kazdy jej facet mial to w dupie czy jest ok czy nie.. i teraz ma chyba i do meni uraz jak tak postapilem jak w piatek... mowiac ze to jej problem a nie Nasz czy tez i moj.. pewnie dalbym rade bez niej.. ale bedzie strasznie ciezko...nie chce jej tak po prostu zostawic wiem moze to i glupie.. ale to moja najciezsza, najwieksza, milosc jak dotad
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 315
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Cytat:
Autorze w±tku, w³adza korumpuje, a w³adza absolutna korumpuje absolutnie - jak pokazujesz komukolwiek (dziewczynie, szefowi, czy koledze), ¿e spu¶cisz g³ówkê i ogon po sobie niezale¿nie od tego, co Ci ten ktokolwiek powie, zrobi, wyrz±dzi, to ten ktokolwiek bêdzie Ci wchodzi³ na g³owê, kopa³ Ciê w ty³ek, a wiesz dlaczego? Bo pokornego cielêcia, które nie potrafi powiedzieæ "stop, tak mnie nie masz prawa traktowaæ", siê nie szanuje. I ona Ciê nie szanuje. I nie zacznie, bo ci±gle powielacie ten sam schemat. Daj sobie spokój, a jak przylezie niby skruszona, to twarde, nowe zasady dla tego zwi±zku, 100% konsekwencji i odpowiadania za swoje czyny - jedna jazda wiêcej i leci z Twojego ¿ycia. Inaczej ka¿da dziewczyna bêdzie w Tobie widzia³a lelum-polelum, które mo¿na sobie obróciæ wokó³ ma³ego palca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Doris,
moje wypowiedzi nie mia³y na celu usprawiedliwienia jej zachowania, tylko zwrócenia uwagi ¿e je¶li problem jest g³êbszy ni¿ po prostu jej niedojrza³o¶æ i egoizm to mo¿na go rozwi±zaæ. Nie postawi³am nigdzie diagnozy ¿e to biedna dziewczynka przeciwko której jest ca³y ¶wiat i dlatego mo¿e robiæ co chce i nale¿y jej wybaczaæ bo siê nacierpia³a. Jasne ¿e autor w±tku nie ma obowi±zku namawiaæ jej na zmiany. Ale mo¿e je zasugerowaæ stawiaj±c nowe warunki - o ile zdecyduje siê jednak kontynuowaæ ten zwi±zek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
![]()
Okey podziêkowaæ Wam...
zacznê stosowaæ ten sposób jaki kto¶ przedstawi³ wy¿ej.. dam jej spokój na jaki¶ czas niech sama zobaczy ze oddalam siê na dobre.. tylko jakiej¶ alternatywy muszê poszukaæ bo inaczej lipa bêdzie.. mo¿e w ten sposób uda siê to naprawiæ albo zatraciæ do koñca ![]() zacz±æ siê usamodzielniaæ... w wolnych chwilach poprawie g³ówny post na bardziej sk³adniow± formê pisowni.. pozdrawiam.. mo¿e kogo¶ na fotkê zaproszê niech zacznie my¶leæ co sie wokó³ niej zaczyna dziaæ ![]() zapraszam....
"Byæ gotowym by zaatakowaæ nieprzygotowanego przeciwnika.." Sun Tzu ![]() Edytowane przez GoldenEye21 Czas edycji: 2009-07-16 o 22:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 295
|
Wyj¶cia s± 2. Albo bêdziesz dalej o ni± zabiega³, wszystko wybacza³, przeprasza³ za rzeczy, których nie zrobi³e¶ (bo pewna jestem, ¿e nied³ugo bêdzie wielki come back, fajerwerki, wielka mi³o¶æ i te sprawy) i mêczyl siê z pann± i z takimi sytuacjami w nieskoñczono¶æ...
...albo przejrzysz na oczy, jak bardzo da³e¶ sobie wej¶æ na g³owê i odpu¶cisz. Polecam tê wersjê dla zachowania zdrowia psychicznego. ![]() W³a¶ciwie, je¶li nie chcesz jej zostawiaæ i zale¿y Ci na niej, mo¿esz jeszcze z ni± byæ (jak pisa³am wy¿ej, na pewno do siebie wrócicie), ale wymagane by by³o jedno - ogrom stanowczo¶ci i konsekwencji. Niechby teraz dziewczyna zobaczy³a, ¿e nie bêdziesz wiecznie tañczy³ tak, jak Ci zagra. Ale IMO w waszym przypadku ta opcja odpada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo trafna uwaga... ale jak wspomnieli bêdzie ciêêêêê¿ko jej nie odpu¶ciæ bo jest moja najwiêksz± s³abo¶ci± ale w sumie skoro mam siebie nie szanowaæ za to to trzeba postawic spr jasno... ta odpowiedz i kilku osob wczesniejszych dala mi stanowczo do myslenia.."z podniesionym czolem" tylko zeby ona zacze³a myslec w ten sam sposób co ja.. ze chce to naprawic w³asnym kosztem nie pokazujac jej tego a nie zniszczyc.. dziêkuje.. ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
tzn wiesz.. ju¿ raz da³em jej do zrozumienia ze nie jest mnie warta..to siê t³umaczy³a syt w domu i jej stanem psychicznym[za³amaniem]...i wlasnie to dalo jej wiele do myslenia i po tym wlasnie bylo ok od stycznia az do wczoraj... z tego co piszecie zdania sa podzielne.. lepiej ja zostawic niz sie meczyc.. albo starac i dalej sie meczyc.. tak zle i tak nie dobrze..hmm.. moze czas poka¿e..na ile i jak mocno mnie kocha?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.