![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Kurs stylizacji paznokci w ciazy ;)
Witam wszystkie stylistki paznokci, przyszle stylistki oraz dziewczyny interesujace sie stylizacja paznokci
![]() Z gory przepraszam jezeli byl juz tego typu watek, ale za nic na swiecie nie moge niczego znalezc na ten temat ![]() Moje pytanie oraz prosba o odpowiedz sa nastepujace.. Jestem w 6 miesiacu ciazy i chcialam sie dowiedziec czy moglabym odbyc kurs ze stylizacji paznokci (oczywiscie wylaczajac metode akrylowa). Chodzi mi tutaj o metode zelowa- czy jest bezpieczne wykonywanie paznokci w tym okresie czy lepiej jest poczekac do rozwiazania i zaczac pozniej? Pytam bo juz sama nie wiem, gdyz jedni mowia ze mozna, inni ze absolutnie nie mozna sie tym zajmowac, a juz bron Boze wykonywac tipsy na swoich paznokciach ![]() Nie wiem juz sama co o tym myslec, prosze Was o pomoc i z gory dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kurs stylizacji paznokci w ciazy ;)
jesli tylko dobrze się czujesz, to nie widzę powodu dla którego miałabys sobie odmówić tj przyjemności
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
wiesz..akryl to liquid jednak, wiec tu bym odradzala..
aleee... jesli chodzi o zel, to w sumie nie widze przeciwskazan. ciaza nie jest uposledzeniem ![]() wiec czemu mialabys sobie odmawiac kursu ? ![]() glowne problemy to pozycja siedzaca i wiazacym sie z nia bol plecow poza tym moze cie mdlic od smrodziku primera.. ale poza tym to moge zyczyc tylko pooowoooodzeeeniaaa!!!!!! i fajnego szkraba ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Boje sie glownie dlatego, ze profesjonalna wizazystka, ktora robila mi niedawno makijaz i zauwazyla u mnie tipsy zelowe bardzo sie zdziwila, ze je mam i w zupelnosci odradzala mi robienie ich ponownie.
Z tego co pamietam, mowila cos o skorkach, ze przedostanie sie roznych substancji w glab moze nam zaszkodzic, gdyz ma to bezposredni kontakt z moja krwia- nie pisze tutaj dokladnie o czym powiedziala bo nie jestem w stanie sobie przypomniec, gdyz wystraszylam sie tym, ze juz moze byc cos nie tak z moja niunia eh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ordnung muss sein!
|
nie sluchaj prosze,podejrzewam,ze gdybys chciala zaszkodzic swojemu bejbikowi,
to musialabys sie wykapac w primerze i liquidzie i innych smierdziuchach. rob sobie kurs spokojnie,uwazaj na plecki i bedzie dobrze ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
bzdura
![]() wiekszosc zdejmuje zele, bo panokcie w ciazy sa sliczne innym wrecz przeciwnie, zaczynaja sie lamac, wiec zakladaja zele niektorzy lekarza wymagaja zdjecia paznokcie przed porodem mi by to osobiscie nie przeszkadzalo. prosilabym o zdjecie jedynie paznokcia z wskazujacego ![]() takze, osobiscie nie widze jakichkolwiek przeciwskazan do noszenia zelu na paznokciach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Gringo śmigaj na kurs bez zastanowienia!
tylko męża bierz, żeby plecki masował i za podpórkę na nóżki robił ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Śmiało idź na kurs!
To bzdura, że mogłoby to zaszkodzić dziecku. Jedyny dyskomfort to ból plecków i karku - szybko minie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dziekuje Wam za odpowiedzi
![]() ![]() Nigdy bym nie chciala zaszkodzic mojej niunci, dlatego wolalam sie upewnic czy napewno moge sie wybrac na kurs ![]() Teraz jestem pewna w 100%, ze moge zaczac sie uczyc ![]() A co do pleckow, to juz mam dosyc spore problemy i nie wykluczone, ze bede miala jeszcze wieksze, bo przy moim wzroscie(186cm) to nie moge pracowac spacerujac ani siedzac a juz napewno nie stojac w miejscu ![]() Taki juz moj los, dlatego co raz probuje czegos innego co mnie interesuje i w czym moglabym sie spelniac.. Moze paznokcie to bedzie to? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Wypowiem sie z punktu widzenia osoby, która takowe kursy organizowała (już jestem bezrobotna to się mogę ujawnić ;D ). Miałyśmy przedłużanie akrylem i kursantki w ciąży. Miały zezwolenie lekarzy. W przypadku podejścia instruktorek zdania były podzilone. Te, które były kosmetologami twierdziły, że liquid szkodzi dziecku (poprzez wdychanie...), inne twierdziły, że zapach może mdlić. Fakt, że te dziewczyny bardzo często wychodziły na balkon, ponieważ nie były w stanie wytrzymać zapachu. Przy metodzie żelowej natomiast nie odczuwały najmniejszego dyskomfortu.
Ann, lekarze już coraz rzadziej każą zdejmować paznokcie. Ważne by przynajmniej na jedym żel był przezroczysty (by można było ocenić odcień płytki) i cieniutko położony, by urządzenie pomiarowe (nie wiem jak się nazywa) wyczuło puls ![]() Jeżeli się tylko dobrze czujesz rób sobie kursik z żelu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
no wlasnie mi by to nie przeszkadzalo, bo sama nosze.. ale wieeele razy slyszalam na oddziale teksty o glupiej modzie i o tym jak to straaasznie przeszkadza.
lekarze starej daty dalej kreca nosem, ale coz.. pora sie przystosowac ![]() o pulsoksymetr ci pewnie chodzi ![]() tak jak pisalam, liquid nie jest wskazany, ale zel.. spoko maroko ![]() a juz o szkodliwosci zelu na paznokciach- Bzdura- przez wielkie B ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odpowiednio dobrane biurko i krzesło działa cuda. Fakt jest taki, że przez pierwsze kilka miesięcy ból może być nieznośny ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Gringo z takim wzrostem to po porodzie na modelke a nie na kurs paznokci :P Z powołaniem się mijasz
![]() Co do zdejmowania paznokci do porodu, nie ma reguły. Co szpital to inne wymagania. Koleżanka nie mogła mieć nawet bezbarwnego lakieru ![]()
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zaczynam wiec rozgladac sie za jakas porzadna placowka, ktora oferuje kursy ze stylizacji ale z tego co widze to Lublin nie slynie ze zbyt dobrych opinii o miejscach nauczania, bedzie trudno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Wybierz kurs, gdzie będziesz jedyną kursantką. Nie tylko dlatego, że są lepsze, ale i dlatego, że jeśli będziesz musiała np zrobić przerwę by zaczerpnąć świeżego powietrza nie będziesz nic tracić, bo trenerka dostosuje czas do Ciebie a nie całej grupy
![]()
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No chyba, ze wybiore sie na kurs za 3000zl o ktorym rowniez nie moge znalezc zadnych pozytywnych opinii.. Nie wiem juz sama szukam dalej.. Dziekuje jeszcze raz kochane za wszystkie rady jakich mi udzielilyscie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
sprawdz tu,
http://www.eurofashion.com.pl/?dystrybucja w lublinie jest 2 dystrybutorow ef nie wiem jak opinie, bo nie jestem z lublina, ale zazwyczaj kursy ef sa dobrze przygotowane ![]() jednoosobowe gr, koszt zel+zdobienia 1050zl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo prosze o namiary na hotel w Krakowie, bo chyba nie ma sensu nadal szukac.. Widze, ze jest promocja przy zapisywaniu sie na kurs w Krakowie do konca marca ![]() Czy mozesz powiedziec cos wiecej na temat kursow w Akademii Paznokcia w Krakowie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gringo, jesli bedziesz wybierala sie do krakowa, to moge polecic takze all4nails, z tego co wiem, to sa same pozytywne opinie na temat dziewczyn i kursow, prace darianny zapieraja dech w piersiac i mysle, ze w tej chwili to jedn z najlepszcyh placowek szkoleniowych w krakowie. jesli moge co doradzic, to nie sugeruj sie roznica 200-300 zl w kosztach kursu. lepiej pozbierac jeszcze troszke i dolozyc, niz pozniej pluc sobie w brode, ze sie oszczedzalo, a w koncu kurs byl marny. to jest powazna decyzja, bo pozniej przelozy ci sie na efekt pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
ja dopowiem jeszcze jedno zdanie na temat czy mozesz
mozesz... ja jestem w 5 miesiacu i robie pazurki nie mialam najmniejszego problemu odkad jestem w ciazy ani mnie nie mdlilo ani nic podobnego fakt ze akrylu uzywam tylko do zdobien wiec az tak duzo nie wdycham i jeszcze a propos szpitali w moim niestety nie mozna miec sztucznych paznokci wiec pota tuz prfzed rozwiazaniem pozbedzie sie tipsiorkow zastanawiam sie czy wczesniej tego nie zrobic skoro rzekomo maja byc mocniejsze... i gratuluje stanu blogoslawionego!!!! przyszla mamusiu
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
a ja na twoim miejscu poczekalabym i zrobila po porodzie-nie dlatego, ze jest szkodliwe, tylko dlatego, ze jak bedziesz w 7, 8 i 9 m-cu to brzuch i kregoslup (siedzenie w jednej pozycji) bedzie ci uniemozliwial robienie paznokci. Od razu po ciazy tez zapewne nie zaczniesz ich robic, bo lepiej poczekac te 6 tygodni az twoj organizm wlacznie z cialem powroci do mniej wiecej kondyncji sprzed ciazy.
Jezeli chodzi o przeciwskazania wziewne - to nie ma zadnych, no chyba, ze akryl -tutaj moga pojawic sie wrazlisowsci na zapach, zawroty glowy itd. Ja jeszcze nie wiedzac, z ejestem w ciazy robilam kurs na akryle i do odmu wracalam od kraweznika do kraweznika ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hej autorko wątku jeśli chodzi o Lublin to mogę Ci polecić szkolenie indywidualne za 700 zł jestem pod wrażeniem instruktorki. Jeśli chcesz namiary to napisz PW a Ci z pewnością poślę - będziesz zadowolona |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Sztynka a można by publicznie, a nie na PW?
![]() |
#26 |
Ordnung muss sein!
|
jest watek o polecanych kursach w Lublinie.
a jezeli chodzi o zelowane pazurki,to moje panie pytaly swoich lekarzy,czy nie wystarczy ,,nagi'' paluch u stopy i jak do tej pory zawszy wystarczal ![]()
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Tak napisz wiadomosc w watku, moze ktoras z dziewczyn rowniez bedzie chciala skorzystac a i mi rowniez moze sie przyda
![]() Ja nadal sie zastanawiam nad Krakowem, bardzo bym chciala tam sie wybrac tym bardziej ze daja w tej chwili znizke 30% (co moglabym przeznaczyc na koszty zwiazane z noclegiem). Troszke sie jednak obawiam samotnego wyjazdu w moim stanie ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Chcialabym wybrac sie gdzies gdzie nie bede zalowac wyboru.. Co do paznokci zelowych przy porodzie i jak z nimi to wyglada, to jeszcze zapytam swojego lekarza, ktory jest na codzien na porodowce u nas w szpitalu. Odnosnie robienia kursu po porodzie, to raczej wolalabym teraz gdzie jeszcze mam na wszystko czas, bo pozniej nie zostawie niuni z babcia na tyle dni a i sama z nia nie bede miala szansy wyjechac.. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Dziekuje, ja rowniez gratuluje cudenka, ktore jest u Ciebie w brzusiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ejj nie piszcie o brzuszkach, nie brzuszkach bo ja bym chciała
![]()
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
i tym sposobem sunniva, wie lepiej co byli by chciala (sorka, ale nie moglam sie powstrzymac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.