ja, on i nasze dziecko:( - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2009-07-24, 18:15   #1
Alicii
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 18

ja, on i nasze dziecko:(

witajcie dziewczyny! Jestem z moim ch³opakiem ponad dwa lata. ja mam 20 lat, on 19. Poza soba nie widzimy ¶wiata, zdarzaja nam siê ostre k³otnie, nawet kilka razy zerwali¶my, ale zawsze wracamy bo nie potrafimy bez siebie dnia wytrzymaæ. On du¿o zawsze dla mnie robi, wiem ze jestem dla niego najwa¿niejsza. Teraz wszystko siê pokomplikowa³o. Od paru miesiêcy spo¼nia³ mi siê okres, ¼le sie czu³am, zrobi³am test i jestem w ci±¿y ja jestem za³amana, on wrecz przeciwnie, mówi, ¿e damy sobie rade, ¿e wszystko siê u³ozy. Z jego rodzicami mam swietny kontakt. Powiedzialam o tym jego mamie, za tydzien mam wizyte u ginekologa, ona tez powiedziala ze jakos damy rade. Mi sie zawali³ ¶wiat. Nie czuje sie gotowa na bycie mam±, siedze w domu i rycze. Brzuszek ju¿ jest widaæ. Czuje jakby mi sie ca³y swiat zawali³ o reakcji moich rodzicow wole nie my¶leæ. nie wiem co robiæ Czy mia³a która¶ z was podobn± sytuacje?? Czy naprawde jest tak ¼le?
Alicii jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-24, 18:19   #2
Fresa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 26 228
Dot.: ja, on i nasze dziecko:(

Cytat:
Napisane przez Alicii Poka¿ wiadomo¶æ
witajcie dziewczyny! Jestem z moim ch³opakiem ponad dwa lata. ja mam 20 lat, on 19. Poza soba nie widzimy ¶wiata, zdarzaja nam siê ostre k³otnie, nawet kilka razy zerwali¶my, ale zawsze wracamy bo nie potrafimy bez siebie dnia wytrzymaæ. On du¿o zawsze dla mnie robi, wiem ze jestem dla niego najwa¿niejsza. Teraz wszystko siê pokomplikowa³o. Od paru miesiêcy spo¼nia³ mi siê okres, ¼le sie czu³am, zrobi³am test i jestem w ci±¿y ja jestem za³amana, on wrecz przeciwnie, mówi, ¿e damy sobie rade, ¿e wszystko siê u³ozy. Z jego rodzicami mam swietny kontakt. Powiedzialam o tym jego mamie, za tydzien mam wizyte u ginekologa, ona tez powiedziala ze jakos damy rade. Mi sie zawali³ ¶wiat. Nie czuje sie gotowa na bycie mam±, siedze w domu i rycze. Brzuszek ju¿ jest widaæ. Czuje jakby mi sie ca³y swiat zawali³ o reakcji moich rodzicow wole nie my¶leæ. nie wiem co robiæ Czy mia³a która¶ z was podobn± sytuacje?? Czy naprawde jest tak ¼le?
Ci±¿a to nie nieuleczalna choroba, a dziecko to nie koniec ¶wiata.
Uprawia³o siê seks to trzeba teraz ponie¶æ konsekwencje - dziecko w drodze

Fresa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-24, 18:23   #3
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 026

Cytat:
Napisane przez Fresa Poka¿ wiadomo¶æ
Ci±¿a to nie nieuleczalna choroba, a dziecko to nie koniec ¶wiata.
Uprawia³o siê seks to trzeba teraz ponie¶æ konsekwencje - dziecko w drodze

Masz 20 lat, wiec rozumiem, ze szkole skonczylas, chociaz liceum(?)
Nie powinnas miec problemu ze znalezieniem pracy. Dziecko nie jest 'tanie'. Trzeba sporo pieniedzy. Lozeczko, wozek, pieluszki, pampersy, butelki, spioszki... i tak dalej. Sporo tego. Chlopak tez niech sie wezmie do pracy. Razem cos uzbieracie, rodzice pewnie tez pomoga wiec glowa do gory
xxSHINeexx jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-24, 18:26   #4
Sweet_21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 052

Wspó³¿yjesz- jeste¶ gotowy na potomstwo, jak to mia³a która¶ z Wiza¿anek w podpisie.
Dziecko to nie koniec ¶wiata, tym bardziej, ¿e ch³opak Ciê wspiera i jego rodzina.Nie jest chyba tak ¼le, jak mog³oby byæ?Ze swoimi rodzicami porozmawiaj jak najszybciej, bêdzie Ci l¿ej.

Bartu¶
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uwa¿a siê za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-24, 18:55   #5
conslusion
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 586

Ciekawe, czy wszystkie m±drz±ce siê dziewczyny by³y gotowe na dzieci od swojego pierwszego razu.

Ja wspó³¿yjê od 5 lat ponad i wci±¿ nie jestem gotowa na dziecko, dlatego siê zabezpieczam. Ale antykoncepcja czasem zawodzi. Mo¿e tak by³o w tym przypadku?

Alicii, wyobra¿am sobie, jak mo¿esz siê czuæ. Ale trudno, sta³o siê. Mo¿esz siê tylko cieszyæ, ¿e ch³opak nie odwróci³ siê od ciebie plecami i nie wymiguje siê od odpowiedzialno¶ci, a jego mama oferuje pomoc. To bardzo wiele - nie jeste¶ sama.
Twoje ¿ycie bardzo siê teraz zmieni, ale spróbuj nie nastawiaæ siê negatywnie - mo¿e w³a¶nie nie bêdzie tak ¼le, jak ci siê wydaje. Poradzicie sobie!

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Poka¿ wiadomo¶æ

Masz 20 lat, wiec rozumiem, ze szkole skonczylas, chociaz liceum(?)
Nie powinnas miec problemu ze znalezieniem pracy.
Hehe no dobre, dobre - kole¿anko, ona jest w ci±¿y, helo³!
Mo¿e w twojej bajce pracodawcy bij± siê o ciê¿arne pracownice, ale my ¿yjemy w innej bajce, obud¼ siê.
conslusion jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-24, 18:59   #6
madzia2306
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 20 068

Cytat:
je¶li wspó³¿yjesz to ponosisz wszelkie konsekwencje z tym zwi±zane, masz 20 lat wiêc skoñczy³a¶ szko³ê moja kole¿anka zasz³a w ci±¿e jak chodzi³a do szko³y i co ona mia³a niby powiedziec?? a zda³a i to na bardzo dobrych wynikach, ty te¿ dasz sobie radê zobaczysz jak siê urodzi dzieci±tko to siê w nim zakochasz

10.10.2009r-ZARÊCZENI

JAKO ¯ONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podej¶ciem
madzia2306 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-24, 19:06   #7
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez conslusion Poka¿ wiadomo¶æ
Ciekawe, czy wszystkie m±drz±ce siê dziewczyny by³y gotowe na dzieci od swojego pierwszego razu.

Ja wspó³¿yjê od 5 lat ponad i wci±¿ nie jestem gotowa na dziecko, dlatego siê zabezpieczam. Ale antykoncepcja czasem zawodzi. Mo¿e tak by³o w tym przypadku?
Skoro siê wspó³¿yje to chyba ma siê ¶wiadomo¶æ jakie skutki mo¿e to przynie¶æ?Nawet jak siê zabezpieczasz - ryzyko zawsze istnieje.

Bartu¶
29.08.2009

/S.J.Lec/

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2009-07-24, 19:18   #8
crippled
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 829

Sta³o siê, wiêc wszelkie kazania umoralniaj±ce s± ju¿ zbêdne.
Dziewczyno porozmawiaj z rodzicami, bo im d³u¿ej bêdziesz to odwleka³a, tym trudniej Ci bêdzie. Wiem, ¿e inaczej sobie to wszystko wyobra¿a³a¶, teraz p³aczesz, ale dziecko da Ci wiele rado¶ci, zobaczysz. Poza tym masz ch³opaka, który Ciê wspiera i na którego mo¿esz liczyæ. To wielkie szczê¶cie.
Bêdzie dobrze, dbaj o siebie
Stary 2009-07-24, 19:18   #9
shockwaves
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 698

Cytat:
Od paru miesiêcy spo¼nia³ mi siê okres,
Chodzi³a¶ parê miesiêcy bez okresu i nie dziwi³o Ciê to ?
Nie jeste¶ gotowa na dziecko to mo¿esz oddaæ do adopcji.
Stary 2009-07-24, 19:19   #10
studi
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 336

Masz wsparcie ch³opaka i jego rodziców-to juz jest naprawdê du¿o!!!Poza tym trzeba ponosiæ konsekwencjê tego,¿e siê rozpoczyna wspó³¿ycie...
Stary 2009-07-24, 19:23   #11
201706190936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 164

Cytat:
Co siê sta³o to siê nie odstanie, ci±¿y nie cofniesz, stety/niestety....
Piszesz ¿e zawali³ ci siê ¶wiat.. Dziecko to nie koniec ¶wiata, by³am w podobnym wieku do twojego jak zasz³am w ci±¿ê, my¶la³am ca³kiem podobnie do ciebie, a teraz mam ochotê kopn±æ sam± siebie w zad za takie w³a¶nie my¶lenie. Moje dziecko jest moim skarbem a teraz w drodze jest drugie i starszy nie mo¿e doczekaæ siê rodzeñstwa.
I kto ci powiedzia³ ¿e jest ¼le? ¬le w czym? Masz oparcie w t¿ i w jego rodzicach. Finanse? Jako¶ dacie radê. Piszê "jako¶" bo nie wiem czy masz/macie pracê, jakie¶ w³asne ¶rodki na utrzymanie. Ale bêdzie dobrze, zobaczysz.
201706190936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-24, 19:29   #12
flamma87
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 52

Co prawda ka¿dy, kto wspó³¿yje, powinien mieæ ¶wiadomo¶æ ewentualnych konsekwencji, ale od zapobiegania niechcianym skutkom seksu jest antykoncepcja, a ta czasami bywa zawodna. Nie ma co wiêc jechaæ po dziewczynie i lepiej darowaæ sobie has³a typu "przecie¿ wiedzia³a¶, ¿e dzieci nie przynosz± bociany".

Alicii, chocia¿ teraz ci±¿a wydaje Ci siê stanem, który wola³aby¶ odwlec "na kiedy¶ pó¼niej", nie ma tak na prawdê tragedii. Jeste¶ zapewne zaraz po szkole, studia (je¶li w planach) mog± poczekaæ te 3 lata do momentu, kiedy bêdziecie mogli pos³aæ malucha do przedszkola. Bêdziesz m³od± mam±, dziecko bêdzie mia³o Ciê d³u¿ej - wiesz jakie katusze prze¿ywa moja mama, która urodzi³a dziecko pó³ roku temu? Ma 43 lata, s³abe zdrowie (jest po nowotworze, który zreszt± ujawni³ siê, gdy nosi³a moj± m³odsz±/¶redni± siostrê pod sercem, lekarze radzili przerwanie ci±¿y, ale mama siê nie podda³a ) i zdaje sobie sprawê z tego, ¿e ró¿nie mo¿e byæ w ¿yciu - co, je¶li nie bêdzie dane jej ogl±daæ jak najm³odsza córeczka dorasta, zakochuje siê pierwszy raz, rodzi dzieci? To jest dopiero smutne. Jeste¶ m³oda, masz du¿o si³y, nic nie stoi na przeszkodzie, ¿eby¶ w dobrej, ciep³ej atmosfrze wychowa³a cz³owieka. A mi³o¶æ do dziecka pojawi siê, kiedy szok ju¿ minie i pogodzisz siê z sytuacj±. Podobnie bêdzie z Twoimi rodzicami, dziecko wprowadza trochê zamêtu do ¶wiata doros³ych, ale koniec koñców i tak wszyscy za maluchem bêd± szaleæ, a ju¿ Ty najbardziej. Daj sobie czas, uwierz, ¿e bêdzie dobrze. Sama opieka nad dzieckiem te¿ nie jest jako¶ niewiadomo jak mêcz±ca - wiem, bo chyba ja sama spêdzam z moj± m³odsz± o 22 lata siostrzyczk± wiêcej czasu ni¿ mama. Odwagi! Wa¿ne, ¿e masz przy sobie odpowiedzialnego T¯, dacie radê.

Edytowane przez flamma87
Czas edycji: 2009-07-24 o 19:31
flamma87 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-24, 19:30   #13
LadyMakbet18
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 696

Skoro nie czujesz sie gotowa na dziecko to je usun albo oddaj do adopcji.

Je t'adore mon cheri

Czy tkwisz w toksycznym zwi±zku?!

https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=3295
LadyMakbet18 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-24, 19:33   #14
conslusion
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Poka¿ wiadomo¶æ
Skoro siê wspó³¿yje to chyba ma siê ¶wiadomo¶æ jakie skutki mo¿e to przynie¶æ?Nawet jak siê zabezpieczasz - ryzyko zawsze istnieje.
No oczywi¶cie, ¿e istnieje, ale to nie oznacza, ¿e nie mogê byæ niezadowolona/nieszczê¶liwa/smutna/roz¿alona je¶li w ci±¿ê zajdê. Nie mam prawa nikomu siê wtedy wyp³akaæ?

A co je¶li nigdy nie chcê mieæ dzieci? Mam i¶æ do zakonu, zrezygnowaæ z seksu na ca³e ¿ycie albo do menopauzy, bo przecie¿ mo¿e zdarzyæ siê wpadka? Czy mo¿e powinnam i¶æ podwi±zaæ jajniki i pozbawiæ siê mo¿liwo¶ci zmiany zdania? Bo tylko krowa pogl±dów nie zmienia przecie¿.

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyMakbet18 Poka¿ wiadomo¶æ
Jakie¿ to proste, prawda?
Stary 2009-07-24, 19:35   #15
SailorMoon
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 779

Cytat:
Napisane przez shockwaves Poka¿ wiadomo¶æ
Chodzi³a¶ parê miesiêcy bez okresu i nie dziwi³o Ciê to ?
Nie jeste¶ gotowa na dziecko to mo¿esz oddaæ do adopcji.
Ja bym zrobila test po kilku dniach, a nie kilku miesiacach. Nie bedac swiadoma moglas dziecku tylko zaszkodzic, ale cale szczescie juz wybierasz sie do lekarza.
Ja nie mam zamiaru Cie umoralniac, rowniez mam 20 lat, zdaje sobie sprawe, "ze wspolzyjac jestem gotowa poniesc tego konsekwencje" , ale na pewno o tych "konsekwencjach nie marze" poki nie skoncze studiow i watpie, by wiecej niz 5% moich rowiesniczek uprawiajac sex czekalo na potomka. Czasu nie cofniesz, z nowa sytuacja musisz sie oswoic. Pewnie niedlugo ginekolog pokaze Ci serduszko kogos, kto sprawia, ze rosnie Ci brzuszek. Mysle, ze pokochasz go od razu i zaczniesz myslec inaczej. Dla rodzicow "niespodzianka" bedzie szokiem, na 90 % nie poleca do sklepu po szampana, moze powiedza kilka slow, ktorych beda pozniej zalowac, ale na pewno im przejdzie. Dobrze, ze masz oparcie w chlopaku, tylko dobrze by bylo zeby jako odpowiedzialny ojciec zaczal zbierac pieniazki, bo wyprawka dla malego dziecka jest bardzo droga, z reszta ktos juz o tym wspominal.
Powiedz jak najszybciej rodzicom, bo tego faktu i tak nie ukryjesz. Pozniej moga miec pretensje, ze bardziej ufalas mamie chlopaka, niz wlasnej. Ponadto zyjac w niepewnosci na ich reakcje narazasz sie na stres, ktorego Twoje dziecko potrzebuje najmniej. Dbaj o siebie, zacznij brac kwas foliowy (o ile juz nie bierzesz), jakies witaminy i nie zadreczaj sie , bo dobijajac siebie i dziecko czasu nie cofniesz.. Zycze Ci powodzenia
Stary 2009-07-24, 19:40   #16
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
No oczywi¶cie, ¿e istnieje, ale to nie oznacza, ¿e nie mogê byæ niezadowolona/nieszczê¶liwa/smutna/roz¿alona je¶li w ci±¿ê zajdê. Nie mam prawa nikomu siê wtedy wyp³akaæ?
Pewnie, ¿e masz prawo p³akaæ, smuciæ siê i byæ niezadowolon±.Tylko co to da?Najpierw zaskoczenie, potem inaczej mo¿e siê na to spojrzeæ, ¿e tak naprawdê to nie koniec ¶wiata.A mo¿na te¿ dziecko urodziæ i je¶li nie chce siê go nadal, oddaæ do adopcji, ono kogo¶ uszczê¶liwi.

Bartu¶
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2009-07-24, 19:44   #17
madmuazelle
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 8 516

No w³a¶nie mnie to dziwi,¿e dopiero po paru miesi±cach zrobi³a test. Mnie ci±¿a w¶ród nastolatek,wcale a wcale nie dziwi chyba niemusze pisaæ dlaczego.
Zasz³a¶ w ci±¿e z ch³oopakiem,to teraz ponie¶cie tego konsekwencje.Nawazy³o siê piwa,to trzeba je teraz wypiæ,jak to siê mawia.
madmuazelle jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-24, 19:55   #18
Madaleinee
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 504

nie napiszê nic oryginalnego...je¶li siê jest gotowym na ma³e co nie co to trzeba ponie¶æ tego konsekwencje.
I po 1 nie histeryzuj nie masz 13 lat ¿eby to A¯ w takim stopniu "zniszczy³o" Ci ¿ycie.

Madaleinee jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-24, 19:58   #19
conslusion
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Poka¿ wiadomo¶æ
Pewnie, ¿e masz prawo p³akaæ, smuciæ siê i byæ niezadowolon±.Tylko co to da?Najpierw zaskoczenie, potem inaczej mo¿e siê na to spojrzeæ, ¿e tak naprawdê to nie koniec ¶wiata.A mo¿na te¿ dziecko urodziæ i je¶li nie chce siê go nadal, oddaæ do adopcji, ono kogo¶ uszczê¶liwi.
Jasne, ³zy nie sprawi±, ¿e ci±¿a zniknie. Ale jak sobie pop³aczê to mi pewnie ul¿y nieco, a jeszcze jak us³yszê od kogo¶ dobre s³owo ... Dlatego dajcie siê dziewczynie wy¿aliæ.
Za to te umoralniaj±ce hase³ka ani nikomu nie pomagaj±, ani nic nie wnosz±, ani niczego nie zmieniaj±. Kazania mo¿na prawiæ profilaktycznie, a nie jak ju¿ jest po wszystkiemu i nie ma odwrotu.

Pewnie przyjdzie i ten kolejny etap, kiedy u¶wiadomi sobie, ¿e to jeszcze nie koniec ¶wiata. Ale na to potrzeba czasu.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-24, 20:17   #20
Kaluch
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 550

mnie najbardziej zszokowa³ fakt, 'od paru miesiêcy spóznia³ mi sie okres, zrobi³am test i bach.! "
i juz mnie nie dziwi fakt, ze bez zabezpieczenia itepe itede.
z tym powtarzaniem ze bla bla wypij piwo, bla bla ponies konsekwencje. to sie zgadzam.
Tylko nie rozumiem i mi sie w g³owie nie miesci jak mozna nie przejmowac sie tym ze sie nie ma okresu przez pare misiecy w wieku 20 lat

-z czystym sumieniem stwierdzam, ¿e jestem szczê¶liwa.

sty-love.blogspot.com

Kaluch jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-24, 20:19   #21
visionAM
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 32 059

Cytat:
Napisane przez Madaleinee Poka¿ wiadomo¶æ
nie napiszê nic oryginalnego...je¶li siê jest gotowym na ma³e co nie co to trzeba ponie¶æ tego konsekwencje.
I po 1 nie histeryzuj nie masz 13 lat ¿eby to A¯ w takim stopniu "zniszczy³o" Ci ¿ycie.
z tymi konsekwencjami mo¿ecie sobie wszyscy darowaæ, ka¿dy o tym wie, nie trzeba powtarzaæ 10 razy. A dziewczyna jest w ci±¿y i czasu nie cofnie.

Madeleinee -
uwa¿asz, ¿e dziewczyna histeryzuje, ciekawe czy Ty by¶ nie histeryzowa³a gdyby¶ zasz³a w ci±¿ê nie bêd±c na to psychicznie gotowa. To, ¿e zaczê³a uprawiaæ seks nie znaczy, ¿e jest przygotowana na macierzyñstwo.

Ale sta³o siê jak siê sta³o, droga autorko w±tku - musisz siê wzi±æ w gar¶æ, bo dziecko to nie koniec ¶wiata. Na pewno razem z ch³opakiem sobie poradzicie, niech on teraz znajdzie jak±kolwiek pracê, a Ty siê po prostu nie martw

Mo¿e teraz wydaje Ci siê, ¿e to koniec ¶wiata - nie jest tak. Z czasem dojrzejesz do tej ¶wiadomo¶ci. Fajnie, ¿e ch³opak Ciê wspiera, zachowa³ siê jak prawdziwy mê¿czyzna
visionAM jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-24, 20:19   #22
Alicii
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 18

tak skoñczy³am liceum rok temu, do stycznia studiowalam, ale zrezygnowa³am bo kierunek mi nie odpowiada³ i od pazdziernika chcia³am rozpocz±æ na nowo. Tak zabezpieczali¶my siê! jestem rozbita totalnie, jeszcze przez najbli¿szych 7 lat nie chcialam myslec o dziecku a okres zawsze mialam nieregularne, czasami w ogole, wiec mnie to nie zaniepokoi³o.
Alicii jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-24, 20:21   #23
karolynka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 542

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Poka¿ wiadomo¶æ
Mnie ci±¿a w¶ród nastolatek,wcale a wcale nie dziwi chyba niemusze pisaæ dlaczego.
ale ona nie jest juz przeciez glupiutka nastolatka - nie ma 15 lat, tylko 20

sama mam 19 lat i wiem, ze gdybym zaszla teraz w ciaze, bylabym przerazona, ze sobie nie poradze, a o reakcji rodzicow nie chce nawet myslec.

wazne jest jednak to, ze chlopak cie wspiera, jego rodzice rowniez. nie jestes z tym sama. na pewno sobie poradzicie
swoim rodzicom tez powiedz jak najszybciej. pewnie na poczatku nie beda zadowoleni, ale jestem pewna, ze pokochaja wnuka/wnuczke jak tylko go/ja zobacza
Stary 2009-07-24, 20:26   #24
conslusion
Rozeznanie

Musisz teraz koniecznie porozmawiaæ ze swoimi rodzicami. Mo¿e ich reakcja nie bêdzie a¿ tak z³a, jak ci siê wydaje. Zobaczysz, ¿e przejdziecie przez to i nawet bardzo prawdopodobne, ¿e zmienisz zdanie i w dziecku siê zakochasz.

Poza tym szukaj te¿ pozytywów. Urodzisz teraz dziecko, za rok czy dwa zaczniesz studia, a kiedy je skoñczysz, bêdziesz mieæ ju¿ odchowanego syna czy córkê. Wcale nie musi byæ tak ¼le, jak my¶lisz. Tylko siê nie poddawaj i uwierz, ¿e bêd±c m³od± matk± te¿ mo¿na mieæ fajne ¿ycie i co¶ osi±gn±æ.

Nie ty pierwsza i nie ostatnia
Stary 2009-07-24, 20:27   #25
shockwaves
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 698

Cytat:
tak skoñczy³am liceum rok temu, do stycznia studiowalam, ale zrezygnowa³am bo kierunek mi nie odpowiada³ i od pazdziernika chcia³am rozpocz±æ na nowo. Tak zabezpieczali¶my siê! jestem rozbita totalnie, jeszcze przez najbli¿szych 7 lat nie chcialam myslec o dziecku a okres zawsze mialam nieregularne, czasami w ogole, wiec mnie to nie zaniepokoi³o.
Tak z ciekawo¶ci : jakie zabezpieczenie stosowali¶cie?
Stary 2009-07-24, 20:32   #26
mona2007
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 523

wiem ze jest ci teraz ciêzko, ale sta³o sie, w twoim brzuszku ro¶nie bobas, na tym teraz sie skup, nie jeste¶ w z³ej sytuacji masz faceta który jest z tob± i cie wspiera, gorzej by by³o gdyby zwia³ na wie¶æ o dziecku ale nie - jest z tob± i sie cieszy, te¶ciowa jest pomocna, rodzice twoi te¿ sie ztym pogodz±, nie martw sie teraz o to, teraz jest najwa¿niejsze aby dzidzia by³a zdrowa, bo to najwa¿niejsze,
ja urodzi³am pierwsze dziecko jak mia³am 19 lat, i mia³am takie same obawy jak ty to normal$ne, ale jak zaczniesz czuæ pierwsze ruchu dziecka w brzuchu to zrozumiesz co to jest za super sprawa, niepowiem ci ze macierzyñstwo jest ³atwe , bo tak nie jest, ale wiem ze warto - wiem ze jak zobaczysz pierwszy krok , us³yszysz pierwsze s³owo itd, bedziesz matk± i jak sie postaraz to wszystko pogodzisz z macierzyñstwem, zarówno nauke, prace jak i wspólne ¿ycie ze swoim partnerm, jest to mo¿liwe.aktualnie jeste¶ pe³na obaw, w±tpliwo¶ci czy sobie dasz rade, ze to nie odpowiedni czas, no niestety czasu niecofniesz, teraz odpowiadasz nie tylko za siebie. i pamiêtaj nie jeste¶ sama,wierze ze dasz sobie z tym rade, teraz najwa¿niejsze aby¶ dba³a o siebie i dzidzie, ¿ycze ci du¿o szczê¶cia

CHCE CZUÆ SIÊ DOBRZE PATRZ¡C NA SIEBIE, I CHCE ABY PATRZONO NA MNIE I WIDZIANO ATRAKCYJN¡ KOBIETE

a ja czekam, i czekam na niego

mona2007 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-24, 20:56   #27
memento12
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 411

Cytat:
Jesli masz takie rady dawac to lepiej wogole sie nie udzielaj,zwlaszcza te o usunieciu,do powiedzenia nic madrego nie masz
memento12 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-24, 21:05   #28
LadyMakbet18
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 696

Cytat:
Napisane przez memento12 Poka¿ wiadomo¶æ
Jesli masz takie rady dawac to lepiej wogole sie nie udzielaj,zwlaszcza te o usunieciu,do powiedzenia nic madrego nie masz

Niedobrze, ma³o elastyczna z ciebie kobieta.
Dedukcja- dziecko na avku, mniemam, i¿ twoje. Patrzysz przez pryzmat wlasnej persony, przypuszczam, ¿e nie masz nastu lat, wiec postaraj sie o wiecej empatii, zamiast prometejsko rzucac sie w obronê wszystkich p³odów swiata. Jak taka dobra z ciebie rodzicielka to je wszystkie adoptuj.

Nie, nie twierdzê, ¿e to proste, ot nie chcia³o mi sie ubierac tego w patetyczny ton, wiêc walne³am na sucho.

Je t'adore mon cheri

Czy tkwisz w toksycznym zwi±zku?!

https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=3295
LadyMakbet18 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-24, 21:18   #29
flamma87
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 52

Cytat:
Dedukcja- dziecko na avku, mniemam, i¿ twoje. Patrzysz przez pryzmat wlasnej persony, przypuszczam, ¿e nie masz nastu lat, wiec postaraj sie o wiecej empatii, zamiast prometejsko rzucac sie w obronê wszystkich p³odów swiata. Jak taka dobra z ciebie rodzicielka to je wszystkie adoptuj.

Nie, nie twierdzê, ¿e to proste, ot nie chcia³o mi sie ubierac tego w patetyczny ton, wiêc walne³am na sucho.
Dobrze dobrze, wiemy, ¿e jeste¶ m±dra. Najm±drzejsza zapewne - i takich rad chcesz te¿ udzielaæ, rozumiemy. We¼ tylko pod uwagê fakt, ¿e dziewczyna chce pocieszenia, nie potrafi znale¼æ siê w nowej sytuacji. Mo¿e to Tobie przyda siê trochê empatii?
flamma87 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-24, 21:22   #30
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 026

Cytat:
Hehe no dobre, dobre - kole¿anko, ona jest w ci±¿y, helo³!
Mo¿e w twojej bajce pracodawcy bij± siê o ciê¿arne pracownice, ale my ¿yjemy w innej bajce, obud¼ siê.
Sama sie obudz
jest wiele pracdorywczych, ktore moga wykonywac ciezarne. Wiem, bo moja dobra przyjaciolka tak zrobila, kiedy jej narzeczonego nie bylo w domu (pracuje na morzu i czesto wyjezdza na kilka tygodni-miesiecy).
xxSHINeexx jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.