Starburcks w Polsce! :) - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2009-04-09, 18:12   #1
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 018

Starburcks w Polsce! :)

Szuka³am, szuka³am i nie znalaz³am.. dlatego postanowi³am za³o¿yæ w±tek dotycz±cy pierwszej w Polsce kawiarni Starburcks

Pytanie do Warszawianek - mia³y¶cie ju¿ okazjê spróbowaæ tamtejszej kawy? Jestem ciekawa, jak Waszym zdaniem wypada w porównaniu choæby z t± z Coffee Heaven

Pozdrawiam

Ka¿dy szuka swojego miejsca na ¶wiecie,
gdzie czu³by siê tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-09, 18:50   #2
Wyrak
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 268
Dot.: Starburcks w Polsce! :)

Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Poka¿ wiadomo¶æ
Szuka³am, szuka³am i nie znalaz³am.. dlatego postanowi³am za³o¿yæ w±tek dotycz±cy pierwszej w Polsce kawiarni Starburcks

Pytanie do Warszawianek - mia³y¶cie ju¿ okazjê spróbowaæ tamtejszej kawy? Jestem ciekawa, jak Waszym zdaniem wypada w porównaniu choæby z t± z Coffee Heaven

Pozdrawiam
Z perspektywy amerykanskiego Starbucksa - kawa wcale nie jest jakas lepsza, w Dunkinie i innych sieciach jest lepsza, Starbucka odrozniaja te ich wszystkie latte itp. wynalazki.

Jesli nie dobiora rozsadnie cen, to za duzej ekspansji im nie wroze (pytanko - jakie sa ceny w tym warszawskim?).

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-09, 18:52   #3
Marbella85
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 158

Cytat:

Pozdrawiam
Nie jestem Warszawiank±, ale pozwolê sobie odpowiedzieæ. W warszawskim Starbucksie te¿ nie by³am, ale w innych krajach wiele razy. Receptury i sposób przygotowania s± wszêdzie takie same. Kawa zwyk³a mnie nie zachwyci³a, moim zdaniem najlepsza jest w MacDonaldzie. Ale w Strabucks maj± najlepsze na ¶wiecie Frappucino, w Coffee Heaven czy Costa takiego nie znajdziesz.
Marbella85 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-09, 20:07   #4
idoncare
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 86

Bardzo siê ciesze, ¿e i do nas starburcks przyszed³ Dosyæ czêsto kawkê pi³am, jak by³am w Londynie i musze powiedzieæ, ¿e najlepsza jest frappuccino. Szczególnie w czasie ciep³ych/ upalnych dni To nied³ugo pojadê na kawkê do Warszawki
idoncare jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-09, 20:14   #5
*Antoinette*
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 535

Jeszcze nie by³am tam, ale pewnie siê przejdê z ciekawo¶ci, je¶li ceny nie bêd± zaporowe Choæ generalnie nie przepadam za tymi sieciowymi kawiarniami.

*Antoinette* jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-09, 20:15   #6
agat337
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 255

frappuccino mocca (mmm...) albo koktajl /niekawowy, równie¿ mro¿ony/ strawberry & cream ... to moje typy.
Te mro¿one napoje s± miksowane; podaj± je ze ¶wie¿o bit± ¶mietan± /na ¿yczenie bez/. W okolicach ¦wi±t mieli te¿ pyszn± gêst± i s³odk± kawo-czekoladê miêtow±.
Nie by³am w warszawskim, ale bardzo lubiê tê markê - kawiarnie maj± fajny klimat, i ZAWSZE ciekaw± muzê; przyjemnie tam wpa¶æ na ³yk czego¶ dobrego. Na ¿yczenie podaj± te¿ szklankê wody z lodem gratis. Czêsto zmieniaj± ofertê kubeczkow w sprzeda¿y. Kawê w ziarnach któr± tam mo¿na zakupiæ miel± na miejscu /gradacja wg ¿yczenia/. No i na dok³adkê maj± bezp³atny internet.
agat337 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-09, 20:27   #7
Ponura
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 594

Ja tam wiêkszej ró¿nicy miêdzy Starbucksem a Coffee Heaven nie widzê, wiêc wybieram Coffee Heaven, bo jest polskie (tak mi siê zdaje przynajmniej).

A w Starbucksie na Nowym ¦wiecie jest taki t³ok, ¿e wszystkiego siê odechciewa, tak¿e sprawdzania cen.

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-09, 20:36   #8
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ponura Poka¿ wiadomo¶æ
Ja tam wiêkszej ró¿nicy miêdzy Starbucksem a Coffee Heaven nie widzê, wiêc wybieram Coffee Heaven, bo jest polskie (tak mi siê zdaje przynajmniej).

A w Starbucksie na Nowym ¦wiecie jest taki t³ok, ¿e wszystkiego siê odechciewa, tak¿e sprawdzania cen.
Cytat:
pocz±tki
W sierpniu 2000 roku w Gdyni dziêki brytyjskiemu inwestorowi, firmie Bakery Services plc, otworzono pierwsz± kawiarniê coffeeheaven. W listopadzie 2001 coffeeheaven zyska³o ca³kowit± niezale¿no¶æ. Dzi¶ kawiarnie coffeeheaven odnale¼æ mo¿na w Polsce, w Czechach, na £otwie, w Bu³garii, na S³owacji, na Wêgrzech i w Rumunii. Obecnie coffeeheaven international plc, jest notowane na Wolnym Rynku Inwestycyjnym Gie³dy Londyñskiej jako pierwsza dzia³aj±ca w Polsce spó³ka. Zapewnia to bezpo¶redni dostêp do londyñskich rynków kapita³owych. Publiczny charakter spó³ki daje partnerom handlowym pewno¶æ, ¿e coffeeheaven to bezpieczna i perspektywiczna firma. Realizuj±c koncept firmy globalnej coffeeheaven daje gwarancje swoim klientom, ¿e niezale¿nie od kraju, w którym siê znajd±, otrzymaj± najwy¿szej jako¶ci produkt, przygotowany wed³ug tych samych standardów.
http://www.coffeeheaven.pl/index2.ph...5&zaladowane=5

Wychodzi na to, ze polska z udzialem zakladajacego kapitalu brytyjskiego.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2009-04-09, 20:49   #9
kitsh
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 482

Czekamy teraz na Starbucks'a w Krakowie!
Stary 2009-04-09, 21:17   #10
201804100943
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 037

jak Starbucks prezentuje siê cenowo?
ile za np. latte macchiato ?
201804100943 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-09, 22:53   #11
super_karo
Agencja Spamu - Nie staæ nas na reklamê, wiêc spamujemy!

Wiadomo¶ci: 3 019

W ktorym miejscu w wawie jest starbucks? I jakie sa mniej wiecej ceny?
Ja znam ta kawiarnie z niemiec, wg mnie jest podobna do CoffeHeaven, tylko duzo drozsza.Kawa kosztuje tutaj 6 euro, a muffinka 3 euro.
Najbardziej lubie wlasnie mufiny jagodowe , frapuccino i koktajle.
super_karo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-10, 00:07   #12
srubka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 190

Cytat:
Napisane przez Wyrak Poka¿ wiadomo¶æ
Z perspektywy amerykanskiego Starbucksa - kawa wcale nie jest jakas lepsza, w Dunkinie i innych sieciach jest lepsza, Starbucka odrozniaja te ich wszystkie latte itp. wynalazki.

Jesli nie dobiora rozsadnie cen, to za duzej ekspansji im nie wroze (pytanko - jakie sa ceny w tym warszawskim?).
racja
w DD kawa jest dobra, a i nawet chyba tansza niz w Starbucks. Ale znowu ten drugi ma te swoje "wynalazki". Trudno sie zdecydowac jak sie ma niedaleko domu obydwie

Cytat:
Napisane przez aanneett Poka¿ wiadomo¶æ
nie wiem ile, ale jest bardzo dobre
Stary 2009-04-10, 00:40   #13
piroksena
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 507

A tak± mia³am ochotê na t± kawê gwiazd!! Zauwa¿y³y¶cie, ¿e aktorki/modelki na fotach zawsze trzymaj± wielgachne kubki Starbucksa? Niestety, mieszkam w Kraku i tu tak¿e mia³ zakwitn±æ ów przybytek, ale jak nadszed³ kryzys to plan pad³ i tylem mia³a ze Starbucksowych kaw.

piroksena jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-10, 06:50   #14
bitter
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 432

tak, widzia³am Starbucksa, ale jeszcze nie jest otwarty. na pewno bêdê tam kiedy¶ si³± rzeczy ze znajomymi, ale ju¿ widzê ten ¿a³osny 'lans' kubkiem z kaw±. mo¿e i jestem dziwna, ale nie rozumiem tego uwielbienia dla kawiarni-sieciówek, a ju¿ zw³aszcza nabo¿nego picia kawy z 1094712984 dodatkami dwie godziny, a i nie¶miertelnego chodzenia z kubkiem po ca³ym mie¶cie. czy kubek kawy z sieciówki daje coniektórym u³udê hajlajfu? bo gwiazdy chodz± z takimi kubkami... o rany.

my¶lê, ¿e lokal bêdzie sobie ¶wietnie radzi³ i te wszystkie kawiarnie w stylu w biegu cafe które s± rozrzucone po ca³ym nowym ¶wiecie mog± straciæ trochê klientów, przynajmniej na pocz±tku. moi znajomi z uczelni tr±bi± o starbucksie jak tylko ko³o niego przechodzimy

Edytowane przez bitter
Czas edycji: 2009-04-10 o 06:51 Powód: dopisek
bitter jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-10, 08:29   #15
plywok
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 212

we wroc³awiu ma te¿ byæ otwarty. w pasa¿u grunwaldzkim. wiêc czekam na otwarcie, wtedy siê bêdê mog³a wypowiedzieæ

(;
plywok jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-10, 09:45   #16
2016070150903
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 18 424

Cytat:
Napisane przez piroksena Poka¿ wiadomo¶æ
A tak± mia³am ochotê na t± kawê gwiazd!! Zauwa¿y³y¶cie, ¿e aktorki/modelki na fotach zawsze trzymaj± wielgachne kubki Starbucksa? Niestety, mieszkam w Kraku i tu tak¿e mia³ zakwitn±æ ów przybytek, ale jak nadszed³ kryzys to plan pad³ i tylem mia³a ze Starbucksowych kaw.

Cytat:
Napisane przez bitter Poka¿ wiadomo¶æ
tak, widzia³am Starbucksa, ale jeszcze nie jest otwarty. na pewno bêdê tam kiedy¶ si³± rzeczy ze znajomymi, ale ju¿ widzê ten ¿a³osny 'lans' kubkiem z kaw±. mo¿e i jestem dziwna, ale nie rozumiem tego uwielbienia dla kawiarni-sieciówek, a ju¿ zw³aszcza nabo¿nego picia kawy z 1094712984 dodatkami dwie godziny, a i nie¶miertelnego chodzenia z kubkiem po ca³ym mie¶cie. czy kubek kawy z sieciówki daje coniektórym u³udê hajlajfu? bo gwiazdy chodz± z takimi kubkami... o rany.

my¶lê, ¿e lokal bêdzie sobie ¶wietnie radzi³ i te wszystkie kawiarnie w stylu w biegu cafe które s± rozrzucone po ca³ym nowym ¶wiecie mog± straciæ trochê klientów, przynajmniej na pocz±tku. moi znajomi z uczelni tr±bi± o starbucksie jak tylko ko³o niego przechodzimy
gorzka, ale on jest ju¿ otwarty chyba. te¿ z IA siê o tym dowiedzia³am.

co do zaznaczonego- odpowied¼ brzmi: tak. patrz na wypowied¼ powy¿ej.
2016070150903 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-10, 10:16   #17
agat337
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 255
Talking Dot.: Starburcks w Polsce! :)

Ciekawe co piszecie ... ja by³am nie¶wiadoma ¿e chodziæ z kubkiem kawy to jest wielki szyk I kupujê j± bo lubiê, mro¿ona ¶wietna zw³aszcza na upa³y, których mo¿e siê w Polsce doczekamy tego lata Wiêc my¶lê ¿e warto sprawdziæ ich ofertê. A swoja drog± ceny w Coffee Heaven te¿ nie s± niskie. Pamiêtam pierwsz± wizytê w tym lokalu w Gdyni, wielka pora¿ka, kawa smakowa³a jak mleczna zupa. Dopiero za którym¶ z kolei razem trafi³am na swoj± ulubion± - diabe³ tkwi w dodatkach.
agat337 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-10, 12:40   #18
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:

Mysle ze to kwestia (jeszcze) swiezosci tej sieci w Polsce. Co nie zmienia faktu, ze niektorym pewnie wydaje sie, ze to ich czyni lepszymi/fajnieszymi...

Jak dla mnie najwieksza zaleta Starbucksa jest to, ze mozna sobie spokojnie z kawka posiedziec, fajne miejsce na spotkanie ze znajomymi itd. Tyle, ze jesli bedzie to jeden z kilku Starbucksow w Polsce i ludzie beda walili drzwiami i oknami, to tego uroku nie bedzie...

Stary 2009-04-10, 12:46   #19
201804200947
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 8 936

Cytat:
Napisane przez super_karo Poka¿ wiadomo¶æ
Ja znam ta kawiarnie z niemiec, wg mnie jest podobna do CoffeHeaven, tylko duzo drozsza.Kawa kosztuje tutaj 6 euro, a muffinka 3 euro.
O to samo chcia³am spytaæ
201804200947 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-10, 13:07   #20
Marbella85
Zakorzenienie

Czyta³am, ¿e jest na Nowym ¦wiecie
Stary 2009-04-10, 13:14   #21
201804200947
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Poka¿ wiadomo¶æ
Czyta³am, ¿e jest na Nowym ¦wiecie
O,to podczas spacerku mo¿na wstapiæ na kawkê.Albo wzi±æ na wynos
Stary 2009-04-10, 13:17   #22
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka Poka¿ wiadomo¶æ
O,to podczas spacerku mo¿na wstapiæ na kawkê.Albo wzi±æ na wynos
Ehhh, troszkê zazdroszczê, bo zawsze mam ochotê na czekoladowe Frappuccino, ale na mojej prowincji to mo¿e za 10 lat
Stary 2009-04-10, 13:20   #23
201804200947
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Poka¿ wiadomo¶æ
Ehhh, troszkê zazdroszczê, bo zawsze mam ochotê na czekoladowe Frappuccino, ale na mojej prowincji to mo¿e za 10 lat
Nie ma czego
My¶lê,¿e za jaki¶ czas(niekoniecznie d³ugi) bêd± pojawia³y siê w innych miastach
Stary 2009-04-10, 13:57   #24
201804100943
Konto usuniête

Cytat:
podzielam opinie...
Stary 2009-04-10, 14:09   #25
Ponura
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 594

Cytat:
Jak dla mnie najwieksza zaleta Starbucksa jest to, ze mozna sobie spokojnie z kawka posiedziec, fajne miejsce na spotkanie ze znajomymi itd. Tyle, ze jesli bedzie to jeden z kilku Starbucksow w Polsce i ludzie beda walili drzwiami i oknami, to tego uroku nie bedzie...
Wierz mi, w tym na N¦ to by¶ raczej w spokoju nie posiedzia³

Cytat:
podzielam opinie...
Ja te¿. Picie kawy z kartonu jest dla mnie do¶æ oble¶nie. Zreszt± dla mnie kawa to raczej tylko czarna i tylko z fili¿anki.

Choæ przyznajê, ¿e czasem nachodzi mnie ochota na jak±¶ bardziej s³odk± i na mleku. I wtedy wszystko by³oby piêkne, gdyby nie ten karton... Szczê¶liwie w Coffee Heaven coraz czê¶ciej spotykam kubki.

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-10, 14:19   #26
bitter
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 432

Cytat:
Napisane przez Umbra Poka¿ wiadomo¶æ

gorzka, ale on jest ju¿ otwarty chyba. te¿ z IA siê o tym dowiedzia³am.

co do zaznaczonego- odpowied¼ brzmi: tak. patrz na wypowied¼ powy¿ej.
mówisz? jeszcze tydzieñ temu przechodzi³am i by³ nieczynny, ale nie wykluczam, ¿e co¶ przegapi³am. pozdrowienia tak w ogóle

Cytat:
Mysle ze to kwestia (jeszcze) swiezosci tej sieci w Polsce. Co nie zmienia faktu, ze niektorym pewnie wydaje sie, ze to ich czyni lepszymi/fajnieszymi...

Cytat:
Ponura (te¿ z IA, co za zbieg okoliczno¶ci ) ma racjê. mam wra¿enie, ¿e tutaj w pl chodzenie z kubkiem kawy to wielkie wydarzenie, co¶ niecodzienego nikt mnie nie przekona ¿e takie miejsce jak Nowy ¦wiat to nie centrum lansiarstwa i klonów, nie lubiê w ogóle tam bywaæ. po co chocia¿by 13-14 latkom kawa? je¶li ju¿ jestem z moj± przyjació³k± w CH to po³owa klientelii ma mniej ni¿ 15 lat no, ale jestem tylko z³o¶liw± malkontentk±
Stary 2009-04-10, 14:31   #27
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 018

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisane przez super_karo Poka¿ wiadomo¶æ

Akurat tak siê sk³ada, ¿e zabra³am sobie do domu kartê napojów wraz z cennikiem wiêc mogê precyzyjnie odpowiedzieæ na to pytanie

Napoje s± podawane w kubkach w czterech wielko¶ciach: Short (237 ml), Tall (355 ml), Grande (473 ml) i Venti (591 ml).
Za latte zap³acimy 11.00 z³ (Tall) - 12,50 z³ (Grande) - 13,50 z³ (Tall)
Czekolada oraz Frappucino bardzo podobnie
Ceny espresso zaczynaj± siê od 5,50 z³, herbaty 6,00 z³.

Z tego, co pamiêtam Muffinki s± trochê dro¿sze ni¿ np. w Coffee Heaven (oko³o 8,00 z³), ale za to wiêksze i lepsze
Kanapki kosztuj± podobnie, jeszcze nie mia³am okazji spróbowaæ

Super Karo, Starburcks jest na Nowym ¦wiecie, zaraz ko³o przystanku Ordynacka a wiêc zdecydowanie bli¿ej ¦wiêtokrzyskiej ni¿ Alej Jerozolimskich.

Póki co jest tam dosyæ t³oczno, ale pierwsze wra¿enie zrobi³ na mnie jak najbardziej pozytywne Na pewno bêdê tam czêsto wpadaæ przed zajêciami. Ciekawa jestem tylko, czy wprowadz± jakie¶ karty sta³ego klienta?

Ka¿dy szuka swojego miejsca na ¶wiecie,
gdzie czu³by siê tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-10, 14:38   #28
kochana-plotkara
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 362
GG do kochana-plotkara

Hmm, ja w zasadzie ciekawa jestem czy jest a¿ tak dobra jak wszyscy zachwalaj± i czy naprawdê jest siê czym szczyciæ id±c z kubkiem kawy przez miasto.
Dlategó¿ czekam a¿ pojawi siê w Krakowie, spróbujemy czy to takie cudo..
Stary 2009-04-10, 17:00   #29
srubka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 190

Cytat:

to zalezy jacy ludzie beda kupowac, jak tacy ktorzy chca sie wylansowac to faktycznie beda biegac z tym kubkiem caly czas i wszedzie o nim gadac i pokazywac, ale sa tez normalni ludzie, ktorzzy kawe kupia, wypija i wyrzuca kubek.

Dla mnie DD czy Starbuck to wygoda, nie chodze po miescie z kubkiem, bo kawe stamtad biore przewaznie jak jade samochodem, wiec sie nie lansuje

Cytat:
Napisane przez piroksena Poka¿ wiadomo¶æ
a jak "gwiadki" beda chodzic z flaszkami wodki, tez tak bedziesz?
pic kawe tylko dlatego, ze "gwiazdy" tak robia i chodza z kubkami

Cytat:

Ja te¿. Picie kawy z kartonu jest dla mnie do¶æ oble¶nie. Zreszt± dla mnie kawa to raczej tylko czarna i tylko z fili¿anki.

Choæ przyznajê, ¿e czasem nachodzi mnie ochota na jak±¶ bardziej s³odk± i na mleku. I wtedy wszystko by³oby piêkne, gdyby nie ten karton... Szczê¶liwie w Coffee Heaven coraz czê¶ciej spotykam kubki.
idzie sie przyzwyczaic

Cytat:
Akurat tak siê sk³ada, ¿e zabra³am sobie do domu kartê napojów wraz z cennikiem wiêc mogê precyzyjnie odpowiedzieæ na to pytanie

Napoje s± podawane w kubkach w czterech wielko¶ciach: Short (237 ml), Tall (355 ml), Grande (473 ml) i Venti (591 ml).
Za latte zap³acimy 11.00 z³ (Tall) - 12,50 z³ (Grande) - 13,50 z³ (Tall)
Czekolada oraz Frappucino bardzo podobnie
Ceny espresso zaczynaj± siê od 5,50 z³, herbaty 6,00 z³.

Z tego, co pamiêtam Muffinki s± trochê dro¿sze ni¿ np. w Coffee Heaven (oko³o 8,00 z³), ale za to wiêksze i lepsze
Kanapki kosztuj± podobnie, jeszcze nie mia³am okazji spróbowaæ

Super Karo, Starburcks jest na Nowym ¦wiecie, zaraz ko³o przystanku Ordynacka a wiêc zdecydowanie bli¿ej ¦wiêtokrzyskiej ni¿ Alej Jerozolimskich.

Póki co jest tam dosyæ t³oczno, ale pierwsze wra¿enie zrobi³ na mnie jak najbardziej pozytywne Na pewno bêdê tam czêsto wpadaæ przed zajêciami. Ciekawa jestem tylko, czy wprowadz± jakie¶ karty sta³ego klienta?
mam wrazenie czy jak na pl warunki to ceny dosyc wysokie? nie wiem moze sie myle ale faktycznie jak ktos bedzie mial zaplacic za kawe ponad 10 zl to nie wroze im duzo klientow.
Stary 2009-04-10, 17:57   #30
201804100943
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez srubka Poka¿ wiadomo¶æ
to zalezy jacy ludzie beda kupowac, jak tacy ktorzy chca sie wylansowac to faktycznie beda biegac z tym kubkiem caly czas i wszedzie o nim gadac i pokazywac, ale sa tez normalni ludzie, ktorzzy kawe kupia, wypija i wyrzuca kubek.

Dla mnie DD czy Starbuck to wygoda, nie chodze po miescie z kubkiem, bo kawe stamtad biore przewaznie jak jade samochodem, wiec sie nie lansuje

a jak "gwiadki" beda chodzic z flaszkami wodki, tez tak bedziesz?
pic kawe tylko dlatego, ze "gwiazdy" tak robia i chodza z kubkami

idzie sie przyzwyczaic

mam wrazenie czy jak na pl warunki to ceny dosyc wysokie? nie wiem moze sie myle ale faktycznie jak ktos bedzie mial zaplacic za kawe ponad 10 zl to nie wroze im duzo klientow.
dla lansu niektórzy s± w stanie zap³aciæ nawet 20
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.