|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Jaki kolor zasłon ?
Witam, jestem w trakcie remontu mojego pokoju.potrzebuje porady dot. wyboru koloru zasłon.Dwie ściany będą w kolorze słonecznym żółtym a pozostałe dwie w brzoskwiniowym. Będę wdzięczna z jakieś rady. Z góry dziękuje
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jaki kolor zasłon ?
Zależy jeszcze jakie masz dodatki w pokoju, do takich ścian moim zdaniem można by dać jakąś wanilię, ecru czy cośw tym guście...
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zależy też, czy pokój chcesz mieć bardzo jasny i delikatny, czy niekoniecznie bo przy tak jasnych ścianach mogłabyś dać jakieś ciemniejsze zasłonki np. jakieś rudobrązowe, bordowe... zależy właśnie jakie w ogóle masz dodatki i w jakim stylu pokój |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ściany mają intensywny kolor żółci oraz pomaranczy obawiałam sie tego połączenia barw ale efekt jest ciekawy.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym dała biało pomarańczowe
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mogę podpiąć się pod pytanie o kolor zasłon w moim pokoju? W sumie taki wątek byłby potrzebny dla wszystkich pytających
![]() Ściana przy oknie jest taka jasno żółta a 3 pozostałe jasno zielone. No i nie wiem jaki kolor wybrać. Jakieś jasne napewno pasowałyby ale myślę czy nie dodać mocniejszego akcentu Brązowe albo ciemno wrzosowe pasowałyby? Meble są jasno brązowe. Firanka biała. Karnisz matowy srebrny.
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w każdym razie nie dokładałabym kolejnego koloru, tylko albo na tle żółtej ściany dałabym brąz, pomarańcz czy jakaś taka terakota, a jeśli na pomarańczowej to żółte, albo kremowe - jak sofa i elementy dywanu zasłony będą na żółtej czy pomaranczowej ścianie?? i czy się 'stykać' z meblami, sofą itp?? od tego zależy też trochę wybór - żeby kolor zasłon nawiązywał do koloru innego dużego elementu pokoju, ale żeby nie zmywał się z innym, w pobliżu którego wiszą zasłony ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
(o ile jeszcze połączenie śliwki z żywą,intensywną zielenią lubię, to jasna zieleń i wrzosowy jest dla mnie troche mdłe i kojarzy się z pokojem dziecka )
|
||
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
kolor ściany na ktorej beda zasłony jest żółty, blisko okna będzie stała kremowa sofa na tle żółtej ściany
|
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
no to jakaś taka żółta by pasowała - by wkomponowała się w resztę
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dziękuję w utwierdzeniu mnie w słusznie podjętej decyzji co do brązu
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
a ja bym właśnie wybrała coś kontrastującego
na żółtej ścianie, przy kremowej kanapie żółty nie tyle by się wkomponował co wtopił w tło (tak jak dla mnie przynajmniej) ![]() więc jednak stawiałabym na brąz, ciemniejszy rudy itp tak żeby nawiązać do tych ciemniejszych kolorów we wnętrzu i 'przenieść je' na tą żółto kremową część i zrównoważyć wnętrze (tzn, żeby nie wydawało się tak, że ta jedna część pokoju w porównaniu z resztą jest jasna i jakaś taka 'pusta)' Susanna ciemny fiolet (śliwka) też byłby fajny ale tym bardziej ze wzgl na to, że pokój jest 'otwarty' na ten żółty dałabym do jednego i drugiego brąz - obydwa pomieszczenia, mimo, że są w innych kolorach będą w ten sposób jakoś do siebie nawiązywać |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Anvastra coś pokombinuję, poszyję więcej zasłon żeby zmieniać. Uszyję je jednakowej długości żebym mogła manewrować pomiędzy oknami
Zostały jeszcze do wymyślenia zasłon w 2 pokojach ehhh...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.

)

Zostały jeszcze do wymyślenia zasłon w 2 pokojach ehhh...