|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Farbowanie włosów zaraz po umyciu....
Chcę jutro zafarbować włosy. Termin tylko i wyłącznie taki, bo koleżanka nie może kiedy indziej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Farbowanie włosów zaraz po umyciu....
Nałożyć możesz, jednak ja bym tego nie zrobiła
![]() Sebum ma za zadanie ochronić włosy przed agresywnym działaniem farby. Nie na darmo pisze na ulotce, aby farbę nakładać na brudne włosy. Na twoim miejscu zastanowiłabym się poważnie, tym bardziej, że masz już zniszczone włosy, a farba palette do delikatnych nie należy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dokładnie. Nałóż farbę na nieumyte włosy. Zaraz po umyciu włos nie posiada żadnej warstwy ochronnej i farba może poważnie go uszkodzi.
PS- Wiem z doświadczenia ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
moze zriob tak umyj głowen i czekaj az wyschnie a potem dopiero zacznij Działac :p
ale jak mas zrzadkie włosy to ja bym na twoim miejscu ich nie farbowała... :/' Szkoda włosków... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hehe, nie wydaje mi się, żeby to, czy w włosy będą suche, czy mokre miało jakiś wpływ
![]() Ale ogólnie już jest po problemie, na basen nie pojechałam, bo dostałam okres, więc mogłam spokojnie się farbować ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Dolce vita
|
A ja słyszałam, że w czasie okresu nie powinno się farbować wlosow, bo kolor szybciej się spiera, czy coś w tym stylu....hmmm tak słyszałam, mimo to jak miałam wizyte u fryzjera umówioną kilka tyg wczesniej a wypadł okres, to szłam. Fryzjerka czasem pyta czy mam okres
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.