|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Moje pierwsze kolczyki :)
Niedawno zaczęłam robić biżuterię z koralików i chciałabym pokazać Wam moje wytwory.
![]() Nie są najlepsze, wiem o tym doskonale, ale proszę o szczerą ocenę i porady. A, no i jakość zdjęć jest kiepska, ale mam słaby aparat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moje pierwsze kolczyki :)
Kolory ładnie dobrane, choć zdjęcia nie daja pewności. Nie jestem specjalistką od wyginania drutu (inni Ci na pewno ccoś o loopkach napiszą) ale bardzo mi się nie podoba połączenie miedzianej w kolorze szpilki ze srebrnym biglem.
Próbuj dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hmmm.. Po pierwsze połączenie srebrnych bigli i bodajrze miedzianego drucika zupelnie nie pasuje.
Na zakonczeniu drucika (tam gdzie go laczysz z biglem) powinien byc loopik, czyli oczko zrobione specjalnym narzedziem do robienia bizu...a wydaje mi sie ze ty to po prostu reka (?) wygielas. ![]() To tak na poczatek.. Jakos malo urozmaicenia, zadnej przekladki itd. Czyli.. poczytaj troszke na temat robienia kolcow. Znajdziesz tu duzo przydatnych informacji ![]() Czekamy na dalsze efekty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja jednak nie jestem za tą miedzią
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez TakaSobieSiwa Czas edycji: 2009-08-16 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Podobnie jak przedmówczynie: nie połączyłabym posrebrzanego drucika z miedzianym. To kompletnie nie pasuje.
Kolory nie są monotonne, ale koniecznie popracuj nad loopami. ![]() Życzę powodzenia ![]()
Edytowane przez Molly Malone Czas edycji: 2009-08-17 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Będę mało oryginalna, ale mi ta miedź strasznie się gryzie ze srebrnym biglem.
Musisz popracowac nad loopami, bo u Ciebie są krzywe i to też psuje bardzo efekt. No i nie używasz przekładek, same koraliki nawleczone na drut. Urozmaic to trochę trzeba, moze chociaz malutka kuleczka na samą górę. Ale nie zrażaj się krytyką i pracuj dalej. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.